EPOC-sovellusten rakentaminen

Vesa-Pekka Savikko

Research output: Book/ReportReport

Abstract

EPOC on Symbianin kehittämä käyttöjärjestelmä, jonka pääasiallisena kohdealustana ovat kämmentietokoneet, kuten Psion 5mx. Tällaisten laitteiden suosio perustuu pitkälti laajaan ohjelmistotarjontaan: valmiiksi asennetun perussovelluskannan lisäksi tarjolla on laaja valikoima (usein ilmaisia) kolmansien osapuolien tekemiä sovelluksia. Sovelluskehittäjän kannalta EPOC on tietyllä tavalla kaksijakoinen: toisaalta käyttöjärjestelmä tuntuu hyvin "modernilta", mutta toisaalta jotkut yksinkertaiset asiat ovat turhan hankalia ja etenkin tarjolla oleva dokumentaatio on osin riittämätöntä. Tämä raportti käy läpi EPOCin arkkitehtuurin yleisellä tasolla ja sen jälkeen käsittelee joitain erityispiirteitä vielä tarkemmin. Asioita tarkastellaan mahdollisimman käytännöllisellä tasolla (mm. koodiesimerkein) ja yksittäisen sovelluskehittäjän näkökulmasta, kritiikkiäkään unohtamatta. Lopuksi rakennetaan todellinen, julkaistu EPOC-sovellus, Buzz Bingo. Lähdekoodin tarkastelun lisäksi perehdytään myös sovellusten paketointi- ja asennusmekanismeihin.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages94
ISBN (Electronic)951-38-5689-5
ISBN (Print)951-38-5688-7
Publication statusPublished - 2000
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesVTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes
Number2046
ISSN1235-0605

Keywords

  • EPOC architecture
  • EPOC applications
  • graphical interfaces
  • software development

Cite this

Savikko, V-P. (2000). EPOC-sovellusten rakentaminen. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, No. 2046
Savikko, Vesa-Pekka. / EPOC-sovellusten rakentaminen. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2000. 94 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 2046).
@book{866bb76444c7468b88b35b21d4e97b74,
title = "EPOC-sovellusten rakentaminen",
abstract = "EPOC on Symbianin kehitt{\"a}m{\"a} k{\"a}ytt{\"o}j{\"a}rjestelm{\"a}, jonka p{\"a}{\"a}asiallisena kohdealustana ovat k{\"a}mmentietokoneet, kuten Psion 5mx. T{\"a}llaisten laitteiden suosio perustuu pitk{\"a}lti laajaan ohjelmistotarjontaan: valmiiksi asennetun perussovelluskannan lis{\"a}ksi tarjolla on laaja valikoima (usein ilmaisia) kolmansien osapuolien tekemi{\"a} sovelluksia. Sovelluskehitt{\"a}j{\"a}n kannalta EPOC on tietyll{\"a} tavalla kaksijakoinen: toisaalta k{\"a}ytt{\"o}j{\"a}rjestelm{\"a} tuntuu hyvin {"}modernilta{"}, mutta toisaalta jotkut yksinkertaiset asiat ovat turhan hankalia ja etenkin tarjolla oleva dokumentaatio on osin riitt{\"a}m{\"a}t{\"o}nt{\"a}. T{\"a}m{\"a} raportti k{\"a}y l{\"a}pi EPOCin arkkitehtuurin yleisell{\"a} tasolla ja sen j{\"a}lkeen k{\"a}sittelee joitain erityispiirteit{\"a} viel{\"a} tarkemmin. Asioita tarkastellaan mahdollisimman k{\"a}yt{\"a}nn{\"o}llisell{\"a} tasolla (mm. koodiesimerkein) ja yksitt{\"a}isen sovelluskehitt{\"a}j{\"a}n n{\"a}k{\"o}kulmasta, kritiikki{\"a}k{\"a}{\"a}n unohtamatta. Lopuksi rakennetaan todellinen, julkaistu EPOC-sovellus, Buzz Bingo. L{\"a}hdekoodin tarkastelun lis{\"a}ksi perehdyt{\"a}{\"a}n my{\"o}s sovellusten paketointi- ja asennusmekanismeihin.",
keywords = "EPOC architecture, EPOC applications, graphical interfaces, software development",
author = "Vesa-Pekka Savikko",
year = "2000",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-5688-7",
series = "VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "2046",
address = "Finland",

