Hitsattujen teräsrakenteiden myöstö

Jouko Koivula, Pertti Auerkari

  Research output: Book/ReportReport

  Abstract

  Julkaisussa tarkastellaan ensin myöstön tarkoitusta, tavoitteita ja sen vaikutuksia sekä suoritusta yleisesti. Tarkempi huomio kiinnitetään myöstön vaikutukseen hitsausliitoksen jäännösjännityksiin ja ominaisuuksiin sekä myöstön suoritustekniikkaan ja syntyviin muodonmuutoksiin. Käsitellään myös standardien ja määräysten asettamia vaatimuksia ja niiden merkitystä sekä arvioidaan myöstön tarpeellisuutta rakenne- ja materiaalikohtaisesti.
  Original languageFinnish
  Place of PublicationEspoo
  PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
  Number of pages88
  ISBN (Print)951-38-2286-9
  Publication statusPublished - 1985
  MoE publication typeD4 Published development or research report or study

  Publication series

  SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
  Number444
  ISSN0358-5085

  Fingerprint

  steel

  Keywords

  • welded joints
  • stress relieving
  • heat treatment
  • requirements
  • welding

  Cite this

  Koivula, J., & Auerkari, P. (1985). Hitsattujen teräsrakenteiden myöstö. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 444
  Koivula, Jouko ; Auerkari, Pertti. / Hitsattujen teräsrakenteiden myöstö. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 88 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 444).
  @book{6cbff389f678447a8ed8d8a5e74ce0f0,
  title = "Hitsattujen ter{\"a}srakenteiden my{\"o}st{\"o}",
  abstract = "Julkaisussa tarkastellaan ensin my{\"o}st{\"o}n tarkoitusta, tavoitteita ja sen vaikutuksia sek{\"a} suoritusta yleisesti. Tarkempi huomio kiinnitet{\"a}{\"a}n my{\"o}st{\"o}n vaikutukseen hitsausliitoksen j{\"a}{\"a}nn{\"o}sj{\"a}nnityksiin ja ominaisuuksiin sek{\"a} my{\"o}st{\"o}n suoritustekniikkaan ja syntyviin muodonmuutoksiin. K{\"a}sitell{\"a}{\"a}n my{\"o}s standardien ja m{\"a}{\"a}r{\"a}ysten asettamia vaatimuksia ja niiden merkityst{\"a} sek{\"a} arvioidaan my{\"o}st{\"o}n tarpeellisuutta rakenne- ja materiaalikohtaisesti.",
  keywords = "welded joints, stress relieving, heat treatment, requirements, welding",
  author = "Jouko Koivula and Pertti Auerkari",
  year = "1985",
  language = "Finnish",
  isbn = "951-38-2286-9",
  series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
  publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
  number = "444",
  address = "Finland",

  }

  Koivula, J & Auerkari, P 1985, Hitsattujen teräsrakenteiden myöstö. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 444, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

  Hitsattujen teräsrakenteiden myöstö. / Koivula, Jouko; Auerkari, Pertti.

  Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 88 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 444).

  Research output: Book/ReportReport

  TY - BOOK

  T1 - Hitsattujen teräsrakenteiden myöstö

  AU - Koivula, Jouko

  AU - Auerkari, Pertti

  PY - 1985

  Y1 - 1985

  N2 - Julkaisussa tarkastellaan ensin myöstön tarkoitusta, tavoitteita ja sen vaikutuksia sekä suoritusta yleisesti. Tarkempi huomio kiinnitetään myöstön vaikutukseen hitsausliitoksen jäännösjännityksiin ja ominaisuuksiin sekä myöstön suoritustekniikkaan ja syntyviin muodonmuutoksiin. Käsitellään myös standardien ja määräysten asettamia vaatimuksia ja niiden merkitystä sekä arvioidaan myöstön tarpeellisuutta rakenne- ja materiaalikohtaisesti.

  AB - Julkaisussa tarkastellaan ensin myöstön tarkoitusta, tavoitteita ja sen vaikutuksia sekä suoritusta yleisesti. Tarkempi huomio kiinnitetään myöstön vaikutukseen hitsausliitoksen jäännösjännityksiin ja ominaisuuksiin sekä myöstön suoritustekniikkaan ja syntyviin muodonmuutoksiin. Käsitellään myös standardien ja määräysten asettamia vaatimuksia ja niiden merkitystä sekä arvioidaan myöstön tarpeellisuutta rakenne- ja materiaalikohtaisesti.

  KW - welded joints

  KW - stress relieving

  KW - heat treatment

  KW - requirements

  KW - welding

  M3 - Report

  SN - 951-38-2286-9

  T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

  BT - Hitsattujen teräsrakenteiden myöstö

  PB - VTT Technical Research Centre of Finland

  CY - Espoo

  ER -

  Koivula J, Auerkari P. Hitsattujen teräsrakenteiden myöstö. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 88 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 444).