Elintarvikkeiden sakeuttamisaineiden identifiointi pyrolyysituotteidensa massafragmentografisella määrityksellä

Heikki Pyysalo, Anna-Maija Sjöberg, Riitta Hurme, Tapio Hase

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Työssä pyrolysoitiin kymmenen sakeuttamisainetta, guarkumi, johanneksenleipäpuunjauhe, tragantti, arabikumi, algiinihappo, pektiini, agar, karrageeni, fursellaraani ja karboksimetyyliselluloosa. 32 pyrolyysituotetta identifioitiin massaspektrometrisesti. Pyrolyysituotteiden rakenteen perusteella valittiin kuusi ionia (m/e 60, 81, 95, 126, 108, 88), joilla suoritettiin saennusaineiden pyrolyysituotteiden SIM-analysointi Näin saatuihin ionikromatogrammeihin perustuen kehitettiin kvalitatiivista menetelmää elintarvikkeista eristettyjen sakeuttamisaineiden tunnistamiseksi.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages54
ISBN (Print)951-38-1806-3
Publication statusPublished - 1983
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

NameTiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus
PublisherVTT
Volume231

Cite this

Pyysalo, H., Sjöberg, A-M., Hurme, R., & Hase, T. (1983). Elintarvikkeiden sakeuttamisaineiden identifiointi pyrolyysituotteidensa massafragmentografisella määrityksellä. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 231
Pyysalo, Heikki ; Sjöberg, Anna-Maija ; Hurme, Riitta ; Hase, Tapio. / Elintarvikkeiden sakeuttamisaineiden identifiointi pyrolyysituotteidensa massafragmentografisella määrityksellä. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1983. 54 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 231).
@book{7573afba2a964bfea9d2ccec826526c7,
title = "Elintarvikkeiden sakeuttamisaineiden identifiointi pyrolyysituotteidensa massafragmentografisella m{\"a}{\"a}rityksell{\"a}",
abstract = "Ty{\"o}ss{\"a} pyrolysoitiin kymmenen sakeuttamisainetta, guarkumi, johanneksenleip{\"a}puunjauhe, tragantti, arabikumi, algiinihappo, pektiini, agar, karrageeni, fursellaraani ja karboksimetyyliselluloosa. 32 pyrolyysituotetta identifioitiin massaspektrometrisesti. Pyrolyysituotteiden rakenteen perusteella valittiin kuusi ionia (m/e 60, 81, 95, 126, 108, 88), joilla suoritettiin saennusaineiden pyrolyysituotteiden SIM-analysointi N{\"a}in saatuihin ionikromatogrammeihin perustuen kehitettiin kvalitatiivista menetelm{\"a}{\"a} elintarvikkeista eristettyjen sakeuttamisaineiden tunnistamiseksi.",
author = "Heikki Pyysalo and Anna-Maija Sj{\"o}berg and Riitta Hurme and Tapio Hase",
year = "1983",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1806-3",
series = "Tiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
address = "Finland",

}

Pyysalo, H, Sjöberg, A-M, Hurme, R & Hase, T 1983, Elintarvikkeiden sakeuttamisaineiden identifiointi pyrolyysituotteidensa massafragmentografisella määrityksellä. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 231, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Elintarvikkeiden sakeuttamisaineiden identifiointi pyrolyysituotteidensa massafragmentografisella määrityksellä. / Pyysalo, Heikki; Sjöberg, Anna-Maija; Hurme, Riitta; Hase, Tapio.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1983. 54 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 231).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Elintarvikkeiden sakeuttamisaineiden identifiointi pyrolyysituotteidensa massafragmentografisella määrityksellä

AU - Pyysalo, Heikki

AU - Sjöberg, Anna-Maija

AU - Hurme, Riitta

AU - Hase, Tapio

PY - 1983

Y1 - 1983

N2 - Työssä pyrolysoitiin kymmenen sakeuttamisainetta, guarkumi, johanneksenleipäpuunjauhe, tragantti, arabikumi, algiinihappo, pektiini, agar, karrageeni, fursellaraani ja karboksimetyyliselluloosa. 32 pyrolyysituotetta identifioitiin massaspektrometrisesti. Pyrolyysituotteiden rakenteen perusteella valittiin kuusi ionia (m/e 60, 81, 95, 126, 108, 88), joilla suoritettiin saennusaineiden pyrolyysituotteiden SIM-analysointi Näin saatuihin ionikromatogrammeihin perustuen kehitettiin kvalitatiivista menetelmää elintarvikkeista eristettyjen sakeuttamisaineiden tunnistamiseksi.

AB - Työssä pyrolysoitiin kymmenen sakeuttamisainetta, guarkumi, johanneksenleipäpuunjauhe, tragantti, arabikumi, algiinihappo, pektiini, agar, karrageeni, fursellaraani ja karboksimetyyliselluloosa. 32 pyrolyysituotetta identifioitiin massaspektrometrisesti. Pyrolyysituotteiden rakenteen perusteella valittiin kuusi ionia (m/e 60, 81, 95, 126, 108, 88), joilla suoritettiin saennusaineiden pyrolyysituotteiden SIM-analysointi Näin saatuihin ionikromatogrammeihin perustuen kehitettiin kvalitatiivista menetelmää elintarvikkeista eristettyjen sakeuttamisaineiden tunnistamiseksi.

M3 - Report

SN - 951-38-1806-3

T3 - Tiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus

BT - Elintarvikkeiden sakeuttamisaineiden identifiointi pyrolyysituotteidensa massafragmentografisella määrityksellä

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Pyysalo H, Sjöberg A-M, Hurme R, Hase T. Elintarvikkeiden sakeuttamisaineiden identifiointi pyrolyysituotteidensa massafragmentografisella määrityksellä. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1983. 54 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 231).