Akustisten analogioiden perusteet

Translated title of the contribution: Foundations of acoustic analogies

Seppo Uosukainen

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingConference article in proceedingsProfessional

Abstract

Lighthillin analogiassa oletetaan, että lähdealueen ulkopuolella ei ole virtausta eikä aallon taittumista oteta huomioon. Powellin analogia on approksimaatio edellisestä. Ffowcs Williamsin-Hawkinsin analogia on Lighthillin analogian laajennus siten että se ottaa huomioon liikkuvien rajapintojen vaikutukset. Curlen analogiassa oletetaan rajapinnat liikkumattomiksi. Phillipsin analogiassa aallon taittumisen vaikutukset ja osittain liikkuvan väliaineen vaikutukset otetaan huomioon. Lilleyn analogiassa kaikki virtausten sekoittumisessa esiintyvät 'etenemisvaikutukset' on otettu huomioon. Howen analogiassa pyörteisyys ja entropiagradientit muodostavat pääosan lähteistä. Doakin analogiassa joitakin Howen analogian rajoituksia on saatu poistetuksi. Neljässä viimeiseksi esitetyssä analogiassa väliaine oletetaan ideaalikaasuksi, joten ilman modifikaatioita niitä ei voi soveltaa akustisiin kenttiin nesteissä.
Original languageFinnish
Title of host publicationAkustiikkapäivät 2011
Place of PublicationEspoo
PublisherAkustinen Seura ry
Pages163-168
Publication statusPublished - 2011
MoE publication typeD3 Professional conference proceedings
EventAkustiikkapäivät 2011 - Tampere, Finland
Duration: 11 May 201112 May 2011
http://www.akustinenseura.fi/akustiikkapaivat/akustiikkapaivat-2011/ (Kaikki artikkelit)

Publication series

SeriesAkustiikkapäivä
ISSN1236-8202

Conference

ConferenceAkustiikkapäivät 2011
CountryFinland
CityTampere
Period11/05/1112/05/11
Internet address

Fingerprint

acoustics

Keywords

  • noise
  • acoustic fields
  • source
  • flow
  • vorticity
  • jet
  • moving boundaries
  • applicability

Cite this

Uosukainen, S. (2011). Akustisten analogioiden perusteet. In Akustiikkapäivät 2011 (pp. 163-168). Espoo: Akustinen Seura ry. Akustiikkapäivä
Uosukainen, Seppo. / Akustisten analogioiden perusteet. Akustiikkapäivät 2011. Espoo : Akustinen Seura ry, 2011. pp. 163-168 (Akustiikkapäivä).
@inproceedings{e007df945b9d4956af579bbf99c44135,
title = "Akustisten analogioiden perusteet",
abstract = "Lighthillin analogiassa oletetaan, ett{\"a} l{\"a}hdealueen ulkopuolella ei ole virtausta eik{\"a} aallon taittumista oteta huomioon. Powellin analogia on approksimaatio edellisest{\"a}. Ffowcs Williamsin-Hawkinsin analogia on Lighthillin analogian laajennus siten ett{\"a} se ottaa huomioon liikkuvien rajapintojen vaikutukset. Curlen analogiassa oletetaan rajapinnat liikkumattomiksi. Phillipsin analogiassa aallon taittumisen vaikutukset ja osittain liikkuvan v{\"a}liaineen vaikutukset otetaan huomioon. Lilleyn analogiassa kaikki virtausten sekoittumisessa esiintyv{\"a}t 'etenemisvaikutukset' on otettu huomioon. Howen analogiassa py{\"o}rteisyys ja entropiagradientit muodostavat p{\"a}{\"a}osan l{\"a}hteist{\"a}. Doakin analogiassa joitakin Howen analogian rajoituksia on saatu poistetuksi. Nelj{\"a}ss{\"a} viimeiseksi esitetyss{\"a} analogiassa v{\"a}liaine oletetaan ideaalikaasuksi, joten ilman modifikaatioita niit{\"a} ei voi soveltaa akustisiin kenttiin nesteiss{\"a}.",
keywords = "noise, acoustic fields, source, flow, vorticity, jet, moving boundaries, applicability",
author = "Seppo Uosukainen",
note = "Project code: 71112-1.4.2 Fimecc/Effima/2010/ISM - Unno",
year = "2011",
language = "Finnish",
series = "Akustiikkap{\"a}iv{\"a}",
pages = "163--168",
booktitle = "Akustiikkap{\"a}iv{\"a}t 2011",
publisher = "Akustinen Seura ry",
address = "Finland",

