Höyryputkistojen jäännöseliniän arviointi virumisvaurion perusteella

Pertti Auerkari, Paula Vierros, Jorma Salonen

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Höyryputkiston jäännöselinikää voidaan arvioida joko laskennallisesti tai rikkovien ja rikkomattomien tarkastusten perusteella. Hyviä tuloksia on saavutettu rikkomattomalla jäljennemenetelmällä, jonka avulla on mahdollista havaita jo virumisvaurion esiasteet. Tarkastettavat kohteet on valittava huolellisesti, jotta jäljenne edustaisi rakenteen pahiten vaurioitunutta osaa. Virumisvaurion arvosteluasteikot perustuvat tuloksiin voimalaitosten jäljennetarkastuksista. Ensimmäisen tarkastuksen yleinen arvosteluasteikko on osoittautunut turvalliseksi. Sitä voidaan tarkentaa rakennekohtaisesti, kun käytettävissä on perättäisten jäljennetarkastusten tuloksia. Tällöin ennuste minimieliniäistä tavallisesti pitenee. Virumamittaukset ovat ilmeisesti tarpeettomia ainakin ennen kuin putkisto on saavuttanut suunnitteluikänsä. Tulistinputkien jäännöselinikä saadaan parhaiten rikkovien kokeiden tuloksiin perustovilla ennustusmenetelmillä.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages33
ISBN (Print)951-38-1885-3
Publication statusPublished - 1984
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

NameTutkimuksia / Valtion teknillinen tutkimuskeskus
PublisherVTT
Volume266

Keywords

  • steam pipes
  • electric power generation
  • heat resistant steel

Cite this

Auerkari, P., Vierros, P., & Salonen, J. (1984). Höyryputkistojen jäännöseliniän arviointi virumisvaurion perusteella. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports, No. 266
Auerkari, Pertti ; Vierros, Paula ; Salonen, Jorma. / Höyryputkistojen jäännöseliniän arviointi virumisvaurion perusteella. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 33 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 266).
@book{4a88ffad5847451db1a012a4fced871c,
title = "H{\"o}yryputkistojen j{\"a}{\"a}nn{\"o}selini{\"a}n arviointi virumisvaurion perusteella",
abstract = "H{\"o}yryputkiston j{\"a}{\"a}nn{\"o}selinik{\"a}{\"a} voidaan arvioida joko laskennallisesti tai rikkovien ja rikkomattomien tarkastusten perusteella. Hyvi{\"a} tuloksia on saavutettu rikkomattomalla j{\"a}ljennemenetelm{\"a}ll{\"a}, jonka avulla on mahdollista havaita jo virumisvaurion esiasteet. Tarkastettavat kohteet on valittava huolellisesti, jotta j{\"a}ljenne edustaisi rakenteen pahiten vaurioitunutta osaa. Virumisvaurion arvosteluasteikot perustuvat tuloksiin voimalaitosten j{\"a}ljennetarkastuksista. Ensimm{\"a}isen tarkastuksen yleinen arvosteluasteikko on osoittautunut turvalliseksi. Sit{\"a} voidaan tarkentaa rakennekohtaisesti, kun k{\"a}ytett{\"a}viss{\"a} on per{\"a}tt{\"a}isten j{\"a}ljennetarkastusten tuloksia. T{\"a}ll{\"o}in ennuste minimielini{\"a}ist{\"a} tavallisesti pitenee. Virumamittaukset ovat ilmeisesti tarpeettomia ainakin ennen kuin putkisto on saavuttanut suunnitteluik{\"a}ns{\"a}. Tulistinputkien j{\"a}{\"a}nn{\"o}selinik{\"a} saadaan parhaiten rikkovien kokeiden tuloksiin perustovilla ennustusmenetelmill{\"a}.",
keywords = "steam pipes, electric power generation, heat resistant steel",
author = "Pertti Auerkari and Paula Vierros and Jorma Salonen",
year = "1984",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1885-3",
series = "Tutkimuksia / Valtion teknillinen tutkimuskeskus",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
address = "Finland",

}

Auerkari, P, Vierros, P & Salonen, J 1984, Höyryputkistojen jäännöseliniän arviointi virumisvaurion perusteella. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports, no. 266, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Höyryputkistojen jäännöseliniän arviointi virumisvaurion perusteella. / Auerkari, Pertti; Vierros, Paula; Salonen, Jorma.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 33 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 266).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Höyryputkistojen jäännöseliniän arviointi virumisvaurion perusteella

AU - Auerkari, Pertti

AU - Vierros, Paula

AU - Salonen, Jorma

PY - 1984

Y1 - 1984

N2 - Höyryputkiston jäännöselinikää voidaan arvioida joko laskennallisesti tai rikkovien ja rikkomattomien tarkastusten perusteella. Hyviä tuloksia on saavutettu rikkomattomalla jäljennemenetelmällä, jonka avulla on mahdollista havaita jo virumisvaurion esiasteet. Tarkastettavat kohteet on valittava huolellisesti, jotta jäljenne edustaisi rakenteen pahiten vaurioitunutta osaa. Virumisvaurion arvosteluasteikot perustuvat tuloksiin voimalaitosten jäljennetarkastuksista. Ensimmäisen tarkastuksen yleinen arvosteluasteikko on osoittautunut turvalliseksi. Sitä voidaan tarkentaa rakennekohtaisesti, kun käytettävissä on perättäisten jäljennetarkastusten tuloksia. Tällöin ennuste minimieliniäistä tavallisesti pitenee. Virumamittaukset ovat ilmeisesti tarpeettomia ainakin ennen kuin putkisto on saavuttanut suunnitteluikänsä. Tulistinputkien jäännöselinikä saadaan parhaiten rikkovien kokeiden tuloksiin perustovilla ennustusmenetelmillä.

AB - Höyryputkiston jäännöselinikää voidaan arvioida joko laskennallisesti tai rikkovien ja rikkomattomien tarkastusten perusteella. Hyviä tuloksia on saavutettu rikkomattomalla jäljennemenetelmällä, jonka avulla on mahdollista havaita jo virumisvaurion esiasteet. Tarkastettavat kohteet on valittava huolellisesti, jotta jäljenne edustaisi rakenteen pahiten vaurioitunutta osaa. Virumisvaurion arvosteluasteikot perustuvat tuloksiin voimalaitosten jäljennetarkastuksista. Ensimmäisen tarkastuksen yleinen arvosteluasteikko on osoittautunut turvalliseksi. Sitä voidaan tarkentaa rakennekohtaisesti, kun käytettävissä on perättäisten jäljennetarkastusten tuloksia. Tällöin ennuste minimieliniäistä tavallisesti pitenee. Virumamittaukset ovat ilmeisesti tarpeettomia ainakin ennen kuin putkisto on saavuttanut suunnitteluikänsä. Tulistinputkien jäännöselinikä saadaan parhaiten rikkovien kokeiden tuloksiin perustovilla ennustusmenetelmillä.

KW - steam pipes

KW - electric power generation

KW - heat resistant steel

M3 - Report

SN - 951-38-1885-3

T3 - Tutkimuksia / Valtion teknillinen tutkimuskeskus

BT - Höyryputkistojen jäännöseliniän arviointi virumisvaurion perusteella

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Auerkari P, Vierros P, Salonen J. Höyryputkistojen jäännöseliniän arviointi virumisvaurion perusteella. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 33 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 266).