Elintarvikkeiden sakeuttamisaineiden identifiointi pyrolyysituotteidensa massafragmentografisella määrityksellä

Heikki Pyysalo, Anna-Maija Sjöberg, Riitta Hurme, Tapio Hase

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Työssä pyrolysoitiin kymmenen sakeuttamisainetta, guarkumi, johanneksenleipäpuunjauhe, tragantti, arabikumi, algiinihappo, pektiini, agar, karrageeni, fursellaraani ja karboksimetyyliselluloosa. 32 pyrolyysituotetta identifioitiin massaspektrometrisesti. Pyrolyysituotteiden rakenteen perusteella valittiin kuusi ionia (m/e 60, 81, 95, 126, 108, 88), joilla suoritettiin saennusaineiden pyrolyysituotteiden SIM-analysointi Näin saatuihin ionikromatogrammeihin perustuen kehitettiin kvalitatiivista menetelmää elintarvikkeista eristettyjen sakeuttamisaineiden tunnistamiseksi.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages54
ISBN (Print)951-38-1806-3
Publication statusPublished - 1983
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number231
ISSN0358-5085

Cite this