IEA Bioenergy: Tärkein yksittäinen t&k-toiminnan kansainvälinen verkottumiskanava

Kai Sipilä

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingConference article in proceedingsScientific

Abstract

IEA:n Bioenergiaohjelma (agreement) on eräs OECD-maiden energiajärjestön International Energy Agencyn aktiivisempia ja suurimpia verkostoja uusiutuvien energialähteiden alueella. Tällä hetkellä siihen kuuluu 18 maata ja uusia niin OECD- kuin sen ulkopuolisiakin maita on hakeutumassa ohjelmaan mukaan. Myös EU:n komissio on edustettuna useissa projekteissa, FAO:n ja Maailmanpankin kanssa on erillinen tiedonvaihtosopimus. Käytännön työ etenee kolmivuotiskausittain, uusin jakso alkoi vuoden 2001 alusta. Työ on ajettu 13 eri taskiin eli projektiin, joista Suomesta Yrjö Solantausta koordinoi niistä yhtä, nimeltään "Bioenergiakonseptien teknistaloudellinen kilpailukyky", josta on erillinen esitys vuosikirjassa. Suomi on mukana 7 projektissa. Yhden projektin vuotuinen osanottomaksu on keskimäärin 10 000 US$/a (n. 11 735 ), joten Suomen kustannukset ovat noin 500 000 mk/a jäsenmaksuina lisättynä projektien vastuuhenkilöiden osanotto- ja matkakuluilla. Ohjelman puheen-johtajana toimii Dr. Josef Spitzer Joennum Researchistä Itävallasta. Suomen edustajina johtoryhmässä ovat Kai Sipilä VTT Energiasta ja Heikki Kotila Tekesistä. Lokakuussa 2002 johtoryhmä kokoontuu jälleen Suomessa. Tiedonvaihtokanavana IEA:n Bioenergiaohjelma on mielestäni tehokkain kansainvälinen verkottumiskanava tutkimus- ja kehitystoiminnan asioissa, ja sen hyöty korostuu erityisesti mentäessä EU:n ulkopuolelle niin Amerikkaan kuin Kaukoitään. Ohjelman kautta on helppo saada niin nettisivujen kuin henkilökohtaisten kontaktien kautta nopeasti tietoa ulkomailta, ja toisaalta viestittää tehokkaasti suomalaisen bioenergiaosaamisen tuloksista ja sisällöstä tuleville yhteistyöpartnereille ja asiakkaille. Yritystahoja ja yrityshankkeiden tuloksia toivotaan projekteihin entistä aktiivisemmmin. Ohjelman nettisivut löytyvät www.ieabioenergy.com sekä Suomen IEA:n hankkeiden osalta www.tekes.tietokoura.com/iea/.
Original languageFinnish
Title of host publicationPuuenergian teknologiaohjelman vuosikirja 2001
Subtitle of host publicationPuuenergian teknologiaohjelman vuosiseminaari
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Pages427-432
ISBN (Electronic)951-38-5723-9
ISBN (Print)951-38-5722-0
Publication statusPublished - 2001
MoE publication typeB3 Non-refereed article in conference proceedings
EventPuuenergian teknologiaohjelman vuosiseminaari - Jyväskylä, Finland
Duration: 5 Sep 20016 Sep 2001

Publication series

SeriesVTT Symposium
Number216
ISSN0357-9387

Seminar

SeminarPuuenergian teknologiaohjelman vuosiseminaari
CountryFinland
CityJyväskylä
Period5/09/016/09/01

