Hyvä käyttöliittymäsuunnittelu lähtee käytön tarpeista

Translated title of the contribution: Good user interface design is based on the needs of the use of the product

Matti Vuori, Jouni Kivistö-Rahnasto, Sirra Toivonen

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Käyttöliittymäsuunnittelun lähtökohtana tulee olla käyttäjän toiminnan tarkastelu. Tämä saattaa kuulostaa itsestäänselvyydeltä, mutta käytännön suunnittelutoiminta on kuitenkin usein teknistä suunnittelua, laitteiden ja komponenttien valintaa. Käyttöliittymäratkaisut eivät tällöin ole parhaita mahdollisia, mikä näkyy usein käyttöliittymäuudistusten ongelmina. Eräs syy nykyiseen suunnittelutapaan on se, että suunnittelutiimeillä ei ole ollut hyviä työkaluja toiminnalliseen suunnitteluun. Asiaan on kuitenkin vähitellen tullut parannusta.
Original languageFinnish
Pages (from-to)8-12
JournalAutomaatioväylä
Issue number7
Publication statusPublished - 1998
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Fingerprint

user interface
Olla

Cite this

Vuori, Matti ; Kivistö-Rahnasto, Jouni ; Toivonen, Sirra. / Hyvä käyttöliittymäsuunnittelu lähtee käytön tarpeista. In: Automaatioväylä. 1998 ; No. 7. pp. 8-12.
@article{bd2068f1bf7d4bd59fc6cf4556d29e7c,
title = "Hyv{\"a} k{\"a}ytt{\"o}liittym{\"a}suunnittelu l{\"a}htee k{\"a}yt{\"o}n tarpeista",
abstract = "K{\"a}ytt{\"o}liittym{\"a}suunnittelun l{\"a}ht{\"o}kohtana tulee olla k{\"a}ytt{\"a}j{\"a}n toiminnan tarkastelu. T{\"a}m{\"a} saattaa kuulostaa itsest{\"a}{\"a}nselvyydelt{\"a}, mutta k{\"a}yt{\"a}nn{\"o}n suunnittelutoiminta on kuitenkin usein teknist{\"a} suunnittelua, laitteiden ja komponenttien valintaa. K{\"a}ytt{\"o}liittym{\"a}ratkaisut eiv{\"a}t t{\"a}ll{\"o}in ole parhaita mahdollisia, mik{\"a} n{\"a}kyy usein k{\"a}ytt{\"o}liittym{\"a}uudistusten ongelmina. Er{\"a}s syy nykyiseen suunnittelutapaan on se, ett{\"a} suunnittelutiimeill{\"a} ei ole ollut hyvi{\"a} ty{\"o}kaluja toiminnalliseen suunnitteluun. Asiaan on kuitenkin v{\"a}hitellen tullut parannusta.",
author = "Matti Vuori and Jouni Kivist{\"o}-Rahnasto and Sirra Toivonen",
year = "1998",
language = "Finnish",
pages = "8--12",
journal = "Automaatiov{\"a}yl{\"a}",
issn = "0784-6428",
number = "7",

}

Hyvä käyttöliittymäsuunnittelu lähtee käytön tarpeista. / Vuori, Matti; Kivistö-Rahnasto, Jouni; Toivonen, Sirra.

In: Automaatioväylä, No. 7, 1998, p. 8-12.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Hyvä käyttöliittymäsuunnittelu lähtee käytön tarpeista

AU - Vuori, Matti

AU - Kivistö-Rahnasto, Jouni

AU - Toivonen, Sirra

PY - 1998

Y1 - 1998

N2 - Käyttöliittymäsuunnittelun lähtökohtana tulee olla käyttäjän toiminnan tarkastelu. Tämä saattaa kuulostaa itsestäänselvyydeltä, mutta käytännön suunnittelutoiminta on kuitenkin usein teknistä suunnittelua, laitteiden ja komponenttien valintaa. Käyttöliittymäratkaisut eivät tällöin ole parhaita mahdollisia, mikä näkyy usein käyttöliittymäuudistusten ongelmina. Eräs syy nykyiseen suunnittelutapaan on se, että suunnittelutiimeillä ei ole ollut hyviä työkaluja toiminnalliseen suunnitteluun. Asiaan on kuitenkin vähitellen tullut parannusta.

AB - Käyttöliittymäsuunnittelun lähtökohtana tulee olla käyttäjän toiminnan tarkastelu. Tämä saattaa kuulostaa itsestäänselvyydeltä, mutta käytännön suunnittelutoiminta on kuitenkin usein teknistä suunnittelua, laitteiden ja komponenttien valintaa. Käyttöliittymäratkaisut eivät tällöin ole parhaita mahdollisia, mikä näkyy usein käyttöliittymäuudistusten ongelmina. Eräs syy nykyiseen suunnittelutapaan on se, että suunnittelutiimeillä ei ole ollut hyviä työkaluja toiminnalliseen suunnitteluun. Asiaan on kuitenkin vähitellen tullut parannusta.

M3 - Article

SP - 8

EP - 12

JO - Automaatioväylä

JF - Automaatioväylä

SN - 0784-6428

IS - 7

ER -