@book{53d2364564fd41c49d05aab2ef806a58,
title = "Elintarvikelis{\"a}aineiden uusimmat analyysimenetelm{\"a}t",
abstract = "Tulkimukseen on koottu katsaus terveydellisilt{\"a} vaikutuksiltaan tutkituimpien Suomessa sallittujen elintarvikelis{\"a}aineiden uusimmista analyysimenetelmist{\"a}, jotka ovat l{\"a}hinn{\"a} nestekromatografisia (HPLC) tai ioni-kromatografisia (IC). N{\"a}ill{\"a} menetelmill{\"a} voidaan m{\"a}{\"a}ritt{\"a}{\"a} seuraavat lis{\"a}aineryh-m{\"a}t: s{\"a}il{\"o}nt{\"a}aineet, hapettumisen estoaineet, synteettiset elintarvikev{\"a}rit ja makeutusaineet. Sa-keuttamis- ja hyytel{\"o}imisaineet voidaan identifioida ja m{\"a}{\"a}ritt{\"a}{\"a} kokonaisina elektroforeettisesti tai geelisuodatuskromatografisesti tai hydrolyysi- tai pyrolyysituotteista kaasukromatografisesti ja massafragmentografisesti.",
keywords = "food additives, analyzing",
author = "Anna-Maija Sj{\"o}berg",
year = "1987",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2777-1",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "667",
address = "Finland",
}