eTampere-kortti -esiselvitys

Jouni Kivistö-Rahnasto, Jarno Salonen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tampereen kaupunki haluaa kehittää toimikorttikonseptin päivittäisiin rutiinipalveluihin. Järjestelmän käytännön toteuttamisen selvittäminen annettiin kaupunginjohtajan nimittämälle monikorttityöryhmälle. Tavoitteena on avoin palvelualusta, joka tarjoaa konkreettisia etuja sekä palvelun tarjoajille että yksittäisille kuntalaisille. Tämän esiselvityksen tavoitteena on antaa Tampereen kaupungin korttityöryhmälle tarvittavat tiedot eTampere -kortin teknisestä toteuttamisesta. Tampereen kaupungin virastojen ja laitosten tarpeiden mukainen eTampere -kortti on toteutettavissa. Hankkeessa ei kuitenkaan saa keskittyä pelkän kortin ja siihen liittyvän taustajärjestelmän kehittämiseen, vaan samanaikaisesti pitää aloittaa korttia soveltavien palvelujen ja toimintatapojen kehittäminen. eTampere -kortilta odotetut keskeisimmät ominaisuudet ovat julkisen liikenteen nopeusvaatimukset toteutettava kontaktiton kukkaro ja henkilön sähköinen tunnistaminen. Näiden ominaisuuksien avulla kortilla voidaan toteuttaa monipuolisia palveluja. Teknisesti eTampere -kortin useimmat ominaisuudet voidaan toteuttaa sekä hybridi -kortilla että tulevalla Dual Interface -kortilla. Ensimmäisissä piloteissa voidaan siten käyttää hybridi -kortteja, joista voidaan siirtyä Dual Interface kortteihin ja mobiiliratkaisuihin tekniikan kehittyessä. Sovellettavien korttiteknologioiden määrää ei kannata lisätä. Tavoitteena tulee olla nykyisten GEC -korttien poistaminen ja vaiheittainen siirtyminen eri palvelun tarjoajien yhteiseen korttiteknologiaan.
Original languageFinnish
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages36
Publication statusPublished - 2002
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Keywords

  • eTampere
  • kaupunkikortti
  • matkakortti
  • hybridi -kortti, Dual Interface -kortti

Cite this

Kivistö-Rahnasto, J., & Salonen, J. (2002). eTampere-kortti -esiselvitys. VTT Technical Research Centre of Finland.
Kivistö-Rahnasto, Jouni ; Salonen, Jarno. / eTampere-kortti -esiselvitys. VTT Technical Research Centre of Finland, 2002. 36 p.
@book{7e7f33f6d59b4c0ea3b46ccf4d56269f,
title = "eTampere-kortti -esiselvitys",
abstract = "Tampereen kaupunki haluaa kehitt{\"a}{\"a} toimikorttikonseptin p{\"a}ivitt{\"a}isiin rutiinipalveluihin. J{\"a}rjestelm{\"a}n k{\"a}yt{\"a}nn{\"o}n toteuttamisen selvitt{\"a}minen annettiin kaupunginjohtajan nimitt{\"a}m{\"a}lle monikorttity{\"o}ryhm{\"a}lle. Tavoitteena on avoin palvelualusta, joka tarjoaa konkreettisia etuja sek{\"a} palvelun tarjoajille ett{\"a} yksitt{\"a}isille kuntalaisille. T{\"a}m{\"a}n esiselvityksen tavoitteena on antaa Tampereen kaupungin korttity{\"o}ryhm{\"a}lle tarvittavat tiedot eTampere -kortin teknisest{\"a} toteuttamisesta. Tampereen kaupungin virastojen ja laitosten tarpeiden mukainen eTampere -kortti on toteutettavissa. Hankkeessa ei kuitenkaan saa keskitty{\"a} pelk{\"a}n kortin ja siihen liittyv{\"a}n taustaj{\"a}rjestelm{\"a}n kehitt{\"a}miseen, vaan samanaikaisesti pit{\"a}{\"a} aloittaa korttia soveltavien palvelujen ja toimintatapojen kehitt{\"a}minen. eTampere -kortilta odotetut keskeisimm{\"a}t ominaisuudet ovat julkisen liikenteen nopeusvaatimukset toteutettava kontaktiton kukkaro ja henkil{\"o}n s{\"a}hk{\"o}inen tunnistaminen. N{\"a}iden ominaisuuksien avulla kortilla voidaan toteuttaa monipuolisia palveluja. Teknisesti eTampere -kortin useimmat ominaisuudet voidaan toteuttaa sek{\"a} hybridi -kortilla ett{\"a} tulevalla Dual Interface -kortilla. Ensimm{\"a}isiss{\"a} piloteissa voidaan siten k{\"a}ytt{\"a}{\"a} hybridi -kortteja, joista voidaan siirty{\"a} Dual Interface kortteihin ja mobiiliratkaisuihin tekniikan kehittyess{\"a}. Sovellettavien korttiteknologioiden m{\"a}{\"a}r{\"a}{\"a} ei kannata lis{\"a}t{\"a}. Tavoitteena tulee olla nykyisten GEC -korttien poistaminen ja vaiheittainen siirtyminen eri palvelun tarjoajien yhteiseen korttiteknologiaan.",
keywords = "eTampere, kaupunkikortti, matkakortti, hybridi -kortti, Dual Interface -kortti",
author = "Jouni Kivist{\"o}-Rahnasto and Jarno Salonen",
year = "2002",
language = "Finnish",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
address = "Finland",

}

Kivistö-Rahnasto, J & Salonen, J 2002, eTampere-kortti -esiselvitys. VTT Technical Research Centre of Finland.

eTampere-kortti -esiselvitys. / Kivistö-Rahnasto, Jouni; Salonen, Jarno.

