Savuilmaisimien toiminta-aikojen laskentaohjelma PALDET 2.1S

Translated title of the contribution: Estimating response times of smoke detectors using the computer program PALDET 2.1S

Djebar Baroudi, Matti Kokkala, Henry Weckman

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Paldet 2.1S on ohjelma savuilmaisimien toiminta-aikojen arvioimiseksi. Ohjelma käyttää Alpertin kehittämää kattosuihkumallia lisättynä Cooperin rajakerrosmallilla. Ilmaisimen vastetta kuvataan savuntiheyden kynnysarvon sekä ilmaisimen karakteristisen pituuden ja savuisuusindeksin avulla. Ohjelman tulostuksena on ilmaisimen toiminta-aika käyttäjän valitseman muuttujan funktiona. Käyttäjä voi myös valita parametrin, jonka valituilla arvoilla em. riippuvuus lasketaan. Muille parametreille ohjelma käyttää valikon ensimmäistä arvoa. Ohjelma on laadittu Visual Basic -ohjelmointikielellä ja sen toimivuus on tarkastettu ainoastaan muutamilla erilaisilla laitekokoonpanoilla. Esiteltävässä versiossa ei ole automaattista skaalausta näytön koon mukaan. Ohjelman oikeudet omistaa VTT Rakennustekniikka. Ohjelmaa kehitetään jatkuvasti ja uusia korjausversioita julkaistaan tarvittaessa. Laskentamallin pätevyysalue on rajoitettu. Käyttäjän vastuulla on tapauskohtaisesti arvioida, ovatko saadut tulokset realistisia ja soveltuuko laskentamalli tarkasteltavaan tapaukseen.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages39
ISBN (Electronic)951-38-5621-6
ISBN (Print)951-38-5620-8
Publication statusPublished - 1999
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesVTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes
Number2005
ISSN1235-0605

Fingerprint

Smoke
Reaction Time
Software

Keywords

 • smoke detectors
 • fire protection
 • response time
 • computer programs
 • software
 • estimating
 • models
 • operating time
 • temperature
 • flow rate
 • PALDET

Cite this

Baroudi, D., Kokkala, M., & Weckman, H. (1999). Savuilmaisimien toiminta-aikojen laskentaohjelma PALDET 2.1S. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, No. 2005
Baroudi, Djebar ; Kokkala, Matti ; Weckman, Henry. / Savuilmaisimien toiminta-aikojen laskentaohjelma PALDET 2.1S. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1999. 39 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 2005).
@book{2399089ed71e4472bcdd81ce3f52f42e,
title = "Savuilmaisimien toiminta-aikojen laskentaohjelma PALDET 2.1S",
abstract = "Paldet 2.1S on ohjelma savuilmaisimien toiminta-aikojen arvioimiseksi. Ohjelma k{\"a}ytt{\"a}{\"a} Alpertin kehitt{\"a}m{\"a}{\"a} kattosuihkumallia lis{\"a}ttyn{\"a} Cooperin rajakerrosmallilla. Ilmaisimen vastetta kuvataan savuntiheyden kynnysarvon sek{\"a} ilmaisimen karakteristisen pituuden ja savuisuusindeksin avulla. Ohjelman tulostuksena on ilmaisimen toiminta-aika k{\"a}ytt{\"a}j{\"a}n valitseman muuttujan funktiona. K{\"a}ytt{\"a}j{\"a} voi my{\"o}s valita parametrin, jonka valituilla arvoilla em. riippuvuus lasketaan. Muille parametreille ohjelma k{\"a}ytt{\"a}{\"a} valikon ensimm{\"a}ist{\"a} arvoa. Ohjelma on laadittu Visual Basic -ohjelmointikielell{\"a} ja sen toimivuus on tarkastettu ainoastaan muutamilla erilaisilla laitekokoonpanoilla. Esitelt{\"a}v{\"a}ss{\"a} versiossa ei ole automaattista skaalausta n{\"a}yt{\"o}n koon mukaan. Ohjelman oikeudet omistaa VTT Rakennustekniikka. Ohjelmaa kehitet{\"a}{\"a}n jatkuvasti ja uusia korjausversioita julkaistaan tarvittaessa. Laskentamallin p{\"a}tevyysalue on rajoitettu. K{\"a}ytt{\"a}j{\"a}n vastuulla on tapauskohtaisesti arvioida, ovatko saadut tulokset realistisia ja soveltuuko laskentamalli tarkasteltavaan tapaukseen.",
keywords = "smoke detectors, fire protection, response time, computer programs, software, estimating, models, operating time, temperature, flow rate, PALDET",
author = "Djebar Baroudi and Matti Kokkala and Henry Weckman",
note = "Project code: R6SU00452",
year = "1999",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-5620-8",
series = "VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "2005",
address = "Finland",

