Ikäteknologia

Jaana Leikas (Editor)

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Onnistuneen ikäteknologian suunnittelu vaatii kokonaisvaltaista näkemystä ikääntymisestä sekä teknologian mahdollisuuksista ja vaikutuksista modernissa yhteiskunnassa elävien ihmisten erilaisiin elämänmuotoihin. Ikäteknologia-teos auttaa ymmärtämään ikääntymisen tuomia haasteita ja vaatimuksia teknologian suunnittelulle, käytölle ja hankkimiselle hyvän ikääntymisen tukemiseksi. Kirja tarkastelee ikäteknologiaa ihmis- ja insinööritieteiden monitieteisestä ja monimuotoisesta näkökulmasta. Se johdattaa lukijan ikääntymisen peruskysymyksiin, pohtii mielekkään, helppokäyttöisen ja todellista lisäarvoa tuottavan teknologian suunnittelun kulmakiviä sekä tarjoaa esimerkkejä ikäteknologian sovellusalueista. Kirjoittajat edustavat alansa suomalaisen osaamisen kärkeä ja tuovat laaja-alaisen näkymän ikäteknologian ongelmakenttään - haastaen samalla eri sidosryhmät yhteistyöhön entistä parempien tuotteiden, palvelujen ja infrastruktuurin kehittämiseksi.
Original languageFinnish
PublisherVanhustyön keskusliitto
Number of pages181
ISBN (Print)978-951-86-203-8
Publication statusPublished - 2014
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesVanhustyön keskusliiton tutkimuksia
Number2/2014

Keywords

  • ageing
  • aging
  • gerontechnology

Cite this

Leikas, J. (Ed.) (2014). Ikäteknologia. Vanhustyön keskusliitto. Vanhustyön keskusliiton tutkimuksia, No. 2/2014
Leikas, Jaana (Editor). / Ikäteknologia. Vanhustyön keskusliitto, 2014. 181 p. (Vanhustyön keskusliiton tutkimuksia; No. 2/2014).
@book{2cfd49a98d3846489cd3f05b83201e1d,
title = "Ik{\"a}teknologia",
abstract = "Onnistuneen ik{\"a}teknologian suunnittelu vaatii kokonaisvaltaista n{\"a}kemyst{\"a} ik{\"a}{\"a}ntymisest{\"a} sek{\"a} teknologian mahdollisuuksista ja vaikutuksista modernissa yhteiskunnassa el{\"a}vien ihmisten erilaisiin el{\"a}m{\"a}nmuotoihin. Ik{\"a}teknologia-teos auttaa ymm{\"a}rt{\"a}m{\"a}{\"a}n ik{\"a}{\"a}ntymisen tuomia haasteita ja vaatimuksia teknologian suunnittelulle, k{\"a}yt{\"o}lle ja hankkimiselle hyv{\"a}n ik{\"a}{\"a}ntymisen tukemiseksi. Kirja tarkastelee ik{\"a}teknologiaa ihmis- ja insin{\"o}{\"o}ritieteiden monitieteisest{\"a} ja monimuotoisesta n{\"a}k{\"o}kulmasta. Se johdattaa lukijan ik{\"a}{\"a}ntymisen peruskysymyksiin, pohtii mielekk{\"a}{\"a}n, helppok{\"a}ytt{\"o}isen ja todellista lis{\"a}arvoa tuottavan teknologian suunnittelun kulmakivi{\"a} sek{\"a} tarjoaa esimerkkej{\"a} ik{\"a}teknologian sovellusalueista. Kirjoittajat edustavat alansa suomalaisen osaamisen k{\"a}rke{\"a} ja tuovat laaja-alaisen n{\"a}kym{\"a}n ik{\"a}teknologian ongelmakentt{\"a}{\"a}n - haastaen samalla eri sidosryhm{\"a}t yhteisty{\"o}h{\"o}n entist{\"a} parempien tuotteiden, palvelujen ja infrastruktuurin kehitt{\"a}miseksi.",
keywords = "ageing, aging, gerontechnology",
editor = "Jaana Leikas",
note = "Project code: 79918-1.5",
year = "2014",
language = "Finnish",
isbn = "978-951-86-203-8",
series = "Vanhusty{\"o}n keskusliiton tutkimuksia",
publisher = "Vanhusty{\"o}n keskusliitto",
number = "2/2014",
address = "Finland",

