EPBD:n muutoksen toimeenpano säädöksin eräissä muissa EUmaissa

  Research output: Book/ReportReport

  18 Downloads (Pure)

  Abstract

  Raportissa kuvataan kesällä 2018 voimaan tulleen rakennusten energiatehokkuusdirektiivin muutoksen toimeenpanon tilannetta eri jäsenmaissa. Käsiteltäviä aiheita ovat sähköautojen latauspisteet, joiden osalta tarkastellaan Ruotsia, Norjaa, Italiaa, Espanjaa, Itävaltaa ja Ranskaa, sekä rakennuksen tekniset järjestelmät ja niiden tarkastusmenettelyt, joita selvitetään Ruotsin, Tanskan ja Saksan osalta. Sähköautojen latauspisteiden osalta pisimmälle määräyksissä ovat ehtineet Ranska ja Espanja. Ruotsissa ja Norjassa sähköautojen latauspisteisiin varautumiseen liittyviä määräyksiä ei vielä ole. Teknisten järjestelmien osalta Saksassa on valittu standardiin perustuva laskentatapa, joka mahdollistaa järjestelmien yksityiskohtaisen kuvailun. Ruotsissa ja Tanskassa on valittu yleisluontoiset rakentamismääräykset. Kaikissa kolmessa maassa on kuitenkin odotettavissa muutoksia määräyksiin. Tanskan ja Ruotsin osalta työ on parhaillaan käynnissä. Järjestelmien tarkastusten toteutus eri EU-maissa vaihtelee. Sekä lämmitys- että ilmastointijärjestelmille on mahdollista valita joko pakollisiin tarkastuksiin perustuva menettely tai niille vaihtoehtoinen neuvontamenettely. Tarkastellusta 29 maasta (EU+Norja) 17 oli käytössä tarkastusmenettely kummallekin järjestelmätyypille, viidessä toiselle järjestelmätyypille tarkastus, toiselle neuvonta ja seitsemässä maassa molemmille neuvontamenettely.
  Original languageEnglish
  PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
  Number of pages30
  Publication statusPublished - 19 Mar 2019
  MoE publication typeD4 Published development or research report or study

  Publication series

  SeriesVTT Asiakasraportti
  NumberVTT-CR-00353-19

  Cite this

  Vesanen, T., Vainio, T., Laitinen, A., & Paakkinen, M. (2019). EPBD:n muutoksen toimeenpano säädöksin eräissä muissa EUmaissa. VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Asiakasraportti, No. VTT-CR-00353-19
  Vesanen, Teemu ; Vainio, Terttu ; Laitinen, Ari ; Paakkinen, Marko. / EPBD:n muutoksen toimeenpano säädöksin eräissä muissa EUmaissa. VTT Technical Research Centre of Finland, 2019. 30 p. (VTT Asiakasraportti; No. VTT-CR-00353-19).
  @book{75a27925837f4f0e8df2ac826a2e040f,
  title = "EPBD:n muutoksen toimeenpano s{\"a}{\"a}d{\"o}ksin er{\"a}iss{\"a} muissa EUmaissa",
  abstract = "Raportissa kuvataan kes{\"a}ll{\"a} 2018 voimaan tulleen rakennusten energiatehokkuusdirektiivin muutoksen toimeenpanon tilannetta eri j{\"a}senmaissa. K{\"a}sitelt{\"a}vi{\"a} aiheita ovat s{\"a}hk{\"o}autojen latauspisteet, joiden osalta tarkastellaan Ruotsia, Norjaa, Italiaa, Espanjaa, It{\"a}valtaa ja Ranskaa, sek{\"a} rakennuksen tekniset j{\"a}rjestelm{\"a}t ja niiden tarkastusmenettelyt, joita selvitet{\"a}{\"a}n Ruotsin, Tanskan ja Saksan osalta. S{\"a}hk{\"o}autojen latauspisteiden osalta pisimm{\"a}lle m{\"a}{\"a}r{\"a}yksiss{\"a} ovat ehtineet Ranska ja Espanja. Ruotsissa ja Norjassa s{\"a}hk{\"o}autojen latauspisteisiin varautumiseen liittyvi{\"a} m{\"a}{\"a}r{\"a}yksi{\"a} ei viel{\"a} ole. Teknisten j{\"a}rjestelmien osalta Saksassa on valittu standardiin perustuva laskentatapa, joka mahdollistaa j{\"a}rjestelmien yksityiskohtaisen kuvailun. Ruotsissa ja Tanskassa on valittu yleisluontoiset rakentamism{\"a}{\"a}r{\"a}ykset. Kaikissa kolmessa maassa on kuitenkin odotettavissa muutoksia m{\"a}{\"a}r{\"a}yksiin. Tanskan ja Ruotsin osalta ty{\"o} on parhaillaan k{\"a}ynniss{\"a}. J{\"a}rjestelmien tarkastusten toteutus eri EU-maissa vaihtelee. Sek{\"a} l{\"a}mmitys- ett{\"a} ilmastointij{\"a}rjestelmille on mahdollista valita joko pakollisiin tarkastuksiin perustuva menettely tai niille vaihtoehtoinen neuvontamenettely. Tarkastellusta 29 maasta (EU+Norja) 17 oli k{\"a}yt{\"o}ss{\"a} tarkastusmenettely kummallekin j{\"a}rjestelm{\"a}tyypille, viidess{\"a} toiselle j{\"a}rjestelm{\"a}tyypille tarkastus, toiselle neuvonta ja seitsem{\"a}ss{\"a} maassa molemmille neuvontamenettely.",
  author = "Teemu Vesanen and Terttu Vainio and Ari Laitinen and Marko Paakkinen",
  note = "VTT-CR-00353-19, project 122068",
  year = "2019",
  month = "3",
  day = "19",
  language = "English",
  series = "VTT Asiakasraportti",
  publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
  number = "VTT-CR-00353-19",
  address = "Finland",

  }

  Vesanen, T, Vainio, T, Laitinen, A & Paakkinen, M 2019, EPBD:n muutoksen toimeenpano säädöksin eräissä muissa EUmaissa. VTT Asiakasraportti, no. VTT-CR-00353-19, VTT Technical Research Centre of Finland.

