Hallitse RAMS- vaatimukset

Maarit Kivipuro, Markku Reunanen, Pasi Valkokari

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  Abstract

  Teknisen järjestelmän valmistajan toimintaa ohjaavat asiakkaiden vaatimukset, lainsäädäntö ja viranomaismääräykset sekä valmistajan oma liiketoimintastrategia. Keskeiseksi osaksi on nousemassa kirjainyhdistelmä RAMS (Reliability, Availability, Maintainability and Safety). RAMS-hallinan tavoitteena on varmistaa, että toimitus- tai tuotekehitysprojektin lopputuloksena syntyvä järjestelmä täyttää alusta alkaen asiakkaan järjestelmän luotettavuudelle, käytettävyydelle, kunnossapidettävyydelle ja turvallisuudelle asettamat vaatimukset. Lisäksi varmistetaan normitiedon huomioonottaminen suunnittelussa. RAMS-hallinta antaa myös mahdollisuuden käyttö- ja kunnossapitokustannusten ennakointiin.
  Original languageFinnish
  Pages (from-to)27-29
  JournalPromaint
  Volume22
  Issue number7
  Publication statusPublished - 2008
  MoE publication typeD1 Article in a trade journal

  Cite this

  Kivipuro, M., Reunanen, M., & Valkokari, P. (2008). Hallitse RAMS- vaatimukset. Promaint, 22(7), 27-29.
  Kivipuro, Maarit ; Reunanen, Markku ; Valkokari, Pasi. / Hallitse RAMS- vaatimukset. In: Promaint. 2008 ; Vol. 22, No. 7. pp. 27-29.
  @article{a72777dc8d5347f8aded76c144a8e5df,
  title = "Hallitse RAMS- vaatimukset",
  abstract = "Teknisen j{\"a}rjestelm{\"a}n valmistajan toimintaa ohjaavat asiakkaiden vaatimukset, lains{\"a}{\"a}d{\"a}nt{\"o} ja viranomaism{\"a}{\"a}r{\"a}ykset sek{\"a} valmistajan oma liiketoimintastrategia. Keskeiseksi osaksi on nousemassa kirjainyhdistelm{\"a} RAMS (Reliability, Availability, Maintainability and Safety). RAMS-hallinan tavoitteena on varmistaa, ett{\"a} toimitus- tai tuotekehitysprojektin lopputuloksena syntyv{\"a} j{\"a}rjestelm{\"a} t{\"a}ytt{\"a}{\"a} alusta alkaen asiakkaan j{\"a}rjestelm{\"a}n luotettavuudelle, k{\"a}ytett{\"a}vyydelle, kunnossapidett{\"a}vyydelle ja turvallisuudelle asettamat vaatimukset. Lis{\"a}ksi varmistetaan normitiedon huomioonottaminen suunnittelussa. RAMS-hallinta antaa my{\"o}s mahdollisuuden k{\"a}ytt{\"o}- ja kunnossapitokustannusten ennakointiin.",
  author = "Maarit Kivipuro and Markku Reunanen and Pasi Valkokari",
  year = "2008",
  language = "Finnish",
  volume = "22",
  pages = "27--29",
  journal = "Promaint",
  issn = "1797-2000",
  publisher = "Kunnossapitoyhdistys Promaint ry.",
  number = "7",

  }

  Kivipuro, M, Reunanen, M & Valkokari, P 2008, 'Hallitse RAMS- vaatimukset', Promaint, vol. 22, no. 7, pp. 27-29.

  Hallitse RAMS- vaatimukset. / Kivipuro, Maarit; Reunanen, Markku; Valkokari, Pasi.

  In: Promaint, Vol. 22, No. 7, 2008, p. 27-29.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Hallitse RAMS- vaatimukset

  AU - Kivipuro, Maarit

  AU - Reunanen, Markku

  AU - Valkokari, Pasi

  PY - 2008

  Y1 - 2008

  N2 - Teknisen järjestelmän valmistajan toimintaa ohjaavat asiakkaiden vaatimukset, lainsäädäntö ja viranomaismääräykset sekä valmistajan oma liiketoimintastrategia. Keskeiseksi osaksi on nousemassa kirjainyhdistelmä RAMS (Reliability, Availability, Maintainability and Safety). RAMS-hallinan tavoitteena on varmistaa, että toimitus- tai tuotekehitysprojektin lopputuloksena syntyvä järjestelmä täyttää alusta alkaen asiakkaan järjestelmän luotettavuudelle, käytettävyydelle, kunnossapidettävyydelle ja turvallisuudelle asettamat vaatimukset. Lisäksi varmistetaan normitiedon huomioonottaminen suunnittelussa. RAMS-hallinta antaa myös mahdollisuuden käyttö- ja kunnossapitokustannusten ennakointiin.

  AB - Teknisen järjestelmän valmistajan toimintaa ohjaavat asiakkaiden vaatimukset, lainsäädäntö ja viranomaismääräykset sekä valmistajan oma liiketoimintastrategia. Keskeiseksi osaksi on nousemassa kirjainyhdistelmä RAMS (Reliability, Availability, Maintainability and Safety). RAMS-hallinan tavoitteena on varmistaa, että toimitus- tai tuotekehitysprojektin lopputuloksena syntyvä järjestelmä täyttää alusta alkaen asiakkaan järjestelmän luotettavuudelle, käytettävyydelle, kunnossapidettävyydelle ja turvallisuudelle asettamat vaatimukset. Lisäksi varmistetaan normitiedon huomioonottaminen suunnittelussa. RAMS-hallinta antaa myös mahdollisuuden käyttö- ja kunnossapitokustannusten ennakointiin.

  M3 - Article

  VL - 22

  SP - 27

  EP - 29

  JO - Promaint

  JF - Promaint

  SN - 1797-2000

  IS - 7

  ER -

  Kivipuro M, Reunanen M, Valkokari P. Hallitse RAMS- vaatimukset. Promaint. 2008;22(7):27-29.