HPLC-tekniikka torjunta-aineiden monijäämämääritysmenetelmissä

Jari Tuominen, Osmo Mäkitie, Heikki Pyysalo, Tapani Suortti

Research output: Book/ReportReport

Abstract

HPCL-tekniikan (korkean erotuskyvyn nestekromatografia) käyttömahdollisuuksia pestisidianalytiikassa tutkitaan. Tavoitteena on soveltaa HPLC-tekniikkaa monijäämämenetelmiin ja tutkia sellaisia Suomessa yleisesti käytettyjä tortunta-aineita, jotka voidaan samanaikaisesti analysoida riittävän herkästi HPLC-tekniikkaa käyttäen. Tällaisia yhdisteitä ovat mm. diklofluanidi, vinklotsoliini, atsinfossi-metyyli ja -etyyli, bromofossi-metyyli ja -etyyli, parationi-metyyli ja -etyyli, fenitrotioni, dimetoaatti ja diatsinoni. Yhdisteille etsitään sopivat HPLC-ajo-olosuhteet ja määritetään niille määritysmenetelmien saannot sekä herkkyydet. Näytteinä ovat mansikka, tomaatti, kurkku ja salaatti. Em. torjunta-aineiden lisäksi tutkitaan aldikarbin HPLC-analytiikkaa.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages32
ISBN (Print)951-38-1733-4
Publication statusPublished - 1983
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number207
ISSN0358-5085

Cite this

Tuominen, J., Mäkitie, O., Pyysalo, H., & Suortti, T. (1983). HPLC-tekniikka torjunta-aineiden monijäämämääritysmenetelmissä. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 207
Tuominen, Jari ; Mäkitie, Osmo ; Pyysalo, Heikki ; Suortti, Tapani. / HPLC-tekniikka torjunta-aineiden monijäämämääritysmenetelmissä. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1983. 32 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 207).
@book{cb3b32a95a294efc91adf32293a37099,
title = "HPLC-tekniikka torjunta-aineiden monij{\"a}{\"a}m{\"a}m{\"a}{\"a}ritysmenetelmiss{\"a}",
abstract = "HPCL-tekniikan (korkean erotuskyvyn nestekromatografia) k{\"a}ytt{\"o}mahdollisuuksia pestisidianalytiikassa tutkitaan. Tavoitteena on soveltaa HPLC-tekniikkaa monij{\"a}{\"a}m{\"a}menetelmiin ja tutkia sellaisia Suomessa yleisesti k{\"a}ytettyj{\"a} tortunta-aineita, jotka voidaan samanaikaisesti analysoida riitt{\"a}v{\"a}n herk{\"a}sti HPLC-tekniikkaa k{\"a}ytt{\"a}en. T{\"a}llaisia yhdisteit{\"a} ovat mm. diklofluanidi, vinklotsoliini, atsinfossi-metyyli ja -etyyli, bromofossi-metyyli ja -etyyli, parationi-metyyli ja -etyyli, fenitrotioni, dimetoaatti ja diatsinoni. Yhdisteille etsit{\"a}{\"a}n sopivat HPLC-ajo-olosuhteet ja m{\"a}{\"a}ritet{\"a}{\"a}n niille m{\"a}{\"a}ritysmenetelmien saannot sek{\"a} herkkyydet. N{\"a}yttein{\"a} ovat mansikka, tomaatti, kurkku ja salaatti. Em. torjunta-aineiden lis{\"a}ksi tutkitaan aldikarbin HPLC-analytiikkaa.",
author = "Jari Tuominen and Osmo M{\"a}kitie and Heikki Pyysalo and Tapani Suortti",
year = "1983",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1733-4",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "207",
address = "Finland",

}

Tuominen, J, Mäkitie, O, Pyysalo, H & Suortti, T 1983, HPLC-tekniikka torjunta-aineiden monijäämämääritysmenetelmissä. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 207, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

HPLC-tekniikka torjunta-aineiden monijäämämääritysmenetelmissä. / Tuominen, Jari; Mäkitie, Osmo; Pyysalo, Heikki; Suortti, Tapani.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1983. 32 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 207).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - HPLC-tekniikka torjunta-aineiden monijäämämääritysmenetelmissä

AU - Tuominen, Jari

AU - Mäkitie, Osmo

AU - Pyysalo, Heikki

AU - Suortti, Tapani

PY - 1983

Y1 - 1983

N2 - HPCL-tekniikan (korkean erotuskyvyn nestekromatografia) käyttömahdollisuuksia pestisidianalytiikassa tutkitaan. Tavoitteena on soveltaa HPLC-tekniikkaa monijäämämenetelmiin ja tutkia sellaisia Suomessa yleisesti käytettyjä tortunta-aineita, jotka voidaan samanaikaisesti analysoida riittävän herkästi HPLC-tekniikkaa käyttäen. Tällaisia yhdisteitä ovat mm. diklofluanidi, vinklotsoliini, atsinfossi-metyyli ja -etyyli, bromofossi-metyyli ja -etyyli, parationi-metyyli ja -etyyli, fenitrotioni, dimetoaatti ja diatsinoni. Yhdisteille etsitään sopivat HPLC-ajo-olosuhteet ja määritetään niille määritysmenetelmien saannot sekä herkkyydet. Näytteinä ovat mansikka, tomaatti, kurkku ja salaatti. Em. torjunta-aineiden lisäksi tutkitaan aldikarbin HPLC-analytiikkaa.

AB - HPCL-tekniikan (korkean erotuskyvyn nestekromatografia) käyttömahdollisuuksia pestisidianalytiikassa tutkitaan. Tavoitteena on soveltaa HPLC-tekniikkaa monijäämämenetelmiin ja tutkia sellaisia Suomessa yleisesti käytettyjä tortunta-aineita, jotka voidaan samanaikaisesti analysoida riittävän herkästi HPLC-tekniikkaa käyttäen. Tällaisia yhdisteitä ovat mm. diklofluanidi, vinklotsoliini, atsinfossi-metyyli ja -etyyli, bromofossi-metyyli ja -etyyli, parationi-metyyli ja -etyyli, fenitrotioni, dimetoaatti ja diatsinoni. Yhdisteille etsitään sopivat HPLC-ajo-olosuhteet ja määritetään niille määritysmenetelmien saannot sekä herkkyydet. Näytteinä ovat mansikka, tomaatti, kurkku ja salaatti. Em. torjunta-aineiden lisäksi tutkitaan aldikarbin HPLC-analytiikkaa.

M3 - Report

SN - 951-38-1733-4

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - HPLC-tekniikka torjunta-aineiden monijäämämääritysmenetelmissä

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Tuominen J, Mäkitie O, Pyysalo H, Suortti T. HPLC-tekniikka torjunta-aineiden monijäämämääritysmenetelmissä. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1983. 32 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 207).