Elintarvikelisäaineiden uusimmat analyysimenetelmät

Anna-Maija Sjöberg

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tulkimukseen on koottu katsaus terveydellisiltä vaikutuksiltaan tutkituimpien Suomessa sallittujen elintarvikelisäaineiden uusimmista analyysimenetelmistä, jotka ovat lähinnä nestekromatografisia (HPLC) tai ioni-kromatografisia (IC). Näillä menetelmillä voidaan määrittää seuraavat lisäaineryh-mät: säilöntäaineet, hapettumisen estoaineet, synteettiset elintarvikevärit ja makeutusaineet. Sa-keuttamis- ja hyytelöimisaineet voidaan identifioida ja määrittää kokonaisina elektroforeettisesti tai geelisuodatuskromatografisesti tai hydrolyysi- tai pyrolyysituotteista kaasukromatografisesti ja massafragmentografisesti.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages60
ISBN (Print)951-38-2777-1
Publication statusPublished - 1987
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number667
ISSN0358-5085

Keywords

  • food additives
  • analyzing

Cite this

Sjöberg, A-M. (1987). Elintarvikelisäaineiden uusimmat analyysimenetelmät. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 667
Sjöberg, Anna-Maija. / Elintarvikelisäaineiden uusimmat analyysimenetelmät. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1987. 60 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 667).
@book{53d2364564fd41c49d05aab2ef806a58,
title = "Elintarvikelis{\"a}aineiden uusimmat analyysimenetelm{\"a}t",
abstract = "Tulkimukseen on koottu katsaus terveydellisilt{\"a} vaikutuksiltaan tutkituimpien Suomessa sallittujen elintarvikelis{\"a}aineiden uusimmista analyysimenetelmist{\"a}, jotka ovat l{\"a}hinn{\"a} nestekromatografisia (HPLC) tai ioni-kromatografisia (IC). N{\"a}ill{\"a} menetelmill{\"a} voidaan m{\"a}{\"a}ritt{\"a}{\"a} seuraavat lis{\"a}aineryh-m{\"a}t: s{\"a}il{\"o}nt{\"a}aineet, hapettumisen estoaineet, synteettiset elintarvikev{\"a}rit ja makeutusaineet. Sa-keuttamis- ja hyytel{\"o}imisaineet voidaan identifioida ja m{\"a}{\"a}ritt{\"a}{\"a} kokonaisina elektroforeettisesti tai geelisuodatuskromatografisesti tai hydrolyysi- tai pyrolyysituotteista kaasukromatografisesti ja massafragmentografisesti.",
keywords = "food additives, analyzing",
author = "Anna-Maija Sj{\"o}berg",
year = "1987",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2777-1",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "667",
address = "Finland",

}

Sjöberg, A-M 1987, Elintarvikelisäaineiden uusimmat analyysimenetelmät. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 667, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Elintarvikelisäaineiden uusimmat analyysimenetelmät. / Sjöberg, Anna-Maija.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1987. 60 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 667).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Elintarvikelisäaineiden uusimmat analyysimenetelmät

AU - Sjöberg, Anna-Maija

PY - 1987

Y1 - 1987

N2 - Tulkimukseen on koottu katsaus terveydellisiltä vaikutuksiltaan tutkituimpien Suomessa sallittujen elintarvikelisäaineiden uusimmista analyysimenetelmistä, jotka ovat lähinnä nestekromatografisia (HPLC) tai ioni-kromatografisia (IC). Näillä menetelmillä voidaan määrittää seuraavat lisäaineryh-mät: säilöntäaineet, hapettumisen estoaineet, synteettiset elintarvikevärit ja makeutusaineet. Sa-keuttamis- ja hyytelöimisaineet voidaan identifioida ja määrittää kokonaisina elektroforeettisesti tai geelisuodatuskromatografisesti tai hydrolyysi- tai pyrolyysituotteista kaasukromatografisesti ja massafragmentografisesti.

AB - Tulkimukseen on koottu katsaus terveydellisiltä vaikutuksiltaan tutkituimpien Suomessa sallittujen elintarvikelisäaineiden uusimmista analyysimenetelmistä, jotka ovat lähinnä nestekromatografisia (HPLC) tai ioni-kromatografisia (IC). Näillä menetelmillä voidaan määrittää seuraavat lisäaineryh-mät: säilöntäaineet, hapettumisen estoaineet, synteettiset elintarvikevärit ja makeutusaineet. Sa-keuttamis- ja hyytelöimisaineet voidaan identifioida ja määrittää kokonaisina elektroforeettisesti tai geelisuodatuskromatografisesti tai hydrolyysi- tai pyrolyysituotteista kaasukromatografisesti ja massafragmentografisesti.

KW - food additives

KW - analyzing

M3 - Report

SN - 951-38-2777-1

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Elintarvikelisäaineiden uusimmat analyysimenetelmät

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Sjöberg A-M. Elintarvikelisäaineiden uusimmat analyysimenetelmät. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1987. 60 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 667).