Sähköisen viestinnän salaus- ja suojausmenetelmät

Translated title of the contribution: Encryption and protection methods in electronic communications

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Osana digitaalisen liiketoiminnan kasvuympäristön rakentamista koskevaa hallituksen kärkihanketta parannetaan kansalaisten luottamusta digitaalisiin palveluihin. Tämän kärkihankeen yhtenä keskeisenä toimenpiteenä on laadittukansallinen tietoturvastrategia, jolla pyritään lisäämään kaupallisten tiedon salaus- ja suojausmenetelmien tarjontaa ja käyttöä sisämarkkinoilla.Salaus- ja suojausmenetelmien merkitys on kasvanut digitalisaatiokehityksen myötä. Salausmenetelmien käytöllä voidaan kasvattaa kuluttajien luottamusta digitaalisiin palveluihin. Markkinoilla saatavilla olevien salausteknologioita hyödyntävien tieto- ja viestintäpalveluiden määrä jatkuvasti kasvanut.Tässä raportissa esitetään katsaus sähköisen viestinnän salaus- ja suojausmenetelmistä, niihin liittyvistä mahdollisuuksista sekä riskeistä. Selvityksessä kuvataan myös salaus- ja suojausteknologioiden kehittymisen tulevaisuuden näkymiä. Raportin keskeisimmät johtopäätökset ovat, että salausteknologioilla on suuri merkitys sähköisen viestinnän suojaamiseksi.Viestinnän suojaamiseksi on suositeltavaa käyttää päästä päähän salattuja ja tiedon eheyden varmentavia viestintämenetelmiä. Takaporttien eli tahallisesti heikennettyjen salausmenetelmien vaatimista voidaan pitää ykistyiselämänsuojalle sekä tietoturvallisuudelle haitallisena.
Original languageFinnish
Number of pages73
ISBN (Electronic)978-952-243-546-0
Publication statusPublished - 7 Mar 2018
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesLiikenne- ja viestintäministeriön julkaisuja
Number2

Fingerprint

electronics
methodology

Keywords

  • information security
  • information security strategy
  • electronic communication
  • protection of private life
  • confidentiality
  • encryption technology
  • encryption methods

Cite this

@book{b944868c85e741b794af1be90feba59d,
title = "S{\"a}hk{\"o}isen viestinn{\"a}n salaus- ja suojausmenetelm{\"a}t",
abstract = "Osana digitaalisen liiketoiminnan kasvuymp{\"a}rist{\"o}n rakentamista koskevaa hallituksen k{\"a}rkihanketta parannetaan kansalaisten luottamusta digitaalisiin palveluihin. T{\"a}m{\"a}n k{\"a}rkihankeen yhten{\"a} keskeisen{\"a} toimenpiteen{\"a} on laadittukansallinen tietoturvastrategia, jolla pyrit{\"a}{\"a}n lis{\"a}{\"a}m{\"a}{\"a}n kaupallisten tiedon salaus- ja suojausmenetelmien tarjontaa ja k{\"a}ytt{\"o}{\"a} sis{\"a}markkinoilla.Salaus- ja suojausmenetelmien merkitys on kasvanut digitalisaatiokehityksen my{\"o}t{\"a}. Salausmenetelmien k{\"a}yt{\"o}ll{\"a} voidaan kasvattaa kuluttajien luottamusta digitaalisiin palveluihin. Markkinoilla saatavilla olevien salausteknologioita hy{\"o}dynt{\"a}vien tieto- ja viestint{\"a}palveluiden m{\"a}{\"a}r{\"a} jatkuvasti kasvanut.T{\"a}ss{\"a} raportissa esitet{\"a}{\"a}n katsaus s{\"a}hk{\"o}isen viestinn{\"a}n salaus- ja suojausmenetelmist{\"a}, niihin liittyvist{\"a} mahdollisuuksista sek{\"a} riskeist{\"a}. Selvityksess{\"a} kuvataan my{\"o}s salaus- ja suojausteknologioiden kehittymisen tulevaisuuden n{\"a}kymi{\"a}. Raportin keskeisimm{\"a}t johtop{\"a}{\"a}t{\"o}kset ovat, ett{\"a} salausteknologioilla on suuri merkitys s{\"a}hk{\"o}isen viestinn{\"a}n suojaamiseksi.Viestinn{\"a}n suojaamiseksi on suositeltavaa k{\"a}ytt{\"a}{\"a} p{\"a}{\"a}st{\"a} p{\"a}{\"a}h{\"a}n salattuja ja tiedon eheyden varmentavia viestint{\"a}menetelmi{\"a}. Takaporttien eli tahallisesti heikennettyjen salausmenetelmien vaatimista voidaan pit{\"a}{\"a} ykistyisel{\"a}m{\"a}nsuojalle sek{\"a} tietoturvallisuudelle haitallisena.",
keywords = "information security, information security strategy, electronic communication, protection of private life, confidentiality, encryption technology, encryption methods",
author = "Kimmo Halunen and Anni Karinsalo and Visa Vallivaara and Jani Suomalainen and Sami Lehtonen",
year = "2018",
month = "3",
day = "7",
language = "Finnish",
series = "Liikenne- ja viestint{\"a}ministeri{\"o}n julkaisuja",
number = "2",

