Elintarviketeollisuuden kuljettimien turvallisuus. Osa 2. Tarkistuslista

Hannu Tarvainen, Seppo Vuotilainen, Veikko Rouhiainen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Elintarviketeollisuuden kuljettimien turvallisuutta tutkittiin laatimalla työn turvallisuusanalyyseja meijeri-, panimo- ja leipomoalan kuljettimista yhdeksässä yrityksessä. Tarkistuslista on tarkoitettu erityisesti elintarviketeollisuuden kuljettimien tapaturmavaarojen etsimiseen. Tarkistuslistan käyttö edellyttää ainoastaan perustietoja tekniikasta ja työsuojelusta. Sopivia tarkistuslistan käyttäjiä ovat käyttö-, kunnossapito- ja työsuojeluhenkilöt sekä erityisesti kuljettimien suunnittelijat, valmistajat ja maahantuojat. Tarkistuslista on laadittu kuljetintyypeittäin prosessin kulkusuunnassa. Kuljettimesta on käyty läpi syöttö- ja purkauspäät, kuljettava osa sekä turvalaitteet. Turvalliseen työskentelyyn kuljettimien yhteydessä on kiinnitetty huomiota etenkin koulutukseen, työpisteeseen, kulkuteihin, siivoukseen, kunnossapitoon sekä poikkeustilanteisiin liittyvien kysymysten avulla.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages23
ISBN (Print)951-38-2146-3
Publication statusPublished - 1984
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number367
ISSN0358-5085

Keywords

  • food industry
  • conveyors
  • elevators
  • safety analysis

Cite this

Tarvainen, H., Vuotilainen, S., & Rouhiainen, V. (1984). Elintarviketeollisuuden kuljettimien turvallisuus. Osa 2. Tarkistuslista. VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 367