Epävarmuus yhdyskuntasuunnittelussa

Riitta Virtanen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Epävarmuuden huomioon ottamiseen voidaan kehittää suunnittelustrategiaa niin, että epävarmuudet entistä paremmin tiedostetaan ja yllätyksistä mahdollisesti koituvat haitat pienenevät. Toisaalta menetelmät epävarmuuksien huomioon ottamiseen ovat teoreettisesti pitkälle kehittyneitä ja monet niistä soveltuvat hyvin käytettäviksi yhdyskuntasuunnittelumalleissa. Yhdyskuntasuunnitteluun liittyy paljon epävarmuustekijöitä, joiden taloudellinen merkitys saattaa olla huomattava, mutta silti nykyiset yhdyskuntasuunnittelumallit ja myöskin yhdyskuntasuunnitteluprosessit ovat tämän näkökohdan huomioonoton laiminlyöneet. Perustutkimusta ja teoriaa on alallla riittävästi kehitetty, joten nyt tarvitaan soveltavaa jatkotutkimusta. Olisi aihetta laatia viralliset ohjeet yhdyskuntasuunnittelijoille siitä, kuinka epävarmuuksia olisi suunnitelmissa tarkasteltava.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages90
ISBN (Print)951-38-1788-1
Publication statusPublished - 1983
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number226
ISSN0358-5085

Fingerprint

regional planning
urban planning

Cite this

Virtanen, R. (1983). Epävarmuus yhdyskuntasuunnittelussa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 226
Virtanen, Riitta. / Epävarmuus yhdyskuntasuunnittelussa. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1983. 90 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 226).
@book{fe5f8f80d49a4b0c84529eeacfd00c59,
title = "Ep{\"a}varmuus yhdyskuntasuunnittelussa",
abstract = "Ep{\"a}varmuuden huomioon ottamiseen voidaan kehitt{\"a}{\"a} suunnittelustrategiaa niin, ett{\"a} ep{\"a}varmuudet entist{\"a} paremmin tiedostetaan ja yll{\"a}tyksist{\"a} mahdollisesti koituvat haitat pienenev{\"a}t. Toisaalta menetelm{\"a}t ep{\"a}varmuuksien huomioon ottamiseen ovat teoreettisesti pitk{\"a}lle kehittyneit{\"a} ja monet niist{\"a} soveltuvat hyvin k{\"a}ytett{\"a}viksi yhdyskuntasuunnittelumalleissa. Yhdyskuntasuunnitteluun liittyy paljon ep{\"a}varmuustekij{\"o}it{\"a}, joiden taloudellinen merkitys saattaa olla huomattava, mutta silti nykyiset yhdyskuntasuunnittelumallit ja my{\"o}skin yhdyskuntasuunnitteluprosessit ovat t{\"a}m{\"a}n n{\"a}k{\"o}kohdan huomioonoton laiminly{\"o}neet. Perustutkimusta ja teoriaa on alallla riitt{\"a}v{\"a}sti kehitetty, joten nyt tarvitaan soveltavaa jatkotutkimusta. Olisi aihetta laatia viralliset ohjeet yhdyskuntasuunnittelijoille siit{\"a}, kuinka ep{\"a}varmuuksia olisi suunnitelmissa tarkasteltava.",
author = "Riitta Virtanen",
year = "1983",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1788-1",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "226",
address = "Finland",

}

Virtanen, R 1983, Epävarmuus yhdyskuntasuunnittelussa. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 226, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Epävarmuus yhdyskuntasuunnittelussa. / Virtanen, Riitta.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1983. 90 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 226).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Epävarmuus yhdyskuntasuunnittelussa

AU - Virtanen, Riitta

PY - 1983

Y1 - 1983

N2 - Epävarmuuden huomioon ottamiseen voidaan kehittää suunnittelustrategiaa niin, että epävarmuudet entistä paremmin tiedostetaan ja yllätyksistä mahdollisesti koituvat haitat pienenevät. Toisaalta menetelmät epävarmuuksien huomioon ottamiseen ovat teoreettisesti pitkälle kehittyneitä ja monet niistä soveltuvat hyvin käytettäviksi yhdyskuntasuunnittelumalleissa. Yhdyskuntasuunnitteluun liittyy paljon epävarmuustekijöitä, joiden taloudellinen merkitys saattaa olla huomattava, mutta silti nykyiset yhdyskuntasuunnittelumallit ja myöskin yhdyskuntasuunnitteluprosessit ovat tämän näkökohdan huomioonoton laiminlyöneet. Perustutkimusta ja teoriaa on alallla riittävästi kehitetty, joten nyt tarvitaan soveltavaa jatkotutkimusta. Olisi aihetta laatia viralliset ohjeet yhdyskuntasuunnittelijoille siitä, kuinka epävarmuuksia olisi suunnitelmissa tarkasteltava.

AB - Epävarmuuden huomioon ottamiseen voidaan kehittää suunnittelustrategiaa niin, että epävarmuudet entistä paremmin tiedostetaan ja yllätyksistä mahdollisesti koituvat haitat pienenevät. Toisaalta menetelmät epävarmuuksien huomioon ottamiseen ovat teoreettisesti pitkälle kehittyneitä ja monet niistä soveltuvat hyvin käytettäviksi yhdyskuntasuunnittelumalleissa. Yhdyskuntasuunnitteluun liittyy paljon epävarmuustekijöitä, joiden taloudellinen merkitys saattaa olla huomattava, mutta silti nykyiset yhdyskuntasuunnittelumallit ja myöskin yhdyskuntasuunnitteluprosessit ovat tämän näkökohdan huomioonoton laiminlyöneet. Perustutkimusta ja teoriaa on alallla riittävästi kehitetty, joten nyt tarvitaan soveltavaa jatkotutkimusta. Olisi aihetta laatia viralliset ohjeet yhdyskuntasuunnittelijoille siitä, kuinka epävarmuuksia olisi suunnitelmissa tarkasteltava.

M3 - Report

SN - 951-38-1788-1

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Epävarmuus yhdyskuntasuunnittelussa

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Virtanen R. Epävarmuus yhdyskuntasuunnittelussa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1983. 90 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 226).