}

Savikko, V-P 2000, EPOC-sovellusten rakentaminen. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, no. 2046, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

EPOC-sovellusten rakentaminen. / Savikko, Vesa-Pekka.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2000. 94 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 2046).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - EPOC-sovellusten rakentaminen

AU - Savikko, Vesa-Pekka

PY - 2000

Y1 - 2000

N2 - EPOC on Symbianin kehittämä käyttöjärjestelmä, jonka pääasiallisena kohdealustana ovat kämmentietokoneet, kuten Psion 5mx. Tällaisten laitteiden suosio perustuu pitkälti laajaan ohjelmistotarjontaan: valmiiksi asennetun perussovelluskannan lisäksi tarjolla on laaja valikoima (usein ilmaisia) kolmansien osapuolien tekemiä sovelluksia. Sovelluskehittäjän kannalta EPOC on tietyllä tavalla kaksijakoinen: toisaalta käyttöjärjestelmä tuntuu hyvin "modernilta", mutta toisaalta jotkut yksinkertaiset asiat ovat turhan hankalia ja etenkin tarjolla oleva dokumentaatio on osin riittämätöntä. Tämä raportti käy läpi EPOCin arkkitehtuurin yleisellä tasolla ja sen jälkeen käsittelee joitain erityispiirteitä vielä tarkemmin. Asioita tarkastellaan mahdollisimman käytännöllisellä tasolla (mm. koodiesimerkein) ja yksittäisen sovelluskehittäjän näkökulmasta, kritiikkiäkään unohtamatta. Lopuksi rakennetaan todellinen, julkaistu EPOC-sovellus, Buzz Bingo. Lähdekoodin tarkastelun lisäksi perehdytään myös sovellusten paketointi- ja asennusmekanismeihin.

AB - EPOC on Symbianin kehittämä käyttöjärjestelmä, jonka pääasiallisena kohdealustana ovat kämmentietokoneet, kuten Psion 5mx. Tällaisten laitteiden suosio perustuu pitkälti laajaan ohjelmistotarjontaan: valmiiksi asennetun perussovelluskannan lisäksi tarjolla on laaja valikoima (usein ilmaisia) kolmansien osapuolien tekemiä sovelluksia. Sovelluskehittäjän kannalta EPOC on tietyllä tavalla kaksijakoinen: toisaalta käyttöjärjestelmä tuntuu hyvin "modernilta", mutta toisaalta jotkut yksinkertaiset asiat ovat turhan hankalia ja etenkin tarjolla oleva dokumentaatio on osin riittämätöntä. Tämä raportti käy läpi EPOCin arkkitehtuurin yleisellä tasolla ja sen jälkeen käsittelee joitain erityispiirteitä vielä tarkemmin. Asioita tarkastellaan mahdollisimman käytännöllisellä tasolla (mm. koodiesimerkein) ja yksittäisen sovelluskehittäjän näkökulmasta, kritiikkiäkään unohtamatta. Lopuksi rakennetaan todellinen, julkaistu EPOC-sovellus, Buzz Bingo. Lähdekoodin tarkastelun lisäksi perehdytään myös sovellusten paketointi- ja asennusmekanismeihin.

KW - EPOC architecture

KW - EPOC applications

KW - graphical interfaces

KW - software development

M3 - Report

SN - 951-38-5688-7

T3 - VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes

BT - EPOC-sovellusten rakentaminen

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Savikko V-P. EPOC-sovellusten rakentaminen. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 2000. 94 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 2046).