FRACAS - Failure Reporting, Analysis and Corrective Action System: Kirjallisuustutkimus

  Research output: Book/ReportReport

  Abstract

  Tämä tutkimus on tehty osana Tamrock Oy:n, Nordberg-Lokomo Oy:n, Timberjack/Plustech Oy:n ja VTT Automaation yhteistyöprojektia "Liikkuvien työkoneiden käyttövarmuuden hallinta". Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää FRACAS-luotettavuuden parantamismallin sisältö ja tutkia onko sitä tai muulla nimellä tunnettua jatkuvan luotettavuuden parantamisen periaatetta (Continuous Reliability Improvement) sovellettu liikkuvia työkoneita tai autoja valmistavan teollisuuden piirissä. Tutkimus tehtiin käyttäen 1) erilaisia tietokantapalveluja, joiden avulla selvitettiin aiheesta julkaistut artikkelit ja kirjallisuusviitteet, 2) referoimalla edellisen tuloksena saatuja artikkeleita sekä 3) www-hakuja tekemällä, joilla saatiin selville, miten eri alan yritykset käsittelevät luotettavuutta kotisivuillaan ja minkälaisia ovat alan viimeiset tutkimustulokset. Näiden lisäksi tutkittiin internet-hauissa esille tulleiden FRACAS-ohjelmistojen ominaisuuksia ja käyttömahdollisuuksia. Tutkimuksen mukaan kone- tai autonvalmistajayritykset eivät julkisesti erityisesti korosta soveltavansa FRACASia tai jatkuvan parantamisen periaatetta toiminnassaan. Paras viite järjestelmällisestä luotettavuuden parantamisesta saatiin metal-lityöstökoneita valmistavasta yrityksestä. Ilmeistä on, että ainakin henkilöautojen valmistajilla on käytössä jonkinlainen FRACAS-tyyppinen luotettavuuden kehittämisjärjestelmä, mutta yleisölle kerrottava kehittäminen liittyy lähinnä tuotteen suorituskykyyn tai turvallisuuteen.
  Original languageFinnish
  PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
  Number of pages39
  Publication statusPublished - 1999
  MoE publication typeD4 Published development or research report or study

  Publication series

  SeriesVTT Automaatio. Tutkimusraportti
  NumberRISB 004

  Fingerprint

  Valsartan
  Internet
  Metals
  Research

  Cite this

  Välisalo, T., & Valkokari, P. (1999). FRACAS - Failure Reporting, Analysis and Corrective Action System: Kirjallisuustutkimus. VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Automaatio. Tutkimusraportti, No. RISB 004
  Välisalo, Tero ; Valkokari, Pasi. / FRACAS - Failure Reporting, Analysis and Corrective Action System : Kirjallisuustutkimus. VTT Technical Research Centre of Finland, 1999. 39 p. (VTT Automaatio. Tutkimusraportti; No. RISB 004).
  @book{30154cf57e1d4458962638f1e4bbd964,
  title = "FRACAS - Failure Reporting, Analysis and Corrective Action System: Kirjallisuustutkimus",
  abstract = "T{\"a}m{\"a} tutkimus on tehty osana Tamrock Oy:n, Nordberg-Lokomo Oy:n, Timberjack/Plustech Oy:n ja VTT Automaation yhteisty{\"o}projektia {"}Liikkuvien ty{\"o}koneiden k{\"a}ytt{\"o}varmuuden hallinta{"}. Tutkimuksen tavoitteena oli selvitt{\"a}{\"a} FRACAS-luotettavuuden parantamismallin sis{\"a}lt{\"o} ja tutkia onko sit{\"a} tai muulla nimell{\"a} tunnettua jatkuvan luotettavuuden parantamisen periaatetta (Continuous Reliability Improvement) sovellettu liikkuvia ty{\"o}koneita tai autoja valmistavan teollisuuden piiriss{\"a}. Tutkimus tehtiin k{\"a}ytt{\"a}en 1) erilaisia tietokantapalveluja, joiden avulla selvitettiin aiheesta julkaistut artikkelit ja kirjallisuusviitteet, 2) referoimalla edellisen tuloksena saatuja artikkeleita sek{\"a} 3) www-hakuja tekem{\"a}ll{\"a}, joilla saatiin selville, miten eri alan yritykset k{\"a}sittelev{\"a}t luotettavuutta kotisivuillaan ja mink{\"a}laisia ovat alan viimeiset tutkimustulokset. N{\"a}iden lis{\"a}ksi tutkittiin internet-hauissa esille tulleiden FRACAS-ohjelmistojen ominaisuuksia ja k{\"a}ytt{\"o}mahdollisuuksia. Tutkimuksen mukaan kone- tai autonvalmistajayritykset eiv{\"a}t julkisesti erityisesti korosta soveltavansa FRACASia tai jatkuvan parantamisen periaatetta toiminnassaan. Paras viite j{\"a}rjestelm{\"a}llisest{\"a} luotettavuuden parantamisesta saatiin metal-lity{\"o}st{\"o}koneita valmistavasta yrityksest{\"a}. Ilmeist{\"a} on, ett{\"a} ainakin henkil{\"o}autojen valmistajilla on k{\"a}yt{\"o}ss{\"a} jonkinlainen FRACAS-tyyppinen luotettavuuden kehitt{\"a}misj{\"a}rjestelm{\"a}, mutta yleis{\"o}lle kerrottava kehitt{\"a}minen liittyy l{\"a}hinn{\"a} tuotteen suorituskykyyn tai turvallisuuteen.",
  author = "Tero V{\"a}lisalo and Pasi Valkokari",
  year = "1999",
  language = "Finnish",
  series = "VTT Automaatio. Tutkimusraportti",
  publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
  number = "RISB 004",
  address = "Finland",

  }

  Välisalo, T & Valkokari, P 1999, FRACAS - Failure Reporting, Analysis and Corrective Action System: Kirjallisuustutkimus. VTT Automaatio. Tutkimusraportti, no. RISB 004, VTT Technical Research Centre of Finland.

