Epoksipinnoitetut betoniraudoitteet

Liisa Salparanta

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Yhtenä betoniraudoitteiden korroosionsuojausmenetelmänä käytetään terästen epoksipinnoitusta. Epoksipinnoitteen korroosionsuojauskyky perustuu siihen, että pinnoite estää kosteuden ja korroosiota aiheuttavien aineiden pääsyn kosketuksiin teräksen kanssa. Betoniraudoitteiden epoksipinnoitusmenetelmät jaetaan kahteen ryhmään: nestemenetelmiin ja pulverimenetelmiin. Pulveriepoksipinnoitteiden on todettu olevan sekä korroosionsuoja- että muilta ominai-suuksiltaan nestemäisiä epoksipinnoitteita parempia. Siksi tässä tutkimuksessa on keskitytty käsittelemään pääasiassa pulveriepoksipinnoitteita. Pulveripinnoitteiden on laboratoriokokeissa todettu suojaavan betoniteräksiä erittäin hyvin korroosiolta myös kloridi-pitoisessa ympäristössä. Niiden kemiallinen kestävyys betonissa sekä tartunta teräkseen on erinomainen. Lisäksi pinnoite ei heikennä harjaterästen ja punosten tartuntaa betoniin, mikäli pinnoitteen paksuus ei ylitä 254 um:ä, mikä on myös korroosiosuojauksen kannalta riittävä pinnoitepaksuus.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages38
ISBN (Print)951-38-2368-7
Publication statusPublished - 1985
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

NameTiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus
PublisherVTT
Volume471

Fingerprint

epoxides

Keywords

  • coatings
  • epoxy coatings
  • concrete reinforcements
  • steel coatings

Cite this

Salparanta, L. (1985). Epoksipinnoitetut betoniraudoitteet. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 471
Salparanta, Liisa. / Epoksipinnoitetut betoniraudoitteet. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 38 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 471).
@book{1e0b330305b24875be15205a5eac338f,
title = "Epoksipinnoitetut betoniraudoitteet",
abstract = "Yhten{\"a} betoniraudoitteiden korroosionsuojausmenetelm{\"a}n{\"a} k{\"a}ytet{\"a}{\"a}n ter{\"a}sten epoksipinnoitusta. Epoksipinnoitteen korroosionsuojauskyky perustuu siihen, ett{\"a} pinnoite est{\"a}{\"a} kosteuden ja korroosiota aiheuttavien aineiden p{\"a}{\"a}syn kosketuksiin ter{\"a}ksen kanssa. Betoniraudoitteiden epoksipinnoitusmenetelm{\"a}t jaetaan kahteen ryhm{\"a}{\"a}n: nestemenetelmiin ja pulverimenetelmiin. Pulveriepoksipinnoitteiden on todettu olevan sek{\"a} korroosionsuoja- ett{\"a} muilta ominai-suuksiltaan nestem{\"a}isi{\"a} epoksipinnoitteita parempia. Siksi t{\"a}ss{\"a} tutkimuksessa on keskitytty k{\"a}sittelem{\"a}{\"a}n p{\"a}{\"a}asiassa pulveriepoksipinnoitteita. Pulveripinnoitteiden on laboratoriokokeissa todettu suojaavan betoniter{\"a}ksi{\"a} eritt{\"a}in hyvin korroosiolta my{\"o}s kloridi-pitoisessa ymp{\"a}rist{\"o}ss{\"a}. Niiden kemiallinen kest{\"a}vyys betonissa sek{\"a} tartunta ter{\"a}kseen on erinomainen. Lis{\"a}ksi pinnoite ei heikenn{\"a} harjater{\"a}sten ja punosten tartuntaa betoniin, mik{\"a}li pinnoitteen paksuus ei ylit{\"a} 254 um:{\"a}, mik{\"a} on my{\"o}s korroosiosuojauksen kannalta riitt{\"a}v{\"a} pinnoitepaksuus.",
keywords = "coatings, epoxy coatings, concrete reinforcements, steel coatings",
author = "Liisa Salparanta",
year = "1985",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2368-7",
series = "Tiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
address = "Finland",

}

Salparanta, L 1985, Epoksipinnoitetut betoniraudoitteet. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 471, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Epoksipinnoitetut betoniraudoitteet. / Salparanta, Liisa.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 38 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 471).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Epoksipinnoitetut betoniraudoitteet

AU - Salparanta, Liisa

PY - 1985

Y1 - 1985

N2 - Yhtenä betoniraudoitteiden korroosionsuojausmenetelmänä käytetään terästen epoksipinnoitusta. Epoksipinnoitteen korroosionsuojauskyky perustuu siihen, että pinnoite estää kosteuden ja korroosiota aiheuttavien aineiden pääsyn kosketuksiin teräksen kanssa. Betoniraudoitteiden epoksipinnoitusmenetelmät jaetaan kahteen ryhmään: nestemenetelmiin ja pulverimenetelmiin. Pulveriepoksipinnoitteiden on todettu olevan sekä korroosionsuoja- että muilta ominai-suuksiltaan nestemäisiä epoksipinnoitteita parempia. Siksi tässä tutkimuksessa on keskitytty käsittelemään pääasiassa pulveriepoksipinnoitteita. Pulveripinnoitteiden on laboratoriokokeissa todettu suojaavan betoniteräksiä erittäin hyvin korroosiolta myös kloridi-pitoisessa ympäristössä. Niiden kemiallinen kestävyys betonissa sekä tartunta teräkseen on erinomainen. Lisäksi pinnoite ei heikennä harjaterästen ja punosten tartuntaa betoniin, mikäli pinnoitteen paksuus ei ylitä 254 um:ä, mikä on myös korroosiosuojauksen kannalta riittävä pinnoitepaksuus.

AB - Yhtenä betoniraudoitteiden korroosionsuojausmenetelmänä käytetään terästen epoksipinnoitusta. Epoksipinnoitteen korroosionsuojauskyky perustuu siihen, että pinnoite estää kosteuden ja korroosiota aiheuttavien aineiden pääsyn kosketuksiin teräksen kanssa. Betoniraudoitteiden epoksipinnoitusmenetelmät jaetaan kahteen ryhmään: nestemenetelmiin ja pulverimenetelmiin. Pulveriepoksipinnoitteiden on todettu olevan sekä korroosionsuoja- että muilta ominai-suuksiltaan nestemäisiä epoksipinnoitteita parempia. Siksi tässä tutkimuksessa on keskitytty käsittelemään pääasiassa pulveriepoksipinnoitteita. Pulveripinnoitteiden on laboratoriokokeissa todettu suojaavan betoniteräksiä erittäin hyvin korroosiolta myös kloridi-pitoisessa ympäristössä. Niiden kemiallinen kestävyys betonissa sekä tartunta teräkseen on erinomainen. Lisäksi pinnoite ei heikennä harjaterästen ja punosten tartuntaa betoniin, mikäli pinnoitteen paksuus ei ylitä 254 um:ä, mikä on myös korroosiosuojauksen kannalta riittävä pinnoitepaksuus.

KW - coatings

KW - epoxy coatings

KW - concrete reinforcements

KW - steel coatings

M3 - Report

SN - 951-38-2368-7

T3 - Tiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus

BT - Epoksipinnoitetut betoniraudoitteet

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Salparanta L. Epoksipinnoitetut betoniraudoitteet. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 38 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 471).