Elektroniikkalaitteiden lämpösuunnittelu

Pekka Jahkonen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Julkaisu sisältää elektroniikkalaitteiden lämpösuunnittelussa tarvittavat peruslaskukaavat ja ohjeita erityyppisten laitekonstruktioiden toimintalämpötilojen laskemiseksi. Lisäksi selvitetään yleisimmät jäähdytysmenetelmät ja lämpötilan mittausmenetelmät. Tiedote on tarkoitettu elektroniikkavalmistajien suunnittelu- ja laatuinsinööreille. Lämmönsiirtymisen teoriaa on selvitetty elektroniikkainsinöörin näkökulmasta, ja laskukaavat on esitetty mahdollisimman yksinkertaisessa muodossa. Lämpösuunnittelu helpottuu erityisesti verkkomallin ja tietokoneohjelmien avulla.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages127
ISBN (Print)951-38-1632-X
Publication statusPublished - 1983
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number168
ISSN0358-5085

Cite this

Jahkonen, P. (1983). Elektroniikkalaitteiden lämpösuunnittelu. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 168
Jahkonen, Pekka. / Elektroniikkalaitteiden lämpösuunnittelu. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1983. 127 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 168).
@book{eeb6881a96e342d8af31b02fb3c2c21d,
title = "Elektroniikkalaitteiden l{\"a}mp{\"o}suunnittelu",
abstract = "Julkaisu sis{\"a}lt{\"a}{\"a} elektroniikkalaitteiden l{\"a}mp{\"o}suunnittelussa tarvittavat peruslaskukaavat ja ohjeita erityyppisten laitekonstruktioiden toimintal{\"a}mp{\"o}tilojen laskemiseksi. Lis{\"a}ksi selvitet{\"a}{\"a}n yleisimm{\"a}t j{\"a}{\"a}hdytysmenetelm{\"a}t ja l{\"a}mp{\"o}tilan mittausmenetelm{\"a}t. Tiedote on tarkoitettu elektroniikkavalmistajien suunnittelu- ja laatuinsin{\"o}{\"o}reille. L{\"a}mm{\"o}nsiirtymisen teoriaa on selvitetty elektroniikkainsin{\"o}{\"o}rin n{\"a}k{\"o}kulmasta, ja laskukaavat on esitetty mahdollisimman yksinkertaisessa muodossa. L{\"a}mp{\"o}suunnittelu helpottuu erityisesti verkkomallin ja tietokoneohjelmien avulla.",
author = "Pekka Jahkonen",
year = "1983",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1632-X",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "168",
address = "Finland",

}

Jahkonen, P 1983, Elektroniikkalaitteiden lämpösuunnittelu. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 168, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Elektroniikkalaitteiden lämpösuunnittelu. / Jahkonen, Pekka.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1983. 127 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 168).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Elektroniikkalaitteiden lämpösuunnittelu

AU - Jahkonen, Pekka

PY - 1983

Y1 - 1983

N2 - Julkaisu sisältää elektroniikkalaitteiden lämpösuunnittelussa tarvittavat peruslaskukaavat ja ohjeita erityyppisten laitekonstruktioiden toimintalämpötilojen laskemiseksi. Lisäksi selvitetään yleisimmät jäähdytysmenetelmät ja lämpötilan mittausmenetelmät. Tiedote on tarkoitettu elektroniikkavalmistajien suunnittelu- ja laatuinsinööreille. Lämmönsiirtymisen teoriaa on selvitetty elektroniikkainsinöörin näkökulmasta, ja laskukaavat on esitetty mahdollisimman yksinkertaisessa muodossa. Lämpösuunnittelu helpottuu erityisesti verkkomallin ja tietokoneohjelmien avulla.

AB - Julkaisu sisältää elektroniikkalaitteiden lämpösuunnittelussa tarvittavat peruslaskukaavat ja ohjeita erityyppisten laitekonstruktioiden toimintalämpötilojen laskemiseksi. Lisäksi selvitetään yleisimmät jäähdytysmenetelmät ja lämpötilan mittausmenetelmät. Tiedote on tarkoitettu elektroniikkavalmistajien suunnittelu- ja laatuinsinööreille. Lämmönsiirtymisen teoriaa on selvitetty elektroniikkainsinöörin näkökulmasta, ja laskukaavat on esitetty mahdollisimman yksinkertaisessa muodossa. Lämpösuunnittelu helpottuu erityisesti verkkomallin ja tietokoneohjelmien avulla.

M3 - Report

SN - 951-38-1632-X

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Elektroniikkalaitteiden lämpösuunnittelu

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Jahkonen P. Elektroniikkalaitteiden lämpösuunnittelu. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1983. 127 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 168).