Hydridivetyvarasto

  Research output: Book/ReportReport

  Abstract

  Uusiutuvia energialähteitä, kuten aurinko- ja tuulienergiaa voidaan hyödyntää suoraan lämpönä ja sähkönä vain rajoitetusti. Laajamittainen aurinko- ja tuulienergian hyödyntäminen vaatii sellaisen energiansiirtäjän kehittämistä, jota voidaan varastoida, kuljettaa ja muuntaa ympäristöystävällisesti takaisin lämmöksi ja sähköksi. Vedyn käyttö osana uusiutuvia energiajärjestelmiä perustuu vetykaasun monipuolisuuteen energian siirtäjänä, varastoijana ja muuntajana. Metallihydridit ovat turvallinen ja kompakti menetelmä varastoida vetykaasua. Metallihydridit ovat metalliseoksia, jotka reagoivat toistuvasti vetykaasun kanssa matalassa paineessa ja lämpötilassa. Tutkimuksessa rakennettiin hydridivetyvarasto, jonka varastointikapasiteetti oli 1,6 m3 vetykaasua. Hydridivaraston latauspaine oli 5 bar lämpötilassa 20 °C. Varaston purkauspaine riippui varaston lämpötilasta ja oli 2-40 bar 20-75 °C:n lämpötiloissa. Varaston purkausaste oli yli 93 % 20 °C:n lämpötilassa.
  Original languageFinnish
  Place of PublicationEspoo
  PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
  Number of pages29
  ISBN (Print)951-38-4117-0
  Publication statusPublished - 1992
  MoE publication typeD4 Published development or research report or study

  Publication series

  SeriesVTT Julkaisuja - Publikationer
  Number769
  ISSN1235-0613

  Fingerprint

  Metals

  Keywords

  • energy storage
  • containers
  • hydrogen
  • metal hydrides
  • storage tanks
  • tests
  • temperature
  • pressure
  • capacity
  • properties

  Cite this

  Tähtinen, S. (1992). Hydridivetyvarasto. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Julkaisuja - Publikationer, No. 769
  Tähtinen, Seppo. / Hydridivetyvarasto. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1992. 29 p. (VTT Julkaisuja - Publikationer; No. 769).
  @book{5c28dd50ebdd41148cfebec306a72dcf,
  title = "Hydridivetyvarasto",
  abstract = "Uusiutuvia energial{\"a}hteit{\"a}, kuten aurinko- ja tuulienergiaa voidaan hy{\"o}dynt{\"a}{\"a} suoraan l{\"a}mp{\"o}n{\"a} ja s{\"a}hk{\"o}n{\"a} vain rajoitetusti. Laajamittainen aurinko- ja tuulienergian hy{\"o}dynt{\"a}minen vaatii sellaisen energiansiirt{\"a}j{\"a}n kehitt{\"a}mist{\"a}, jota voidaan varastoida, kuljettaa ja muuntaa ymp{\"a}rist{\"o}yst{\"a}v{\"a}llisesti takaisin l{\"a}mm{\"o}ksi ja s{\"a}hk{\"o}ksi. Vedyn k{\"a}ytt{\"o} osana uusiutuvia energiaj{\"a}rjestelmi{\"a} perustuu vetykaasun monipuolisuuteen energian siirt{\"a}j{\"a}n{\"a}, varastoijana ja muuntajana. Metallihydridit ovat turvallinen ja kompakti menetelm{\"a} varastoida vetykaasua. Metallihydridit ovat metalliseoksia, jotka reagoivat toistuvasti vetykaasun kanssa matalassa paineessa ja l{\"a}mp{\"o}tilassa. Tutkimuksessa rakennettiin hydridivetyvarasto, jonka varastointikapasiteetti oli 1,6 m3 vetykaasua. Hydridivaraston latauspaine oli 5 bar l{\"a}mp{\"o}tilassa 20 °C. Varaston purkauspaine riippui varaston l{\"a}mp{\"o}tilasta ja oli 2-40 bar 20-75 °C:n l{\"a}mp{\"o}tiloissa. Varaston purkausaste oli yli 93 {\%} 20 °C:n l{\"a}mp{\"o}tilassa.",
  keywords = "energy storage, containers, hydrogen, metal hydrides, storage tanks, tests, temperature, pressure, capacity, properties",
  author = "Seppo T{\"a}htinen",
  note = "in RawData",
  year = "1992",
  language = "Finnish",
  isbn = "951-38-4117-0",
  series = "VTT Julkaisuja - Publikationer",
  publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
  number = "769",
  address = "Finland",