VTT Technical Research Centre of Finland, 2002. 36 p.

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - eTampere-kortti -esiselvitys

AU - Kivistö-Rahnasto, Jouni

AU - Salonen, Jarno

PY - 2002

Y1 - 2002

N2 - Tampereen kaupunki haluaa kehittää toimikorttikonseptin päivittäisiin rutiinipalveluihin. Järjestelmän käytännön toteuttamisen selvittäminen annettiin kaupunginjohtajan nimittämälle monikorttityöryhmälle. Tavoitteena on avoin palvelualusta, joka tarjoaa konkreettisia etuja sekä palvelun tarjoajille että yksittäisille kuntalaisille. Tämän esiselvityksen tavoitteena on antaa Tampereen kaupungin korttityöryhmälle tarvittavat tiedot eTampere -kortin teknisestä toteuttamisesta. Tampereen kaupungin virastojen ja laitosten tarpeiden mukainen eTampere -kortti on toteutettavissa. Hankkeessa ei kuitenkaan saa keskittyä pelkän kortin ja siihen liittyvän taustajärjestelmän kehittämiseen, vaan samanaikaisesti pitää aloittaa korttia soveltavien palvelujen ja toimintatapojen kehittäminen. eTampere -kortilta odotetut keskeisimmät ominaisuudet ovat julkisen liikenteen nopeusvaatimukset toteutettava kontaktiton kukkaro ja henkilön sähköinen tunnistaminen. Näiden ominaisuuksien avulla kortilla voidaan toteuttaa monipuolisia palveluja. Teknisesti eTampere -kortin useimmat ominaisuudet voidaan toteuttaa sekä hybridi -kortilla että tulevalla Dual Interface -kortilla. Ensimmäisissä piloteissa voidaan siten käyttää hybridi -kortteja, joista voidaan siirtyä Dual Interface kortteihin ja mobiiliratkaisuihin tekniikan kehittyessä. Sovellettavien korttiteknologioiden määrää ei kannata lisätä. Tavoitteena tulee olla nykyisten GEC -korttien poistaminen ja vaiheittainen siirtyminen eri palvelun tarjoajien yhteiseen korttiteknologiaan.

AB - Tampereen kaupunki haluaa kehittää toimikorttikonseptin päivittäisiin rutiinipalveluihin. Järjestelmän käytännön toteuttamisen selvittäminen annettiin kaupunginjohtajan nimittämälle monikorttityöryhmälle. Tavoitteena on avoin palvelualusta, joka tarjoaa konkreettisia etuja sekä palvelun tarjoajille että yksittäisille kuntalaisille. Tämän esiselvityksen tavoitteena on antaa Tampereen kaupungin korttityöryhmälle tarvittavat tiedot eTampere -kortin teknisestä toteuttamisesta. Tampereen kaupungin virastojen ja laitosten tarpeiden mukainen eTampere -kortti on toteutettavissa. Hankkeessa ei kuitenkaan saa keskittyä pelkän kortin ja siihen liittyvän taustajärjestelmän kehittämiseen, vaan samanaikaisesti pitää aloittaa korttia soveltavien palvelujen ja toimintatapojen kehittäminen. eTampere -kortilta odotetut keskeisimmät ominaisuudet ovat julkisen liikenteen nopeusvaatimukset toteutettava kontaktiton kukkaro ja henkilön sähköinen tunnistaminen. Näiden ominaisuuksien avulla kortilla voidaan toteuttaa monipuolisia palveluja. Teknisesti eTampere -kortin useimmat ominaisuudet voidaan toteuttaa sekä hybridi -kortilla että tulevalla Dual Interface -kortilla. Ensimmäisissä piloteissa voidaan siten käyttää hybridi -kortteja, joista voidaan siirtyä Dual Interface kortteihin ja mobiiliratkaisuihin tekniikan kehittyessä. Sovellettavien korttiteknologioiden määrää ei kannata lisätä. Tavoitteena tulee olla nykyisten GEC -korttien poistaminen ja vaiheittainen siirtyminen eri palvelun tarjoajien yhteiseen korttiteknologiaan.

KW - eTampere

KW - kaupunkikortti

KW - matkakortti

KW - hybridi -kortti, Dual Interface -kortti

M3 - Report

BT - eTampere-kortti -esiselvitys

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

ER -

Kivistö-Rahnasto J, Salonen J. eTampere-kortti -esiselvitys. VTT Technical Research Centre of Finland, 2002. 36 p.