Hydridivetyvarasto

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Uusiutuvia energialähteitä, kuten aurinko- ja tuulienergiaa voidaan hyödyntää suoraan lämpönä ja sähkönä vain rajoitetusti. Laajamittainen aurinko- ja tuulienergian hyödyntäminen vaatii sellaisen energiansiirtäjän kehittämistä, jota voidaan varastoida, kuljettaa ja muuntaa ympäristöystävällisesti takaisin lämmöksi ja sähköksi. Vedyn käyttö osana uusiutuvia energiajärjestelmiä perustuu vetykaasun monipuolisuuteen energian siirtäjänä, varastoijana ja muuntajana. Metallihydridit ovat turvallinen ja kompakti menetelmä varastoida vetykaasua. Metallihydridit ovat metalliseoksia, jotka reagoivat toistuvasti vetykaasun kanssa matalassa paineessa ja lämpötilassa. Tutkimuksessa rakennettiin hydridivetyvarasto, jonka varastointikapasiteetti oli 1,6 m3 vetykaasua. Hydridivaraston latauspaine oli 5 bar lämpötilassa 20 °C. Varaston purkauspaine riippui varaston lämpötilasta ja oli 2-40 bar 20-75 °C:n lämpötiloissa. Varaston purkausaste oli yli 93 % 20 °C:n lämpötilassa.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages29
ISBN (Print)951-38-4117-0
Publication statusPublished - 1992
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesVTT Julkaisuja - Publikationer
Number769
ISSN1235-0613

Fingerprint

Metals

Keywords

  • energy storage
  • containers
  • hydrogen
  • metal hydrides
  • storage tanks
  • tests
  • temperature
  • pressure
  • capacity
  • properties

Cite this

Tähtinen, S. (1992). Hydridivetyvarasto. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Julkaisuja - Publikationer, No. 769
Tähtinen, Seppo. / Hydridivetyvarasto. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1992. 29 p. (VTT Julkaisuja - Publikationer; No. 769).
@book{5c28dd50ebdd41148cfebec306a72dcf,
title = "Hydridivetyvarasto",
abstract = "Uusiutuvia energial{\"a}hteit{\"a}, kuten aurinko- ja tuulienergiaa voidaan hy{\"o}dynt{\"a}{\"a} suoraan l{\"a}mp{\"o}n{\"a} ja s{\"a}hk{\"o}n{\"a} vain rajoitetusti. Laajamittainen aurinko- ja tuulienergian hy{\"o}dynt{\"a}minen vaatii sellaisen energiansiirt{\"a}j{\"a}n kehitt{\"a}mist{\"a}, jota voidaan varastoida, kuljettaa ja muuntaa ymp{\"a}rist{\"o}yst{\"a}v{\"a}llisesti takaisin l{\"a}mm{\"o}ksi ja s{\"a}hk{\"o}ksi. Vedyn k{\"a}ytt{\"o} osana uusiutuvia energiaj{\"a}rjestelmi{\"a} perustuu vetykaasun monipuolisuuteen energian siirt{\"a}j{\"a}n{\"a}, varastoijana ja muuntajana. Metallihydridit ovat turvallinen ja kompakti menetelm{\"a} varastoida vetykaasua. Metallihydridit ovat metalliseoksia, jotka reagoivat toistuvasti vetykaasun kanssa matalassa paineessa ja l{\"a}mp{\"o}tilassa. Tutkimuksessa rakennettiin hydridivetyvarasto, jonka varastointikapasiteetti oli 1,6 m3 vetykaasua. Hydridivaraston latauspaine oli 5 bar l{\"a}mp{\"o}tilassa 20 °C. Varaston purkauspaine riippui varaston l{\"a}mp{\"o}tilasta ja oli 2-40 bar 20-75 °C:n l{\"a}mp{\"o}tiloissa. Varaston purkausaste oli yli 93 {\%} 20 °C:n l{\"a}mp{\"o}tilassa.",
keywords = "energy storage, containers, hydrogen, metal hydrides, storage tanks, tests, temperature, pressure, capacity, properties",
author = "Seppo T{\"a}htinen",
note = "in RawData",
year = "1992",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-4117-0",
series = "VTT Julkaisuja - Publikationer",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "769",
address = "Finland",

}

Tähtinen, S 1992, Hydridivetyvarasto. VTT Julkaisuja - Publikationer, no. 769, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Hydridivetyvarasto. / Tähtinen, Seppo.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1992. 29 p. (VTT Julkaisuja - Publikationer; No. 769).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Hydridivetyvarasto

AU - Tähtinen, Seppo

N1 - in RawData

PY - 1992

Y1 - 1992

N2 - Uusiutuvia energialähteitä, kuten aurinko- ja tuulienergiaa voidaan hyödyntää suoraan lämpönä ja sähkönä vain rajoitetusti. Laajamittainen aurinko- ja tuulienergian hyödyntäminen vaatii sellaisen energiansiirtäjän kehittämistä, jota voidaan varastoida, kuljettaa ja muuntaa ympäristöystävällisesti takaisin lämmöksi ja sähköksi. Vedyn käyttö osana uusiutuvia energiajärjestelmiä perustuu vetykaasun monipuolisuuteen energian siirtäjänä, varastoijana ja muuntajana. Metallihydridit ovat turvallinen ja kompakti menetelmä varastoida vetykaasua. Metallihydridit ovat metalliseoksia, jotka reagoivat toistuvasti vetykaasun kanssa matalassa paineessa ja lämpötilassa. Tutkimuksessa rakennettiin hydridivetyvarasto, jonka varastointikapasiteetti oli 1,6 m3 vetykaasua. Hydridivaraston latauspaine oli 5 bar lämpötilassa 20 °C. Varaston purkauspaine riippui varaston lämpötilasta ja oli 2-40 bar 20-75 °C:n lämpötiloissa. Varaston purkausaste oli yli 93 % 20 °C:n lämpötilassa.

AB - Uusiutuvia energialähteitä, kuten aurinko- ja tuulienergiaa voidaan hyödyntää suoraan lämpönä ja sähkönä vain rajoitetusti. Laajamittainen aurinko- ja tuulienergian hyödyntäminen vaatii sellaisen energiansiirtäjän kehittämistä, jota voidaan varastoida, kuljettaa ja muuntaa ympäristöystävällisesti takaisin lämmöksi ja sähköksi. Vedyn käyttö osana uusiutuvia energiajärjestelmiä perustuu vetykaasun monipuolisuuteen energian siirtäjänä, varastoijana ja muuntajana. Metallihydridit ovat turvallinen ja kompakti menetelmä varastoida vetykaasua. Metallihydridit ovat metalliseoksia, jotka reagoivat toistuvasti vetykaasun kanssa matalassa paineessa ja lämpötilassa. Tutkimuksessa rakennettiin hydridivetyvarasto, jonka varastointikapasiteetti oli 1,6 m3 vetykaasua. Hydridivaraston latauspaine oli 5 bar lämpötilassa 20 °C. Varaston purkauspaine riippui varaston lämpötilasta ja oli 2-40 bar 20-75 °C:n lämpötiloissa. Varaston purkausaste oli yli 93 % 20 °C:n lämpötilassa.

KW - energy storage

KW - containers

KW - hydrogen

KW - metal hydrides

KW - storage tanks

KW - tests

KW - temperature

KW - pressure

KW - capacity

KW - properties

M3 - Report

SN - 951-38-4117-0

T3 - VTT Julkaisuja - Publikationer

BT - Hydridivetyvarasto

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Tähtinen S. Hydridivetyvarasto. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1992. 29 p. (VTT Julkaisuja - Publikationer; No. 769).