EPBD:n muutoksen toimeenpano säädöksin eräissä muissa EUmaissa

Research output: Book/ReportReport

13 Downloads (Pure)

Abstract

Raportissa kuvataan kesällä 2018 voimaan tulleen rakennusten energiatehokkuusdirektiivin muutoksen toimeenpanon tilannetta eri jäsenmaissa. Käsiteltäviä aiheita ovat sähköautojen latauspisteet, joiden osalta tarkastellaan Ruotsia, Norjaa, Italiaa, Espanjaa, Itävaltaa ja Ranskaa, sekä rakennuksen tekniset järjestelmät ja niiden tarkastusmenettelyt, joita selvitetään Ruotsin, Tanskan ja Saksan osalta. Sähköautojen latauspisteiden osalta pisimmälle määräyksissä ovat ehtineet Ranska ja Espanja. Ruotsissa ja Norjassa sähköautojen latauspisteisiin varautumiseen liittyviä määräyksiä ei vielä ole. Teknisten järjestelmien osalta Saksassa on valittu standardiin perustuva laskentatapa, joka mahdollistaa järjestelmien yksityiskohtaisen kuvailun. Ruotsissa ja Tanskassa on valittu yleisluontoiset rakentamismääräykset. Kaikissa kolmessa maassa on kuitenkin odotettavissa muutoksia määräyksiin. Tanskan ja Ruotsin osalta työ on parhaillaan käynnissä. Järjestelmien tarkastusten toteutus eri EU-maissa vaihtelee. Sekä lämmitys- että ilmastointijärjestelmille on mahdollista valita joko pakollisiin tarkastuksiin perustuva menettely tai niille vaihtoehtoinen neuvontamenettely. Tarkastellusta 29 maasta (EU+Norja) 17 oli käytössä tarkastusmenettely kummallekin järjestelmätyypille, viidessä toiselle järjestelmätyypille tarkastus, toiselle neuvonta ja seitsemässä maassa molemmille neuvontamenettely.
Original languageEnglish
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages30
Publication statusPublished - 19 Mar 2019
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesAsiakasraportti
NumberVTT-CR-00353-19

Cite this

Vesanen, T., Vainio, T., Laitinen, A., & Paakkinen, M. (2019). EPBD:n muutoksen toimeenpano säädöksin eräissä muissa EUmaissa. VTT Technical Research Centre of Finland. Asiakasraportti, No. VTT-CR-00353-19
Vesanen, Teemu ; Vainio, Terttu ; Laitinen, Ari ; Paakkinen, Marko. / EPBD:n muutoksen toimeenpano säädöksin eräissä muissa EUmaissa. VTT Technical Research Centre of Finland, 2019. 30 p. (Asiakasraportti; No. VTT-CR-00353-19).
@book{75a27925837f4f0e8df2ac826a2e040f,
title = "EPBD:n muutoksen toimeenpano s{\"a}{\"a}d{\"o}ksin er{\"a}iss{\"a} muissa EUmaissa",
abstract = "Raportissa kuvataan kes{\"a}ll{\"a} 2018 voimaan tulleen rakennusten energiatehokkuusdirektiivin muutoksen toimeenpanon tilannetta eri j{\"a}senmaissa. K{\"a}sitelt{\"a}vi{\"a} aiheita ovat s{\"a}hk{\"o}autojen latauspisteet, joiden osalta tarkastellaan Ruotsia, Norjaa, Italiaa, Espanjaa, It{\"a}valtaa ja Ranskaa, sek{\"a} rakennuksen tekniset j{\"a}rjestelm{\"a}t ja niiden tarkastusmenettelyt, joita selvitet{\"a}{\"a}n Ruotsin, Tanskan ja Saksan osalta. S{\"a}hk{\"o}autojen latauspisteiden osalta pisimm{\"a}lle m{\"a}{\"a}r{\"a}yksiss{\"a} ovat ehtineet Ranska ja Espanja. Ruotsissa ja Norjassa s{\"a}hk{\"o}autojen latauspisteisiin varautumiseen liittyvi{\"a} m{\"a}{\"a}r{\"a}yksi{\"a} ei viel{\"a} ole. Teknisten j{\"a}rjestelmien osalta Saksassa on valittu standardiin perustuva laskentatapa, joka mahdollistaa j{\"a}rjestelmien yksityiskohtaisen kuvailun. Ruotsissa ja Tanskassa on valittu yleisluontoiset rakentamism{\"a}{\"a}r{\"a}ykset. Kaikissa kolmessa maassa on kuitenkin odotettavissa muutoksia m{\"a}{\"a}r{\"a}yksiin. Tanskan ja Ruotsin osalta ty{\"o} on parhaillaan k{\"a}ynniss{\"a}. J{\"a}rjestelmien tarkastusten toteutus eri EU-maissa vaihtelee. Sek{\"a} l{\"a}mmitys- ett{\"a} ilmastointij{\"a}rjestelmille on mahdollista valita joko pakollisiin tarkastuksiin perustuva menettely tai niille vaihtoehtoinen neuvontamenettely. Tarkastellusta 29 maasta (EU+Norja) 17 oli k{\"a}yt{\"o}ss{\"a} tarkastusmenettely kummallekin j{\"a}rjestelm{\"a}tyypille, viidess{\"a} toiselle j{\"a}rjestelm{\"a}tyypille tarkastus, toiselle neuvonta ja seitsem{\"a}ss{\"a} maassa molemmille neuvontamenettely.",
author = "Teemu Vesanen and Terttu Vainio and Ari Laitinen and Marko Paakkinen",
note = "VTT-CR-00353-19, project 122068",
year = "2019",
month = "3",
day = "19",
language = "English",
series = "Asiakasraportti",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "VTT-CR-00353-19",
address = "Finland",

}

Vesanen, T, Vainio, T, Laitinen, A & Paakkinen, M 2019, EPBD:n muutoksen toimeenpano säädöksin eräissä muissa EUmaissa. Asiakasraportti, no. VTT-CR-00353-19, VTT Technical Research Centre of Finland.

