TY - BOOK
T1 - Elintarvikkeiden sakeuttamisaineiden identifiointi pyrolyysituotteidensa massafragmentografisella määrityksellä
AU - Pyysalo, Heikki
AU - Sjöberg, Anna-Maija
AU - Hurme, Riitta
AU - Hase, Tapio
PY - 1983
Y1 - 1983
N2 - Työssä pyrolysoitiin kymmenen sakeuttamisainetta,
guarkumi, johanneksenleipäpuunjauhe, tragantti,
arabikumi, algiinihappo, pektiini, agar, karrageeni,
fursellaraani ja karboksimetyyliselluloosa. 32
pyrolyysituotetta identifioitiin massaspektrometrisesti.
Pyrolyysituotteiden rakenteen perusteella valittiin kuusi
ionia (m/e 60, 81, 95, 126, 108, 88), joilla suoritettiin
saennusaineiden pyrolyysituotteiden SIM-analysointi Näin
saatuihin ionikromatogrammeihin perustuen kehitettiin
kvalitatiivista menetelmää elintarvikkeista eristettyjen
sakeuttamisaineiden tunnistamiseksi.
AB - Työssä pyrolysoitiin kymmenen sakeuttamisainetta,
guarkumi, johanneksenleipäpuunjauhe, tragantti,
arabikumi, algiinihappo, pektiini, agar, karrageeni,
fursellaraani ja karboksimetyyliselluloosa. 32
pyrolyysituotetta identifioitiin massaspektrometrisesti.
Pyrolyysituotteiden rakenteen perusteella valittiin kuusi
ionia (m/e 60, 81, 95, 126, 108, 88), joilla suoritettiin
saennusaineiden pyrolyysituotteiden SIM-analysointi Näin
saatuihin ionikromatogrammeihin perustuen kehitettiin
kvalitatiivista menetelmää elintarvikkeista eristettyjen
sakeuttamisaineiden tunnistamiseksi.
M3 - Report
SN - 951-38-1806-3
T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
BT - Elintarvikkeiden sakeuttamisaineiden identifiointi pyrolyysituotteidensa massafragmentografisella määrityksellä
PB - VTT Technical Research Centre of Finland
CY - Espoo
ER -