}

Sähköisen viestinnän salaus- ja suojausmenetelmät. / Halunen, Kimmo; Karinsalo, Anni; Vallivaara, Visa; Suomalainen, Jani; Lehtonen, Sami.

2018. 73 p. (Liikenne- ja viestintäministeriön julkaisuja; No. 2).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Sähköisen viestinnän salaus- ja suojausmenetelmät

AU - Halunen, Kimmo

AU - Karinsalo, Anni

AU - Vallivaara, Visa

AU - Suomalainen, Jani

AU - Lehtonen, Sami

PY - 2018/3/7

Y1 - 2018/3/7

N2 - Osana digitaalisen liiketoiminnan kasvuympäristön rakentamista koskevaa hallituksen kärkihanketta parannetaan kansalaisten luottamusta digitaalisiin palveluihin. Tämän kärkihankeen yhtenä keskeisenä toimenpiteenä on laadittukansallinen tietoturvastrategia, jolla pyritään lisäämään kaupallisten tiedon salaus- ja suojausmenetelmien tarjontaa ja käyttöä sisämarkkinoilla.Salaus- ja suojausmenetelmien merkitys on kasvanut digitalisaatiokehityksen myötä. Salausmenetelmien käytöllä voidaan kasvattaa kuluttajien luottamusta digitaalisiin palveluihin. Markkinoilla saatavilla olevien salausteknologioita hyödyntävien tieto- ja viestintäpalveluiden määrä jatkuvasti kasvanut.Tässä raportissa esitetään katsaus sähköisen viestinnän salaus- ja suojausmenetelmistä, niihin liittyvistä mahdollisuuksista sekä riskeistä. Selvityksessä kuvataan myös salaus- ja suojausteknologioiden kehittymisen tulevaisuuden näkymiä. Raportin keskeisimmät johtopäätökset ovat, että salausteknologioilla on suuri merkitys sähköisen viestinnän suojaamiseksi.Viestinnän suojaamiseksi on suositeltavaa käyttää päästä päähän salattuja ja tiedon eheyden varmentavia viestintämenetelmiä. Takaporttien eli tahallisesti heikennettyjen salausmenetelmien vaatimista voidaan pitää ykistyiselämänsuojalle sekä tietoturvallisuudelle haitallisena.

AB - Osana digitaalisen liiketoiminnan kasvuympäristön rakentamista koskevaa hallituksen kärkihanketta parannetaan kansalaisten luottamusta digitaalisiin palveluihin. Tämän kärkihankeen yhtenä keskeisenä toimenpiteenä on laadittukansallinen tietoturvastrategia, jolla pyritään lisäämään kaupallisten tiedon salaus- ja suojausmenetelmien tarjontaa ja käyttöä sisämarkkinoilla.Salaus- ja suojausmenetelmien merkitys on kasvanut digitalisaatiokehityksen myötä. Salausmenetelmien käytöllä voidaan kasvattaa kuluttajien luottamusta digitaalisiin palveluihin. Markkinoilla saatavilla olevien salausteknologioita hyödyntävien tieto- ja viestintäpalveluiden määrä jatkuvasti kasvanut.Tässä raportissa esitetään katsaus sähköisen viestinnän salaus- ja suojausmenetelmistä, niihin liittyvistä mahdollisuuksista sekä riskeistä. Selvityksessä kuvataan myös salaus- ja suojausteknologioiden kehittymisen tulevaisuuden näkymiä. Raportin keskeisimmät johtopäätökset ovat, että salausteknologioilla on suuri merkitys sähköisen viestinnän suojaamiseksi.Viestinnän suojaamiseksi on suositeltavaa käyttää päästä päähän salattuja ja tiedon eheyden varmentavia viestintämenetelmiä. Takaporttien eli tahallisesti heikennettyjen salausmenetelmien vaatimista voidaan pitää ykistyiselämänsuojalle sekä tietoturvallisuudelle haitallisena.

KW - information security

KW - information security strategy

KW - electronic communication

KW - protection of private life

KW - confidentiality

KW - encryption technology

KW - encryption methods

M3 - Report

T3 - Liikenne- ja viestintäministeriön julkaisuja

BT - Sähköisen viestinnän salaus- ja suojausmenetelmät

ER -