Hitsattujen teräsrakenteiden myöstö

Jouko Koivula, Pertti Auerkari

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Julkaisussa tarkastellaan ensin myöstön tarkoitusta, tavoitteita ja sen vaikutuksia sekä suoritusta yleisesti. Tarkempi huomio kiinnitetään myöstön vaikutukseen hitsausliitoksen jäännösjännityksiin ja ominaisuuksiin sekä myöstön suoritustekniikkaan ja syntyviin muodonmuutoksiin. Käsitellään myös standardien ja määräysten asettamia vaatimuksia ja niiden merkitystä sekä arvioidaan myöstön tarpeellisuutta rakenne- ja materiaalikohtaisesti.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages88
ISBN (Print)951-38-2286-9
Publication statusPublished - 1985
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

NameTiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus
PublisherVTT
Volume444

Fingerprint

steel

Keywords

  • welded joints
  • stress relieving
  • heat treatment
  • requirements
  • welding

Cite this

Koivula, J., & Auerkari, P. (1985). Hitsattujen teräsrakenteiden myöstö. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 444
Koivula, Jouko ; Auerkari, Pertti. / Hitsattujen teräsrakenteiden myöstö. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 88 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 444).
@book{6cbff389f678447a8ed8d8a5e74ce0f0,
title = "Hitsattujen ter{\"a}srakenteiden my{\"o}st{\"o}",
abstract = "Julkaisussa tarkastellaan ensin my{\"o}st{\"o}n tarkoitusta, tavoitteita ja sen vaikutuksia sek{\"a} suoritusta yleisesti. Tarkempi huomio kiinnitet{\"a}{\"a}n my{\"o}st{\"o}n vaikutukseen hitsausliitoksen j{\"a}{\"a}nn{\"o}sj{\"a}nnityksiin ja ominaisuuksiin sek{\"a} my{\"o}st{\"o}n suoritustekniikkaan ja syntyviin muodonmuutoksiin. K{\"a}sitell{\"a}{\"a}n my{\"o}s standardien ja m{\"a}{\"a}r{\"a}ysten asettamia vaatimuksia ja niiden merkityst{\"a} sek{\"a} arvioidaan my{\"o}st{\"o}n tarpeellisuutta rakenne- ja materiaalikohtaisesti.",
keywords = "welded joints, stress relieving, heat treatment, requirements, welding",
author = "Jouko Koivula and Pertti Auerkari",
year = "1985",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2286-9",
series = "Tiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
address = "Finland",

}

Koivula, J & Auerkari, P 1985, Hitsattujen teräsrakenteiden myöstö. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 444, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Hitsattujen teräsrakenteiden myöstö. / Koivula, Jouko; Auerkari, Pertti.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 88 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 444).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Hitsattujen teräsrakenteiden myöstö

AU - Koivula, Jouko

AU - Auerkari, Pertti

PY - 1985

Y1 - 1985

N2 - Julkaisussa tarkastellaan ensin myöstön tarkoitusta, tavoitteita ja sen vaikutuksia sekä suoritusta yleisesti. Tarkempi huomio kiinnitetään myöstön vaikutukseen hitsausliitoksen jäännösjännityksiin ja ominaisuuksiin sekä myöstön suoritustekniikkaan ja syntyviin muodonmuutoksiin. Käsitellään myös standardien ja määräysten asettamia vaatimuksia ja niiden merkitystä sekä arvioidaan myöstön tarpeellisuutta rakenne- ja materiaalikohtaisesti.

AB - Julkaisussa tarkastellaan ensin myöstön tarkoitusta, tavoitteita ja sen vaikutuksia sekä suoritusta yleisesti. Tarkempi huomio kiinnitetään myöstön vaikutukseen hitsausliitoksen jäännösjännityksiin ja ominaisuuksiin sekä myöstön suoritustekniikkaan ja syntyviin muodonmuutoksiin. Käsitellään myös standardien ja määräysten asettamia vaatimuksia ja niiden merkitystä sekä arvioidaan myöstön tarpeellisuutta rakenne- ja materiaalikohtaisesti.

KW - welded joints

KW - stress relieving

KW - heat treatment

KW - requirements

KW - welding

M3 - Report

SN - 951-38-2286-9

T3 - Tiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus

BT - Hitsattujen teräsrakenteiden myöstö

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Koivula J, Auerkari P. Hitsattujen teräsrakenteiden myöstö. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 88 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 444).