Elintarvikelisäaineiden uusimmat analyysimenetelmät

Anna-Maija Sjöberg

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tulkimukseen on koottu katsaus terveydellisiltä vaikutuksiltaan tutkituimpien Suomessa sallittujen elintarvikelisäaineiden uusimmista analyysimenetelmistä, jotka ovat lähinnä nestekromatografisia (HPLC) tai ioni-kromatografisia (IC). Näillä menetelmillä voidaan määrittää seuraavat lisäaineryh-mät: säilöntäaineet, hapettumisen estoaineet, synteettiset elintarvikevärit ja makeutusaineet. Sa-keuttamis- ja hyytelöimisaineet voidaan identifioida ja määrittää kokonaisina elektroforeettisesti tai geelisuodatuskromatografisesti tai hydrolyysi- tai pyrolyysituotteista kaasukromatografisesti ja massafragmentografisesti.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages60
ISBN (Print)951-38-2777-1
Publication statusPublished - 1987
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number667
ISSN0358-5085

Keywords

  • food additives
  • analyzing

Cite this