Hydrauliikan turvallisuus. Millaisia vaaratekijöitä liittyy hydrauliikkaan

Jorma Järvenpää

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Hydraulijärjestelmiin liittyy useita vaaratekijöitä, jotka sen parissa työskentelevän tulee ottaa huomioon. Keskeisin vaaratekijä on potentiaalienergia. Energia on varastoituneena järjestelmään vaikka se on näennäisesti pysähdyksissä. Energia voi purkautua toimilaitteiden tahattomina liikkeinä. Muita merkittäviä vaaratekijöitä ovat sähköiset ohjaukset ja niiden anturit mikäli ne ovat toiminnassa mentäessä koneen vaara-alueelle. Hydraulineste on myös vaaratekijä, joka on huomioitava. Nestesuihku voi lävistää ihon jo 7 bar paineella tai kuuma hydraulineste aiheuttaa palovammoja joutuessaan työntekijän iholle.
Original languageFinnish
Pages (from-to)6-7
JournalFluid Finland
Issue number1
Publication statusPublished - 2003
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Keywords

  • hydraulic
  • safety

Cite this

@article{4602c93a0aef4c07a3943bcb72d27199,
title = "Hydrauliikan turvallisuus. Millaisia vaaratekij{\"o}it{\"a} liittyy hydrauliikkaan",
abstract = "Hydraulij{\"a}rjestelmiin liittyy useita vaaratekij{\"o}it{\"a}, jotka sen parissa ty{\"o}skentelev{\"a}n tulee ottaa huomioon. Keskeisin vaaratekij{\"a} on potentiaalienergia. Energia on varastoituneena j{\"a}rjestelm{\"a}{\"a}n vaikka se on n{\"a}enn{\"a}isesti pys{\"a}hdyksiss{\"a}. Energia voi purkautua toimilaitteiden tahattomina liikkein{\"a}. Muita merkitt{\"a}vi{\"a} vaaratekij{\"o}it{\"a} ovat s{\"a}hk{\"o}iset ohjaukset ja niiden anturit mik{\"a}li ne ovat toiminnassa ment{\"a}ess{\"a} koneen vaara-alueelle. Hydraulineste on my{\"o}s vaaratekij{\"a}, joka on huomioitava. Nestesuihku voi l{\"a}vist{\"a}{\"a} ihon jo 7 bar paineella tai kuuma hydraulineste aiheuttaa palovammoja joutuessaan ty{\"o}ntekij{\"a}n iholle.",
keywords = "hydraulic, safety",
author = "Jorma J{\"a}rvenp{\"a}{\"a}",
year = "2003",
language = "Finnish",
pages = "6--7",
journal = "Fluid Finland",
issn = "1458-7599",
number = "1",

}

Hydrauliikan turvallisuus. Millaisia vaaratekijöitä liittyy hydrauliikkaan. / Järvenpää, Jorma.

In: Fluid Finland, No. 1, 2003, p. 6-7.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Hydrauliikan turvallisuus. Millaisia vaaratekijöitä liittyy hydrauliikkaan

AU - Järvenpää, Jorma

PY - 2003

Y1 - 2003

N2 - Hydraulijärjestelmiin liittyy useita vaaratekijöitä, jotka sen parissa työskentelevän tulee ottaa huomioon. Keskeisin vaaratekijä on potentiaalienergia. Energia on varastoituneena järjestelmään vaikka se on näennäisesti pysähdyksissä. Energia voi purkautua toimilaitteiden tahattomina liikkeinä. Muita merkittäviä vaaratekijöitä ovat sähköiset ohjaukset ja niiden anturit mikäli ne ovat toiminnassa mentäessä koneen vaara-alueelle. Hydraulineste on myös vaaratekijä, joka on huomioitava. Nestesuihku voi lävistää ihon jo 7 bar paineella tai kuuma hydraulineste aiheuttaa palovammoja joutuessaan työntekijän iholle.

AB - Hydraulijärjestelmiin liittyy useita vaaratekijöitä, jotka sen parissa työskentelevän tulee ottaa huomioon. Keskeisin vaaratekijä on potentiaalienergia. Energia on varastoituneena järjestelmään vaikka se on näennäisesti pysähdyksissä. Energia voi purkautua toimilaitteiden tahattomina liikkeinä. Muita merkittäviä vaaratekijöitä ovat sähköiset ohjaukset ja niiden anturit mikäli ne ovat toiminnassa mentäessä koneen vaara-alueelle. Hydraulineste on myös vaaratekijä, joka on huomioitava. Nestesuihku voi lävistää ihon jo 7 bar paineella tai kuuma hydraulineste aiheuttaa palovammoja joutuessaan työntekijän iholle.

KW - hydraulic

KW - safety

M3 - Article

SP - 6

EP - 7

JO - Fluid Finland

JF - Fluid Finland

SN - 1458-7599

IS - 1

ER -