Elintarvikkeiden suojakaasupakkaaminen: Kirjallisuusselvitys

Raija Ahvenainen, Seppo Lindroth

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Elintarvikkeiden suojakaasupakkaaminen on lisääntynyt voimakkaasti viime vuosina. Suojakaasupakkauksella voidaan useiden elintarvik-keiden kemiallista, entsymaattista ja mikrobiologista säilyvyyttä parantaa perinteisiin pakkausmenetelmiin nähden. Suojakaasupakkaus antaa usein myös mekaanista suojaa ja parantaa tuotteen ulkonäköä tai rakennetta. Toisaalta suojakaasupakkaaminen saattaa merkitä kohonneita pakkaus-, kuljetus- ja varastointikustannuksia sekä entistä tiukempaa vaatimusta katkeamattomasta kylmäketjusta.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages98
ISBN (Print)951-38-2624-4
Publication statusPublished - 1986
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number591
ISSN0358-5085

Keywords

  • food packaging
  • preserving
  • gases

Cite this

Ahvenainen, R., & Lindroth, S. (1986). Elintarvikkeiden suojakaasupakkaaminen: Kirjallisuusselvitys. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 591
Ahvenainen, Raija ; Lindroth, Seppo. / Elintarvikkeiden suojakaasupakkaaminen : Kirjallisuusselvitys. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 98 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 591).
@book{8d39f8fc55c74f91bdd638d2de95e683,
title = "Elintarvikkeiden suojakaasupakkaaminen: Kirjallisuusselvitys",
abstract = "Elintarvikkeiden suojakaasupakkaaminen on lis{\"a}{\"a}ntynyt voimakkaasti viime vuosina. Suojakaasupakkauksella voidaan useiden elintarvik-keiden kemiallista, entsymaattista ja mikrobiologista s{\"a}ilyvyytt{\"a} parantaa perinteisiin pakkausmenetelmiin n{\"a}hden. Suojakaasupakkaus antaa usein my{\"o}s mekaanista suojaa ja parantaa tuotteen ulkon{\"a}k{\"o}{\"a} tai rakennetta. Toisaalta suojakaasupakkaaminen saattaa merkit{\"a} kohonneita pakkaus-, kuljetus- ja varastointikustannuksia sek{\"a} entist{\"a} tiukempaa vaatimusta katkeamattomasta kylm{\"a}ketjusta.",
keywords = "food packaging, preserving, gases",
author = "Raija Ahvenainen and Seppo Lindroth",
year = "1986",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2624-4",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "591",
address = "Finland",

}

Ahvenainen, R & Lindroth, S 1986, Elintarvikkeiden suojakaasupakkaaminen: Kirjallisuusselvitys. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 591, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Elintarvikkeiden suojakaasupakkaaminen : Kirjallisuusselvitys. / Ahvenainen, Raija; Lindroth, Seppo.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 98 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 591).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Elintarvikkeiden suojakaasupakkaaminen

T2 - Kirjallisuusselvitys

AU - Ahvenainen, Raija

AU - Lindroth, Seppo

PY - 1986

Y1 - 1986

N2 - Elintarvikkeiden suojakaasupakkaaminen on lisääntynyt voimakkaasti viime vuosina. Suojakaasupakkauksella voidaan useiden elintarvik-keiden kemiallista, entsymaattista ja mikrobiologista säilyvyyttä parantaa perinteisiin pakkausmenetelmiin nähden. Suojakaasupakkaus antaa usein myös mekaanista suojaa ja parantaa tuotteen ulkonäköä tai rakennetta. Toisaalta suojakaasupakkaaminen saattaa merkitä kohonneita pakkaus-, kuljetus- ja varastointikustannuksia sekä entistä tiukempaa vaatimusta katkeamattomasta kylmäketjusta.

AB - Elintarvikkeiden suojakaasupakkaaminen on lisääntynyt voimakkaasti viime vuosina. Suojakaasupakkauksella voidaan useiden elintarvik-keiden kemiallista, entsymaattista ja mikrobiologista säilyvyyttä parantaa perinteisiin pakkausmenetelmiin nähden. Suojakaasupakkaus antaa usein myös mekaanista suojaa ja parantaa tuotteen ulkonäköä tai rakennetta. Toisaalta suojakaasupakkaaminen saattaa merkitä kohonneita pakkaus-, kuljetus- ja varastointikustannuksia sekä entistä tiukempaa vaatimusta katkeamattomasta kylmäketjusta.

KW - food packaging

KW - preserving

KW - gases

M3 - Report

SN - 951-38-2624-4

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Elintarvikkeiden suojakaasupakkaaminen

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Ahvenainen R, Lindroth S. Elintarvikkeiden suojakaasupakkaaminen: Kirjallisuusselvitys. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 98 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 591).