Etelämanner kansainvälisenä tutkimusalueena

Riitta Mansukoski

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Etelämanner eli Antarktis on v. 1959 allekirjoitetulla sopimuksella muodostettu kansainväliseksi rauhanomaiseksi tutkimusalueeksi. Sopimus on voimassa vuoteen 1991 saakka. Suomi liittyi sopimukseen v. 1984. Tässä tutkimuksessa kerrotaan aluksi Etelämantereen olosuhteista ja luonnonvaroista. Selvitetään Etelämannersopimuksen sisältöä, tavoitteita ja merkitystä ja esitetään kansainvälinen organisaatiorakenne. Eri maiden toiminnan historiasta ja nykypäivästä Antarktiksella kerrotaan merkittävimmät tapahtumat. Kuvataan muutamien maiden tutkimusasemia. Myös suomalaisia on käynyt Etelämantereella yksityisinä henkilöinä sekä yritysten ja maan virallisina edustajina. Suomalaista teknologiaa on siellä jatkuvasti käytössä.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages76
ISBN (Print)951-38-2459-4
Publication statusPublished - 1986
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number532
ISSN0358-5085

Fingerprint

Antarctica

Keywords

  • antarctica
  • arctic regions
  • cold weather conditions
  • resources
  • organizations
  • treaties
  • regulations

Cite this

Mansukoski, R. (1986). Etelämanner kansainvälisenä tutkimusalueena. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 532
Mansukoski, Riitta. / Etelämanner kansainvälisenä tutkimusalueena. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 76 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 532).
@book{760f0c9ad7954f25a39d880c3b214b53,
title = "Etel{\"a}manner kansainv{\"a}lisen{\"a} tutkimusalueena",
abstract = "Etel{\"a}manner eli Antarktis on v. 1959 allekirjoitetulla sopimuksella muodostettu kansainv{\"a}liseksi rauhanomaiseksi tutkimusalueeksi. Sopimus on voimassa vuoteen 1991 saakka. Suomi liittyi sopimukseen v. 1984. T{\"a}ss{\"a} tutkimuksessa kerrotaan aluksi Etel{\"a}mantereen olosuhteista ja luonnonvaroista. Selvitet{\"a}{\"a}n Etel{\"a}mannersopimuksen sis{\"a}lt{\"o}{\"a}, tavoitteita ja merkityst{\"a} ja esitet{\"a}{\"a}n kansainv{\"a}linen organisaatiorakenne. Eri maiden toiminnan historiasta ja nykyp{\"a}iv{\"a}st{\"a} Antarktiksella kerrotaan merkitt{\"a}vimm{\"a}t tapahtumat. Kuvataan muutamien maiden tutkimusasemia. My{\"o}s suomalaisia on k{\"a}ynyt Etel{\"a}mantereella yksityisin{\"a} henkil{\"o}in{\"a} sek{\"a} yritysten ja maan virallisina edustajina. Suomalaista teknologiaa on siell{\"a} jatkuvasti k{\"a}yt{\"o}ss{\"a}.",
keywords = "antarctica, arctic regions, cold weather conditions, resources, organizations, treaties, regulations",
author = "Riitta Mansukoski",
year = "1986",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2459-4",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "532",
address = "Finland",

}

Mansukoski, R 1986, Etelämanner kansainvälisenä tutkimusalueena. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 532, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Etelämanner kansainvälisenä tutkimusalueena. / Mansukoski, Riitta.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 76 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 532).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Etelämanner kansainvälisenä tutkimusalueena

AU - Mansukoski, Riitta

PY - 1986

Y1 - 1986

N2 - Etelämanner eli Antarktis on v. 1959 allekirjoitetulla sopimuksella muodostettu kansainväliseksi rauhanomaiseksi tutkimusalueeksi. Sopimus on voimassa vuoteen 1991 saakka. Suomi liittyi sopimukseen v. 1984. Tässä tutkimuksessa kerrotaan aluksi Etelämantereen olosuhteista ja luonnonvaroista. Selvitetään Etelämannersopimuksen sisältöä, tavoitteita ja merkitystä ja esitetään kansainvälinen organisaatiorakenne. Eri maiden toiminnan historiasta ja nykypäivästä Antarktiksella kerrotaan merkittävimmät tapahtumat. Kuvataan muutamien maiden tutkimusasemia. Myös suomalaisia on käynyt Etelämantereella yksityisinä henkilöinä sekä yritysten ja maan virallisina edustajina. Suomalaista teknologiaa on siellä jatkuvasti käytössä.

AB - Etelämanner eli Antarktis on v. 1959 allekirjoitetulla sopimuksella muodostettu kansainväliseksi rauhanomaiseksi tutkimusalueeksi. Sopimus on voimassa vuoteen 1991 saakka. Suomi liittyi sopimukseen v. 1984. Tässä tutkimuksessa kerrotaan aluksi Etelämantereen olosuhteista ja luonnonvaroista. Selvitetään Etelämannersopimuksen sisältöä, tavoitteita ja merkitystä ja esitetään kansainvälinen organisaatiorakenne. Eri maiden toiminnan historiasta ja nykypäivästä Antarktiksella kerrotaan merkittävimmät tapahtumat. Kuvataan muutamien maiden tutkimusasemia. Myös suomalaisia on käynyt Etelämantereella yksityisinä henkilöinä sekä yritysten ja maan virallisina edustajina. Suomalaista teknologiaa on siellä jatkuvasti käytössä.

KW - antarctica

KW - arctic regions

KW - cold weather conditions

KW - resources

KW - organizations

KW - treaties

KW - regulations

M3 - Report

SN - 951-38-2459-4

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Etelämanner kansainvälisenä tutkimusalueena

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Mansukoski R. Etelämanner kansainvälisenä tutkimusalueena. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 76 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 532).