Elintarviketeollisuuden kuljettimien turvallisuus. Osa 2. Tarkistuslista

Hannu Tarvainen, Seppo Vuotilainen, Veikko Rouhiainen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Elintarviketeollisuuden kuljettimien turvallisuutta tutkittiin laatimalla työn turvallisuusanalyyseja meijeri-, panimo- ja leipomoalan kuljettimista yhdeksässä yrityksessä. Tarkistuslista on tarkoitettu erityisesti elintarviketeollisuuden kuljettimien tapaturmavaarojen etsimiseen. Tarkistuslistan käyttö edellyttää ainoastaan perustietoja tekniikasta ja työsuojelusta. Sopivia tarkistuslistan käyttäjiä ovat käyttö-, kunnossapito- ja työsuojeluhenkilöt sekä erityisesti kuljettimien suunnittelijat, valmistajat ja maahantuojat. Tarkistuslista on laadittu kuljetintyypeittäin prosessin kulkusuunnassa. Kuljettimesta on käyty läpi syöttö- ja purkauspäät, kuljettava osa sekä turvalaitteet. Turvalliseen työskentelyyn kuljettimien yhteydessä on kiinnitetty huomiota etenkin koulutukseen, työpisteeseen, kulkuteihin, siivoukseen, kunnossapitoon sekä poikkeustilanteisiin liittyvien kysymysten avulla.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages23
ISBN (Print)951-38-2146-3
Publication statusPublished - 1984
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number367
ISSN0358-5085

Keywords

  • food industry
  • conveyors
  • elevators
  • safety analysis

Cite this

Tarvainen, H., Vuotilainen, S., & Rouhiainen, V. (1984). Elintarviketeollisuuden kuljettimien turvallisuus. Osa 2. Tarkistuslista. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 367
Tarvainen, Hannu ; Vuotilainen, Seppo ; Rouhiainen, Veikko. / Elintarviketeollisuuden kuljettimien turvallisuus. Osa 2. Tarkistuslista. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 23 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 367).
@book{7426573ab1304716941c583143820485,
title = "Elintarviketeollisuuden kuljettimien turvallisuus. Osa 2. Tarkistuslista",
abstract = "Elintarviketeollisuuden kuljettimien turvallisuutta tutkittiin laatimalla ty{\"o}n turvallisuusanalyyseja meijeri-, panimo- ja leipomoalan kuljettimista yhdeks{\"a}ss{\"a} yrityksess{\"a}. Tarkistuslista on tarkoitettu erityisesti elintarviketeollisuuden kuljettimien tapaturmavaarojen etsimiseen. Tarkistuslistan k{\"a}ytt{\"o} edellytt{\"a}{\"a} ainoastaan perustietoja tekniikasta ja ty{\"o}suojelusta. Sopivia tarkistuslistan k{\"a}ytt{\"a}ji{\"a} ovat k{\"a}ytt{\"o}-, kunnossapito- ja ty{\"o}suojeluhenkil{\"o}t sek{\"a} erityisesti kuljettimien suunnittelijat, valmistajat ja maahantuojat. Tarkistuslista on laadittu kuljetintyypeitt{\"a}in prosessin kulkusuunnassa. Kuljettimesta on k{\"a}yty l{\"a}pi sy{\"o}tt{\"o}- ja purkausp{\"a}{\"a}t, kuljettava osa sek{\"a} turvalaitteet. Turvalliseen ty{\"o}skentelyyn kuljettimien yhteydess{\"a} on kiinnitetty huomiota etenkin koulutukseen, ty{\"o}pisteeseen, kulkuteihin, siivoukseen, kunnossapitoon sek{\"a} poikkeustilanteisiin liittyvien kysymysten avulla.",
keywords = "food industry, conveyors, elevators, safety analysis",
author = "Hannu Tarvainen and Seppo Vuotilainen and Veikko Rouhiainen",
year = "1984",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2146-3",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "367",
address = "Finland",

}

Tarvainen, H, Vuotilainen, S & Rouhiainen, V 1984, Elintarviketeollisuuden kuljettimien turvallisuus. Osa 2. Tarkistuslista. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 367, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Elintarviketeollisuuden kuljettimien turvallisuus. Osa 2. Tarkistuslista. / Tarvainen, Hannu; Vuotilainen, Seppo; Rouhiainen, Veikko.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 23 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 367).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Elintarviketeollisuuden kuljettimien turvallisuus. Osa 2. Tarkistuslista

AU - Tarvainen, Hannu

AU - Vuotilainen, Seppo

AU - Rouhiainen, Veikko

PY - 1984

Y1 - 1984

N2 - Elintarviketeollisuuden kuljettimien turvallisuutta tutkittiin laatimalla työn turvallisuusanalyyseja meijeri-, panimo- ja leipomoalan kuljettimista yhdeksässä yrityksessä. Tarkistuslista on tarkoitettu erityisesti elintarviketeollisuuden kuljettimien tapaturmavaarojen etsimiseen. Tarkistuslistan käyttö edellyttää ainoastaan perustietoja tekniikasta ja työsuojelusta. Sopivia tarkistuslistan käyttäjiä ovat käyttö-, kunnossapito- ja työsuojeluhenkilöt sekä erityisesti kuljettimien suunnittelijat, valmistajat ja maahantuojat. Tarkistuslista on laadittu kuljetintyypeittäin prosessin kulkusuunnassa. Kuljettimesta on käyty läpi syöttö- ja purkauspäät, kuljettava osa sekä turvalaitteet. Turvalliseen työskentelyyn kuljettimien yhteydessä on kiinnitetty huomiota etenkin koulutukseen, työpisteeseen, kulkuteihin, siivoukseen, kunnossapitoon sekä poikkeustilanteisiin liittyvien kysymysten avulla.

AB - Elintarviketeollisuuden kuljettimien turvallisuutta tutkittiin laatimalla työn turvallisuusanalyyseja meijeri-, panimo- ja leipomoalan kuljettimista yhdeksässä yrityksessä. Tarkistuslista on tarkoitettu erityisesti elintarviketeollisuuden kuljettimien tapaturmavaarojen etsimiseen. Tarkistuslistan käyttö edellyttää ainoastaan perustietoja tekniikasta ja työsuojelusta. Sopivia tarkistuslistan käyttäjiä ovat käyttö-, kunnossapito- ja työsuojeluhenkilöt sekä erityisesti kuljettimien suunnittelijat, valmistajat ja maahantuojat. Tarkistuslista on laadittu kuljetintyypeittäin prosessin kulkusuunnassa. Kuljettimesta on käyty läpi syöttö- ja purkauspäät, kuljettava osa sekä turvalaitteet. Turvalliseen työskentelyyn kuljettimien yhteydessä on kiinnitetty huomiota etenkin koulutukseen, työpisteeseen, kulkuteihin, siivoukseen, kunnossapitoon sekä poikkeustilanteisiin liittyvien kysymysten avulla.

KW - food industry

KW - conveyors

KW - elevators

KW - safety analysis

M3 - Report

SN - 951-38-2146-3

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Elintarviketeollisuuden kuljettimien turvallisuus. Osa 2. Tarkistuslista

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Tarvainen H, Vuotilainen S, Rouhiainen V. Elintarviketeollisuuden kuljettimien turvallisuus. Osa 2. Tarkistuslista. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 23 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 367).