Epoksipinnoitetut betoniraudoitteet

Liisa Salparanta

  Research output: Book/ReportReport

  Abstract

  Yhtenä betoniraudoitteiden korroosionsuojausmenetelmänä käytetään terästen epoksipinnoitusta. Epoksipinnoitteen korroosionsuojauskyky perustuu siihen, että pinnoite estää kosteuden ja korroosiota aiheuttavien aineiden pääsyn kosketuksiin teräksen kanssa. Betoniraudoitteiden epoksipinnoitusmenetelmät jaetaan kahteen ryhmään: nestemenetelmiin ja pulverimenetelmiin. Pulveriepoksipinnoitteiden on todettu olevan sekä korroosionsuoja- että muilta ominai-suuksiltaan nestemäisiä epoksipinnoitteita parempia. Siksi tässä tutkimuksessa on keskitytty käsittelemään pääasiassa pulveriepoksipinnoitteita. Pulveripinnoitteiden on laboratoriokokeissa todettu suojaavan betoniteräksiä erittäin hyvin korroosiolta myös kloridi-pitoisessa ympäristössä. Niiden kemiallinen kestävyys betonissa sekä tartunta teräkseen on erinomainen. Lisäksi pinnoite ei heikennä harjaterästen ja punosten tartuntaa betoniin, mikäli pinnoitteen paksuus ei ylitä 254 um:ä, mikä on myös korroosiosuojauksen kannalta riittävä pinnoitepaksuus.
  Original languageFinnish
  Place of PublicationEspoo
  PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
  Number of pages38
  ISBN (Print)951-38-2368-7
  Publication statusPublished - 1985
  MoE publication typeD4 Published development or research report or study

  Publication series

  SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
  Number471
  ISSN0358-5085

  Fingerprint

  epoxides

  Keywords

  • coatings
  • epoxy coatings
  • concrete reinforcements
  • steel coatings

  Cite this

  Salparanta, L. (1985). Epoksipinnoitetut betoniraudoitteet. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 471
  Salparanta, Liisa. / Epoksipinnoitetut betoniraudoitteet. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 38 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 471).
  @book{1e0b330305b24875be15205a5eac338f,
  title = "Epoksipinnoitetut betoniraudoitteet",
  abstract = "Yhten{\"a} betoniraudoitteiden korroosionsuojausmenetelm{\"a}n{\"a} k{\"a}ytet{\"a}{\"a}n ter{\"a}sten epoksipinnoitusta. Epoksipinnoitteen korroosionsuojauskyky perustuu siihen, ett{\"a} pinnoite est{\"a}{\"a} kosteuden ja korroosiota aiheuttavien aineiden p{\"a}{\"a}syn kosketuksiin ter{\"a}ksen kanssa. Betoniraudoitteiden epoksipinnoitusmenetelm{\"a}t jaetaan kahteen ryhm{\"a}{\"a}n: nestemenetelmiin ja pulverimenetelmiin. Pulveriepoksipinnoitteiden on todettu olevan sek{\"a} korroosionsuoja- ett{\"a} muilta ominai-suuksiltaan nestem{\"a}isi{\"a} epoksipinnoitteita parempia. Siksi t{\"a}ss{\"a} tutkimuksessa on keskitytty k{\"a}sittelem{\"a}{\"a}n p{\"a}{\"a}asiassa pulveriepoksipinnoitteita. Pulveripinnoitteiden on laboratoriokokeissa todettu suojaavan betoniter{\"a}ksi{\"a} eritt{\"a}in hyvin korroosiolta my{\"o}s kloridi-pitoisessa ymp{\"a}rist{\"o}ss{\"a}. Niiden kemiallinen kest{\"a}vyys betonissa sek{\"a} tartunta ter{\"a}kseen on erinomainen. Lis{\"a}ksi pinnoite ei heikenn{\"a} harjater{\"a}sten ja punosten tartuntaa betoniin, mik{\"a}li pinnoitteen paksuus ei ylit{\"a} 254 um:{\"a}, mik{\"a} on my{\"o}s korroosiosuojauksen kannalta riitt{\"a}v{\"a} pinnoitepaksuus.",
  keywords = "coatings, epoxy coatings, concrete reinforcements, steel coatings",
  author = "Liisa Salparanta",
  year = "1985",
  language = "Finnish",
  isbn = "951-38-2368-7",
  series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
  publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
  number = "471",
  address = "Finland",