  EPBD:n muutoksen toimeenpano säädöksin eräissä muissa EUmaissa. / Vesanen, Teemu; Vainio, Terttu; Laitinen, Ari; Paakkinen, Marko.

  VTT Technical Research Centre of Finland, 2019. 30 p. (VTT Asiakasraportti; No. VTT-CR-00353-19).

  Research output: Book/ReportReport

  TY - BOOK

  T1 - EPBD:n muutoksen toimeenpano säädöksin eräissä muissa EUmaissa

  AU - Vesanen, Teemu

  AU - Vainio, Terttu

  AU - Laitinen, Ari

  AU - Paakkinen, Marko

  N1 - VTT-CR-00353-19, project 122068

  PY - 2019/3/19

  Y1 - 2019/3/19

  N2 - Raportissa kuvataan kesällä 2018 voimaan tulleen rakennusten energiatehokkuusdirektiivin muutoksen toimeenpanon tilannetta eri jäsenmaissa. Käsiteltäviä aiheita ovat sähköautojen latauspisteet, joiden osalta tarkastellaan Ruotsia, Norjaa, Italiaa, Espanjaa, Itävaltaa ja Ranskaa, sekä rakennuksen tekniset järjestelmät ja niiden tarkastusmenettelyt, joita selvitetään Ruotsin, Tanskan ja Saksan osalta. Sähköautojen latauspisteiden osalta pisimmälle määräyksissä ovat ehtineet Ranska ja Espanja. Ruotsissa ja Norjassa sähköautojen latauspisteisiin varautumiseen liittyviä määräyksiä ei vielä ole. Teknisten järjestelmien osalta Saksassa on valittu standardiin perustuva laskentatapa, joka mahdollistaa järjestelmien yksityiskohtaisen kuvailun. Ruotsissa ja Tanskassa on valittu yleisluontoiset rakentamismääräykset. Kaikissa kolmessa maassa on kuitenkin odotettavissa muutoksia määräyksiin. Tanskan ja Ruotsin osalta työ on parhaillaan käynnissä. Järjestelmien tarkastusten toteutus eri EU-maissa vaihtelee. Sekä lämmitys- että ilmastointijärjestelmille on mahdollista valita joko pakollisiin tarkastuksiin perustuva menettely tai niille vaihtoehtoinen neuvontamenettely. Tarkastellusta 29 maasta (EU+Norja) 17 oli käytössä tarkastusmenettely kummallekin järjestelmätyypille, viidessä toiselle järjestelmätyypille tarkastus, toiselle neuvonta ja seitsemässä maassa molemmille neuvontamenettely.

  AB - Raportissa kuvataan kesällä 2018 voimaan tulleen rakennusten energiatehokkuusdirektiivin muutoksen toimeenpanon tilannetta eri jäsenmaissa. Käsiteltäviä aiheita ovat sähköautojen latauspisteet, joiden osalta tarkastellaan Ruotsia, Norjaa, Italiaa, Espanjaa, Itävaltaa ja Ranskaa, sekä rakennuksen tekniset järjestelmät ja niiden tarkastusmenettelyt, joita selvitetään Ruotsin, Tanskan ja Saksan osalta. Sähköautojen latauspisteiden osalta pisimmälle määräyksissä ovat ehtineet Ranska ja Espanja. Ruotsissa ja Norjassa sähköautojen latauspisteisiin varautumiseen liittyviä määräyksiä ei vielä ole. Teknisten järjestelmien osalta Saksassa on valittu standardiin perustuva laskentatapa, joka mahdollistaa järjestelmien yksityiskohtaisen kuvailun. Ruotsissa ja Tanskassa on valittu yleisluontoiset rakentamismääräykset. Kaikissa kolmessa maassa on kuitenkin odotettavissa muutoksia määräyksiin. Tanskan ja Ruotsin osalta työ on parhaillaan käynnissä. Järjestelmien tarkastusten toteutus eri EU-maissa vaihtelee. Sekä lämmitys- että ilmastointijärjestelmille on mahdollista valita joko pakollisiin tarkastuksiin perustuva menettely tai niille vaihtoehtoinen neuvontamenettely. Tarkastellusta 29 maasta (EU+Norja) 17 oli käytössä tarkastusmenettely kummallekin järjestelmätyypille, viidessä toiselle järjestelmätyypille tarkastus, toiselle neuvonta ja seitsemässä maassa molemmille neuvontamenettely.

  M3 - Report

  T3 - VTT Asiakasraportti

  BT - EPBD:n muutoksen toimeenpano säädöksin eräissä muissa EUmaissa

  PB - VTT Technical Research Centre of Finland

  ER -

  Vesanen T, Vainio T, Laitinen A, Paakkinen M. EPBD:n muutoksen toimeenpano säädöksin eräissä muissa EUmaissa. VTT Technical Research Centre of Finland, 2019. 30 p. (VTT Asiakasraportti; No. VTT-CR-00353-19).