}

Leikas, J (ed.) 2014, Ikäteknologia. Vanhustyön keskusliiton tutkimuksia, no. 2/2014, Vanhustyön keskusliitto.

Ikäteknologia. / Leikas, Jaana (Editor).

Vanhustyön keskusliitto, 2014. 181 p. (Vanhustyön keskusliiton tutkimuksia; No. 2/2014).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Ikäteknologia

A2 - Leikas, Jaana

N1 - Project code: 79918-1.5

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Onnistuneen ikäteknologian suunnittelu vaatii kokonaisvaltaista näkemystä ikääntymisestä sekä teknologian mahdollisuuksista ja vaikutuksista modernissa yhteiskunnassa elävien ihmisten erilaisiin elämänmuotoihin. Ikäteknologia-teos auttaa ymmärtämään ikääntymisen tuomia haasteita ja vaatimuksia teknologian suunnittelulle, käytölle ja hankkimiselle hyvän ikääntymisen tukemiseksi. Kirja tarkastelee ikäteknologiaa ihmis- ja insinööritieteiden monitieteisestä ja monimuotoisesta näkökulmasta. Se johdattaa lukijan ikääntymisen peruskysymyksiin, pohtii mielekkään, helppokäyttöisen ja todellista lisäarvoa tuottavan teknologian suunnittelun kulmakiviä sekä tarjoaa esimerkkejä ikäteknologian sovellusalueista. Kirjoittajat edustavat alansa suomalaisen osaamisen kärkeä ja tuovat laaja-alaisen näkymän ikäteknologian ongelmakenttään - haastaen samalla eri sidosryhmät yhteistyöhön entistä parempien tuotteiden, palvelujen ja infrastruktuurin kehittämiseksi.

AB - Onnistuneen ikäteknologian suunnittelu vaatii kokonaisvaltaista näkemystä ikääntymisestä sekä teknologian mahdollisuuksista ja vaikutuksista modernissa yhteiskunnassa elävien ihmisten erilaisiin elämänmuotoihin. Ikäteknologia-teos auttaa ymmärtämään ikääntymisen tuomia haasteita ja vaatimuksia teknologian suunnittelulle, käytölle ja hankkimiselle hyvän ikääntymisen tukemiseksi. Kirja tarkastelee ikäteknologiaa ihmis- ja insinööritieteiden monitieteisestä ja monimuotoisesta näkökulmasta. Se johdattaa lukijan ikääntymisen peruskysymyksiin, pohtii mielekkään, helppokäyttöisen ja todellista lisäarvoa tuottavan teknologian suunnittelun kulmakiviä sekä tarjoaa esimerkkejä ikäteknologian sovellusalueista. Kirjoittajat edustavat alansa suomalaisen osaamisen kärkeä ja tuovat laaja-alaisen näkymän ikäteknologian ongelmakenttään - haastaen samalla eri sidosryhmät yhteistyöhön entistä parempien tuotteiden, palvelujen ja infrastruktuurin kehittämiseksi.

KW - ageing

KW - aging

KW - gerontechnology

M3 - Report

SN - 978-951-86-203-8

T3 - Vanhustyön keskusliiton tutkimuksia

BT - Ikäteknologia

PB - Vanhustyön keskusliitto

ER -

Leikas J, (ed.). Ikäteknologia. Vanhustyön keskusliitto, 2014. 181 p. (Vanhustyön keskusliiton tutkimuksia; No. 2/2014).