  }

  Salparanta, L 1985, Epoksipinnoitetut betoniraudoitteet. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 471, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

  Epoksipinnoitetut betoniraudoitteet. / Salparanta, Liisa.

  Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 38 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 471).

  Research output: Book/ReportReport

  TY - BOOK

  T1 - Epoksipinnoitetut betoniraudoitteet

  AU - Salparanta, Liisa

  PY - 1985

  Y1 - 1985

  N2 - Yhtenä betoniraudoitteiden korroosionsuojausmenetelmänä käytetään terästen epoksipinnoitusta. Epoksipinnoitteen korroosionsuojauskyky perustuu siihen, että pinnoite estää kosteuden ja korroosiota aiheuttavien aineiden pääsyn kosketuksiin teräksen kanssa. Betoniraudoitteiden epoksipinnoitusmenetelmät jaetaan kahteen ryhmään: nestemenetelmiin ja pulverimenetelmiin. Pulveriepoksipinnoitteiden on todettu olevan sekä korroosionsuoja- että muilta ominai-suuksiltaan nestemäisiä epoksipinnoitteita parempia. Siksi tässä tutkimuksessa on keskitytty käsittelemään pääasiassa pulveriepoksipinnoitteita. Pulveripinnoitteiden on laboratoriokokeissa todettu suojaavan betoniteräksiä erittäin hyvin korroosiolta myös kloridi-pitoisessa ympäristössä. Niiden kemiallinen kestävyys betonissa sekä tartunta teräkseen on erinomainen. Lisäksi pinnoite ei heikennä harjaterästen ja punosten tartuntaa betoniin, mikäli pinnoitteen paksuus ei ylitä 254 um:ä, mikä on myös korroosiosuojauksen kannalta riittävä pinnoitepaksuus.

  AB - Yhtenä betoniraudoitteiden korroosionsuojausmenetelmänä käytetään terästen epoksipinnoitusta. Epoksipinnoitteen korroosionsuojauskyky perustuu siihen, että pinnoite estää kosteuden ja korroosiota aiheuttavien aineiden pääsyn kosketuksiin teräksen kanssa. Betoniraudoitteiden epoksipinnoitusmenetelmät jaetaan kahteen ryhmään: nestemenetelmiin ja pulverimenetelmiin. Pulveriepoksipinnoitteiden on todettu olevan sekä korroosionsuoja- että muilta ominai-suuksiltaan nestemäisiä epoksipinnoitteita parempia. Siksi tässä tutkimuksessa on keskitytty käsittelemään pääasiassa pulveriepoksipinnoitteita. Pulveripinnoitteiden on laboratoriokokeissa todettu suojaavan betoniteräksiä erittäin hyvin korroosiolta myös kloridi-pitoisessa ympäristössä. Niiden kemiallinen kestävyys betonissa sekä tartunta teräkseen on erinomainen. Lisäksi pinnoite ei heikennä harjaterästen ja punosten tartuntaa betoniin, mikäli pinnoitteen paksuus ei ylitä 254 um:ä, mikä on myös korroosiosuojauksen kannalta riittävä pinnoitepaksuus.

  KW - coatings

  KW - epoxy coatings

  KW - concrete reinforcements

  KW - steel coatings

  M3 - Report

  SN - 951-38-2368-7

  T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

  BT - Epoksipinnoitetut betoniraudoitteet

  PB - VTT Technical Research Centre of Finland

  CY - Espoo

  ER -

  Salparanta L. Epoksipinnoitetut betoniraudoitteet. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 38 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 471).