}

Uosukainen, S 2011, Akustisten analogioiden perusteet. in Akustiikkapäivät 2011. Akustinen Seura ry, Espoo, Akustiikkapäivä, pp. 163-168, Akustiikkapäivät 2011, Tampere, Finland, 11/05/11.

Akustisten analogioiden perusteet. / Uosukainen, Seppo.

Akustiikkapäivät 2011. Espoo : Akustinen Seura ry, 2011. p. 163-168 (Akustiikkapäivä).

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingConference article in proceedingsProfessional

TY - GEN

T1 - Akustisten analogioiden perusteet

AU - Uosukainen, Seppo

N1 - Project code: 71112-1.4.2 Fimecc/Effima/2010/ISM - Unno

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Lighthillin analogiassa oletetaan, että lähdealueen ulkopuolella ei ole virtausta eikä aallon taittumista oteta huomioon. Powellin analogia on approksimaatio edellisestä. Ffowcs Williamsin-Hawkinsin analogia on Lighthillin analogian laajennus siten että se ottaa huomioon liikkuvien rajapintojen vaikutukset. Curlen analogiassa oletetaan rajapinnat liikkumattomiksi. Phillipsin analogiassa aallon taittumisen vaikutukset ja osittain liikkuvan väliaineen vaikutukset otetaan huomioon. Lilleyn analogiassa kaikki virtausten sekoittumisessa esiintyvät 'etenemisvaikutukset' on otettu huomioon. Howen analogiassa pyörteisyys ja entropiagradientit muodostavat pääosan lähteistä. Doakin analogiassa joitakin Howen analogian rajoituksia on saatu poistetuksi. Neljässä viimeiseksi esitetyssä analogiassa väliaine oletetaan ideaalikaasuksi, joten ilman modifikaatioita niitä ei voi soveltaa akustisiin kenttiin nesteissä.

AB - Lighthillin analogiassa oletetaan, että lähdealueen ulkopuolella ei ole virtausta eikä aallon taittumista oteta huomioon. Powellin analogia on approksimaatio edellisestä. Ffowcs Williamsin-Hawkinsin analogia on Lighthillin analogian laajennus siten että se ottaa huomioon liikkuvien rajapintojen vaikutukset. Curlen analogiassa oletetaan rajapinnat liikkumattomiksi. Phillipsin analogiassa aallon taittumisen vaikutukset ja osittain liikkuvan väliaineen vaikutukset otetaan huomioon. Lilleyn analogiassa kaikki virtausten sekoittumisessa esiintyvät 'etenemisvaikutukset' on otettu huomioon. Howen analogiassa pyörteisyys ja entropiagradientit muodostavat pääosan lähteistä. Doakin analogiassa joitakin Howen analogian rajoituksia on saatu poistetuksi. Neljässä viimeiseksi esitetyssä analogiassa väliaine oletetaan ideaalikaasuksi, joten ilman modifikaatioita niitä ei voi soveltaa akustisiin kenttiin nesteissä.

KW - noise

KW - acoustic fields

KW - source

KW - flow

KW - vorticity

KW - jet

KW - moving boundaries

KW - applicability

M3 - Conference article in proceedings

T3 - Akustiikkapäivä

SP - 163

EP - 168

BT - Akustiikkapäivät 2011

PB - Akustinen Seura ry

CY - Espoo

ER -

Uosukainen S. Akustisten analogioiden perusteet. In Akustiikkapäivät 2011. Espoo: Akustinen Seura ry. 2011. p. 163-168. (Akustiikkapäivä).