}

Baroudi, D, Kokkala, M & Weckman, H 1999, Savuilmaisimien toiminta-aikojen laskentaohjelma PALDET 2.1S. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, no. 2005, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Savuilmaisimien toiminta-aikojen laskentaohjelma PALDET 2.1S. / Baroudi, Djebar; Kokkala, Matti; Weckman, Henry.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1999. 39 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 2005).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Savuilmaisimien toiminta-aikojen laskentaohjelma PALDET 2.1S

AU - Baroudi, Djebar

AU - Kokkala, Matti

AU - Weckman, Henry

N1 - Project code: R6SU00452

PY - 1999

Y1 - 1999

N2 - Paldet 2.1S on ohjelma savuilmaisimien toiminta-aikojen arvioimiseksi. Ohjelma käyttää Alpertin kehittämää kattosuihkumallia lisättynä Cooperin rajakerrosmallilla. Ilmaisimen vastetta kuvataan savuntiheyden kynnysarvon sekä ilmaisimen karakteristisen pituuden ja savuisuusindeksin avulla. Ohjelman tulostuksena on ilmaisimen toiminta-aika käyttäjän valitseman muuttujan funktiona. Käyttäjä voi myös valita parametrin, jonka valituilla arvoilla em. riippuvuus lasketaan. Muille parametreille ohjelma käyttää valikon ensimmäistä arvoa. Ohjelma on laadittu Visual Basic -ohjelmointikielellä ja sen toimivuus on tarkastettu ainoastaan muutamilla erilaisilla laitekokoonpanoilla. Esiteltävässä versiossa ei ole automaattista skaalausta näytön koon mukaan. Ohjelman oikeudet omistaa VTT Rakennustekniikka. Ohjelmaa kehitetään jatkuvasti ja uusia korjausversioita julkaistaan tarvittaessa. Laskentamallin pätevyysalue on rajoitettu. Käyttäjän vastuulla on tapauskohtaisesti arvioida, ovatko saadut tulokset realistisia ja soveltuuko laskentamalli tarkasteltavaan tapaukseen.

AB - Paldet 2.1S on ohjelma savuilmaisimien toiminta-aikojen arvioimiseksi. Ohjelma käyttää Alpertin kehittämää kattosuihkumallia lisättynä Cooperin rajakerrosmallilla. Ilmaisimen vastetta kuvataan savuntiheyden kynnysarvon sekä ilmaisimen karakteristisen pituuden ja savuisuusindeksin avulla. Ohjelman tulostuksena on ilmaisimen toiminta-aika käyttäjän valitseman muuttujan funktiona. Käyttäjä voi myös valita parametrin, jonka valituilla arvoilla em. riippuvuus lasketaan. Muille parametreille ohjelma käyttää valikon ensimmäistä arvoa. Ohjelma on laadittu Visual Basic -ohjelmointikielellä ja sen toimivuus on tarkastettu ainoastaan muutamilla erilaisilla laitekokoonpanoilla. Esiteltävässä versiossa ei ole automaattista skaalausta näytön koon mukaan. Ohjelman oikeudet omistaa VTT Rakennustekniikka. Ohjelmaa kehitetään jatkuvasti ja uusia korjausversioita julkaistaan tarvittaessa. Laskentamallin pätevyysalue on rajoitettu. Käyttäjän vastuulla on tapauskohtaisesti arvioida, ovatko saadut tulokset realistisia ja soveltuuko laskentamalli tarkasteltavaan tapaukseen.

KW - smoke detectors

KW - fire protection

KW - response time

KW - computer programs

KW - software

KW - estimating

KW - models

KW - operating time

KW - temperature

KW - flow rate

KW - PALDET

M3 - Report

SN - 951-38-5620-8

T3 - VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes

BT - Savuilmaisimien toiminta-aikojen laskentaohjelma PALDET 2.1S

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Baroudi D, Kokkala M, Weckman H. Savuilmaisimien toiminta-aikojen laskentaohjelma PALDET 2.1S. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1999. 39 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 2005).