Helppokäyttöisen talotekniikan kehittäminen

Sami Karjalainen

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingOther book partProfessional

  Abstract

  Tämän ohjeen tarkoituksena on opastaa talotekniikan käytettävyyden kehittämiseen. Ohje pyrkii johdattelemaan siihen, millaista on helppokäyttöinen talotekniikka ja kuinka sitä kehitetään. Talotekniikan käytettävyyttä tarkastellaan tavallisen loppukäyttäjän, erityisesti asukkaan ja toimistotyöntekijän näkökulmasta. Painopiste on LVI-tekniikassa, mutta ohjeen sisältö on sovellettavissa muuhunkin talotekniikkaan. Ohjeen on laatinut TkT Sami Karjalainen ja se pohjautuu hänen väitöskirjaansa (Karjalainen 2007) ja VTT Tiedotteita -sarjan julkaisuun 2488 (Karjalainen 2009). LVI-tiedonjyväkortissa LVI 00-40084 esitetään suunnitteluohjeisto huonelämpötilan hallinnan käyttöliittymien kehittämiseen.
  Original languageFinnish
  Title of host publicationLVI-kortisto
  PublisherRakennustieto oy
  ChapterLVI Tiedonjyvät
  Number of pages6
  Publication statusPublished - 2010
  MoE publication typeD2 Article in professional manuals or guides or professional information systems or text book material

  Cite this

  Karjalainen, S. (2010). Helppokäyttöisen talotekniikan kehittäminen. In LVI-kortisto [LVI 00-40083] Rakennustieto oy.
  Karjalainen, Sami. / Helppokäyttöisen talotekniikan kehittäminen. LVI-kortisto. Rakennustieto oy, 2010.
  @inbook{0d3e07fb042e4c75a054f8d46816b14d,
  title = "Helppok{\"a}ytt{\"o}isen talotekniikan kehitt{\"a}minen",
  abstract = "T{\"a}m{\"a}n ohjeen tarkoituksena on opastaa talotekniikan k{\"a}ytett{\"a}vyyden kehitt{\"a}miseen. Ohje pyrkii johdattelemaan siihen, millaista on helppok{\"a}ytt{\"o}inen talotekniikka ja kuinka sit{\"a} kehitet{\"a}{\"a}n. Talotekniikan k{\"a}ytett{\"a}vyytt{\"a} tarkastellaan tavallisen loppuk{\"a}ytt{\"a}j{\"a}n, erityisesti asukkaan ja toimistoty{\"o}ntekij{\"a}n n{\"a}k{\"o}kulmasta. Painopiste on LVI-tekniikassa, mutta ohjeen sis{\"a}lt{\"o} on sovellettavissa muuhunkin talotekniikkaan. Ohjeen on laatinut TkT Sami Karjalainen ja se pohjautuu h{\"a}nen v{\"a}it{\"o}skirjaansa (Karjalainen 2007) ja VTT Tiedotteita -sarjan julkaisuun 2488 (Karjalainen 2009). LVI-tiedonjyv{\"a}kortissa LVI 00-40084 esitet{\"a}{\"a}n suunnitteluohjeisto huonel{\"a}mp{\"o}tilan hallinnan k{\"a}ytt{\"o}liittymien kehitt{\"a}miseen.",
  author = "Sami Karjalainen",
  note = "Peruttu 14.8.2018",
  year = "2010",
  language = "Finnish",
  booktitle = "LVI-kortisto",
  publisher = "Rakennustieto oy",
  address = "Finland",

  }

  Karjalainen, S 2010, Helppokäyttöisen talotekniikan kehittäminen. in LVI-kortisto., LVI 00-40083, Rakennustieto oy.

  Helppokäyttöisen talotekniikan kehittäminen. / Karjalainen, Sami.

  LVI-kortisto. Rakennustieto oy, 2010. LVI 00-40083.

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingOther book partProfessional

  TY - CHAP

  T1 - Helppokäyttöisen talotekniikan kehittäminen

  AU - Karjalainen, Sami

  N1 - Peruttu 14.8.2018

  PY - 2010

  Y1 - 2010

  N2 - Tämän ohjeen tarkoituksena on opastaa talotekniikan käytettävyyden kehittämiseen. Ohje pyrkii johdattelemaan siihen, millaista on helppokäyttöinen talotekniikka ja kuinka sitä kehitetään. Talotekniikan käytettävyyttä tarkastellaan tavallisen loppukäyttäjän, erityisesti asukkaan ja toimistotyöntekijän näkökulmasta. Painopiste on LVI-tekniikassa, mutta ohjeen sisältö on sovellettavissa muuhunkin talotekniikkaan. Ohjeen on laatinut TkT Sami Karjalainen ja se pohjautuu hänen väitöskirjaansa (Karjalainen 2007) ja VTT Tiedotteita -sarjan julkaisuun 2488 (Karjalainen 2009). LVI-tiedonjyväkortissa LVI 00-40084 esitetään suunnitteluohjeisto huonelämpötilan hallinnan käyttöliittymien kehittämiseen.

  AB - Tämän ohjeen tarkoituksena on opastaa talotekniikan käytettävyyden kehittämiseen. Ohje pyrkii johdattelemaan siihen, millaista on helppokäyttöinen talotekniikka ja kuinka sitä kehitetään. Talotekniikan käytettävyyttä tarkastellaan tavallisen loppukäyttäjän, erityisesti asukkaan ja toimistotyöntekijän näkökulmasta. Painopiste on LVI-tekniikassa, mutta ohjeen sisältö on sovellettavissa muuhunkin talotekniikkaan. Ohjeen on laatinut TkT Sami Karjalainen ja se pohjautuu hänen väitöskirjaansa (Karjalainen 2007) ja VTT Tiedotteita -sarjan julkaisuun 2488 (Karjalainen 2009). LVI-tiedonjyväkortissa LVI 00-40084 esitetään suunnitteluohjeisto huonelämpötilan hallinnan käyttöliittymien kehittämiseen.

  M3 - Other book part

  BT - LVI-kortisto

  PB - Rakennustieto oy

  ER -

  Karjalainen S. Helppokäyttöisen talotekniikan kehittäminen. In LVI-kortisto. Rakennustieto oy. 2010. LVI 00-40083