Lämpöilmaisimien toiminta-aikojen laskentaohjelma PALDET 2.0T

Translated title of the contribution: Estimating response times of heat detectors using the computer program PALDET 2.0T

Djebar Baroudi, Matti Kokkala, Henry Weckman

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Paldet 2.0T on ohjelma lämpöilmaisimien toiminta-aikojen arvioimiseksi. Ohjelma käyttää Alpertin kehittämää kattosuihkumallia lisättynä Cooperin rajakerrosmallilla. Ilmaisimen vastetta kuvataan toimintalämpötilan sekä RTI- ja C-parametrien avulla. Ohjelman tulostuksena on ilmaisimen toiminta-aika käyttäjän valitseman muuttujan funktiona. Käyttäjä voi myös valita parametrin, jonka valituilla arvoilla em. riippuvuus lasketaan. Muille parametreille ohjelma käyttää valikon ensimmäistä arvoa. Ohjelma on laadittu Visual Basic -ohjelmointikielellä ja sen toimivuus on tarkastettu ainoastaan muutamilla erilaisilla laitekokoonpanoilla. Esiteltävässä versiossa ei ole automaattista skaalausta näytön koon mukaan, vaan jokaiselle näyttökoolle on olemassa oma versionsa. Ohjelman oikeudet omistaa VTT Rakennustekniikka. Ohjelmaa kehitetään jatkuvasti ja uusia korjausversioita julkaistaan tarvittaessa. Laskentamallin pätevyysalue on rajoitettu. Käyttäjän vastulla on arvioida, ovatko saadut tulokset realistisia ja soveltuuko laskentamalli tarkasteltavaan tapaukseen.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages53
ISBN (Electronic)951-38-5329-2
ISBN (Print)951-38-5328-4
Publication statusPublished - 1998
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesVTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes
Number1922
ISSN1235-0605

Fingerprint

detectors
heat

Keywords

  • file protection
  • fire detection systems
  • fire detectors
  • computer programs
  • PALDET

Cite this

Baroudi, D., Kokkala, M., & Weckman, H. (1998). Lämpöilmaisimien toiminta-aikojen laskentaohjelma PALDET 2.0T. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, No. 1922
Baroudi, Djebar ; Kokkala, Matti ; Weckman, Henry. / Lämpöilmaisimien toiminta-aikojen laskentaohjelma PALDET 2.0T. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1998. 53 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1922).
@book{2d100e9b436449bbb924d44cc4302000,
title = "L{\"a}mp{\"o}ilmaisimien toiminta-aikojen laskentaohjelma PALDET 2.0T",
abstract = "Paldet 2.0T on ohjelma l{\"a}mp{\"o}ilmaisimien toiminta-aikojen arvioimiseksi. Ohjelma k{\"a}ytt{\"a}{\"a} Alpertin kehitt{\"a}m{\"a}{\"a} kattosuihkumallia lis{\"a}ttyn{\"a} Cooperin rajakerrosmallilla. Ilmaisimen vastetta kuvataan toimintal{\"a}mp{\"o}tilan sek{\"a} RTI- ja C-parametrien avulla. Ohjelman tulostuksena on ilmaisimen toiminta-aika k{\"a}ytt{\"a}j{\"a}n valitseman muuttujan funktiona. K{\"a}ytt{\"a}j{\"a} voi my{\"o}s valita parametrin, jonka valituilla arvoilla em. riippuvuus lasketaan. Muille parametreille ohjelma k{\"a}ytt{\"a}{\"a} valikon ensimm{\"a}ist{\"a} arvoa. Ohjelma on laadittu Visual Basic -ohjelmointikielell{\"a} ja sen toimivuus on tarkastettu ainoastaan muutamilla erilaisilla laitekokoonpanoilla. Esitelt{\"a}v{\"a}ss{\"a} versiossa ei ole automaattista skaalausta n{\"a}yt{\"o}n koon mukaan, vaan jokaiselle n{\"a}ytt{\"o}koolle on olemassa oma versionsa. Ohjelman oikeudet omistaa VTT Rakennustekniikka. Ohjelmaa kehitet{\"a}{\"a}n jatkuvasti ja uusia korjausversioita julkaistaan tarvittaessa. Laskentamallin p{\"a}tevyysalue on rajoitettu. K{\"a}ytt{\"a}j{\"a}n vastulla on arvioida, ovatko saadut tulokset realistisia ja soveltuuko laskentamalli tarkasteltavaan tapaukseen.",
keywords = "file protection, fire detection systems, fire detectors, computer programs, PALDET",
author = "Djebar Baroudi and Matti Kokkala and Henry Weckman",
note = "Project code: R6SU00452 .",
year = "1998",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-5328-4",
series = "VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "1922",
address = "Finland",

