Arvioita suomalaisen yliopistotutkimuksen tuloksellisuudesta

Translated title of the contribution: Evaluations on the performance of Finnish Universities

Mika Nieminen, Otto Auranen

Research output: Contribution to journalArticleGeneral public

Abstract

Jälkiteollisten maiden tiedepolitiikassa uutta tietoa luovat organisaatiot nähdään taloudellisen menestyksen ja sitä kautta yhteiskunnallisen hyvinvoinnin kannalta tärkeinä toimijoina. Viime vuosien arviointibuumi (Neave 1998) ja yliopistojen tuloksellisuuden korostaminen ja mittaaminen ovat ilmeisiä seurauksia siitä strategisesta asemasta, johon tietoa tuottavat organisaatiot on politiikassa nostettu. Mitä tärkeämmiksi ja laajemmiksi koulutuksen ja tutkimuksen investoinnit ovat tulleet, sitä yksityiskohtaisemmin on haluttu varmistua rahoituksen tehokkaasta, vaikuttavasta ja asianmukaisesta käytöstä. Samalla lisääntynyt arviointi on ollut viesti vähentyneestä luottamuksesta tietoa tuottavia organisaatioita kohtaan ja poliittistenohjaustarpeiden lisääntymisestä.
Original languageFinnish
Pages (from-to)14-22
Number of pages9
JournalTieteessä tapahtuu
Volume28
Issue number3
Publication statusPublished - 2010
MoE publication typeE1 Popularised article, newspaper article

Cite this

@article{1179a9265209476cbd337bd555028b28,
title = "Arvioita suomalaisen yliopistotutkimuksen tuloksellisuudesta",
abstract = "J{\"a}lkiteollisten maiden tiedepolitiikassa uutta tietoa luovat organisaatiot n{\"a}hd{\"a}{\"a}n taloudellisen menestyksen ja sit{\"a} kautta yhteiskunnallisen hyvinvoinnin kannalta t{\"a}rkein{\"a} toimijoina. Viime vuosien arviointibuumi (Neave 1998) ja yliopistojen tuloksellisuuden korostaminen ja mittaaminen ovat ilmeisi{\"a} seurauksia siit{\"a} strategisesta asemasta, johon tietoa tuottavat organisaatiot on politiikassa nostettu. Mit{\"a} t{\"a}rke{\"a}mmiksi ja laajemmiksi koulutuksen ja tutkimuksen investoinnit ovat tulleet, sit{\"a} yksityiskohtaisemmin on haluttu varmistua rahoituksen tehokkaasta, vaikuttavasta ja asianmukaisesta k{\"a}yt{\"o}st{\"a}. Samalla lis{\"a}{\"a}ntynyt arviointi on ollut viesti v{\"a}hentyneest{\"a} luottamuksesta tietoa tuottavia organisaatioita kohtaan ja poliittistenohjaustarpeiden lis{\"a}{\"a}ntymisest{\"a}.",
author = "Mika Nieminen and Otto Auranen",
year = "2010",
language = "Finnish",
volume = "28",
pages = "14--22",
journal = "Tieteess{\"a} tapahtuu",
issn = "0781-7916",
number = "3",

}

Arvioita suomalaisen yliopistotutkimuksen tuloksellisuudesta. / Nieminen, Mika; Auranen, Otto.

In: Tieteessä tapahtuu, Vol. 28, No. 3, 2010, p. 14-22.

Research output: Contribution to journalArticleGeneral public

TY - JOUR

T1 - Arvioita suomalaisen yliopistotutkimuksen tuloksellisuudesta

AU - Nieminen, Mika

AU - Auranen, Otto

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Jälkiteollisten maiden tiedepolitiikassa uutta tietoa luovat organisaatiot nähdään taloudellisen menestyksen ja sitä kautta yhteiskunnallisen hyvinvoinnin kannalta tärkeinä toimijoina. Viime vuosien arviointibuumi (Neave 1998) ja yliopistojen tuloksellisuuden korostaminen ja mittaaminen ovat ilmeisiä seurauksia siitä strategisesta asemasta, johon tietoa tuottavat organisaatiot on politiikassa nostettu. Mitä tärkeämmiksi ja laajemmiksi koulutuksen ja tutkimuksen investoinnit ovat tulleet, sitä yksityiskohtaisemmin on haluttu varmistua rahoituksen tehokkaasta, vaikuttavasta ja asianmukaisesta käytöstä. Samalla lisääntynyt arviointi on ollut viesti vähentyneestä luottamuksesta tietoa tuottavia organisaatioita kohtaan ja poliittistenohjaustarpeiden lisääntymisestä.

AB - Jälkiteollisten maiden tiedepolitiikassa uutta tietoa luovat organisaatiot nähdään taloudellisen menestyksen ja sitä kautta yhteiskunnallisen hyvinvoinnin kannalta tärkeinä toimijoina. Viime vuosien arviointibuumi (Neave 1998) ja yliopistojen tuloksellisuuden korostaminen ja mittaaminen ovat ilmeisiä seurauksia siitä strategisesta asemasta, johon tietoa tuottavat organisaatiot on politiikassa nostettu. Mitä tärkeämmiksi ja laajemmiksi koulutuksen ja tutkimuksen investoinnit ovat tulleet, sitä yksityiskohtaisemmin on haluttu varmistua rahoituksen tehokkaasta, vaikuttavasta ja asianmukaisesta käytöstä. Samalla lisääntynyt arviointi on ollut viesti vähentyneestä luottamuksesta tietoa tuottavia organisaatioita kohtaan ja poliittistenohjaustarpeiden lisääntymisestä.

M3 - Article

VL - 28

SP - 14

EP - 22

JO - Tieteessä tapahtuu

JF - Tieteessä tapahtuu

SN - 0781-7916

IS - 3

ER -