Ilmanvaihtolaitteiden huoltotyöt ja turvallisuus

Pertti Pasanen, Sirpa Kolari

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Ilmanvaihtolaitteiden huoltotoimet käsittävät rutiininomaisten usein toistuvien tehtävien lisäksi laajempia huolto- ja puhdistustöitä. Puhdistettavan järjestelmän osat ja laitteet sijaitsevat usein ahtaiden kulkureittien takana tai muutoin vaikeasti saavutettavissa paikoissa, mikä osaltaan lisää tapaturmariskejä. Korkealla työskentelyn ja teräviin metallireunoihin satuttamisen lisäksi puhdistajat kohtaavat kemiallisia altisteita. Altistumista kemiallisille ja biologisille tekijöille voidaan vähentää tiedottamalla puhdistus- ja huoltohenkilöstöä riittävästi järjestelmässä mahdollisesti esiintyvistä epäpuhtauksista.
Original languageFinnish
Pages (from-to)68-71
JournalYmpäristö ja Terveys
Volume34
Issue number7-8
Publication statusPublished - 2003
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

Pasanen, P., & Kolari, S. (2003). Ilmanvaihtolaitteiden huoltotyöt ja turvallisuus. Ympäristö ja Terveys, 34(7-8), 68-71.
Pasanen, Pertti ; Kolari, Sirpa. / Ilmanvaihtolaitteiden huoltotyöt ja turvallisuus. In: Ympäristö ja Terveys. 2003 ; Vol. 34, No. 7-8. pp. 68-71.
@article{b0c93aa34ddf48e6aac398aefc65b7f6,
title = "Ilmanvaihtolaitteiden huoltoty{\"o}t ja turvallisuus",
abstract = "Ilmanvaihtolaitteiden huoltotoimet k{\"a}sitt{\"a}v{\"a}t rutiininomaisten usein toistuvien teht{\"a}vien lis{\"a}ksi laajempia huolto- ja puhdistust{\"o}it{\"a}. Puhdistettavan j{\"a}rjestelm{\"a}n osat ja laitteet sijaitsevat usein ahtaiden kulkureittien takana tai muutoin vaikeasti saavutettavissa paikoissa, mik{\"a} osaltaan lis{\"a}{\"a} tapaturmariskej{\"a}. Korkealla ty{\"o}skentelyn ja ter{\"a}viin metallireunoihin satuttamisen lis{\"a}ksi puhdistajat kohtaavat kemiallisia altisteita. Altistumista kemiallisille ja biologisille tekij{\"o}ille voidaan v{\"a}hent{\"a}{\"a} tiedottamalla puhdistus- ja huoltohenkil{\"o}st{\"o}{\"a} riitt{\"a}v{\"a}sti j{\"a}rjestelm{\"a}ss{\"a} mahdollisesti esiintyvist{\"a} ep{\"a}puhtauksista.",
author = "Pertti Pasanen and Sirpa Kolari",
year = "2003",
language = "Finnish",
volume = "34",
pages = "68--71",
journal = "Ymp{\"a}rist{\"o} ja Terveys",
issn = "0358-3333",
publisher = "Suomen Ymp{\"a}rist{\"o}- ja Terveysalan Kustannus Oy",
number = "7-8",

}

Pasanen, P & Kolari, S 2003, 'Ilmanvaihtolaitteiden huoltotyöt ja turvallisuus', Ympäristö ja Terveys, vol. 34, no. 7-8, pp. 68-71.

Ilmanvaihtolaitteiden huoltotyöt ja turvallisuus. / Pasanen, Pertti; Kolari, Sirpa.

In: Ympäristö ja Terveys, Vol. 34, No. 7-8, 2003, p. 68-71.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Ilmanvaihtolaitteiden huoltotyöt ja turvallisuus

AU - Pasanen, Pertti

AU - Kolari, Sirpa

PY - 2003

Y1 - 2003

N2 - Ilmanvaihtolaitteiden huoltotoimet käsittävät rutiininomaisten usein toistuvien tehtävien lisäksi laajempia huolto- ja puhdistustöitä. Puhdistettavan järjestelmän osat ja laitteet sijaitsevat usein ahtaiden kulkureittien takana tai muutoin vaikeasti saavutettavissa paikoissa, mikä osaltaan lisää tapaturmariskejä. Korkealla työskentelyn ja teräviin metallireunoihin satuttamisen lisäksi puhdistajat kohtaavat kemiallisia altisteita. Altistumista kemiallisille ja biologisille tekijöille voidaan vähentää tiedottamalla puhdistus- ja huoltohenkilöstöä riittävästi järjestelmässä mahdollisesti esiintyvistä epäpuhtauksista.

AB - Ilmanvaihtolaitteiden huoltotoimet käsittävät rutiininomaisten usein toistuvien tehtävien lisäksi laajempia huolto- ja puhdistustöitä. Puhdistettavan järjestelmän osat ja laitteet sijaitsevat usein ahtaiden kulkureittien takana tai muutoin vaikeasti saavutettavissa paikoissa, mikä osaltaan lisää tapaturmariskejä. Korkealla työskentelyn ja teräviin metallireunoihin satuttamisen lisäksi puhdistajat kohtaavat kemiallisia altisteita. Altistumista kemiallisille ja biologisille tekijöille voidaan vähentää tiedottamalla puhdistus- ja huoltohenkilöstöä riittävästi järjestelmässä mahdollisesti esiintyvistä epäpuhtauksista.

M3 - Article

VL - 34

SP - 68

EP - 71

JO - Ympäristö ja Terveys

JF - Ympäristö ja Terveys

SN - 0358-3333

IS - 7-8

ER -