EPBD:n muutoksen toimeenpano säädöksin eräissä muissa EUmaissa. / Vesanen, Teemu; Vainio, Terttu; Laitinen, Ari; Paakkinen, Marko.

VTT Technical Research Centre of Finland, 2019. 30 p. (Asiakasraportti; No. VTT-CR-00353-19).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - EPBD:n muutoksen toimeenpano säädöksin eräissä muissa EUmaissa

AU - Vesanen, Teemu

AU - Vainio, Terttu

AU - Laitinen, Ari

AU - Paakkinen, Marko

N1 - VTT-CR-00353-19, project 122068

PY - 2019/3/19

Y1 - 2019/3/19

N2 - Raportissa kuvataan kesällä 2018 voimaan tulleen rakennusten energiatehokkuusdirektiivin muutoksen toimeenpanon tilannetta eri jäsenmaissa. Käsiteltäviä aiheita ovat sähköautojen latauspisteet, joiden osalta tarkastellaan Ruotsia, Norjaa, Italiaa, Espanjaa, Itävaltaa ja Ranskaa, sekä rakennuksen tekniset järjestelmät ja niiden tarkastusmenettelyt, joita selvitetään Ruotsin, Tanskan ja Saksan osalta. Sähköautojen latauspisteiden osalta pisimmälle määräyksissä ovat ehtineet Ranska ja Espanja. Ruotsissa ja Norjassa sähköautojen latauspisteisiin varautumiseen liittyviä määräyksiä ei vielä ole. Teknisten järjestelmien osalta Saksassa on valittu standardiin perustuva laskentatapa, joka mahdollistaa järjestelmien yksityiskohtaisen kuvailun. Ruotsissa ja Tanskassa on valittu yleisluontoiset rakentamismääräykset. Kaikissa kolmessa maassa on kuitenkin odotettavissa muutoksia määräyksiin. Tanskan ja Ruotsin osalta työ on parhaillaan käynnissä. Järjestelmien tarkastusten toteutus eri EU-maissa vaihtelee. Sekä lämmitys- että ilmastointijärjestelmille on mahdollista valita joko pakollisiin tarkastuksiin perustuva menettely tai niille vaihtoehtoinen neuvontamenettely. Tarkastellusta 29 maasta (EU+Norja) 17 oli käytössä tarkastusmenettely kummallekin järjestelmätyypille, viidessä toiselle järjestelmätyypille tarkastus, toiselle neuvonta ja seitsemässä maassa molemmille neuvontamenettely.

AB - Raportissa kuvataan kesällä 2018 voimaan tulleen rakennusten energiatehokkuusdirektiivin muutoksen toimeenpanon tilannetta eri jäsenmaissa. Käsiteltäviä aiheita ovat sähköautojen latauspisteet, joiden osalta tarkastellaan Ruotsia, Norjaa, Italiaa, Espanjaa, Itävaltaa ja Ranskaa, sekä rakennuksen tekniset järjestelmät ja niiden tarkastusmenettelyt, joita selvitetään Ruotsin, Tanskan ja Saksan osalta. Sähköautojen latauspisteiden osalta pisimmälle määräyksissä ovat ehtineet Ranska ja Espanja. Ruotsissa ja Norjassa sähköautojen latauspisteisiin varautumiseen liittyviä määräyksiä ei vielä ole. Teknisten järjestelmien osalta Saksassa on valittu standardiin perustuva laskentatapa, joka mahdollistaa järjestelmien yksityiskohtaisen kuvailun. Ruotsissa ja Tanskassa on valittu yleisluontoiset rakentamismääräykset. Kaikissa kolmessa maassa on kuitenkin odotettavissa muutoksia määräyksiin. Tanskan ja Ruotsin osalta työ on parhaillaan käynnissä. Järjestelmien tarkastusten toteutus eri EU-maissa vaihtelee. Sekä lämmitys- että ilmastointijärjestelmille on mahdollista valita joko pakollisiin tarkastuksiin perustuva menettely tai niille vaihtoehtoinen neuvontamenettely. Tarkastellusta 29 maasta (EU+Norja) 17 oli käytössä tarkastusmenettely kummallekin järjestelmätyypille, viidessä toiselle järjestelmätyypille tarkastus, toiselle neuvonta ja seitsemässä maassa molemmille neuvontamenettely.

M3 - Report

T3 - Asiakasraportti

BT - EPBD:n muutoksen toimeenpano säädöksin eräissä muissa EUmaissa

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

ER -

Vesanen T, Vainio T, Laitinen A, Paakkinen M. EPBD:n muutoksen toimeenpano säädöksin eräissä muissa EUmaissa. VTT Technical Research Centre of Finland, 2019. 30 p. (Asiakasraportti; No. VTT-CR-00353-19).