Kenttä- ja ajoneuvoväylät

Translated title of the contribution: Fieldbuses and vehicle area networks

Jouni Siirtola, Jarmo Alanen

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Kenttä- ja ajoneuvoväylät ovat yksinkertaisia väyläratkaisuja, jotka on tarkoitettu mittaus-, asetus- ja parametritietojen välitykseen teollisuudessa, ajoneuvoissa ja koneissa. Ne toteuttavat yleensä ISOn OSI-mallista fyysisen kerroksen sekä siirtoyhteys- ja sovelluskerroksen. Tässä tiedotteessa esitellään tärkeimmät kenttäväylät: Modbus, Bitbus, MIL1553B, Profibus, Fieldbus ja Fip sekä tärkeimmät ajoneuvoväylät: CAN, J1850, VAN, E2D ja ABUS. On odotettavissa, että 90-luvun alkupuolella osa näistä väylistä on standardoitu; tällä hetkellä (kevät 90) standardointi on jo käynnissä.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages84
ISBN (Print)951-38-3694-0
Publication statusPublished - 1990
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

NameTiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus
PublisherVTT
No.1124
ISSN (Print)0358-5085

Keywords

  • computer networks
  • buses
  • vehicles
  • machine automation

Cite this

Siirtola, J., & Alanen, J. (1990). Kenttä- ja ajoneuvoväylät. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 1124
Siirtola, Jouni ; Alanen, Jarmo. / Kenttä- ja ajoneuvoväylät. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1990. 84 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1124).
@book{ab544aa1a2544b01b4fdc7fa91ccce6b,
title = "Kentt{\"a}- ja ajoneuvov{\"a}yl{\"a}t",
abstract = "Kentt{\"a}- ja ajoneuvov{\"a}yl{\"a}t ovat yksinkertaisia v{\"a}yl{\"a}ratkaisuja, jotka on tarkoitettu mittaus-, asetus- ja parametritietojen v{\"a}litykseen teollisuudessa, ajoneuvoissa ja koneissa. Ne toteuttavat yleens{\"a} ISOn OSI-mallista fyysisen kerroksen sek{\"a} siirtoyhteys- ja sovelluskerroksen. T{\"a}ss{\"a} tiedotteessa esitell{\"a}{\"a}n t{\"a}rkeimm{\"a}t kentt{\"a}v{\"a}yl{\"a}t: Modbus, Bitbus, MIL1553B, Profibus, Fieldbus ja Fip sek{\"a} t{\"a}rkeimm{\"a}t ajoneuvov{\"a}yl{\"a}t: CAN, J1850, VAN, E2D ja ABUS. On odotettavissa, ett{\"a} 90-luvun alkupuolella osa n{\"a}ist{\"a} v{\"a}ylist{\"a} on standardoitu; t{\"a}ll{\"a} hetkell{\"a} (kev{\"a}t 90) standardointi on jo k{\"a}ynniss{\"a}.",
keywords = "computer networks, buses, vehicles, machine automation",
author = "Jouni Siirtola and Jarmo Alanen",
year = "1990",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-3694-0",
series = "Tiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "1124",
address = "Finland",

}

Siirtola, J & Alanen, J 1990, Kenttä- ja ajoneuvoväylät. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 1124, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Kenttä- ja ajoneuvoväylät. / Siirtola, Jouni; Alanen, Jarmo.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1990. 84 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1124).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Kenttä- ja ajoneuvoväylät

AU - Siirtola, Jouni

AU - Alanen, Jarmo

PY - 1990

Y1 - 1990

N2 - Kenttä- ja ajoneuvoväylät ovat yksinkertaisia väyläratkaisuja, jotka on tarkoitettu mittaus-, asetus- ja parametritietojen välitykseen teollisuudessa, ajoneuvoissa ja koneissa. Ne toteuttavat yleensä ISOn OSI-mallista fyysisen kerroksen sekä siirtoyhteys- ja sovelluskerroksen. Tässä tiedotteessa esitellään tärkeimmät kenttäväylät: Modbus, Bitbus, MIL1553B, Profibus, Fieldbus ja Fip sekä tärkeimmät ajoneuvoväylät: CAN, J1850, VAN, E2D ja ABUS. On odotettavissa, että 90-luvun alkupuolella osa näistä väylistä on standardoitu; tällä hetkellä (kevät 90) standardointi on jo käynnissä.

AB - Kenttä- ja ajoneuvoväylät ovat yksinkertaisia väyläratkaisuja, jotka on tarkoitettu mittaus-, asetus- ja parametritietojen välitykseen teollisuudessa, ajoneuvoissa ja koneissa. Ne toteuttavat yleensä ISOn OSI-mallista fyysisen kerroksen sekä siirtoyhteys- ja sovelluskerroksen. Tässä tiedotteessa esitellään tärkeimmät kenttäväylät: Modbus, Bitbus, MIL1553B, Profibus, Fieldbus ja Fip sekä tärkeimmät ajoneuvoväylät: CAN, J1850, VAN, E2D ja ABUS. On odotettavissa, että 90-luvun alkupuolella osa näistä väylistä on standardoitu; tällä hetkellä (kevät 90) standardointi on jo käynnissä.

KW - computer networks

KW - buses

KW - vehicles

KW - machine automation

M3 - Report

SN - 951-38-3694-0

T3 - Tiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus

BT - Kenttä- ja ajoneuvoväylät

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Siirtola J, Alanen J. Kenttä- ja ajoneuvoväylät. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1990. 84 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1124).