Maatilan turvallisuuden johtaminen - maatilan riskien tunnistamisen ja arvioinnin kehittäminen

Translated title of the contribution: Farm safety and security management - Development of farm risk identification and evaluation

Leppälä Jarkko, Mervi Murtonen, Antti Suokannas, Marja Lehto, Alina Sinisalo, Juha Suutarinen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Maatilan johtamisessa riskien tunnistamista ja hallintaa voidaan käyttää hyväksi muutoksen hallinnassa, toiminnan suunnittelussa, työtehtävien tärkeysjärjestyksen laatimisessa ja päätöksenteossa. Riskienhallinnan avulla tilalla voidaan vähentää toimintaprosessien häiriöitä ja parantaa toiminnan kokonaisvaltaista ja systemaattista riskienhallintaa. Haasteita maatilojen johtamisen systemaattisuudelle ovat työn vaihtelevuus, monipuoliset osaamistarpeet sekä keskeytykset ja häiriöt toiminnassa. Maaturva-hankkeen tavoitteena oli kehittää maatiloille uusia riskienhallinnan välineitä. Riskien arvioinnin ja yhteenvetojen avulla voidaan maatiloille luoda uudella tavalla asioita yhdistävä päämäärätietoinen toimintasuunnitelma.
Original languageFinnish
Place of PublicationTampere
Number of pages110
ISBN (Electronic)978-952-487-181-5
Publication statusPublished - 2008
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesMaa- ja elintarviketalous
Volume126
ISSN1458-5073

Fingerprint

agricultural health and safety
farms

Keywords

  • farm management
  • risk management

Cite this

Jarkko, L., Murtonen, M., Suokannas, A., Lehto, M., Sinisalo, A., & Suutarinen, J. (2008). Maatilan turvallisuuden johtaminen - maatilan riskien tunnistamisen ja arvioinnin kehittäminen. Tampere. Maa- ja elintarviketalous, Vol.. 126
Jarkko, Leppälä ; Murtonen, Mervi ; Suokannas, Antti ; Lehto, Marja ; Sinisalo, Alina ; Suutarinen, Juha. / Maatilan turvallisuuden johtaminen - maatilan riskien tunnistamisen ja arvioinnin kehittäminen. Tampere, 2008. 110 p. (Maa- ja elintarviketalous, Vol. 126).
@book{4f1ae28ce23e4602a9419d2e017f8886,
title = "Maatilan turvallisuuden johtaminen - maatilan riskien tunnistamisen ja arvioinnin kehitt{\"a}minen",
abstract = "Maatilan johtamisessa riskien tunnistamista ja hallintaa voidaan k{\"a}ytt{\"a}{\"a} hyv{\"a}ksi muutoksen hallinnassa, toiminnan suunnittelussa, ty{\"o}teht{\"a}vien t{\"a}rkeysj{\"a}rjestyksen laatimisessa ja p{\"a}{\"a}t{\"o}ksenteossa. Riskienhallinnan avulla tilalla voidaan v{\"a}hent{\"a}{\"a} toimintaprosessien h{\"a}iri{\"o}it{\"a} ja parantaa toiminnan kokonaisvaltaista ja systemaattista riskienhallintaa. Haasteita maatilojen johtamisen systemaattisuudelle ovat ty{\"o}n vaihtelevuus, monipuoliset osaamistarpeet sek{\"a} keskeytykset ja h{\"a}iri{\"o}t toiminnassa. Maaturva-hankkeen tavoitteena oli kehitt{\"a}{\"a} maatiloille uusia riskienhallinnan v{\"a}lineit{\"a}. Riskien arvioinnin ja yhteenvetojen avulla voidaan maatiloille luoda uudella tavalla asioita yhdist{\"a}v{\"a} p{\"a}{\"a}m{\"a}{\"a}r{\"a}tietoinen toimintasuunnitelma.",
keywords = "farm management, risk management",
author = "Lepp{\"a}l{\"a} Jarkko and Mervi Murtonen and Antti Suokannas and Marja Lehto and Alina Sinisalo and Juha Suutarinen",
note = "CA2: TK307 Project code: 711 PGN: 110 s.",
year = "2008",
language = "Finnish",
isbn = "978-952-487-180-8",
series = "Maa- ja elintarviketalous",
publisher = "Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus",

