Häiriöttömyyden hallinta satamissa: Kehitystyöllä kilpailukykyä?

Hanna Askola, Sirra Toivonen

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  Abstract

  Suomalainen yhteiskunta tarvitsee satamia tuonti- ja vientikuljetuksissa. Satamien toimintaympäristössä tapahtuvien muutosten vuoksi satama-aikojen suhteellista osuutta pyritään vähentämään entisestään. Toimitusvarmuus on kaikkien tavarankuljetusten edellytys. Jos lasti on virheellinen, vaurioitunut, varastettu tai hävinnyt, kuljetus on ollut turha. Kansainvälisten toimitusketjujen turvallisuusriskit ovat kasvaneet toimitusketjujen monimutkaistuessa ja rikollisuuden lisääntyessä. Toimitusketjujen monimutkaistuessa satamien kaltaisilla yksittäisillä osapuolilla ei aina ole kokonaiskuvaa toimitusketjuista, minkä takia ne hallitsevat häiriöitä lähinnä omasta näkökulmastaan.
  Original languageFinnish
  Pages (from-to)56-57
  Number of pages2
  JournalKuljetus & Logistiikka
  Volume16
  Issue number3
  Publication statusPublished - 2013
  MoE publication typeD1 Article in a trade journal

  Keywords

  • port
  • disruption
  • supply chain
  • risk management

  Cite this

  @article{f9562a51d7564672ad6b986cd7bbf73e,
  title = "H{\"a}iri{\"o}tt{\"o}myyden hallinta satamissa: Kehitysty{\"o}ll{\"a} kilpailukyky{\"a}?",
  abstract = "Suomalainen yhteiskunta tarvitsee satamia tuonti- ja vientikuljetuksissa. Satamien toimintaymp{\"a}rist{\"o}ss{\"a} tapahtuvien muutosten vuoksi satama-aikojen suhteellista osuutta pyrit{\"a}{\"a}n v{\"a}hent{\"a}m{\"a}{\"a}n entisest{\"a}{\"a}n. Toimitusvarmuus on kaikkien tavarankuljetusten edellytys. Jos lasti on virheellinen, vaurioitunut, varastettu tai h{\"a}vinnyt, kuljetus on ollut turha. Kansainv{\"a}listen toimitusketjujen turvallisuusriskit ovat kasvaneet toimitusketjujen monimutkaistuessa ja rikollisuuden lis{\"a}{\"a}ntyess{\"a}. Toimitusketjujen monimutkaistuessa satamien kaltaisilla yksitt{\"a}isill{\"a} osapuolilla ei aina ole kokonaiskuvaa toimitusketjuista, mink{\"a} takia ne hallitsevat h{\"a}iri{\"o}it{\"a} l{\"a}hinn{\"a} omasta n{\"a}k{\"o}kulmastaan.",
  keywords = "port, disruption, supply chain, risk management",
  author = "Hanna Askola and Sirra Toivonen",
  note = "Project code: 75634",
  year = "2013",
  language = "Finnish",
  volume = "16",
  pages = "56--57",
  journal = "Kuljetus & Logistiikka",
  issn = "1458-1086",
  number = "3",

  }

  Häiriöttömyyden hallinta satamissa : Kehitystyöllä kilpailukykyä? / Askola, Hanna; Toivonen, Sirra.

  In: Kuljetus & Logistiikka, Vol. 16, No. 3, 2013, p. 56-57.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Häiriöttömyyden hallinta satamissa

  T2 - Kehitystyöllä kilpailukykyä?

  AU - Askola, Hanna

  AU - Toivonen, Sirra

  N1 - Project code: 75634

  PY - 2013

  Y1 - 2013

  N2 - Suomalainen yhteiskunta tarvitsee satamia tuonti- ja vientikuljetuksissa. Satamien toimintaympäristössä tapahtuvien muutosten vuoksi satama-aikojen suhteellista osuutta pyritään vähentämään entisestään. Toimitusvarmuus on kaikkien tavarankuljetusten edellytys. Jos lasti on virheellinen, vaurioitunut, varastettu tai hävinnyt, kuljetus on ollut turha. Kansainvälisten toimitusketjujen turvallisuusriskit ovat kasvaneet toimitusketjujen monimutkaistuessa ja rikollisuuden lisääntyessä. Toimitusketjujen monimutkaistuessa satamien kaltaisilla yksittäisillä osapuolilla ei aina ole kokonaiskuvaa toimitusketjuista, minkä takia ne hallitsevat häiriöitä lähinnä omasta näkökulmastaan.

  AB - Suomalainen yhteiskunta tarvitsee satamia tuonti- ja vientikuljetuksissa. Satamien toimintaympäristössä tapahtuvien muutosten vuoksi satama-aikojen suhteellista osuutta pyritään vähentämään entisestään. Toimitusvarmuus on kaikkien tavarankuljetusten edellytys. Jos lasti on virheellinen, vaurioitunut, varastettu tai hävinnyt, kuljetus on ollut turha. Kansainvälisten toimitusketjujen turvallisuusriskit ovat kasvaneet toimitusketjujen monimutkaistuessa ja rikollisuuden lisääntyessä. Toimitusketjujen monimutkaistuessa satamien kaltaisilla yksittäisillä osapuolilla ei aina ole kokonaiskuvaa toimitusketjuista, minkä takia ne hallitsevat häiriöitä lähinnä omasta näkökulmastaan.

  KW - port

  KW - disruption

  KW - supply chain

  KW - risk management

  M3 - Article

  VL - 16

  SP - 56

  EP - 57

  JO - Kuljetus & Logistiikka

  JF - Kuljetus & Logistiikka

  SN - 1458-1086

  IS - 3

  ER -