Hajautetut energiajärjestelmät - haasteita ja mahdollisuuksia

Janne Valkonen, Pekka Koponen, Hannu Lehtinen, Simo Keskinen, Hannu Saaristo

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Yhteiskunta muuttuu yhä enemmän informaatio- ja kommunikaatioteknologioita hyödyntäväksi tietoyhteiskunnaksi ja on tullut yhä riippuvaisemmaksi luotettavasta energian saannista. Verkkoon liitettyjen hajautettujen energiaresurssien määrän lisääntyessä niiden koordinoitu hallinta ja automaatio tulevat yhä tärkeämmiksi ja niistä muodostuu kasvavaa liiketoimintaa. Tavoitteena on tuottaa edullista, häiriötöntä ja luotettavaa energiaa, jonka tekemisessä voidaan usein hyödyntää esim. paikallisia jätteitä.
Original languageFinnish
Pages (from-to)12-15
JournalAutomaatioväylä
Volume20
Issue number6
Publication statusPublished - 2004
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

@article{b108af2b95234c2895e7f88e1d6889e2,
title = "Hajautetut energiaj{\"a}rjestelm{\"a}t - haasteita ja mahdollisuuksia",
abstract = "Yhteiskunta muuttuu yh{\"a} enemm{\"a}n informaatio- ja kommunikaatioteknologioita hy{\"o}dynt{\"a}v{\"a}ksi tietoyhteiskunnaksi ja on tullut yh{\"a} riippuvaisemmaksi luotettavasta energian saannista. Verkkoon liitettyjen hajautettujen energiaresurssien m{\"a}{\"a}r{\"a}n lis{\"a}{\"a}ntyess{\"a} niiden koordinoitu hallinta ja automaatio tulevat yh{\"a} t{\"a}rke{\"a}mmiksi ja niist{\"a} muodostuu kasvavaa liiketoimintaa. Tavoitteena on tuottaa edullista, h{\"a}iri{\"o}t{\"o}nt{\"a} ja luotettavaa energiaa, jonka tekemisess{\"a} voidaan usein hy{\"o}dynt{\"a}{\"a} esim. paikallisia j{\"a}tteit{\"a}.",
author = "Janne Valkonen and Pekka Koponen and Hannu Lehtinen and Simo Keskinen and Hannu Saaristo",
year = "2004",
language = "Finnish",
volume = "20",
pages = "12--15",
journal = "Automaatiov{\"a}yl{\"a}",
issn = "0784-6428",
number = "6",

}

Hajautetut energiajärjestelmät - haasteita ja mahdollisuuksia. / Valkonen, Janne; Koponen, Pekka; Lehtinen, Hannu; Keskinen, Simo; Saaristo, Hannu.

In: Automaatioväylä, Vol. 20, No. 6, 2004, p. 12-15.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Hajautetut energiajärjestelmät - haasteita ja mahdollisuuksia

AU - Valkonen, Janne

AU - Koponen, Pekka

AU - Lehtinen, Hannu

AU - Keskinen, Simo

AU - Saaristo, Hannu

PY - 2004

Y1 - 2004

N2 - Yhteiskunta muuttuu yhä enemmän informaatio- ja kommunikaatioteknologioita hyödyntäväksi tietoyhteiskunnaksi ja on tullut yhä riippuvaisemmaksi luotettavasta energian saannista. Verkkoon liitettyjen hajautettujen energiaresurssien määrän lisääntyessä niiden koordinoitu hallinta ja automaatio tulevat yhä tärkeämmiksi ja niistä muodostuu kasvavaa liiketoimintaa. Tavoitteena on tuottaa edullista, häiriötöntä ja luotettavaa energiaa, jonka tekemisessä voidaan usein hyödyntää esim. paikallisia jätteitä.

AB - Yhteiskunta muuttuu yhä enemmän informaatio- ja kommunikaatioteknologioita hyödyntäväksi tietoyhteiskunnaksi ja on tullut yhä riippuvaisemmaksi luotettavasta energian saannista. Verkkoon liitettyjen hajautettujen energiaresurssien määrän lisääntyessä niiden koordinoitu hallinta ja automaatio tulevat yhä tärkeämmiksi ja niistä muodostuu kasvavaa liiketoimintaa. Tavoitteena on tuottaa edullista, häiriötöntä ja luotettavaa energiaa, jonka tekemisessä voidaan usein hyödyntää esim. paikallisia jätteitä.

M3 - Article

VL - 20

SP - 12

EP - 15

JO - Automaatioväylä

JF - Automaatioväylä

SN - 0784-6428

IS - 6

ER -