Eristyslasin täytekaasu ja sen pysyvyys

Translated title of the contribution: Filling gas of insulating glass unit and gas leakage

Kari Hemmilä, Ismo Heimonen

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  Abstract

  Lämmöneristävyyden parantamiseksi käytetään selektiivilasilla varustetuissa eristyslaseissa varsin usein täytekaasuna suuriatomista jalokaasua, kuten argonia tai kryptonia. Täytekaasua ei pysty havaitsemaan silmillä ja sen toteaminen lasia rikkomatta on ollut mahdollista vain noin vuoden ajan. Lisäksi näitä mittareita ei ole saatavilla vielä kaupallisesti. Nämä tekijät ovat saaneet jotkut ihmiset epäilemään, että onko mahdollista täyttää eristyslasia kaasulla riittävän täyteen ja vuotaako kaasu hyvin nopeasti pois. Huolellisesti tehty eristyslasi pitää kuitenkin lähes kaiken täytekaasun sisällään ikkunan käyttöiän ajan.
  Original languageFinnish
  Pages (from-to)28-31
  JournalLasirakentaja
  Volume3
  Publication statusPublished - 1999
  MoE publication typeD1 Article in a trade journal

  Fingerprint

  leakage
  glass
  gas

  Cite this

  Hemmilä, Kari ; Heimonen, Ismo. / Eristyslasin täytekaasu ja sen pysyvyys. In: Lasirakentaja. 1999 ; Vol. 3. pp. 28-31.
  @article{558b2754ef3e4a71babd100c8e084c08,
  title = "Eristyslasin t{\"a}ytekaasu ja sen pysyvyys",
  abstract = "L{\"a}mm{\"o}nerist{\"a}vyyden parantamiseksi k{\"a}ytet{\"a}{\"a}n selektiivilasilla varustetuissa eristyslaseissa varsin usein t{\"a}ytekaasuna suuriatomista jalokaasua, kuten argonia tai kryptonia. T{\"a}ytekaasua ei pysty havaitsemaan silmill{\"a} ja sen toteaminen lasia rikkomatta on ollut mahdollista vain noin vuoden ajan. Lis{\"a}ksi n{\"a}it{\"a} mittareita ei ole saatavilla viel{\"a} kaupallisesti. N{\"a}m{\"a} tekij{\"a}t ovat saaneet jotkut ihmiset ep{\"a}ilem{\"a}{\"a}n, ett{\"a} onko mahdollista t{\"a}ytt{\"a}{\"a} eristyslasia kaasulla riitt{\"a}v{\"a}n t{\"a}yteen ja vuotaako kaasu hyvin nopeasti pois. Huolellisesti tehty eristyslasi pit{\"a}{\"a} kuitenkin l{\"a}hes kaiken t{\"a}ytekaasun sis{\"a}ll{\"a}{\"a}n ikkunan k{\"a}ytt{\"o}i{\"a}n ajan.",
  author = "Kari Hemmil{\"a} and Ismo Heimonen",
  year = "1999",
  language = "Finnish",
  volume = "3",
  pages = "28--31",
  journal = "Lasirakentaja",
  issn = "0788-8147",

  }

  Eristyslasin täytekaasu ja sen pysyvyys. / Hemmilä, Kari; Heimonen, Ismo.

  In: Lasirakentaja, Vol. 3, 1999, p. 28-31.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Eristyslasin täytekaasu ja sen pysyvyys

  AU - Hemmilä, Kari

  AU - Heimonen, Ismo

  PY - 1999

  Y1 - 1999

  N2 - Lämmöneristävyyden parantamiseksi käytetään selektiivilasilla varustetuissa eristyslaseissa varsin usein täytekaasuna suuriatomista jalokaasua, kuten argonia tai kryptonia. Täytekaasua ei pysty havaitsemaan silmillä ja sen toteaminen lasia rikkomatta on ollut mahdollista vain noin vuoden ajan. Lisäksi näitä mittareita ei ole saatavilla vielä kaupallisesti. Nämä tekijät ovat saaneet jotkut ihmiset epäilemään, että onko mahdollista täyttää eristyslasia kaasulla riittävän täyteen ja vuotaako kaasu hyvin nopeasti pois. Huolellisesti tehty eristyslasi pitää kuitenkin lähes kaiken täytekaasun sisällään ikkunan käyttöiän ajan.

  AB - Lämmöneristävyyden parantamiseksi käytetään selektiivilasilla varustetuissa eristyslaseissa varsin usein täytekaasuna suuriatomista jalokaasua, kuten argonia tai kryptonia. Täytekaasua ei pysty havaitsemaan silmillä ja sen toteaminen lasia rikkomatta on ollut mahdollista vain noin vuoden ajan. Lisäksi näitä mittareita ei ole saatavilla vielä kaupallisesti. Nämä tekijät ovat saaneet jotkut ihmiset epäilemään, että onko mahdollista täyttää eristyslasia kaasulla riittävän täyteen ja vuotaako kaasu hyvin nopeasti pois. Huolellisesti tehty eristyslasi pitää kuitenkin lähes kaiken täytekaasun sisällään ikkunan käyttöiän ajan.

  M3 - Article

  VL - 3

  SP - 28

  EP - 31

  JO - Lasirakentaja

  JF - Lasirakentaja

  SN - 0788-8147

  ER -