EU:n 2030 -ilmasto- ja energiapaketin vaikutukset Suomen energiajärjestelmään ja kansantalouteen: Taustaraportti

  Research output: Book/ReportReport

  Abstract

  Julkaisussa "EU:n ilmasto- ja energiapaketin 2030 vaikutukset Suomen energiajärjestelmään ja kansantalouteen" esitetään arviot EU:n ehdottaman toimenpidepaketin vaikutuksista Suomen kasvihuonekaasupäästöihin, energiajärjestelmään ja kansantalouteen. Työn ovat toteuttaneet Teknologian tutkimuskeskus VTT ja Valtion taloudellinen tutkimuskeskus (VATT) työ- ja elinkeinoministeriön sekä ympäristöministeriön toimeksiannosta. Hankkeen toteutuksen aikana 2030-toimenpidepaketin yksityiskohdista, mukaan lukien taakanjako jäsenvaltioiden kesken, ei ollut päätetty. Jatkossa tarvitaankin lisäselvityksiä, jotta voidaan paremmin arvioida politiikan tuomia haasteita ja mahdollisuuksia Suomelle.
  Original languageFinnish
  Place of PublicationEspoo
  PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
  Number of pages74
  ISBN (Electronic)978-951-38-8255-6
  Publication statusPublished - 2014
  MoE publication typeNot Eligible

  Publication series

  SeriesVTT Technology
  Number170
  ISSN2242-1211

  Keywords

  • EU 2030
  • non-ETS targets
  • climate policy
  • energy policy
  • Finland

  Cite this

  @book{a877f3a9b6be4adea2ae255bde0eb631,
  title = "EU:n 2030 -ilmasto- ja energiapaketin vaikutukset Suomen energiaj{\"a}rjestelm{\"a}{\"a}n ja kansantalouteen: Taustaraportti",
  abstract = "Julkaisussa {"}EU:n ilmasto- ja energiapaketin 2030 vaikutukset Suomen energiaj{\"a}rjestelm{\"a}{\"a}n ja kansantalouteen{"} esitet{\"a}{\"a}n arviot EU:n ehdottaman toimenpidepaketin vaikutuksista Suomen kasvihuonekaasup{\"a}{\"a}st{\"o}ihin, energiaj{\"a}rjestelm{\"a}{\"a}n ja kansantalouteen. Ty{\"o}n ovat toteuttaneet Teknologian tutkimuskeskus VTT ja Valtion taloudellinen tutkimuskeskus (VATT) ty{\"o}- ja elinkeinoministeri{\"o}n sek{\"a} ymp{\"a}rist{\"o}ministeri{\"o}n toimeksiannosta. Hankkeen toteutuksen aikana 2030-toimenpidepaketin yksityiskohdista, mukaan lukien taakanjako j{\"a}senvaltioiden kesken, ei ollut p{\"a}{\"a}tetty. Jatkossa tarvitaankin lis{\"a}selvityksi{\"a}, jotta voidaan paremmin arvioida politiikan tuomia haasteita ja mahdollisuuksia Suomelle.",
  keywords = "EU 2030, non-ETS targets, climate policy, energy policy, Finland",
  author = "Tiina Koljonen and Juha Honkatukia and Esa Pursiheimo and Antti Lehtil{\"a} and Kai Sipil{\"a} and Nils-Olof Nylund and Lindroos, {Tomi J.}",
  note = "Project code: 86686",
  year = "2014",
  language = "Finnish",
  series = "VTT Technology",
  publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
  number = "170",
  address = "Finland",

  }

  EU:n 2030 -ilmasto- ja energiapaketin vaikutukset Suomen energiajärjestelmään ja kansantalouteen : Taustaraportti. / Koljonen, Tiina; Honkatukia, Juha; Pursiheimo, Esa; Lehtilä, Antti; Sipilä, Kai; Nylund, Nils-Olof; Lindroos, Tomi J.

  Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2014. 74 p. (VTT Technology; No. 170).

  Research output: Book/ReportReport

  TY - BOOK

  T1 - EU:n 2030 -ilmasto- ja energiapaketin vaikutukset Suomen energiajärjestelmään ja kansantalouteen

  T2 - Taustaraportti

  AU - Koljonen, Tiina

  AU - Honkatukia, Juha

  AU - Pursiheimo, Esa

  AU - Lehtilä, Antti

  AU - Sipilä, Kai

  AU - Nylund, Nils-Olof

  AU - Lindroos, Tomi J.

  N1 - Project code: 86686

  PY - 2014

  Y1 - 2014

  N2 - Julkaisussa "EU:n ilmasto- ja energiapaketin 2030 vaikutukset Suomen energiajärjestelmään ja kansantalouteen" esitetään arviot EU:n ehdottaman toimenpidepaketin vaikutuksista Suomen kasvihuonekaasupäästöihin, energiajärjestelmään ja kansantalouteen. Työn ovat toteuttaneet Teknologian tutkimuskeskus VTT ja Valtion taloudellinen tutkimuskeskus (VATT) työ- ja elinkeinoministeriön sekä ympäristöministeriön toimeksiannosta. Hankkeen toteutuksen aikana 2030-toimenpidepaketin yksityiskohdista, mukaan lukien taakanjako jäsenvaltioiden kesken, ei ollut päätetty. Jatkossa tarvitaankin lisäselvityksiä, jotta voidaan paremmin arvioida politiikan tuomia haasteita ja mahdollisuuksia Suomelle.

  AB - Julkaisussa "EU:n ilmasto- ja energiapaketin 2030 vaikutukset Suomen energiajärjestelmään ja kansantalouteen" esitetään arviot EU:n ehdottaman toimenpidepaketin vaikutuksista Suomen kasvihuonekaasupäästöihin, energiajärjestelmään ja kansantalouteen. Työn ovat toteuttaneet Teknologian tutkimuskeskus VTT ja Valtion taloudellinen tutkimuskeskus (VATT) työ- ja elinkeinoministeriön sekä ympäristöministeriön toimeksiannosta. Hankkeen toteutuksen aikana 2030-toimenpidepaketin yksityiskohdista, mukaan lukien taakanjako jäsenvaltioiden kesken, ei ollut päätetty. Jatkossa tarvitaankin lisäselvityksiä, jotta voidaan paremmin arvioida politiikan tuomia haasteita ja mahdollisuuksia Suomelle.

  KW - EU 2030

  KW - non-ETS targets

  KW - climate policy

  KW - energy policy

  KW - Finland

  M3 - Report

  T3 - VTT Technology

  BT - EU:n 2030 -ilmasto- ja energiapaketin vaikutukset Suomen energiajärjestelmään ja kansantalouteen

  PB - VTT Technical Research Centre of Finland

  CY - Espoo

  ER -

  Koljonen T, Honkatukia J, Pursiheimo E, Lehtilä A, Sipilä K, Nylund N-O et al. EU:n 2030 -ilmasto- ja energiapaketin vaikutukset Suomen energiajärjestelmään ja kansantalouteen: Taustaraportti. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 2014. 74 p. (VTT Technology; No. 170).