Elvyttävän korjausrakentamisen toimintatavat: Loppuraportti

Translated title of the contribution: Ways of recovering renovation

Sakari Pulakka, Tarja Häkkinen, Tarja Mäkeläinen, Mirkka Rekola, M. Anttila, E. Mäkelä, R. Rissanen, M. Niittyniemi, J. Riikonen, S. Selänne, M. Mero

  Research output: Book/ReportReport

  Abstract

  Elvyttävän korjausrakentamisen toimintatavat (ELVYKOR-projektin tavoitteena oli kehittää Senaatti-kiinteistöille yhtenäinen toimintamalli vanhentuneiden (toimisto) rakennusten korjaamiseen ja kunnossapitoon. ELVKOR-projektissa on erityisesti keskitytty viiteen aiheeseen, jotka ovat kriittisiä elvyttävän korjausrakentamisen ja elvyttävän kunnossapidon näkökulmasta. - Päätösprosessi. Miten syntyvät päätös kiinteistön soveltuvuudesta tilaresurssiksi, hankepäätös ja investointipäätös, mitä varten on kehitetty kiinteistön soveltuvuusanalyysi? - Toteutusmuodon valinta. Mitkä toteutusmuodot tukevat elvyttävän korjausrakentamisen tavoitteiden täyttymistä, mitä varten on erityisesti kehitetty allianssimalli sekä talotekniikan elinkaarivastuullisen hankinnan malli? - Elvyttävän korjausrakentamisen hankeprosessi. Mitä pitää ottaa huomioon hankkeen ohjauksessa, mitä varten on kehitetty tavoitematriisiin perustuva ohjausmalli? - Elvyttävä kunnossapito. Miten kunnossapidon keinoin voidaan ennakoida ja ehkäistä tulevia korjaushaasteita, mitä varten on kehitetty riskikartan hyödyntämiseen perustuva riskienhallintamenettely? - Tietomallit. Kuinka tietomalleja olisi hyödynnettävä elvyttävässä korjausrakentamisessa ja kunnossapidossa, mitä varten on tarkennettu tietomallien rakennetta ja hankintakriteerejä? Tämä julkaisu sisältää ELVYKOR-projektin päätulokset, kun taas erilliset työraportit sisältävät yksityiskohtaiset toimintatapakuvaukset ja niiden perusteet.
  Translated title of the contributionWays of recovering renovation
  Original languageFinnish
  Place of PublicationEspoo
  PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
  Number of pages62
  ISBN (Electronic)978-951-38-8088-0
  Publication statusPublished - 2014
  MoE publication typeD4 Published development or research report or study

  Publication series

  SeriesVTT Technology
  Number151
  ISSN2242-1211

  Keywords

  • Applicability analysis of facility
  • Sustainable renovation
  • Building information models

  Fingerprint

  Dive into the research topics of 'Ways of recovering renovation: Loppuraportti'. Together they form a unique fingerprint.

  Cite this