  FRACAS - Failure Reporting, Analysis and Corrective Action System : Kirjallisuustutkimus. / Välisalo, Tero; Valkokari, Pasi.

  VTT Technical Research Centre of Finland, 1999. 39 p. (VTT Automaatio. Tutkimusraportti; No. RISB 004).

  Research output: Book/ReportReport

  TY - BOOK

  T1 - FRACAS - Failure Reporting, Analysis and Corrective Action System

  T2 - Kirjallisuustutkimus

  AU - Välisalo, Tero

  AU - Valkokari, Pasi

  PY - 1999

  Y1 - 1999

  N2 - Tämä tutkimus on tehty osana Tamrock Oy:n, Nordberg-Lokomo Oy:n, Timberjack/Plustech Oy:n ja VTT Automaation yhteistyöprojektia "Liikkuvien työkoneiden käyttövarmuuden hallinta". Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää FRACAS-luotettavuuden parantamismallin sisältö ja tutkia onko sitä tai muulla nimellä tunnettua jatkuvan luotettavuuden parantamisen periaatetta (Continuous Reliability Improvement) sovellettu liikkuvia työkoneita tai autoja valmistavan teollisuuden piirissä. Tutkimus tehtiin käyttäen 1) erilaisia tietokantapalveluja, joiden avulla selvitettiin aiheesta julkaistut artikkelit ja kirjallisuusviitteet, 2) referoimalla edellisen tuloksena saatuja artikkeleita sekä 3) www-hakuja tekemällä, joilla saatiin selville, miten eri alan yritykset käsittelevät luotettavuutta kotisivuillaan ja minkälaisia ovat alan viimeiset tutkimustulokset. Näiden lisäksi tutkittiin internet-hauissa esille tulleiden FRACAS-ohjelmistojen ominaisuuksia ja käyttömahdollisuuksia. Tutkimuksen mukaan kone- tai autonvalmistajayritykset eivät julkisesti erityisesti korosta soveltavansa FRACASia tai jatkuvan parantamisen periaatetta toiminnassaan. Paras viite järjestelmällisestä luotettavuuden parantamisesta saatiin metal-lityöstökoneita valmistavasta yrityksestä. Ilmeistä on, että ainakin henkilöautojen valmistajilla on käytössä jonkinlainen FRACAS-tyyppinen luotettavuuden kehittämisjärjestelmä, mutta yleisölle kerrottava kehittäminen liittyy lähinnä tuotteen suorituskykyyn tai turvallisuuteen.

  AB - Tämä tutkimus on tehty osana Tamrock Oy:n, Nordberg-Lokomo Oy:n, Timberjack/Plustech Oy:n ja VTT Automaation yhteistyöprojektia "Liikkuvien työkoneiden käyttövarmuuden hallinta". Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää FRACAS-luotettavuuden parantamismallin sisältö ja tutkia onko sitä tai muulla nimellä tunnettua jatkuvan luotettavuuden parantamisen periaatetta (Continuous Reliability Improvement) sovellettu liikkuvia työkoneita tai autoja valmistavan teollisuuden piirissä. Tutkimus tehtiin käyttäen 1) erilaisia tietokantapalveluja, joiden avulla selvitettiin aiheesta julkaistut artikkelit ja kirjallisuusviitteet, 2) referoimalla edellisen tuloksena saatuja artikkeleita sekä 3) www-hakuja tekemällä, joilla saatiin selville, miten eri alan yritykset käsittelevät luotettavuutta kotisivuillaan ja minkälaisia ovat alan viimeiset tutkimustulokset. Näiden lisäksi tutkittiin internet-hauissa esille tulleiden FRACAS-ohjelmistojen ominaisuuksia ja käyttömahdollisuuksia. Tutkimuksen mukaan kone- tai autonvalmistajayritykset eivät julkisesti erityisesti korosta soveltavansa FRACASia tai jatkuvan parantamisen periaatetta toiminnassaan. Paras viite järjestelmällisestä luotettavuuden parantamisesta saatiin metal-lityöstökoneita valmistavasta yrityksestä. Ilmeistä on, että ainakin henkilöautojen valmistajilla on käytössä jonkinlainen FRACAS-tyyppinen luotettavuuden kehittämisjärjestelmä, mutta yleisölle kerrottava kehittäminen liittyy lähinnä tuotteen suorituskykyyn tai turvallisuuteen.

  M3 - Report

  T3 - VTT Automaatio. Tutkimusraportti

  BT - FRACAS - Failure Reporting, Analysis and Corrective Action System

  PB - VTT Technical Research Centre of Finland

  ER -

  Välisalo T, Valkokari P. FRACAS - Failure Reporting, Analysis and Corrective Action System: Kirjallisuustutkimus. VTT Technical Research Centre of Finland, 1999. 39 p. (VTT Automaatio. Tutkimusraportti; No. RISB 004).