Hyvä kunnostuskäytäntö pilaantuneiden maiden käsittelyssä

Ulla-Maija Mroueh, Pasi Vahanne

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Ympäristöyritysten Liiton alotteesta on laadittu ohjeraportti pilaantuneiden maiden hyvästä kunnostuskäytännöstä. Tavoitteena on kunnostusten hallittu ja hyvälaatuinen toteutus parasta käyttökelpoista tekniikkaa käyttäen. Erityisesti on pyritty löytämään ratkaisuja käytännön hankkeissa tunnistettuihin ongelmiin. Käsiteltävät kunnostusmenetelmät ovat kompostointi, termodesorptio, pesu, huokoskaasukäsittely ja stabilointi. Massojen kaivua, kuljetuksia ja välivarastointia sekä hyötykäyttöä, kaatopaikkasijoitusta ja tiivistysrakenteita koskevat suositukset esitetään omina kokonaisuuksinaan.
Original languageFinnish
Pages (from-to)80-85
JournalYmpäristö ja Terveys
Issue number2-3
Publication statusPublished - 2004
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

Mroueh, Ulla-Maija ; Vahanne, Pasi. / Hyvä kunnostuskäytäntö pilaantuneiden maiden käsittelyssä. In: Ympäristö ja Terveys. 2004 ; No. 2-3. pp. 80-85.
@article{ae040d544b7f42d2bbeca664076bcb1f,
title = "Hyv{\"a} kunnostusk{\"a}yt{\"a}nt{\"o} pilaantuneiden maiden k{\"a}sittelyss{\"a}",
abstract = "Ymp{\"a}rist{\"o}yritysten Liiton alotteesta on laadittu ohjeraportti pilaantuneiden maiden hyv{\"a}st{\"a} kunnostusk{\"a}yt{\"a}nn{\"o}st{\"a}. Tavoitteena on kunnostusten hallittu ja hyv{\"a}laatuinen toteutus parasta k{\"a}ytt{\"o}kelpoista tekniikkaa k{\"a}ytt{\"a}en. Erityisesti on pyritty l{\"o}yt{\"a}m{\"a}{\"a}n ratkaisuja k{\"a}yt{\"a}nn{\"o}n hankkeissa tunnistettuihin ongelmiin. K{\"a}sitelt{\"a}v{\"a}t kunnostusmenetelm{\"a}t ovat kompostointi, termodesorptio, pesu, huokoskaasuk{\"a}sittely ja stabilointi. Massojen kaivua, kuljetuksia ja v{\"a}livarastointia sek{\"a} hy{\"o}tyk{\"a}ytt{\"o}{\"a}, kaatopaikkasijoitusta ja tiivistysrakenteita koskevat suositukset esitet{\"a}{\"a}n omina kokonaisuuksinaan.",
author = "Ulla-Maija Mroueh and Pasi Vahanne",
note = "Project code: D1SU00463",
year = "2004",
language = "Finnish",
pages = "80--85",
journal = "Ymp{\"a}rist{\"o} ja Terveys",
issn = "0358-3333",
publisher = "Suomen Ymp{\"a}rist{\"o}- ja Terveysalan Kustannus Oy",
number = "2-3",

}

Hyvä kunnostuskäytäntö pilaantuneiden maiden käsittelyssä. / Mroueh, Ulla-Maija; Vahanne, Pasi.

In: Ympäristö ja Terveys, No. 2-3, 2004, p. 80-85.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Hyvä kunnostuskäytäntö pilaantuneiden maiden käsittelyssä

AU - Mroueh, Ulla-Maija

AU - Vahanne, Pasi

N1 - Project code: D1SU00463

PY - 2004

Y1 - 2004

N2 - Ympäristöyritysten Liiton alotteesta on laadittu ohjeraportti pilaantuneiden maiden hyvästä kunnostuskäytännöstä. Tavoitteena on kunnostusten hallittu ja hyvälaatuinen toteutus parasta käyttökelpoista tekniikkaa käyttäen. Erityisesti on pyritty löytämään ratkaisuja käytännön hankkeissa tunnistettuihin ongelmiin. Käsiteltävät kunnostusmenetelmät ovat kompostointi, termodesorptio, pesu, huokoskaasukäsittely ja stabilointi. Massojen kaivua, kuljetuksia ja välivarastointia sekä hyötykäyttöä, kaatopaikkasijoitusta ja tiivistysrakenteita koskevat suositukset esitetään omina kokonaisuuksinaan.

AB - Ympäristöyritysten Liiton alotteesta on laadittu ohjeraportti pilaantuneiden maiden hyvästä kunnostuskäytännöstä. Tavoitteena on kunnostusten hallittu ja hyvälaatuinen toteutus parasta käyttökelpoista tekniikkaa käyttäen. Erityisesti on pyritty löytämään ratkaisuja käytännön hankkeissa tunnistettuihin ongelmiin. Käsiteltävät kunnostusmenetelmät ovat kompostointi, termodesorptio, pesu, huokoskaasukäsittely ja stabilointi. Massojen kaivua, kuljetuksia ja välivarastointia sekä hyötykäyttöä, kaatopaikkasijoitusta ja tiivistysrakenteita koskevat suositukset esitetään omina kokonaisuuksinaan.

M3 - Article

SP - 80

EP - 85

JO - Ympäristö ja Terveys

JF - Ympäristö ja Terveys

SN - 0358-3333

IS - 2-3

ER -