Helppokäyttöisen talotekniikan kehittäminen

Sami Karjalainen

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingOther book partProfessional

Abstract

Tämän ohjeen tarkoituksena on opastaa talotekniikan käytettävyyden kehittämiseen. Ohje pyrkii johdattelemaan siihen, millaista on helppokäyttöinen talotekniikka ja kuinka sitä kehitetään. Talotekniikan käytettävyyttä tarkastellaan tavallisen loppukäyttäjän, erityisesti asukkaan ja toimistotyöntekijän näkökulmasta. Painopiste on LVI-tekniikassa, mutta ohjeen sisältö on sovellettavissa muuhunkin talotekniikkaan. Ohjeen on laatinut TkT Sami Karjalainen ja se pohjautuu hänen väitöskirjaansa (Karjalainen 2007) ja VTT Tiedotteita -sarjan julkaisuun 2488 (Karjalainen 2009). LVI-tiedonjyväkortissa LVI 00-40084 esitetään suunnitteluohjeisto huonelämpötilan hallinnan käyttöliittymien kehittämiseen.
Original languageFinnish
Title of host publicationLVI-kortisto
PublisherRakennustieto oy
ChapterLVI Tiedonjyvät
Number of pages6
Publication statusPublished - 2010
MoE publication typeD2 Article in professional manuals or guides or professional information systems or text book material

Cite this

Karjalainen, S. (2010). Helppokäyttöisen talotekniikan kehittäminen. In LVI-kortisto [LVI 00-40083] Rakennustieto oy.
Karjalainen, Sami. / Helppokäyttöisen talotekniikan kehittäminen. LVI-kortisto. Rakennustieto oy, 2010.
@inbook{0d3e07fb042e4c75a054f8d46816b14d,
title = "Helppok{\"a}ytt{\"o}isen talotekniikan kehitt{\"a}minen",
abstract = "T{\"a}m{\"a}n ohjeen tarkoituksena on opastaa talotekniikan k{\"a}ytett{\"a}vyyden kehitt{\"a}miseen. Ohje pyrkii johdattelemaan siihen, millaista on helppok{\"a}ytt{\"o}inen talotekniikka ja kuinka sit{\"a} kehitet{\"a}{\"a}n. Talotekniikan k{\"a}ytett{\"a}vyytt{\"a} tarkastellaan tavallisen loppuk{\"a}ytt{\"a}j{\"a}n, erityisesti asukkaan ja toimistoty{\"o}ntekij{\"a}n n{\"a}k{\"o}kulmasta. Painopiste on LVI-tekniikassa, mutta ohjeen sis{\"a}lt{\"o} on sovellettavissa muuhunkin talotekniikkaan. Ohjeen on laatinut TkT Sami Karjalainen ja se pohjautuu h{\"a}nen v{\"a}it{\"o}skirjaansa (Karjalainen 2007) ja VTT Tiedotteita -sarjan julkaisuun 2488 (Karjalainen 2009). LVI-tiedonjyv{\"a}kortissa LVI 00-40084 esitet{\"a}{\"a}n suunnitteluohjeisto huonel{\"a}mp{\"o}tilan hallinnan k{\"a}ytt{\"o}liittymien kehitt{\"a}miseen.",
author = "Sami Karjalainen",
note = "Peruttu 14.8.2018",
year = "2010",
language = "Finnish",
booktitle = "LVI-kortisto",
publisher = "Rakennustieto oy",
address = "Finland",

}

Karjalainen, S 2010, Helppokäyttöisen talotekniikan kehittäminen. in LVI-kortisto., LVI 00-40083, Rakennustieto oy.

Helppokäyttöisen talotekniikan kehittäminen. / Karjalainen, Sami.

LVI-kortisto. Rakennustieto oy, 2010. LVI 00-40083.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingOther book partProfessional

TY - CHAP

T1 - Helppokäyttöisen talotekniikan kehittäminen

AU - Karjalainen, Sami

N1 - Peruttu 14.8.2018

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Tämän ohjeen tarkoituksena on opastaa talotekniikan käytettävyyden kehittämiseen. Ohje pyrkii johdattelemaan siihen, millaista on helppokäyttöinen talotekniikka ja kuinka sitä kehitetään. Talotekniikan käytettävyyttä tarkastellaan tavallisen loppukäyttäjän, erityisesti asukkaan ja toimistotyöntekijän näkökulmasta. Painopiste on LVI-tekniikassa, mutta ohjeen sisältö on sovellettavissa muuhunkin talotekniikkaan. Ohjeen on laatinut TkT Sami Karjalainen ja se pohjautuu hänen väitöskirjaansa (Karjalainen 2007) ja VTT Tiedotteita -sarjan julkaisuun 2488 (Karjalainen 2009). LVI-tiedonjyväkortissa LVI 00-40084 esitetään suunnitteluohjeisto huonelämpötilan hallinnan käyttöliittymien kehittämiseen.

AB - Tämän ohjeen tarkoituksena on opastaa talotekniikan käytettävyyden kehittämiseen. Ohje pyrkii johdattelemaan siihen, millaista on helppokäyttöinen talotekniikka ja kuinka sitä kehitetään. Talotekniikan käytettävyyttä tarkastellaan tavallisen loppukäyttäjän, erityisesti asukkaan ja toimistotyöntekijän näkökulmasta. Painopiste on LVI-tekniikassa, mutta ohjeen sisältö on sovellettavissa muuhunkin talotekniikkaan. Ohjeen on laatinut TkT Sami Karjalainen ja se pohjautuu hänen väitöskirjaansa (Karjalainen 2007) ja VTT Tiedotteita -sarjan julkaisuun 2488 (Karjalainen 2009). LVI-tiedonjyväkortissa LVI 00-40084 esitetään suunnitteluohjeisto huonelämpötilan hallinnan käyttöliittymien kehittämiseen.

M3 - Other book part

BT - LVI-kortisto

PB - Rakennustieto oy

ER -

Karjalainen S. Helppokäyttöisen talotekniikan kehittäminen. In LVI-kortisto. Rakennustieto oy. 2010. LVI 00-40083