Energiakorjauksilla selvää säästöä lämmitys- ja jäähdytyskuluissa

Riikka Holopainen

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Energiakorjaustoimenpiteillä on mahdollista vähentää selvästi rakennusten lämmitys- tai jäähdytysenergian tarvetta. Nykyisillä energianhinnoilla takaisinmaksuajat ovat kuitenkin usein liian pitkiä, jotta rakennusta korjattaisiin vain energiankulutuksen pienentämiseksi. Energian hinnan noustessa pelkästään rakennuksen energiankulutuksen pienentämiseksi tehtävät korjaustoimenpiteet saattavat muodostua kannattaviksi investoinneiksi.
Original languageFinnish
Pages (from-to)54-55
JournalTalotekniikka
Publication statusPublished - 2007
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

@article{4bec02e5b77d490c899c2ff248f1e234,
title = "Energiakorjauksilla selv{\"a}{\"a} s{\"a}{\"a}st{\"o}{\"a} l{\"a}mmitys- ja j{\"a}{\"a}hdytyskuluissa",
abstract = "Energiakorjaustoimenpiteill{\"a} on mahdollista v{\"a}hent{\"a}{\"a} selv{\"a}sti rakennusten l{\"a}mmitys- tai j{\"a}{\"a}hdytysenergian tarvetta. Nykyisill{\"a} energianhinnoilla takaisinmaksuajat ovat kuitenkin usein liian pitki{\"a}, jotta rakennusta korjattaisiin vain energiankulutuksen pienent{\"a}miseksi. Energian hinnan noustessa pelk{\"a}st{\"a}{\"a}n rakennuksen energiankulutuksen pienent{\"a}miseksi teht{\"a}v{\"a}t korjaustoimenpiteet saattavat muodostua kannattaviksi investoinneiksi.",
author = "Riikka Holopainen",
note = "CA2: tk206",
year = "2007",
language = "Finnish",
pages = "54--55",
journal = "Talotekniikka",
issn = "1236-5173",

}

Energiakorjauksilla selvää säästöä lämmitys- ja jäähdytyskuluissa. / Holopainen, Riikka.

In: Talotekniikka, 2007, p. 54-55.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Energiakorjauksilla selvää säästöä lämmitys- ja jäähdytyskuluissa

AU - Holopainen, Riikka

N1 - CA2: tk206

PY - 2007

Y1 - 2007

N2 - Energiakorjaustoimenpiteillä on mahdollista vähentää selvästi rakennusten lämmitys- tai jäähdytysenergian tarvetta. Nykyisillä energianhinnoilla takaisinmaksuajat ovat kuitenkin usein liian pitkiä, jotta rakennusta korjattaisiin vain energiankulutuksen pienentämiseksi. Energian hinnan noustessa pelkästään rakennuksen energiankulutuksen pienentämiseksi tehtävät korjaustoimenpiteet saattavat muodostua kannattaviksi investoinneiksi.

AB - Energiakorjaustoimenpiteillä on mahdollista vähentää selvästi rakennusten lämmitys- tai jäähdytysenergian tarvetta. Nykyisillä energianhinnoilla takaisinmaksuajat ovat kuitenkin usein liian pitkiä, jotta rakennusta korjattaisiin vain energiankulutuksen pienentämiseksi. Energian hinnan noustessa pelkästään rakennuksen energiankulutuksen pienentämiseksi tehtävät korjaustoimenpiteet saattavat muodostua kannattaviksi investoinneiksi.

M3 - Article

SP - 54

EP - 55

JO - Talotekniikka

JF - Talotekniikka

SN - 1236-5173

ER -