Eliniänhallinnalla koneiden käyttövarmuus ja turvallisuus paremmiksi

Aino Helle

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Tulevaisuudessa koneiden käyttövarmuus korostuu entisestään. Eliniänhallintamenetelmät auttavat pitämään koneiden ja laitteiden käyttövarmuuden, turvallisuuden ja taloudellisuuden halutulla tasolla niiden koko käyttöiän ajan. VTT kehittää Turvallisuus ja käyttövarmuus -teknologiateemassaan eliniänhallintamenetelmiä tähdäten turvallisuus ja käyttövarmuusperusteiseen kokonaistuoton optimoimiseen. Systeemianalyyttisellä lähestymistavalla pyritään parantamaan mm. kunnossapidon kohdentuvuutta ja pidentämään tuotantojärjestelmien taloudellista elinikää. Turvallisuus ja käyttövarmuustiedon hallintaan kehitetään konseptia, jonka ideana on tukea työkoneiden koko elinkaarat aina suunnittelusta koneen peruskorjaukseen ja käytöstä poistoon. Liikkuvien työkoneiden monitorointia ja diagnostiikkakehityksen tavoitteena on kansainvälistä huipputasoa oleva ratkaisumalli liikkuvan työkoneen paikalliseksi on-line-diagnostiikkajärjestelmäksi. Yhdistämällä useiden eri alojen huipputietämys eliniänhallintamenetelmien kehittämisessä ja edistämällä menetelmien käyttöönottoa teollisuudessa pyritään luomaan valmiudet systemaattiseen, koko eliniän kattavaan tuoteturvallisuuden ja käyttövarmuuden hallintaan teollisuuden kilpailukyvyn parantamiseksi ja tuoton optimoimiseksi.
Original languageFinnish
Pages (from-to)14-16
JournalKunnossapito
Issue number8
Publication statusPublished - 2002
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Keywords

  • safety
  • reliability
  • life time management
  • maintenance
  • monitoring
  • diagnostics
  • knowledge management

Cite this

@article{cad22863573c45488b31dbce16d25acd,
title = "Elini{\"a}nhallinnalla koneiden k{\"a}ytt{\"o}varmuus ja turvallisuus paremmiksi",
abstract = "Tulevaisuudessa koneiden k{\"a}ytt{\"o}varmuus korostuu entisest{\"a}{\"a}n. Elini{\"a}nhallintamenetelm{\"a}t auttavat pit{\"a}m{\"a}{\"a}n koneiden ja laitteiden k{\"a}ytt{\"o}varmuuden, turvallisuuden ja taloudellisuuden halutulla tasolla niiden koko k{\"a}ytt{\"o}i{\"a}n ajan. VTT kehitt{\"a}{\"a} Turvallisuus ja k{\"a}ytt{\"o}varmuus -teknologiateemassaan elini{\"a}nhallintamenetelmi{\"a} t{\"a}hd{\"a}ten turvallisuus ja k{\"a}ytt{\"o}varmuusperusteiseen kokonaistuoton optimoimiseen. Systeemianalyyttisell{\"a} l{\"a}hestymistavalla pyrit{\"a}{\"a}n parantamaan mm. kunnossapidon kohdentuvuutta ja pident{\"a}m{\"a}{\"a}n tuotantoj{\"a}rjestelmien taloudellista elinik{\"a}{\"a}. Turvallisuus ja k{\"a}ytt{\"o}varmuustiedon hallintaan kehitet{\"a}{\"a}n konseptia, jonka ideana on tukea ty{\"o}koneiden koko elinkaarat aina suunnittelusta koneen peruskorjaukseen ja k{\"a}yt{\"o}st{\"a} poistoon. Liikkuvien ty{\"o}koneiden monitorointia ja diagnostiikkakehityksen tavoitteena on kansainv{\"a}list{\"a} huipputasoa oleva ratkaisumalli liikkuvan ty{\"o}koneen paikalliseksi on-line-diagnostiikkaj{\"a}rjestelm{\"a}ksi. Yhdist{\"a}m{\"a}ll{\"a} useiden eri alojen huipputiet{\"a}mys elini{\"a}nhallintamenetelmien kehitt{\"a}misess{\"a} ja edist{\"a}m{\"a}ll{\"a} menetelmien k{\"a}ytt{\"o}{\"o}nottoa teollisuudessa pyrit{\"a}{\"a}n luomaan valmiudet systemaattiseen, koko elini{\"a}n kattavaan tuoteturvallisuuden ja k{\"a}ytt{\"o}varmuuden hallintaan teollisuuden kilpailukyvyn parantamiseksi ja tuoton optimoimiseksi.",
keywords = "safety, reliability, life time management, maintenance, monitoring, diagnostics, knowledge management",
author = "Aino Helle",
note = "Project code: H2SU00297",
year = "2002",
language = "Finnish",
pages = "14--16",
journal = "Promaint",
issn = "1797-2000",
publisher = "Kunnossapitoyhdistys Promaint ry.",
number = "8",