  }

  Tähtinen, S 1992, Hydridivetyvarasto. VTT Julkaisuja - Publikationer, no. 769, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

  Hydridivetyvarasto. / Tähtinen, Seppo.

  Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1992. 29 p. (VTT Julkaisuja - Publikationer; No. 769).

  Research output: Book/ReportReport

  TY - BOOK

  T1 - Hydridivetyvarasto

  AU - Tähtinen, Seppo

  N1 - in RawData

  PY - 1992

  Y1 - 1992

  N2 - Uusiutuvia energialähteitä, kuten aurinko- ja tuulienergiaa voidaan hyödyntää suoraan lämpönä ja sähkönä vain rajoitetusti. Laajamittainen aurinko- ja tuulienergian hyödyntäminen vaatii sellaisen energiansiirtäjän kehittämistä, jota voidaan varastoida, kuljettaa ja muuntaa ympäristöystävällisesti takaisin lämmöksi ja sähköksi. Vedyn käyttö osana uusiutuvia energiajärjestelmiä perustuu vetykaasun monipuolisuuteen energian siirtäjänä, varastoijana ja muuntajana. Metallihydridit ovat turvallinen ja kompakti menetelmä varastoida vetykaasua. Metallihydridit ovat metalliseoksia, jotka reagoivat toistuvasti vetykaasun kanssa matalassa paineessa ja lämpötilassa. Tutkimuksessa rakennettiin hydridivetyvarasto, jonka varastointikapasiteetti oli 1,6 m3 vetykaasua. Hydridivaraston latauspaine oli 5 bar lämpötilassa 20 °C. Varaston purkauspaine riippui varaston lämpötilasta ja oli 2-40 bar 20-75 °C:n lämpötiloissa. Varaston purkausaste oli yli 93 % 20 °C:n lämpötilassa.

  AB - Uusiutuvia energialähteitä, kuten aurinko- ja tuulienergiaa voidaan hyödyntää suoraan lämpönä ja sähkönä vain rajoitetusti. Laajamittainen aurinko- ja tuulienergian hyödyntäminen vaatii sellaisen energiansiirtäjän kehittämistä, jota voidaan varastoida, kuljettaa ja muuntaa ympäristöystävällisesti takaisin lämmöksi ja sähköksi. Vedyn käyttö osana uusiutuvia energiajärjestelmiä perustuu vetykaasun monipuolisuuteen energian siirtäjänä, varastoijana ja muuntajana. Metallihydridit ovat turvallinen ja kompakti menetelmä varastoida vetykaasua. Metallihydridit ovat metalliseoksia, jotka reagoivat toistuvasti vetykaasun kanssa matalassa paineessa ja lämpötilassa. Tutkimuksessa rakennettiin hydridivetyvarasto, jonka varastointikapasiteetti oli 1,6 m3 vetykaasua. Hydridivaraston latauspaine oli 5 bar lämpötilassa 20 °C. Varaston purkauspaine riippui varaston lämpötilasta ja oli 2-40 bar 20-75 °C:n lämpötiloissa. Varaston purkausaste oli yli 93 % 20 °C:n lämpötilassa.

  KW - energy storage

  KW - containers

  KW - hydrogen

  KW - metal hydrides

  KW - storage tanks

  KW - tests

  KW - temperature

  KW - pressure

  KW - capacity

  KW - properties

  M3 - Report

  SN - 951-38-4117-0

  T3 - VTT Julkaisuja - Publikationer

  BT - Hydridivetyvarasto

  PB - VTT Technical Research Centre of Finland

  CY - Espoo

  ER -

  Tähtinen S. Hydridivetyvarasto. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1992. 29 p. (VTT Julkaisuja - Publikationer; No. 769).