Vantaan kaupungin liikenneturvallisuustyöhön liittyvä kouluttaminen ja tiedottaminen 1987

Translated title of the contribution: Evaluation of implementing the information and education part of the Vantaa city's traffic safety plan in 1987

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Tässä työssä selvitetään, mitä liikennekasvatushankkeita Vantaan kaupungissa oli vuonna 1987. Vuosi oli kaupungin liikenneturvallisuussuunnitelman tiedotus- ja koulutusosan ensimmäinen toteuttamisvuosi. Selvityksessä arvioidaan suunnitelman toteutumista. Tiedot hankkeista kerättiin kyselylomakkeella Vantaan eri hallintokuntien liikenneturvallisuustyön yhdyshenkilöilta. Yhdyshenkilöt myös arvioivat hankkeiden toteuttamismahdollisuuksia ja tuloksellisuutta. Kaupungissa oli vuonna 1987 noin 25 liikenneturvallisuuden tiedotushanketta, 30 koulutushanketta ja 45 neuvonta- ja ohjaustilannetta. Luvut eivät sisällä koulujen ja päiväkotien liikenneopetusta. Arvioiduista hankkeista 2/3:ssa oli aloite hankkeeseen tullut liikennekoulutus- ja -tiedotussuunnitelmasta. Liikenneasiaintoimisto vastasi vähän alle puolesta hankkeita. Tavallisimmin hankkeet toteutettiin yhteistyössä jonkin toisen hallintokunnan kanssa. Suuri osa toiminnasta oli kaupungin oman henkilökunnan kouluttamista ja toimintatapojen kehittämistä. Asukkaat tavoittavaa toimintaa oli vähemmän. Hankkeiden seuranta oli ollut melko vähäistä ja tuloksena kerrottiin olleen lähinnä toimintaedellytysten paraneminen. Jotkin, lähinnä koulutus- ja yleisötilaisuudet olivat tuottaneet tietoa ympäristön kehittämiseen. Toiminta oli onnistuttu liittämään hallintokuntien normaaliin toimintaan. Henkilöresursseja kuten myös muita resursseja tarvittaisiin jatkossa lisää noin kolmasosassa hankkeita. Eniten huomiota pitäisi jatkossa kiinnittää hankkeiden tavoitteiden asetteluun sekä asukkaiden osallistumismahdollisuuksien kehittämiseen.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages56
ISBN (Print)951-38-3489-1
Publication statusPublished - 1989
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

NameTiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus
PublisherVTT
No.1025
ISSN (Print)0358-5085

Fingerprint

Oman
Safety
Education

Keywords

  • traffic safety
  • education
  • project planning
  • urban areas
  • communities

Cite this

Rämä, P. (1989). Vantaan kaupungin liikenneturvallisuustyöhön liittyvä kouluttaminen ja tiedottaminen 1987. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 1025
Rämä, Pirkko. / Vantaan kaupungin liikenneturvallisuustyöhön liittyvä kouluttaminen ja tiedottaminen 1987. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1989. 56 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1025).
@book{b9eea033a5bb42c89d40f6b9d2e3b3b6,
title = "Vantaan kaupungin liikenneturvallisuusty{\"o}h{\"o}n liittyv{\"a} kouluttaminen ja tiedottaminen 1987",
abstract = "T{\"a}ss{\"a} ty{\"o}ss{\"a} selvitet{\"a}{\"a}n, mit{\"a} liikennekasvatushankkeita Vantaan kaupungissa oli vuonna 1987. Vuosi oli kaupungin liikenneturvallisuussuunnitelman tiedotus- ja koulutusosan ensimm{\"a}inen toteuttamisvuosi. Selvityksess{\"a} arvioidaan suunnitelman toteutumista. Tiedot hankkeista ker{\"a}ttiin kyselylomakkeella Vantaan eri hallintokuntien liikenneturvallisuusty{\"o}n yhdyshenkil{\"o}ilta. Yhdyshenkil{\"o}t my{\"o}s arvioivat hankkeiden toteuttamismahdollisuuksia ja tuloksellisuutta. Kaupungissa oli vuonna 1987 noin 25 liikenneturvallisuuden tiedotushanketta, 30 koulutushanketta ja 45 neuvonta- ja ohjaustilannetta. Luvut eiv{\"a}t sis{\"a}ll{\"a} koulujen ja p{\"a}iv{\"a}kotien liikenneopetusta. Arvioiduista hankkeista 2/3:ssa oli aloite hankkeeseen tullut liikennekoulutus- ja -tiedotussuunnitelmasta. Liikenneasiaintoimisto vastasi v{\"a}h{\"a}n alle puolesta hankkeita. Tavallisimmin hankkeet toteutettiin yhteisty{\"o}ss{\"a} jonkin toisen hallintokunnan kanssa. Suuri osa toiminnasta oli kaupungin oman henkil{\"o}kunnan kouluttamista ja toimintatapojen kehitt{\"a}mist{\"a}. Asukkaat tavoittavaa toimintaa oli v{\"a}hemm{\"a}n. Hankkeiden seuranta oli ollut melko v{\"a}h{\"a}ist{\"a} ja tuloksena kerrottiin olleen l{\"a}hinn{\"a} toimintaedellytysten paraneminen. Jotkin, l{\"a}hinn{\"a} koulutus- ja yleis{\"o}tilaisuudet olivat tuottaneet tietoa ymp{\"a}rist{\"o}n kehitt{\"a}miseen. Toiminta oli onnistuttu liitt{\"a}m{\"a}{\"a}n hallintokuntien normaaliin toimintaan. Henkil{\"o}resursseja kuten my{\"o}s muita resursseja tarvittaisiin jatkossa lis{\"a}{\"a} noin kolmasosassa hankkeita. Eniten huomiota pit{\"a}isi jatkossa kiinnitt{\"a}{\"a} hankkeiden tavoitteiden asetteluun sek{\"a} asukkaiden osallistumismahdollisuuksien kehitt{\"a}miseen.",
keywords = "traffic safety, education, project planning, urban areas, communities",
author = "Pirkko R{\"a}m{\"a}",
year = "1989",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-3489-1",
series = "Tiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "1025",
address = "Finland",

