Dynaaminen simulointi yleistyy paperiteollisuudessa

Jari Lappalainen, Heikki Välisuo

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Dynaaminen simulointi on arkipäivää monilla teollisuudenaloilla, mutta ei paperiteollisuudessa. Staattinen simulointi on yleinen työkalu. Dynaamista simulointia on hyödynnetty lähinnä säätöteknisten ongelmien ratkaisussa. Tilanne on nyt muuttumassa. Kiinnostus dynaamista simulointia kohtaan on lisääntynyt voimakkaasti paperiteollisuudessa. Osaltaan tämä johtuu alan kokemista muutoksista ja asetetuista uusista vaatimuksista. Paperikoneet ovat entistä nopeampia ja leveämpiä. Tuotannon eräkoot ovat kuitenkin pienentyneet, kun eri laatujen määrä on lisääntynyt ja isojen varastojen sijaan pyritään joustavaan tuotantoon. Tiukentuneet ympäristönormit ja kysynnän kohdistuminen uusiin tuotteisiin aiheuttavat tuotantoprosessin kehitystarvetta. Samanaikaisesti simulointityökalujen tarjonta on parantanut.
Original languageFinnish
Pages (from-to)7-11
JournalAutomaatioväylä
Issue number1
Publication statusPublished - 1997
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

@article{e442d4afac50404799c69992f1e7ca8d,
title = "Dynaaminen simulointi yleistyy paperiteollisuudessa",
abstract = "Dynaaminen simulointi on arkip{\"a}iv{\"a}{\"a} monilla teollisuudenaloilla, mutta ei paperiteollisuudessa. Staattinen simulointi on yleinen ty{\"o}kalu. Dynaamista simulointia on hy{\"o}dynnetty l{\"a}hinn{\"a} s{\"a}{\"a}t{\"o}teknisten ongelmien ratkaisussa. Tilanne on nyt muuttumassa. Kiinnostus dynaamista simulointia kohtaan on lis{\"a}{\"a}ntynyt voimakkaasti paperiteollisuudessa. Osaltaan t{\"a}m{\"a} johtuu alan kokemista muutoksista ja asetetuista uusista vaatimuksista. Paperikoneet ovat entist{\"a} nopeampia ja leve{\"a}mpi{\"a}. Tuotannon er{\"a}koot ovat kuitenkin pienentyneet, kun eri laatujen m{\"a}{\"a}r{\"a} on lis{\"a}{\"a}ntynyt ja isojen varastojen sijaan pyrit{\"a}{\"a}n joustavaan tuotantoon. Tiukentuneet ymp{\"a}rist{\"o}normit ja kysynn{\"a}n kohdistuminen uusiin tuotteisiin aiheuttavat tuotantoprosessin kehitystarvetta. Samanaikaisesti simulointity{\"o}kalujen tarjonta on parantanut.",
author = "Jari Lappalainen and Heikki V{\"a}lisuo",
year = "1997",
language = "Finnish",
pages = "7--11",
journal = "Automaatiov{\"a}yl{\"a}",
issn = "0784-6428",
number = "1",

}

Dynaaminen simulointi yleistyy paperiteollisuudessa. / Lappalainen, Jari; Välisuo, Heikki.

In: Automaatioväylä, No. 1, 1997, p. 7-11.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Dynaaminen simulointi yleistyy paperiteollisuudessa

AU - Lappalainen, Jari

AU - Välisuo, Heikki

PY - 1997

Y1 - 1997

N2 - Dynaaminen simulointi on arkipäivää monilla teollisuudenaloilla, mutta ei paperiteollisuudessa. Staattinen simulointi on yleinen työkalu. Dynaamista simulointia on hyödynnetty lähinnä säätöteknisten ongelmien ratkaisussa. Tilanne on nyt muuttumassa. Kiinnostus dynaamista simulointia kohtaan on lisääntynyt voimakkaasti paperiteollisuudessa. Osaltaan tämä johtuu alan kokemista muutoksista ja asetetuista uusista vaatimuksista. Paperikoneet ovat entistä nopeampia ja leveämpiä. Tuotannon eräkoot ovat kuitenkin pienentyneet, kun eri laatujen määrä on lisääntynyt ja isojen varastojen sijaan pyritään joustavaan tuotantoon. Tiukentuneet ympäristönormit ja kysynnän kohdistuminen uusiin tuotteisiin aiheuttavat tuotantoprosessin kehitystarvetta. Samanaikaisesti simulointityökalujen tarjonta on parantanut.

AB - Dynaaminen simulointi on arkipäivää monilla teollisuudenaloilla, mutta ei paperiteollisuudessa. Staattinen simulointi on yleinen työkalu. Dynaamista simulointia on hyödynnetty lähinnä säätöteknisten ongelmien ratkaisussa. Tilanne on nyt muuttumassa. Kiinnostus dynaamista simulointia kohtaan on lisääntynyt voimakkaasti paperiteollisuudessa. Osaltaan tämä johtuu alan kokemista muutoksista ja asetetuista uusista vaatimuksista. Paperikoneet ovat entistä nopeampia ja leveämpiä. Tuotannon eräkoot ovat kuitenkin pienentyneet, kun eri laatujen määrä on lisääntynyt ja isojen varastojen sijaan pyritään joustavaan tuotantoon. Tiukentuneet ympäristönormit ja kysynnän kohdistuminen uusiin tuotteisiin aiheuttavat tuotantoprosessin kehitystarvetta. Samanaikaisesti simulointityökalujen tarjonta on parantanut.

M3 - Article

SP - 7

EP - 11

JO - Automaatioväylä

JF - Automaatioväylä

SN - 0784-6428

IS - 1

ER -