Energiakorjauksilla selvää säästöä lämmitys- ja jäähdytyskuluissa

Riikka Holopainen

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  Abstract

  Energiakorjaustoimenpiteillä on mahdollista vähentää selvästi rakennusten lämmitys- tai jäähdytysenergian tarvetta. Nykyisillä energianhinnoilla takaisinmaksuajat ovat kuitenkin usein liian pitkiä, jotta rakennusta korjattaisiin vain energiankulutuksen pienentämiseksi. Energian hinnan noustessa pelkästään rakennuksen energiankulutuksen pienentämiseksi tehtävät korjaustoimenpiteet saattavat muodostua kannattaviksi investoinneiksi.
  Original languageFinnish
  Pages (from-to)54-55
  JournalTalotekniikka
  Publication statusPublished - 2007
  MoE publication typeD1 Article in a trade journal

  Cite this

  @article{4bec02e5b77d490c899c2ff248f1e234,
  title = "Energiakorjauksilla selv{\"a}{\"a} s{\"a}{\"a}st{\"o}{\"a} l{\"a}mmitys- ja j{\"a}{\"a}hdytyskuluissa",
  abstract = "Energiakorjaustoimenpiteill{\"a} on mahdollista v{\"a}hent{\"a}{\"a} selv{\"a}sti rakennusten l{\"a}mmitys- tai j{\"a}{\"a}hdytysenergian tarvetta. Nykyisill{\"a} energianhinnoilla takaisinmaksuajat ovat kuitenkin usein liian pitki{\"a}, jotta rakennusta korjattaisiin vain energiankulutuksen pienent{\"a}miseksi. Energian hinnan noustessa pelk{\"a}st{\"a}{\"a}n rakennuksen energiankulutuksen pienent{\"a}miseksi teht{\"a}v{\"a}t korjaustoimenpiteet saattavat muodostua kannattaviksi investoinneiksi.",
  author = "Riikka Holopainen",
  note = "CA2: tk206",
  year = "2007",
  language = "Finnish",
  pages = "54--55",
  journal = "Talotekniikka",
  issn = "1236-5173",

  }

  Energiakorjauksilla selvää säästöä lämmitys- ja jäähdytyskuluissa. / Holopainen, Riikka.

  In: Talotekniikka, 2007, p. 54-55.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Energiakorjauksilla selvää säästöä lämmitys- ja jäähdytyskuluissa

  AU - Holopainen, Riikka

  N1 - CA2: tk206

  PY - 2007

  Y1 - 2007

  N2 - Energiakorjaustoimenpiteillä on mahdollista vähentää selvästi rakennusten lämmitys- tai jäähdytysenergian tarvetta. Nykyisillä energianhinnoilla takaisinmaksuajat ovat kuitenkin usein liian pitkiä, jotta rakennusta korjattaisiin vain energiankulutuksen pienentämiseksi. Energian hinnan noustessa pelkästään rakennuksen energiankulutuksen pienentämiseksi tehtävät korjaustoimenpiteet saattavat muodostua kannattaviksi investoinneiksi.

  AB - Energiakorjaustoimenpiteillä on mahdollista vähentää selvästi rakennusten lämmitys- tai jäähdytysenergian tarvetta. Nykyisillä energianhinnoilla takaisinmaksuajat ovat kuitenkin usein liian pitkiä, jotta rakennusta korjattaisiin vain energiankulutuksen pienentämiseksi. Energian hinnan noustessa pelkästään rakennuksen energiankulutuksen pienentämiseksi tehtävät korjaustoimenpiteet saattavat muodostua kannattaviksi investoinneiksi.

  M3 - Article

  SP - 54

  EP - 55

  JO - Talotekniikka

  JF - Talotekniikka

  SN - 1236-5173

  ER -