Hätätilanneohjeiden asema ydinvoimalaitoksen valvomotyössä

Leena Tuominen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Ydinvoima-alalla kuuluisin onnettomuus, Three Mile Islandin eli Harrisburgin tapaus, oli alkusysäyksenä erilaisiin, erityisesti valvomoon kohdistuviin tutkimuksiin Yhdysvalloissa ja myös muualla. Yksi valvomotyöskentelyn olennainen osa on käyttöohjeiden ja niitäkin kriittisempien hätätilanneohjeiden käyttö. Luodaan lyhyt katsaus hätätilanneohjeiden alalla tapahtuneeseen kehitykseen Yhdysvalloissa ja Ranskassa. Julkaisussa ei puututa hätätilanneohjeiden laadinnan sisällölliseen puoleen. Sen sijaan tarkastellaan ohjeiden toiminnallista perustaa - pohjautuuko ohje ennalta määriteltyyn häiriöön vai tiettyihin oireisiin - sekä yksityiskohtaisesti ohjeen kirjoittamisessa huomioon otettaviin seikkoihin. Näitä ovat ohjeen ulkoasu, so. muotoseikat, kuten kieli, sanasto jne. Oleellinen seikka ennen ohjeen käyttöönottoa on sen verifiointi.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages29
ISBN (Print)951-38-2164-1
Publication statusPublished - 1984
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number370
ISSN0358-5085

Keywords

  • nuclear power plants
  • safety
  • nuclear reactor safety

Cite this

Tuominen, L. (1984). Hätätilanneohjeiden asema ydinvoimalaitoksen valvomotyössä. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 370
Tuominen, Leena. / Hätätilanneohjeiden asema ydinvoimalaitoksen valvomotyössä. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 29 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 370).
@book{1eb1c2afd2f447489dc333d68de0320e,
title = "H{\"a}t{\"a}tilanneohjeiden asema ydinvoimalaitoksen valvomoty{\"o}ss{\"a}",
abstract = "Ydinvoima-alalla kuuluisin onnettomuus, Three Mile Islandin eli Harrisburgin tapaus, oli alkusys{\"a}yksen{\"a} erilaisiin, erityisesti valvomoon kohdistuviin tutkimuksiin Yhdysvalloissa ja my{\"o}s muualla. Yksi valvomoty{\"o}skentelyn olennainen osa on k{\"a}ytt{\"o}ohjeiden ja niit{\"a}kin kriittisempien h{\"a}t{\"a}tilanneohjeiden k{\"a}ytt{\"o}. Luodaan lyhyt katsaus h{\"a}t{\"a}tilanneohjeiden alalla tapahtuneeseen kehitykseen Yhdysvalloissa ja Ranskassa. Julkaisussa ei puututa h{\"a}t{\"a}tilanneohjeiden laadinnan sis{\"a}ll{\"o}lliseen puoleen. Sen sijaan tarkastellaan ohjeiden toiminnallista perustaa - pohjautuuko ohje ennalta m{\"a}{\"a}riteltyyn h{\"a}iri{\"o}{\"o}n vai tiettyihin oireisiin - sek{\"a} yksityiskohtaisesti ohjeen kirjoittamisessa huomioon otettaviin seikkoihin. N{\"a}it{\"a} ovat ohjeen ulkoasu, so. muotoseikat, kuten kieli, sanasto jne. Oleellinen seikka ennen ohjeen k{\"a}ytt{\"o}{\"o}nottoa on sen verifiointi.",
keywords = "nuclear power plants, safety, nuclear reactor safety",
author = "Leena Tuominen",
year = "1984",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2164-1",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "370",
address = "Finland",

}

Tuominen, L 1984, Hätätilanneohjeiden asema ydinvoimalaitoksen valvomotyössä. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 370, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Hätätilanneohjeiden asema ydinvoimalaitoksen valvomotyössä. / Tuominen, Leena.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 29 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 370).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Hätätilanneohjeiden asema ydinvoimalaitoksen valvomotyössä

AU - Tuominen, Leena

PY - 1984

Y1 - 1984

N2 - Ydinvoima-alalla kuuluisin onnettomuus, Three Mile Islandin eli Harrisburgin tapaus, oli alkusysäyksenä erilaisiin, erityisesti valvomoon kohdistuviin tutkimuksiin Yhdysvalloissa ja myös muualla. Yksi valvomotyöskentelyn olennainen osa on käyttöohjeiden ja niitäkin kriittisempien hätätilanneohjeiden käyttö. Luodaan lyhyt katsaus hätätilanneohjeiden alalla tapahtuneeseen kehitykseen Yhdysvalloissa ja Ranskassa. Julkaisussa ei puututa hätätilanneohjeiden laadinnan sisällölliseen puoleen. Sen sijaan tarkastellaan ohjeiden toiminnallista perustaa - pohjautuuko ohje ennalta määriteltyyn häiriöön vai tiettyihin oireisiin - sekä yksityiskohtaisesti ohjeen kirjoittamisessa huomioon otettaviin seikkoihin. Näitä ovat ohjeen ulkoasu, so. muotoseikat, kuten kieli, sanasto jne. Oleellinen seikka ennen ohjeen käyttöönottoa on sen verifiointi.

AB - Ydinvoima-alalla kuuluisin onnettomuus, Three Mile Islandin eli Harrisburgin tapaus, oli alkusysäyksenä erilaisiin, erityisesti valvomoon kohdistuviin tutkimuksiin Yhdysvalloissa ja myös muualla. Yksi valvomotyöskentelyn olennainen osa on käyttöohjeiden ja niitäkin kriittisempien hätätilanneohjeiden käyttö. Luodaan lyhyt katsaus hätätilanneohjeiden alalla tapahtuneeseen kehitykseen Yhdysvalloissa ja Ranskassa. Julkaisussa ei puututa hätätilanneohjeiden laadinnan sisällölliseen puoleen. Sen sijaan tarkastellaan ohjeiden toiminnallista perustaa - pohjautuuko ohje ennalta määriteltyyn häiriöön vai tiettyihin oireisiin - sekä yksityiskohtaisesti ohjeen kirjoittamisessa huomioon otettaviin seikkoihin. Näitä ovat ohjeen ulkoasu, so. muotoseikat, kuten kieli, sanasto jne. Oleellinen seikka ennen ohjeen käyttöönottoa on sen verifiointi.

KW - nuclear power plants

KW - safety

KW - nuclear reactor safety

M3 - Report

SN - 951-38-2164-1

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Hätätilanneohjeiden asema ydinvoimalaitoksen valvomotyössä

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Tuominen L. Hätätilanneohjeiden asema ydinvoimalaitoksen valvomotyössä. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 29 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 370).