Hydraulisylinterin tiivisteet arktisissa olosuhteissa

Seppo Mikkonen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tarkastellaan tiivistetyyppien ja -materiaalien sopivuutta hydraulisylinterien tiivisteiksi arktisiin olosuhteisiin, missä alimmat lämpötilat ovat jopa -60°C. Tavanomaiset ratkaisut eivät ole käyttökelpoisia, ja kylmiin olosuhteisiin tarkoitetut materiaalilaadut kuluvat helposti kesällä tai koneen lämmettyä esiintyvissä korkeissa lämpötiloissa. Selvitys perustuu kirjallisuudesta saatuihin tietoihin. Hyvien ratkaisujen löytäminen vaatii kokeita käytännön olosuhteissa, mutta tämän tutkimusalueen kokeita on tehty varsin vähän.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages35
ISBN (Print)951-38-1602-8
Publication statusPublished - 1982
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number151
ISSN0358-5085

Fingerprint

seals
Arctic region
fluid mechanics

Cite this

Mikkonen, S. (1982). Hydraulisylinterin tiivisteet arktisissa olosuhteissa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 151
Mikkonen, Seppo. / Hydraulisylinterin tiivisteet arktisissa olosuhteissa. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 35 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 151).
@book{bab12f83c02a4986a01eb558ba9f7473,
title = "Hydraulisylinterin tiivisteet arktisissa olosuhteissa",
abstract = "Tarkastellaan tiivistetyyppien ja -materiaalien sopivuutta hydraulisylinterien tiivisteiksi arktisiin olosuhteisiin, miss{\"a} alimmat l{\"a}mp{\"o}tilat ovat jopa -60°C. Tavanomaiset ratkaisut eiv{\"a}t ole k{\"a}ytt{\"o}kelpoisia, ja kylmiin olosuhteisiin tarkoitetut materiaalilaadut kuluvat helposti kes{\"a}ll{\"a} tai koneen l{\"a}mmetty{\"a} esiintyviss{\"a} korkeissa l{\"a}mp{\"o}tiloissa. Selvitys perustuu kirjallisuudesta saatuihin tietoihin. Hyvien ratkaisujen l{\"o}yt{\"a}minen vaatii kokeita k{\"a}yt{\"a}nn{\"o}n olosuhteissa, mutta t{\"a}m{\"a}n tutkimusalueen kokeita on tehty varsin v{\"a}h{\"a}n.",
author = "Seppo Mikkonen",
year = "1982",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1602-8",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "151",
address = "Finland",

}

Mikkonen, S 1982, Hydraulisylinterin tiivisteet arktisissa olosuhteissa. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 151, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Hydraulisylinterin tiivisteet arktisissa olosuhteissa. / Mikkonen, Seppo.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 35 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 151).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Hydraulisylinterin tiivisteet arktisissa olosuhteissa

AU - Mikkonen, Seppo

PY - 1982

Y1 - 1982

N2 - Tarkastellaan tiivistetyyppien ja -materiaalien sopivuutta hydraulisylinterien tiivisteiksi arktisiin olosuhteisiin, missä alimmat lämpötilat ovat jopa -60°C. Tavanomaiset ratkaisut eivät ole käyttökelpoisia, ja kylmiin olosuhteisiin tarkoitetut materiaalilaadut kuluvat helposti kesällä tai koneen lämmettyä esiintyvissä korkeissa lämpötiloissa. Selvitys perustuu kirjallisuudesta saatuihin tietoihin. Hyvien ratkaisujen löytäminen vaatii kokeita käytännön olosuhteissa, mutta tämän tutkimusalueen kokeita on tehty varsin vähän.

AB - Tarkastellaan tiivistetyyppien ja -materiaalien sopivuutta hydraulisylinterien tiivisteiksi arktisiin olosuhteisiin, missä alimmat lämpötilat ovat jopa -60°C. Tavanomaiset ratkaisut eivät ole käyttökelpoisia, ja kylmiin olosuhteisiin tarkoitetut materiaalilaadut kuluvat helposti kesällä tai koneen lämmettyä esiintyvissä korkeissa lämpötiloissa. Selvitys perustuu kirjallisuudesta saatuihin tietoihin. Hyvien ratkaisujen löytäminen vaatii kokeita käytännön olosuhteissa, mutta tämän tutkimusalueen kokeita on tehty varsin vähän.

M3 - Report

SN - 951-38-1602-8

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Hydraulisylinterin tiivisteet arktisissa olosuhteissa

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Mikkonen S. Hydraulisylinterin tiivisteet arktisissa olosuhteissa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 35 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 151).