High-tech sairaala Korkean hygienian hallintakonsepti sairaalassa

Salme Nurmi

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Tämän vuoden alussa käynnistyneen kahden projektin muodostama hankekokonaisuus tutkii ja kehittää kokonaisvaltaista hygienian hallintaa sairaaloissa hyödyntäen mm. high-tech teollisuuden käytäntöjä. Tutkimusprojektin (2010-2012) tavoitteena on kehittää korkean hygienian kokonaisvaltaista hallintaa, tunnistaa ongelmakohtia ja kehittää alustavia parannusratkaisuja sekä korkeaa hygieniaa ylläpitäviä keinoja. Näillä toimilla osaltaan parannetaan sairaalaympäristöjen hygeniatasoa, kehitetään tartuntojen ehkäisemiseen tähtääviä menettelytapoja ja hoitoon liittyviä toimenpiteitä. Yritysryhmäprojektin (2010-2012) tavoitteena on kehittää yritysten korkean hygienian hallintaan liittyviä tuotteita, palveluja, prosesseja ja konsepteja sairaaloiden ja terveydenhuollon arvoketjussa. Palvelukonseptit ja -kokonaisuudet edesauttavat hygieniakriittisten ympäristöjen hallintaa tulevaisuuden vaatimusten mukaisesti, luovat yrityksille ja yritysverkostoille uusia liiketoimintamahdollisuuksia sekä mahdollistavat kustannussäästöjä ja palvelutason kohoamisen julkisen sektorin näkökulmasta.
Original languageFinnish
Article number14
JournalTekstiililehti
Volume72
Issue number5
Publication statusPublished - 2010
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Keywords

  • hospital
  • hygiene

Cite this

@article{78f7f5ec9c8a447d8685eaa738a476bc,
title = "High-tech sairaala Korkean hygienian hallintakonsepti sairaalassa",
abstract = "T{\"a}m{\"a}n vuoden alussa k{\"a}ynnistyneen kahden projektin muodostama hankekokonaisuus tutkii ja kehitt{\"a}{\"a} kokonaisvaltaista hygienian hallintaa sairaaloissa hy{\"o}dynt{\"a}en mm. high-tech teollisuuden k{\"a}yt{\"a}nt{\"o}j{\"a}. Tutkimusprojektin (2010-2012) tavoitteena on kehitt{\"a}{\"a} korkean hygienian kokonaisvaltaista hallintaa, tunnistaa ongelmakohtia ja kehitt{\"a}{\"a} alustavia parannusratkaisuja sek{\"a} korkeaa hygieniaa yll{\"a}pit{\"a}vi{\"a} keinoja. N{\"a}ill{\"a} toimilla osaltaan parannetaan sairaalaymp{\"a}rist{\"o}jen hygeniatasoa, kehitet{\"a}{\"a}n tartuntojen ehk{\"a}isemiseen t{\"a}ht{\"a}{\"a}vi{\"a} menettelytapoja ja hoitoon liittyvi{\"a} toimenpiteit{\"a}. Yritysryhm{\"a}projektin (2010-2012) tavoitteena on kehitt{\"a}{\"a} yritysten korkean hygienian hallintaan liittyvi{\"a} tuotteita, palveluja, prosesseja ja konsepteja sairaaloiden ja terveydenhuollon arvoketjussa. Palvelukonseptit ja -kokonaisuudet edesauttavat hygieniakriittisten ymp{\"a}rist{\"o}jen hallintaa tulevaisuuden vaatimusten mukaisesti, luovat yrityksille ja yritysverkostoille uusia liiketoimintamahdollisuuksia sek{\"a} mahdollistavat kustannuss{\"a}{\"a}st{\"o}j{\"a} ja palvelutason kohoamisen julkisen sektorin n{\"a}k{\"o}kulmasta.",
keywords = "hospital, hygiene",
author = "Salme Nurmi",
year = "2010",
language = "Finnish",
volume = "72",
journal = "Tekstiililehti",
issn = "0040-2370",
number = "5",

}

High-tech sairaala Korkean hygienian hallintakonsepti sairaalassa. / Nurmi, Salme.

In: Tekstiililehti, Vol. 72, No. 5, 14, 2010.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - High-tech sairaala Korkean hygienian hallintakonsepti sairaalassa

AU - Nurmi, Salme

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Tämän vuoden alussa käynnistyneen kahden projektin muodostama hankekokonaisuus tutkii ja kehittää kokonaisvaltaista hygienian hallintaa sairaaloissa hyödyntäen mm. high-tech teollisuuden käytäntöjä. Tutkimusprojektin (2010-2012) tavoitteena on kehittää korkean hygienian kokonaisvaltaista hallintaa, tunnistaa ongelmakohtia ja kehittää alustavia parannusratkaisuja sekä korkeaa hygieniaa ylläpitäviä keinoja. Näillä toimilla osaltaan parannetaan sairaalaympäristöjen hygeniatasoa, kehitetään tartuntojen ehkäisemiseen tähtääviä menettelytapoja ja hoitoon liittyviä toimenpiteitä. Yritysryhmäprojektin (2010-2012) tavoitteena on kehittää yritysten korkean hygienian hallintaan liittyviä tuotteita, palveluja, prosesseja ja konsepteja sairaaloiden ja terveydenhuollon arvoketjussa. Palvelukonseptit ja -kokonaisuudet edesauttavat hygieniakriittisten ympäristöjen hallintaa tulevaisuuden vaatimusten mukaisesti, luovat yrityksille ja yritysverkostoille uusia liiketoimintamahdollisuuksia sekä mahdollistavat kustannussäästöjä ja palvelutason kohoamisen julkisen sektorin näkökulmasta.

AB - Tämän vuoden alussa käynnistyneen kahden projektin muodostama hankekokonaisuus tutkii ja kehittää kokonaisvaltaista hygienian hallintaa sairaaloissa hyödyntäen mm. high-tech teollisuuden käytäntöjä. Tutkimusprojektin (2010-2012) tavoitteena on kehittää korkean hygienian kokonaisvaltaista hallintaa, tunnistaa ongelmakohtia ja kehittää alustavia parannusratkaisuja sekä korkeaa hygieniaa ylläpitäviä keinoja. Näillä toimilla osaltaan parannetaan sairaalaympäristöjen hygeniatasoa, kehitetään tartuntojen ehkäisemiseen tähtääviä menettelytapoja ja hoitoon liittyviä toimenpiteitä. Yritysryhmäprojektin (2010-2012) tavoitteena on kehittää yritysten korkean hygienian hallintaan liittyviä tuotteita, palveluja, prosesseja ja konsepteja sairaaloiden ja terveydenhuollon arvoketjussa. Palvelukonseptit ja -kokonaisuudet edesauttavat hygieniakriittisten ympäristöjen hallintaa tulevaisuuden vaatimusten mukaisesti, luovat yrityksille ja yritysverkostoille uusia liiketoimintamahdollisuuksia sekä mahdollistavat kustannussäästöjä ja palvelutason kohoamisen julkisen sektorin näkökulmasta.

KW - hospital

KW - hygiene

M3 - Article

VL - 72

JO - Tekstiililehti

JF - Tekstiililehti

SN - 0040-2370

IS - 5

M1 - 14

ER -