}

Eliniänhallinnalla koneiden käyttövarmuus ja turvallisuus paremmiksi. / Helle, Aino.

In: Kunnossapito, No. 8, 2002, p. 14-16.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Eliniänhallinnalla koneiden käyttövarmuus ja turvallisuus paremmiksi

AU - Helle, Aino

N1 - Project code: H2SU00297

PY - 2002

Y1 - 2002

N2 - Tulevaisuudessa koneiden käyttövarmuus korostuu entisestään. Eliniänhallintamenetelmät auttavat pitämään koneiden ja laitteiden käyttövarmuuden, turvallisuuden ja taloudellisuuden halutulla tasolla niiden koko käyttöiän ajan. VTT kehittää Turvallisuus ja käyttövarmuus -teknologiateemassaan eliniänhallintamenetelmiä tähdäten turvallisuus ja käyttövarmuusperusteiseen kokonaistuoton optimoimiseen. Systeemianalyyttisellä lähestymistavalla pyritään parantamaan mm. kunnossapidon kohdentuvuutta ja pidentämään tuotantojärjestelmien taloudellista elinikää. Turvallisuus ja käyttövarmuustiedon hallintaan kehitetään konseptia, jonka ideana on tukea työkoneiden koko elinkaarat aina suunnittelusta koneen peruskorjaukseen ja käytöstä poistoon. Liikkuvien työkoneiden monitorointia ja diagnostiikkakehityksen tavoitteena on kansainvälistä huipputasoa oleva ratkaisumalli liikkuvan työkoneen paikalliseksi on-line-diagnostiikkajärjestelmäksi. Yhdistämällä useiden eri alojen huipputietämys eliniänhallintamenetelmien kehittämisessä ja edistämällä menetelmien käyttöönottoa teollisuudessa pyritään luomaan valmiudet systemaattiseen, koko eliniän kattavaan tuoteturvallisuuden ja käyttövarmuuden hallintaan teollisuuden kilpailukyvyn parantamiseksi ja tuoton optimoimiseksi.

AB - Tulevaisuudessa koneiden käyttövarmuus korostuu entisestään. Eliniänhallintamenetelmät auttavat pitämään koneiden ja laitteiden käyttövarmuuden, turvallisuuden ja taloudellisuuden halutulla tasolla niiden koko käyttöiän ajan. VTT kehittää Turvallisuus ja käyttövarmuus -teknologiateemassaan eliniänhallintamenetelmiä tähdäten turvallisuus ja käyttövarmuusperusteiseen kokonaistuoton optimoimiseen. Systeemianalyyttisellä lähestymistavalla pyritään parantamaan mm. kunnossapidon kohdentuvuutta ja pidentämään tuotantojärjestelmien taloudellista elinikää. Turvallisuus ja käyttövarmuustiedon hallintaan kehitetään konseptia, jonka ideana on tukea työkoneiden koko elinkaarat aina suunnittelusta koneen peruskorjaukseen ja käytöstä poistoon. Liikkuvien työkoneiden monitorointia ja diagnostiikkakehityksen tavoitteena on kansainvälistä huipputasoa oleva ratkaisumalli liikkuvan työkoneen paikalliseksi on-line-diagnostiikkajärjestelmäksi. Yhdistämällä useiden eri alojen huipputietämys eliniänhallintamenetelmien kehittämisessä ja edistämällä menetelmien käyttöönottoa teollisuudessa pyritään luomaan valmiudet systemaattiseen, koko eliniän kattavaan tuoteturvallisuuden ja käyttövarmuuden hallintaan teollisuuden kilpailukyvyn parantamiseksi ja tuoton optimoimiseksi.

KW - safety

KW - reliability

KW - life time management

KW - maintenance

KW - monitoring

KW - diagnostics

KW - knowledge management

M3 - Article

SP - 14

EP - 16

JO - Promaint

JF - Promaint

SN - 1797-2000

IS - 8

ER -