}

Baroudi, D, Kokkala, M & Weckman, H 1998, Lämpöilmaisimien toiminta-aikojen laskentaohjelma PALDET 2.0T. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, no. 1922, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Lämpöilmaisimien toiminta-aikojen laskentaohjelma PALDET 2.0T. / Baroudi, Djebar; Kokkala, Matti; Weckman, Henry.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1998. 53 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1922).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Lämpöilmaisimien toiminta-aikojen laskentaohjelma PALDET 2.0T

AU - Baroudi, Djebar

AU - Kokkala, Matti

AU - Weckman, Henry

N1 - Project code: R6SU00452 .

PY - 1998

Y1 - 1998

N2 - Paldet 2.0T on ohjelma lämpöilmaisimien toiminta-aikojen arvioimiseksi. Ohjelma käyttää Alpertin kehittämää kattosuihkumallia lisättynä Cooperin rajakerrosmallilla. Ilmaisimen vastetta kuvataan toimintalämpötilan sekä RTI- ja C-parametrien avulla. Ohjelman tulostuksena on ilmaisimen toiminta-aika käyttäjän valitseman muuttujan funktiona. Käyttäjä voi myös valita parametrin, jonka valituilla arvoilla em. riippuvuus lasketaan. Muille parametreille ohjelma käyttää valikon ensimmäistä arvoa. Ohjelma on laadittu Visual Basic -ohjelmointikielellä ja sen toimivuus on tarkastettu ainoastaan muutamilla erilaisilla laitekokoonpanoilla. Esiteltävässä versiossa ei ole automaattista skaalausta näytön koon mukaan, vaan jokaiselle näyttökoolle on olemassa oma versionsa. Ohjelman oikeudet omistaa VTT Rakennustekniikka. Ohjelmaa kehitetään jatkuvasti ja uusia korjausversioita julkaistaan tarvittaessa. Laskentamallin pätevyysalue on rajoitettu. Käyttäjän vastulla on arvioida, ovatko saadut tulokset realistisia ja soveltuuko laskentamalli tarkasteltavaan tapaukseen.

AB - Paldet 2.0T on ohjelma lämpöilmaisimien toiminta-aikojen arvioimiseksi. Ohjelma käyttää Alpertin kehittämää kattosuihkumallia lisättynä Cooperin rajakerrosmallilla. Ilmaisimen vastetta kuvataan toimintalämpötilan sekä RTI- ja C-parametrien avulla. Ohjelman tulostuksena on ilmaisimen toiminta-aika käyttäjän valitseman muuttujan funktiona. Käyttäjä voi myös valita parametrin, jonka valituilla arvoilla em. riippuvuus lasketaan. Muille parametreille ohjelma käyttää valikon ensimmäistä arvoa. Ohjelma on laadittu Visual Basic -ohjelmointikielellä ja sen toimivuus on tarkastettu ainoastaan muutamilla erilaisilla laitekokoonpanoilla. Esiteltävässä versiossa ei ole automaattista skaalausta näytön koon mukaan, vaan jokaiselle näyttökoolle on olemassa oma versionsa. Ohjelman oikeudet omistaa VTT Rakennustekniikka. Ohjelmaa kehitetään jatkuvasti ja uusia korjausversioita julkaistaan tarvittaessa. Laskentamallin pätevyysalue on rajoitettu. Käyttäjän vastulla on arvioida, ovatko saadut tulokset realistisia ja soveltuuko laskentamalli tarkasteltavaan tapaukseen.

KW - file protection

KW - fire detection systems

KW - fire detectors

KW - computer programs

KW - PALDET

M3 - Report

SN - 951-38-5328-4

T3 - VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes

BT - Lämpöilmaisimien toiminta-aikojen laskentaohjelma PALDET 2.0T

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Baroudi D, Kokkala M, Weckman H. Lämpöilmaisimien toiminta-aikojen laskentaohjelma PALDET 2.0T. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1998. 53 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1922).