Ergonomian tutkimusmenetelmien kuvausta ja arviointia

Sakari Herranen, Heikki Salo, Matti Silvola

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tarkastellaan kahdeksaa ergonomian välitöntä tai välillistä tutkimusmenetelmää. Pääpaino on työn fyysisen kuormittavuuden arvioinnin ja mittaamisen menetelmissä. Tarkasteltavista menetelmistä viidessä on sovellettu tavalla tai toisella myös ns. tietotekniikkaa. Kunkin menetelmän osalta kuvataan sen yleisiä piirteitä ja periaatteita sekä arvioidaan lyhyesti menetelmän etuja ja käyttomahdollisuuksia sekä rajoituksia. Julkaisu ei ole menetelmäkäsikirja eikä pyri siten antamaan myöskään valmiuksia menetelmien käyttöön. Tavoitteena on ollut lähinnä esitellä muutamia ergonomian alueeseen liittyviä toimintatapoja sekä viitata kirjallisuuteen, johon perehtymällä kiinnostunut lukija voi hankkia itselleen syvällisemmät tiedot tarpeen mukaan. Julkaisu on suunnattu niin teollisuudessa ergonomisten ongelmien parissa työskenteleville kuin tutkijoillekin.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages77
ISBN (Print)951-38-2267-2
Publication statusPublished - 1985
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number427
ISSN0358-5085

Fingerprint

Human Engineering
Research

Keywords

  • ergonomics
  • methods
  • work analysis
  • physiology

Cite this

Herranen, S., Salo, H., & Silvola, M. (1985). Ergonomian tutkimusmenetelmien kuvausta ja arviointia. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 427
Herranen, Sakari ; Salo, Heikki ; Silvola, Matti. / Ergonomian tutkimusmenetelmien kuvausta ja arviointia. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 77 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 427).
@book{2a0535175164414296170cc9339ff8b3,
title = "Ergonomian tutkimusmenetelmien kuvausta ja arviointia",
abstract = "Tarkastellaan kahdeksaa ergonomian v{\"a}lit{\"o}nt{\"a} tai v{\"a}lillist{\"a} tutkimusmenetelm{\"a}{\"a}. P{\"a}{\"a}paino on ty{\"o}n fyysisen kuormittavuuden arvioinnin ja mittaamisen menetelmiss{\"a}. Tarkasteltavista menetelmist{\"a} viidess{\"a} on sovellettu tavalla tai toisella my{\"o}s ns. tietotekniikkaa. Kunkin menetelm{\"a}n osalta kuvataan sen yleisi{\"a} piirteit{\"a} ja periaatteita sek{\"a} arvioidaan lyhyesti menetelm{\"a}n etuja ja k{\"a}yttomahdollisuuksia sek{\"a} rajoituksia. Julkaisu ei ole menetelm{\"a}k{\"a}sikirja eik{\"a} pyri siten antamaan my{\"o}sk{\"a}{\"a}n valmiuksia menetelmien k{\"a}ytt{\"o}{\"o}n. Tavoitteena on ollut l{\"a}hinn{\"a} esitell{\"a} muutamia ergonomian alueeseen liittyvi{\"a} toimintatapoja sek{\"a} viitata kirjallisuuteen, johon perehtym{\"a}ll{\"a} kiinnostunut lukija voi hankkia itselleen syv{\"a}llisemm{\"a}t tiedot tarpeen mukaan. Julkaisu on suunnattu niin teollisuudessa ergonomisten ongelmien parissa ty{\"o}skenteleville kuin tutkijoillekin.",
keywords = "ergonomics, methods, work analysis, physiology",
author = "Sakari Herranen and Heikki Salo and Matti Silvola",
year = "1985",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2267-2",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "427",
address = "Finland",

}

Herranen, S, Salo, H & Silvola, M 1985, Ergonomian tutkimusmenetelmien kuvausta ja arviointia. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 427, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Ergonomian tutkimusmenetelmien kuvausta ja arviointia. / Herranen, Sakari; Salo, Heikki; Silvola, Matti.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 77 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 427).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Ergonomian tutkimusmenetelmien kuvausta ja arviointia

AU - Herranen, Sakari

AU - Salo, Heikki

AU - Silvola, Matti

PY - 1985

Y1 - 1985

N2 - Tarkastellaan kahdeksaa ergonomian välitöntä tai välillistä tutkimusmenetelmää. Pääpaino on työn fyysisen kuormittavuuden arvioinnin ja mittaamisen menetelmissä. Tarkasteltavista menetelmistä viidessä on sovellettu tavalla tai toisella myös ns. tietotekniikkaa. Kunkin menetelmän osalta kuvataan sen yleisiä piirteitä ja periaatteita sekä arvioidaan lyhyesti menetelmän etuja ja käyttomahdollisuuksia sekä rajoituksia. Julkaisu ei ole menetelmäkäsikirja eikä pyri siten antamaan myöskään valmiuksia menetelmien käyttöön. Tavoitteena on ollut lähinnä esitellä muutamia ergonomian alueeseen liittyviä toimintatapoja sekä viitata kirjallisuuteen, johon perehtymällä kiinnostunut lukija voi hankkia itselleen syvällisemmät tiedot tarpeen mukaan. Julkaisu on suunnattu niin teollisuudessa ergonomisten ongelmien parissa työskenteleville kuin tutkijoillekin.

AB - Tarkastellaan kahdeksaa ergonomian välitöntä tai välillistä tutkimusmenetelmää. Pääpaino on työn fyysisen kuormittavuuden arvioinnin ja mittaamisen menetelmissä. Tarkasteltavista menetelmistä viidessä on sovellettu tavalla tai toisella myös ns. tietotekniikkaa. Kunkin menetelmän osalta kuvataan sen yleisiä piirteitä ja periaatteita sekä arvioidaan lyhyesti menetelmän etuja ja käyttomahdollisuuksia sekä rajoituksia. Julkaisu ei ole menetelmäkäsikirja eikä pyri siten antamaan myöskään valmiuksia menetelmien käyttöön. Tavoitteena on ollut lähinnä esitellä muutamia ergonomian alueeseen liittyviä toimintatapoja sekä viitata kirjallisuuteen, johon perehtymällä kiinnostunut lukija voi hankkia itselleen syvällisemmät tiedot tarpeen mukaan. Julkaisu on suunnattu niin teollisuudessa ergonomisten ongelmien parissa työskenteleville kuin tutkijoillekin.

KW - ergonomics

KW - methods

KW - work analysis

KW - physiology

M3 - Report

SN - 951-38-2267-2

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Ergonomian tutkimusmenetelmien kuvausta ja arviointia

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Herranen S, Salo H, Silvola M. Ergonomian tutkimusmenetelmien kuvausta ja arviointia. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 77 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 427).