EU:n 2030 -ilmasto- ja energiapaketin vaikutukset Suomen energiajärjestelmään ja kansantalouteen

Taustaraportti

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Julkaisussa "EU:n ilmasto- ja energiapaketin 2030 vaikutukset Suomen energiajärjestelmään ja kansantalouteen" esitetään arviot EU:n ehdottaman toimenpidepaketin vaikutuksista Suomen kasvihuonekaasupäästöihin, energiajärjestelmään ja kansantalouteen. Työn ovat toteuttaneet Teknologian tutkimuskeskus VTT ja Valtion taloudellinen tutkimuskeskus (VATT) työ- ja elinkeinoministeriön sekä ympäristöministeriön toimeksiannosta. Hankkeen toteutuksen aikana 2030-toimenpidepaketin yksityiskohdista, mukaan lukien taakanjako jäsenvaltioiden kesken, ei ollut päätetty. Jatkossa tarvitaankin lisäselvityksiä, jotta voidaan paremmin arvioida politiikan tuomia haasteita ja mahdollisuuksia Suomelle.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages74
ISBN (Electronic)978-951-38-8255-6
Publication statusPublished - 2014
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

NameVTT Technology
PublisherVTT
No.170
ISSN (Print)2242-1211
ISSN (Electronic)2242-122X

Keywords

  • EU 2030
  • non-ETS targets
  • climate policy
  • energy policy
  • Finland

Cite this

@book{a877f3a9b6be4adea2ae255bde0eb631,
title = "EU:n 2030 -ilmasto- ja energiapaketin vaikutukset Suomen energiaj{\"a}rjestelm{\"a}{\"a}n ja kansantalouteen: Taustaraportti",
abstract = "Julkaisussa {"}EU:n ilmasto- ja energiapaketin 2030 vaikutukset Suomen energiaj{\"a}rjestelm{\"a}{\"a}n ja kansantalouteen{"} esitet{\"a}{\"a}n arviot EU:n ehdottaman toimenpidepaketin vaikutuksista Suomen kasvihuonekaasup{\"a}{\"a}st{\"o}ihin, energiaj{\"a}rjestelm{\"a}{\"a}n ja kansantalouteen. Ty{\"o}n ovat toteuttaneet Teknologian tutkimuskeskus VTT ja Valtion taloudellinen tutkimuskeskus (VATT) ty{\"o}- ja elinkeinoministeri{\"o}n sek{\"a} ymp{\"a}rist{\"o}ministeri{\"o}n toimeksiannosta. Hankkeen toteutuksen aikana 2030-toimenpidepaketin yksityiskohdista, mukaan lukien taakanjako j{\"a}senvaltioiden kesken, ei ollut p{\"a}{\"a}tetty. Jatkossa tarvitaankin lis{\"a}selvityksi{\"a}, jotta voidaan paremmin arvioida politiikan tuomia haasteita ja mahdollisuuksia Suomelle.",
keywords = "EU 2030, non-ETS targets, climate policy, energy policy, Finland",
author = "Tiina Koljonen and Juha Honkatukia and Esa Pursiheimo and Antti Lehtil{\"a} and Kai Sipil{\"a} and Nils-Olof Nylund and Lindroos, {Tomi J.}",
note = "Project code: 86686",
year = "2014",
language = "Finnish",
series = "VTT Technology",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "170",
address = "Finland",

}

EU:n 2030 -ilmasto- ja energiapaketin vaikutukset Suomen energiajärjestelmään ja kansantalouteen : Taustaraportti. / Koljonen, Tiina; Honkatukia, Juha; Pursiheimo, Esa; Lehtilä, Antti; Sipilä, Kai; Nylund, Nils-Olof; Lindroos, Tomi J.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2014. 74 p. (VTT Technology; No. 170).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - EU:n 2030 -ilmasto- ja energiapaketin vaikutukset Suomen energiajärjestelmään ja kansantalouteen

T2 - Taustaraportti

AU - Koljonen, Tiina

AU - Honkatukia, Juha

AU - Pursiheimo, Esa

AU - Lehtilä, Antti

AU - Sipilä, Kai

AU - Nylund, Nils-Olof

AU - Lindroos, Tomi J.

N1 - Project code: 86686

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Julkaisussa "EU:n ilmasto- ja energiapaketin 2030 vaikutukset Suomen energiajärjestelmään ja kansantalouteen" esitetään arviot EU:n ehdottaman toimenpidepaketin vaikutuksista Suomen kasvihuonekaasupäästöihin, energiajärjestelmään ja kansantalouteen. Työn ovat toteuttaneet Teknologian tutkimuskeskus VTT ja Valtion taloudellinen tutkimuskeskus (VATT) työ- ja elinkeinoministeriön sekä ympäristöministeriön toimeksiannosta. Hankkeen toteutuksen aikana 2030-toimenpidepaketin yksityiskohdista, mukaan lukien taakanjako jäsenvaltioiden kesken, ei ollut päätetty. Jatkossa tarvitaankin lisäselvityksiä, jotta voidaan paremmin arvioida politiikan tuomia haasteita ja mahdollisuuksia Suomelle.

AB - Julkaisussa "EU:n ilmasto- ja energiapaketin 2030 vaikutukset Suomen energiajärjestelmään ja kansantalouteen" esitetään arviot EU:n ehdottaman toimenpidepaketin vaikutuksista Suomen kasvihuonekaasupäästöihin, energiajärjestelmään ja kansantalouteen. Työn ovat toteuttaneet Teknologian tutkimuskeskus VTT ja Valtion taloudellinen tutkimuskeskus (VATT) työ- ja elinkeinoministeriön sekä ympäristöministeriön toimeksiannosta. Hankkeen toteutuksen aikana 2030-toimenpidepaketin yksityiskohdista, mukaan lukien taakanjako jäsenvaltioiden kesken, ei ollut päätetty. Jatkossa tarvitaankin lisäselvityksiä, jotta voidaan paremmin arvioida politiikan tuomia haasteita ja mahdollisuuksia Suomelle.

KW - EU 2030

KW - non-ETS targets

KW - climate policy

KW - energy policy

KW - Finland

M3 - Report

T3 - VTT Technology

BT - EU:n 2030 -ilmasto- ja energiapaketin vaikutukset Suomen energiajärjestelmään ja kansantalouteen

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Koljonen T, Honkatukia J, Pursiheimo E, Lehtilä A, Sipilä K, Nylund N-O et al. EU:n 2030 -ilmasto- ja energiapaketin vaikutukset Suomen energiajärjestelmään ja kansantalouteen: Taustaraportti. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 2014. 74 p. (VTT Technology; No. 170).