Hyvä käyttöliittymäsuunnittelu lähtee käytön tarpeista

Translated title of the contribution: Good user interface design is based on the needs of the use of the product

Matti Vuori, Jouni Kivistö-Rahnasto, Sirra Toivonen

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  Abstract

  Käyttöliittymäsuunnittelun lähtökohtana tulee olla käyttäjän toiminnan tarkastelu. Tämä saattaa kuulostaa itsestäänselvyydeltä, mutta käytännön suunnittelutoiminta on kuitenkin usein teknistä suunnittelua, laitteiden ja komponenttien valintaa. Käyttöliittymäratkaisut eivät tällöin ole parhaita mahdollisia, mikä näkyy usein käyttöliittymäuudistusten ongelmina. Eräs syy nykyiseen suunnittelutapaan on se, että suunnittelutiimeillä ei ole ollut hyviä työkaluja toiminnalliseen suunnitteluun. Asiaan on kuitenkin vähitellen tullut parannusta.
  Original languageFinnish
  Pages (from-to)8-12
  JournalAutomaatioväylä
  Issue number7
  Publication statusPublished - 1998
  MoE publication typeD1 Article in a trade journal

  Fingerprint

  user interface
  Olla

  Cite this

  Vuori, Matti ; Kivistö-Rahnasto, Jouni ; Toivonen, Sirra. / Hyvä käyttöliittymäsuunnittelu lähtee käytön tarpeista. In: Automaatioväylä. 1998 ; No. 7. pp. 8-12.
  @article{bd2068f1bf7d4bd59fc6cf4556d29e7c,
  title = "Hyv{\"a} k{\"a}ytt{\"o}liittym{\"a}suunnittelu l{\"a}htee k{\"a}yt{\"o}n tarpeista",
  abstract = "K{\"a}ytt{\"o}liittym{\"a}suunnittelun l{\"a}ht{\"o}kohtana tulee olla k{\"a}ytt{\"a}j{\"a}n toiminnan tarkastelu. T{\"a}m{\"a} saattaa kuulostaa itsest{\"a}{\"a}nselvyydelt{\"a}, mutta k{\"a}yt{\"a}nn{\"o}n suunnittelutoiminta on kuitenkin usein teknist{\"a} suunnittelua, laitteiden ja komponenttien valintaa. K{\"a}ytt{\"o}liittym{\"a}ratkaisut eiv{\"a}t t{\"a}ll{\"o}in ole parhaita mahdollisia, mik{\"a} n{\"a}kyy usein k{\"a}ytt{\"o}liittym{\"a}uudistusten ongelmina. Er{\"a}s syy nykyiseen suunnittelutapaan on se, ett{\"a} suunnittelutiimeill{\"a} ei ole ollut hyvi{\"a} ty{\"o}kaluja toiminnalliseen suunnitteluun. Asiaan on kuitenkin v{\"a}hitellen tullut parannusta.",
  author = "Matti Vuori and Jouni Kivist{\"o}-Rahnasto and Sirra Toivonen",
  year = "1998",
  language = "Finnish",
  pages = "8--12",
  journal = "Automaatiov{\"a}yl{\"a}",
  issn = "0784-6428",
  number = "7",

  }

  Hyvä käyttöliittymäsuunnittelu lähtee käytön tarpeista. / Vuori, Matti; Kivistö-Rahnasto, Jouni; Toivonen, Sirra.

  In: Automaatioväylä, No. 7, 1998, p. 8-12.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Hyvä käyttöliittymäsuunnittelu lähtee käytön tarpeista

  AU - Vuori, Matti

  AU - Kivistö-Rahnasto, Jouni

  AU - Toivonen, Sirra

  PY - 1998

  Y1 - 1998

  N2 - Käyttöliittymäsuunnittelun lähtökohtana tulee olla käyttäjän toiminnan tarkastelu. Tämä saattaa kuulostaa itsestäänselvyydeltä, mutta käytännön suunnittelutoiminta on kuitenkin usein teknistä suunnittelua, laitteiden ja komponenttien valintaa. Käyttöliittymäratkaisut eivät tällöin ole parhaita mahdollisia, mikä näkyy usein käyttöliittymäuudistusten ongelmina. Eräs syy nykyiseen suunnittelutapaan on se, että suunnittelutiimeillä ei ole ollut hyviä työkaluja toiminnalliseen suunnitteluun. Asiaan on kuitenkin vähitellen tullut parannusta.

  AB - Käyttöliittymäsuunnittelun lähtökohtana tulee olla käyttäjän toiminnan tarkastelu. Tämä saattaa kuulostaa itsestäänselvyydeltä, mutta käytännön suunnittelutoiminta on kuitenkin usein teknistä suunnittelua, laitteiden ja komponenttien valintaa. Käyttöliittymäratkaisut eivät tällöin ole parhaita mahdollisia, mikä näkyy usein käyttöliittymäuudistusten ongelmina. Eräs syy nykyiseen suunnittelutapaan on se, että suunnittelutiimeillä ei ole ollut hyviä työkaluja toiminnalliseen suunnitteluun. Asiaan on kuitenkin vähitellen tullut parannusta.

  M3 - Article

  SP - 8

  EP - 12

  JO - Automaatioväylä

  JF - Automaatioväylä

  SN - 0784-6428

  IS - 7

  ER -