Cite this

Sipilä, K. (2001). IEA Bioenergy: Tärkein yksittäinen t&k-toiminnan kansainvälinen verkottumiskanava. In Puuenergian teknologiaohjelman vuosikirja 2001: Puuenergian teknologiaohjelman vuosiseminaari (pp. 427-432). Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Symposium, No. 216
Sipilä, Kai. / IEA Bioenergy : Tärkein yksittäinen t&k-toiminnan kansainvälinen verkottumiskanava. Puuenergian teknologiaohjelman vuosikirja 2001: Puuenergian teknologiaohjelman vuosiseminaari. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2001. pp. 427-432 (VTT Symposium; No. 216).
@inproceedings{348ad74ee23442cc883bb1337c018bd2,
title = "IEA Bioenergy: T{\"a}rkein yksitt{\"a}inen t&k-toiminnan kansainv{\"a}linen verkottumiskanava",
abstract = "IEA:n Bioenergiaohjelma (agreement) on er{\"a}s OECD-maiden energiaj{\"a}rjest{\"o}n International Energy Agencyn aktiivisempia ja suurimpia verkostoja uusiutuvien energial{\"a}hteiden alueella. T{\"a}ll{\"a} hetkell{\"a} siihen kuuluu 18 maata ja uusia niin OECD- kuin sen ulkopuolisiakin maita on hakeutumassa ohjelmaan mukaan. My{\"o}s EU:n komissio on edustettuna useissa projekteissa, FAO:n ja Maailmanpankin kanssa on erillinen tiedonvaihtosopimus. K{\"a}yt{\"a}nn{\"o}n ty{\"o} etenee kolmivuotiskausittain, uusin jakso alkoi vuoden 2001 alusta. Ty{\"o} on ajettu 13 eri taskiin eli projektiin, joista Suomesta Yrj{\"o} Solantausta koordinoi niist{\"a} yht{\"a}, nimelt{\"a}{\"a}n {"}Bioenergiakonseptien teknistaloudellinen kilpailukyky{"}, josta on erillinen esitys vuosikirjassa. Suomi on mukana 7 projektissa. Yhden projektin vuotuinen osanottomaksu on keskim{\"a}{\"a}rin 10 000 US$/a (n. 11 735 ), joten Suomen kustannukset ovat noin 500 000 mk/a j{\"a}senmaksuina lis{\"a}ttyn{\"a} projektien vastuuhenkil{\"o}iden osanotto- ja matkakuluilla. Ohjelman puheen-johtajana toimii Dr. Josef Spitzer Joennum Researchist{\"a} It{\"a}vallasta. Suomen edustajina johtoryhm{\"a}ss{\"a} ovat Kai Sipil{\"a} VTT Energiasta ja Heikki Kotila Tekesist{\"a}. Lokakuussa 2002 johtoryhm{\"a} kokoontuu j{\"a}lleen Suomessa. Tiedonvaihtokanavana IEA:n Bioenergiaohjelma on mielest{\"a}ni tehokkain kansainv{\"a}linen verkottumiskanava tutkimus- ja kehitystoiminnan asioissa, ja sen hy{\"o}ty korostuu erityisesti ment{\"a}ess{\"a} EU:n ulkopuolelle niin Amerikkaan kuin Kaukoit{\"a}{\"a}n. Ohjelman kautta on helppo saada niin nettisivujen kuin henkil{\"o}kohtaisten kontaktien kautta nopeasti tietoa ulkomailta, ja toisaalta viestitt{\"a}{\"a} tehokkaasti suomalaisen bioenergiaosaamisen tuloksista ja sis{\"a}ll{\"o}st{\"a} tuleville yhteisty{\"o}partnereille ja asiakkaille. Yritystahoja ja yrityshankkeiden tuloksia toivotaan projekteihin entist{\"a} aktiivisemmmin. Ohjelman nettisivut l{\"o}ytyv{\"a}t www.ieabioenergy.com sek{\"a} Suomen IEA:n hankkeiden osalta www.tekes.tietokoura.com/iea/.",
author = "Kai Sipil{\"a}",
year = "2001",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-5722-0",
series = "VTT Symposium",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "216",
pages = "427--432",
booktitle = "Puuenergian teknologiaohjelman vuosikirja 2001",
address = "Finland",

}

Sipilä, K 2001, IEA Bioenergy: Tärkein yksittäinen t&k-toiminnan kansainvälinen verkottumiskanava. in Puuenergian teknologiaohjelman vuosikirja 2001: Puuenergian teknologiaohjelman vuosiseminaari. VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo, VTT Symposium, no. 216, pp. 427-432, Puuenergian teknologiaohjelman vuosiseminaari, Jyväskylä, Finland, 5/09/01.

IEA Bioenergy : Tärkein yksittäinen t&k-toiminnan kansainvälinen verkottumiskanava. / Sipilä, Kai.

Puuenergian teknologiaohjelman vuosikirja 2001: Puuenergian teknologiaohjelman vuosiseminaari. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2001. p. 427-432 (VTT Symposium; No. 216).

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingConference article in proceedingsScientific

