Energian tuotanto turpeesta: Ketjujen vertailumenetelmä

Pekka Pesonen, Jarmo Hallikas, Dan Asplund

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Energiantuotantoketjujen vertailemiseksi on kehitetty menetelmää tutkimuksen suuntaamista varten. Menetelmää on sovellettu turvetta käyttävien aluelämmitysvaihtoehtojen tarkasteluun (teho 3 - 10 MW). Vertailtavat energiantuotantoketjut ovat eri kehitysasteilla: osa on toimivia, ja loput saattavat olla kaupallisessa käytössä 5 - 20 vuoden kuluttua. Ketjut on suunniteltu toimiviksi kokonaisuuksiksi, mikä on edellyttänyt toiminta-arvojen valinnan ja osaprosessien yhteensovitusta. Tutkimuksessa on vertailtu ketjujen teknisiä ominaisuuksia ja lämmön hintaa. Samalla on tehty johtopäätökset ketjujen ongelmakohdista ja jatkotutkimusmahdollisuuksista. Lisäksi on arvioitu vertailumenetelmää ja todettu se varsin käyttökelpoiseksi.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages94
ISBN (Print)951-38-2962-6
Publication statusPublished - 1987
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports
Number499
ISSN0358-5077

Fingerprint

peat
energy
methodology
Olla

Keywords

  • energy
  • production
  • peat
  • chains
  • comparison
  • cost analysis

Cite this

Pesonen, P., Hallikas, J., & Asplund, D. (1987). Energian tuotanto turpeesta: Ketjujen vertailumenetelmä. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports, No. 499
Pesonen, Pekka ; Hallikas, Jarmo ; Asplund, Dan. / Energian tuotanto turpeesta : Ketjujen vertailumenetelmä. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1987. 94 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 499).
@book{d005f7b392ba4c2daa72a53878f9f3fd,
title = "Energian tuotanto turpeesta: Ketjujen vertailumenetelm{\"a}",
abstract = "Energiantuotantoketjujen vertailemiseksi on kehitetty menetelm{\"a}{\"a} tutkimuksen suuntaamista varten. Menetelm{\"a}{\"a} on sovellettu turvetta k{\"a}ytt{\"a}vien aluel{\"a}mmitysvaihtoehtojen tarkasteluun (teho 3 - 10 MW). Vertailtavat energiantuotantoketjut ovat eri kehitysasteilla: osa on toimivia, ja loput saattavat olla kaupallisessa k{\"a}yt{\"o}ss{\"a} 5 - 20 vuoden kuluttua. Ketjut on suunniteltu toimiviksi kokonaisuuksiksi, mik{\"a} on edellytt{\"a}nyt toiminta-arvojen valinnan ja osaprosessien yhteensovitusta. Tutkimuksessa on vertailtu ketjujen teknisi{\"a} ominaisuuksia ja l{\"a}mm{\"o}n hintaa. Samalla on tehty johtop{\"a}{\"a}t{\"o}kset ketjujen ongelmakohdista ja jatkotutkimusmahdollisuuksista. Lis{\"a}ksi on arvioitu vertailumenetelm{\"a}{\"a} ja todettu se varsin k{\"a}ytt{\"o}kelpoiseksi.",
keywords = "energy, production, peat, chains, comparison, cost analysis",
author = "Pekka Pesonen and Jarmo Hallikas and Dan Asplund",
year = "1987",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2962-6",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "499",
address = "Finland",

}

Pesonen, P, Hallikas, J & Asplund, D 1987, Energian tuotanto turpeesta: Ketjujen vertailumenetelmä. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports, no. 499, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Energian tuotanto turpeesta : Ketjujen vertailumenetelmä. / Pesonen, Pekka; Hallikas, Jarmo; Asplund, Dan.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1987. 94 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 499).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Energian tuotanto turpeesta

T2 - Ketjujen vertailumenetelmä

AU - Pesonen, Pekka

AU - Hallikas, Jarmo

AU - Asplund, Dan

PY - 1987

Y1 - 1987

N2 - Energiantuotantoketjujen vertailemiseksi on kehitetty menetelmää tutkimuksen suuntaamista varten. Menetelmää on sovellettu turvetta käyttävien aluelämmitysvaihtoehtojen tarkasteluun (teho 3 - 10 MW). Vertailtavat energiantuotantoketjut ovat eri kehitysasteilla: osa on toimivia, ja loput saattavat olla kaupallisessa käytössä 5 - 20 vuoden kuluttua. Ketjut on suunniteltu toimiviksi kokonaisuuksiksi, mikä on edellyttänyt toiminta-arvojen valinnan ja osaprosessien yhteensovitusta. Tutkimuksessa on vertailtu ketjujen teknisiä ominaisuuksia ja lämmön hintaa. Samalla on tehty johtopäätökset ketjujen ongelmakohdista ja jatkotutkimusmahdollisuuksista. Lisäksi on arvioitu vertailumenetelmää ja todettu se varsin käyttökelpoiseksi.

AB - Energiantuotantoketjujen vertailemiseksi on kehitetty menetelmää tutkimuksen suuntaamista varten. Menetelmää on sovellettu turvetta käyttävien aluelämmitysvaihtoehtojen tarkasteluun (teho 3 - 10 MW). Vertailtavat energiantuotantoketjut ovat eri kehitysasteilla: osa on toimivia, ja loput saattavat olla kaupallisessa käytössä 5 - 20 vuoden kuluttua. Ketjut on suunniteltu toimiviksi kokonaisuuksiksi, mikä on edellyttänyt toiminta-arvojen valinnan ja osaprosessien yhteensovitusta. Tutkimuksessa on vertailtu ketjujen teknisiä ominaisuuksia ja lämmön hintaa. Samalla on tehty johtopäätökset ketjujen ongelmakohdista ja jatkotutkimusmahdollisuuksista. Lisäksi on arvioitu vertailumenetelmää ja todettu se varsin käyttökelpoiseksi.

KW - energy

KW - production

KW - peat

KW - chains

KW - comparison

KW - cost analysis

M3 - Report

SN - 951-38-2962-6

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports

BT - Energian tuotanto turpeesta

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Pesonen P, Hallikas J, Asplund D. Energian tuotanto turpeesta: Ketjujen vertailumenetelmä. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1987. 94 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 499).