}

Rämä, P 1989, Vantaan kaupungin liikenneturvallisuustyöhön liittyvä kouluttaminen ja tiedottaminen 1987. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 1025, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Vantaan kaupungin liikenneturvallisuustyöhön liittyvä kouluttaminen ja tiedottaminen 1987. / Rämä, Pirkko.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1989. 56 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1025).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Vantaan kaupungin liikenneturvallisuustyöhön liittyvä kouluttaminen ja tiedottaminen 1987

AU - Rämä, Pirkko

PY - 1989

Y1 - 1989

N2 - Tässä työssä selvitetään, mitä liikennekasvatushankkeita Vantaan kaupungissa oli vuonna 1987. Vuosi oli kaupungin liikenneturvallisuussuunnitelman tiedotus- ja koulutusosan ensimmäinen toteuttamisvuosi. Selvityksessä arvioidaan suunnitelman toteutumista. Tiedot hankkeista kerättiin kyselylomakkeella Vantaan eri hallintokuntien liikenneturvallisuustyön yhdyshenkilöilta. Yhdyshenkilöt myös arvioivat hankkeiden toteuttamismahdollisuuksia ja tuloksellisuutta. Kaupungissa oli vuonna 1987 noin 25 liikenneturvallisuuden tiedotushanketta, 30 koulutushanketta ja 45 neuvonta- ja ohjaustilannetta. Luvut eivät sisällä koulujen ja päiväkotien liikenneopetusta. Arvioiduista hankkeista 2/3:ssa oli aloite hankkeeseen tullut liikennekoulutus- ja -tiedotussuunnitelmasta. Liikenneasiaintoimisto vastasi vähän alle puolesta hankkeita. Tavallisimmin hankkeet toteutettiin yhteistyössä jonkin toisen hallintokunnan kanssa. Suuri osa toiminnasta oli kaupungin oman henkilökunnan kouluttamista ja toimintatapojen kehittämistä. Asukkaat tavoittavaa toimintaa oli vähemmän. Hankkeiden seuranta oli ollut melko vähäistä ja tuloksena kerrottiin olleen lähinnä toimintaedellytysten paraneminen. Jotkin, lähinnä koulutus- ja yleisötilaisuudet olivat tuottaneet tietoa ympäristön kehittämiseen. Toiminta oli onnistuttu liittämään hallintokuntien normaaliin toimintaan. Henkilöresursseja kuten myös muita resursseja tarvittaisiin jatkossa lisää noin kolmasosassa hankkeita. Eniten huomiota pitäisi jatkossa kiinnittää hankkeiden tavoitteiden asetteluun sekä asukkaiden osallistumismahdollisuuksien kehittämiseen.

AB - Tässä työssä selvitetään, mitä liikennekasvatushankkeita Vantaan kaupungissa oli vuonna 1987. Vuosi oli kaupungin liikenneturvallisuussuunnitelman tiedotus- ja koulutusosan ensimmäinen toteuttamisvuosi. Selvityksessä arvioidaan suunnitelman toteutumista. Tiedot hankkeista kerättiin kyselylomakkeella Vantaan eri hallintokuntien liikenneturvallisuustyön yhdyshenkilöilta. Yhdyshenkilöt myös arvioivat hankkeiden toteuttamismahdollisuuksia ja tuloksellisuutta. Kaupungissa oli vuonna 1987 noin 25 liikenneturvallisuuden tiedotushanketta, 30 koulutushanketta ja 45 neuvonta- ja ohjaustilannetta. Luvut eivät sisällä koulujen ja päiväkotien liikenneopetusta. Arvioiduista hankkeista 2/3:ssa oli aloite hankkeeseen tullut liikennekoulutus- ja -tiedotussuunnitelmasta. Liikenneasiaintoimisto vastasi vähän alle puolesta hankkeita. Tavallisimmin hankkeet toteutettiin yhteistyössä jonkin toisen hallintokunnan kanssa. Suuri osa toiminnasta oli kaupungin oman henkilökunnan kouluttamista ja toimintatapojen kehittämistä. Asukkaat tavoittavaa toimintaa oli vähemmän. Hankkeiden seuranta oli ollut melko vähäistä ja tuloksena kerrottiin olleen lähinnä toimintaedellytysten paraneminen. Jotkin, lähinnä koulutus- ja yleisötilaisuudet olivat tuottaneet tietoa ympäristön kehittämiseen. Toiminta oli onnistuttu liittämään hallintokuntien normaaliin toimintaan. Henkilöresursseja kuten myös muita resursseja tarvittaisiin jatkossa lisää noin kolmasosassa hankkeita. Eniten huomiota pitäisi jatkossa kiinnittää hankkeiden tavoitteiden asetteluun sekä asukkaiden osallistumismahdollisuuksien kehittämiseen.

KW - traffic safety

KW - education

KW - project planning

KW - urban areas

KW - communities

M3 - Report

SN - 951-38-3489-1

T3 - Tiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus

BT - Vantaan kaupungin liikenneturvallisuustyöhön liittyvä kouluttaminen ja tiedottaminen 1987

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Rämä P. Vantaan kaupungin liikenneturvallisuustyöhön liittyvä kouluttaminen ja tiedottaminen 1987. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1989. 56 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1025).