TY - GEN

T1 - IEA Bioenergy

T2 - Tärkein yksittäinen t&k-toiminnan kansainvälinen verkottumiskanava

AU - Sipilä, Kai

PY - 2001

Y1 - 2001

N2 - IEA:n Bioenergiaohjelma (agreement) on eräs OECD-maiden energiajärjestön International Energy Agencyn aktiivisempia ja suurimpia verkostoja uusiutuvien energialähteiden alueella. Tällä hetkellä siihen kuuluu 18 maata ja uusia niin OECD- kuin sen ulkopuolisiakin maita on hakeutumassa ohjelmaan mukaan. Myös EU:n komissio on edustettuna useissa projekteissa, FAO:n ja Maailmanpankin kanssa on erillinen tiedonvaihtosopimus. Käytännön työ etenee kolmivuotiskausittain, uusin jakso alkoi vuoden 2001 alusta. Työ on ajettu 13 eri taskiin eli projektiin, joista Suomesta Yrjö Solantausta koordinoi niistä yhtä, nimeltään "Bioenergiakonseptien teknistaloudellinen kilpailukyky", josta on erillinen esitys vuosikirjassa. Suomi on mukana 7 projektissa. Yhden projektin vuotuinen osanottomaksu on keskimäärin 10 000 US$/a (n. 11 735 ), joten Suomen kustannukset ovat noin 500 000 mk/a jäsenmaksuina lisättynä projektien vastuuhenkilöiden osanotto- ja matkakuluilla. Ohjelman puheen-johtajana toimii Dr. Josef Spitzer Joennum Researchistä Itävallasta. Suomen edustajina johtoryhmässä ovat Kai Sipilä VTT Energiasta ja Heikki Kotila Tekesistä. Lokakuussa 2002 johtoryhmä kokoontuu jälleen Suomessa. Tiedonvaihtokanavana IEA:n Bioenergiaohjelma on mielestäni tehokkain kansainvälinen verkottumiskanava tutkimus- ja kehitystoiminnan asioissa, ja sen hyöty korostuu erityisesti mentäessä EU:n ulkopuolelle niin Amerikkaan kuin Kaukoitään. Ohjelman kautta on helppo saada niin nettisivujen kuin henkilökohtaisten kontaktien kautta nopeasti tietoa ulkomailta, ja toisaalta viestittää tehokkaasti suomalaisen bioenergiaosaamisen tuloksista ja sisällöstä tuleville yhteistyöpartnereille ja asiakkaille. Yritystahoja ja yrityshankkeiden tuloksia toivotaan projekteihin entistä aktiivisemmmin. Ohjelman nettisivut löytyvät www.ieabioenergy.com sekä Suomen IEA:n hankkeiden osalta www.tekes.tietokoura.com/iea/.

AB - IEA:n Bioenergiaohjelma (agreement) on eräs OECD-maiden energiajärjestön International Energy Agencyn aktiivisempia ja suurimpia verkostoja uusiutuvien energialähteiden alueella. Tällä hetkellä siihen kuuluu 18 maata ja uusia niin OECD- kuin sen ulkopuolisiakin maita on hakeutumassa ohjelmaan mukaan. Myös EU:n komissio on edustettuna useissa projekteissa, FAO:n ja Maailmanpankin kanssa on erillinen tiedonvaihtosopimus. Käytännön työ etenee kolmivuotiskausittain, uusin jakso alkoi vuoden 2001 alusta. Työ on ajettu 13 eri taskiin eli projektiin, joista Suomesta Yrjö Solantausta koordinoi niistä yhtä, nimeltään "Bioenergiakonseptien teknistaloudellinen kilpailukyky", josta on erillinen esitys vuosikirjassa. Suomi on mukana 7 projektissa. Yhden projektin vuotuinen osanottomaksu on keskimäärin 10 000 US$/a (n. 11 735 ), joten Suomen kustannukset ovat noin 500 000 mk/a jäsenmaksuina lisättynä projektien vastuuhenkilöiden osanotto- ja matkakuluilla. Ohjelman puheen-johtajana toimii Dr. Josef Spitzer Joennum Researchistä Itävallasta. Suomen edustajina johtoryhmässä ovat Kai Sipilä VTT Energiasta ja Heikki Kotila Tekesistä. Lokakuussa 2002 johtoryhmä kokoontuu jälleen Suomessa. Tiedonvaihtokanavana IEA:n Bioenergiaohjelma on mielestäni tehokkain kansainvälinen verkottumiskanava tutkimus- ja kehitystoiminnan asioissa, ja sen hyöty korostuu erityisesti mentäessä EU:n ulkopuolelle niin Amerikkaan kuin Kaukoitään. Ohjelman kautta on helppo saada niin nettisivujen kuin henkilökohtaisten kontaktien kautta nopeasti tietoa ulkomailta, ja toisaalta viestittää tehokkaasti suomalaisen bioenergiaosaamisen tuloksista ja sisällöstä tuleville yhteistyöpartnereille ja asiakkaille. Yritystahoja ja yrityshankkeiden tuloksia toivotaan projekteihin entistä aktiivisemmmin. Ohjelman nettisivut löytyvät www.ieabioenergy.com sekä Suomen IEA:n hankkeiden osalta www.tekes.tietokoura.com/iea/.

M3 - Conference article in proceedings

SN - 951-38-5722-0

T3 - VTT Symposium

SP - 427

EP - 432

BT - Puuenergian teknologiaohjelman vuosikirja 2001

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Sipilä K. IEA Bioenergy: Tärkein yksittäinen t&k-toiminnan kansainvälinen verkottumiskanava. In Puuenergian teknologiaohjelman vuosikirja 2001: Puuenergian teknologiaohjelman vuosiseminaari. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. 2001. p. 427-432. (VTT Symposium; No. 216).