}

Jarkko, L, Murtonen, M, Suokannas, A, Lehto, M, Sinisalo, A & Suutarinen, J 2008, Maatilan turvallisuuden johtaminen - maatilan riskien tunnistamisen ja arvioinnin kehittäminen. Maa- ja elintarviketalous, vol. 126, Tampere.

Maatilan turvallisuuden johtaminen - maatilan riskien tunnistamisen ja arvioinnin kehittäminen. / Jarkko, Leppälä; Murtonen, Mervi; Suokannas, Antti; Lehto, Marja; Sinisalo, Alina; Suutarinen, Juha.

Tampere, 2008. 110 p. (Maa- ja elintarviketalous, Vol. 126).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Maatilan turvallisuuden johtaminen - maatilan riskien tunnistamisen ja arvioinnin kehittäminen

AU - Jarkko, Leppälä

AU - Murtonen, Mervi

AU - Suokannas, Antti

AU - Lehto, Marja

AU - Sinisalo, Alina

AU - Suutarinen, Juha

N1 - CA2: TK307 Project code: 711 PGN: 110 s.

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 - Maatilan johtamisessa riskien tunnistamista ja hallintaa voidaan käyttää hyväksi muutoksen hallinnassa, toiminnan suunnittelussa, työtehtävien tärkeysjärjestyksen laatimisessa ja päätöksenteossa. Riskienhallinnan avulla tilalla voidaan vähentää toimintaprosessien häiriöitä ja parantaa toiminnan kokonaisvaltaista ja systemaattista riskienhallintaa. Haasteita maatilojen johtamisen systemaattisuudelle ovat työn vaihtelevuus, monipuoliset osaamistarpeet sekä keskeytykset ja häiriöt toiminnassa. Maaturva-hankkeen tavoitteena oli kehittää maatiloille uusia riskienhallinnan välineitä. Riskien arvioinnin ja yhteenvetojen avulla voidaan maatiloille luoda uudella tavalla asioita yhdistävä päämäärätietoinen toimintasuunnitelma.

AB - Maatilan johtamisessa riskien tunnistamista ja hallintaa voidaan käyttää hyväksi muutoksen hallinnassa, toiminnan suunnittelussa, työtehtävien tärkeysjärjestyksen laatimisessa ja päätöksenteossa. Riskienhallinnan avulla tilalla voidaan vähentää toimintaprosessien häiriöitä ja parantaa toiminnan kokonaisvaltaista ja systemaattista riskienhallintaa. Haasteita maatilojen johtamisen systemaattisuudelle ovat työn vaihtelevuus, monipuoliset osaamistarpeet sekä keskeytykset ja häiriöt toiminnassa. Maaturva-hankkeen tavoitteena oli kehittää maatiloille uusia riskienhallinnan välineitä. Riskien arvioinnin ja yhteenvetojen avulla voidaan maatiloille luoda uudella tavalla asioita yhdistävä päämäärätietoinen toimintasuunnitelma.

KW - farm management

KW - risk management

M3 - Report

SN - 978-952-487-180-8

T3 - Maa- ja elintarviketalous

BT - Maatilan turvallisuuden johtaminen - maatilan riskien tunnistamisen ja arvioinnin kehittäminen

CY - Tampere

ER -

Jarkko L, Murtonen M, Suokannas A, Lehto M, Sinisalo A, Suutarinen J. Maatilan turvallisuuden johtaminen - maatilan riskien tunnistamisen ja arvioinnin kehittäminen. Tampere, 2008. 110 p. (Maa- ja elintarviketalous, Vol. 126).