Elintarvikkeiden suojakaasupakkaaminen: Kirjallisuusselvitys

Raija Ahvenainen, Seppo Lindroth

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Elintarvikkeiden suojakaasupakkaaminen on lisääntynyt voimakkaasti viime vuosina. Suojakaasupakkauksella voidaan useiden elintarvik-keiden kemiallista, entsymaattista ja mikrobiologista säilyvyyttä parantaa perinteisiin pakkausmenetelmiin nähden. Suojakaasupakkaus antaa usein myös mekaanista suojaa ja parantaa tuotteen ulkonäköä tai rakennetta. Toisaalta suojakaasupakkaaminen saattaa merkitä kohonneita pakkaus-, kuljetus- ja varastointikustannuksia sekä entistä tiukempaa vaatimusta katkeamattomasta kylmäketjusta.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages98
ISBN (Print)951-38-2624-4
Publication statusPublished - 1986
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number591
ISSN0358-5085

Keywords

  • food packaging
  • preserving
  • gases

Cite this