Eristyslasin täytekaasu ja sen pysyvyys

Translated title of the contribution: Filling gas of insulating glass unit and gas leakage

Kari Hemmilä, Ismo Heimonen

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Lämmöneristävyyden parantamiseksi käytetään selektiivilasilla varustetuissa eristyslaseissa varsin usein täytekaasuna suuriatomista jalokaasua, kuten argonia tai kryptonia. Täytekaasua ei pysty havaitsemaan silmillä ja sen toteaminen lasia rikkomatta on ollut mahdollista vain noin vuoden ajan. Lisäksi näitä mittareita ei ole saatavilla vielä kaupallisesti. Nämä tekijät ovat saaneet jotkut ihmiset epäilemään, että onko mahdollista täyttää eristyslasia kaasulla riittävän täyteen ja vuotaako kaasu hyvin nopeasti pois. Huolellisesti tehty eristyslasi pitää kuitenkin lähes kaiken täytekaasun sisällään ikkunan käyttöiän ajan.
Original languageFinnish
Pages (from-to)28-31
JournalLasirakentaja
Volume3
Publication statusPublished - 1999
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Fingerprint

leakage
glass
gas

Cite this

Hemmilä, Kari ; Heimonen, Ismo. / Eristyslasin täytekaasu ja sen pysyvyys. In: Lasirakentaja. 1999 ; Vol. 3. pp. 28-31.
@article{558b2754ef3e4a71babd100c8e084c08,
title = "Eristyslasin t{\"a}ytekaasu ja sen pysyvyys",
abstract = "L{\"a}mm{\"o}nerist{\"a}vyyden parantamiseksi k{\"a}ytet{\"a}{\"a}n selektiivilasilla varustetuissa eristyslaseissa varsin usein t{\"a}ytekaasuna suuriatomista jalokaasua, kuten argonia tai kryptonia. T{\"a}ytekaasua ei pysty havaitsemaan silmill{\"a} ja sen toteaminen lasia rikkomatta on ollut mahdollista vain noin vuoden ajan. Lis{\"a}ksi n{\"a}it{\"a} mittareita ei ole saatavilla viel{\"a} kaupallisesti. N{\"a}m{\"a} tekij{\"a}t ovat saaneet jotkut ihmiset ep{\"a}ilem{\"a}{\"a}n, ett{\"a} onko mahdollista t{\"a}ytt{\"a}{\"a} eristyslasia kaasulla riitt{\"a}v{\"a}n t{\"a}yteen ja vuotaako kaasu hyvin nopeasti pois. Huolellisesti tehty eristyslasi pit{\"a}{\"a} kuitenkin l{\"a}hes kaiken t{\"a}ytekaasun sis{\"a}ll{\"a}{\"a}n ikkunan k{\"a}ytt{\"o}i{\"a}n ajan.",
author = "Kari Hemmil{\"a} and Ismo Heimonen",
year = "1999",
language = "Finnish",
volume = "3",
pages = "28--31",
journal = "Lasirakentaja",
issn = "0788-8147",

}

Eristyslasin täytekaasu ja sen pysyvyys. / Hemmilä, Kari; Heimonen, Ismo.

In: Lasirakentaja, Vol. 3, 1999, p. 28-31.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Eristyslasin täytekaasu ja sen pysyvyys

AU - Hemmilä, Kari

AU - Heimonen, Ismo

PY - 1999

Y1 - 1999

N2 - Lämmöneristävyyden parantamiseksi käytetään selektiivilasilla varustetuissa eristyslaseissa varsin usein täytekaasuna suuriatomista jalokaasua, kuten argonia tai kryptonia. Täytekaasua ei pysty havaitsemaan silmillä ja sen toteaminen lasia rikkomatta on ollut mahdollista vain noin vuoden ajan. Lisäksi näitä mittareita ei ole saatavilla vielä kaupallisesti. Nämä tekijät ovat saaneet jotkut ihmiset epäilemään, että onko mahdollista täyttää eristyslasia kaasulla riittävän täyteen ja vuotaako kaasu hyvin nopeasti pois. Huolellisesti tehty eristyslasi pitää kuitenkin lähes kaiken täytekaasun sisällään ikkunan käyttöiän ajan.

AB - Lämmöneristävyyden parantamiseksi käytetään selektiivilasilla varustetuissa eristyslaseissa varsin usein täytekaasuna suuriatomista jalokaasua, kuten argonia tai kryptonia. Täytekaasua ei pysty havaitsemaan silmillä ja sen toteaminen lasia rikkomatta on ollut mahdollista vain noin vuoden ajan. Lisäksi näitä mittareita ei ole saatavilla vielä kaupallisesti. Nämä tekijät ovat saaneet jotkut ihmiset epäilemään, että onko mahdollista täyttää eristyslasia kaasulla riittävän täyteen ja vuotaako kaasu hyvin nopeasti pois. Huolellisesti tehty eristyslasi pitää kuitenkin lähes kaiken täytekaasun sisällään ikkunan käyttöiän ajan.

M3 - Article

VL - 3

SP - 28

EP - 31

JO - Lasirakentaja

JF - Lasirakentaja

SN - 0788-8147

ER -