Imeyttävä kuivatustekniikka

Kari Leminen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Oppaassa käsitellään imeyttävän kuivatustekniikan suunnittelua ja mitoitusta pientaloalueella. Selvitetään rakennettavan alueen vesitasapainoa ja kuivatustekniikan osuutta siinä. Tavoitteena on alueen vesitasapainon tarkastelu kokonaisuutena. Imeyttävän kuivatustekniikan keskeisten teknisten ratkaisujen - pintaimeytys ja maanalaiset imeytysrakenteet - mitoitusmenetelmät perustuvat alun perin Ruotsissa saatuihin kokemuksiin. Myös Suomessa toteutettuja koekohteita on käytetty hyväksi ohjeita laadittaessa. Opas on tarkoitettu kunnallistekniikan suunnittelijoiden ohella myös kaavoittajille kuivatusteknisiä mahdollisuuksia arvioitaessa.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages58
ISBN (Print)951-38-2330-X
Publication statusPublished - 1985
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number459
ISSN0358-5085

Fingerprint

drainage

Keywords

  • municipal engineering
  • environental effects
  • small houses
  • drainage
  • drainage wells
  • infiltration

Cite this

Leminen, K. (1985). Imeyttävä kuivatustekniikka. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 459
Leminen, Kari. / Imeyttävä kuivatustekniikka. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 58 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 459).
@book{0e97b78369464221a9fd98f5540cef82,
title = "Imeytt{\"a}v{\"a} kuivatustekniikka",
abstract = "Oppaassa k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n imeytt{\"a}v{\"a}n kuivatustekniikan suunnittelua ja mitoitusta pientaloalueella. Selvitet{\"a}{\"a}n rakennettavan alueen vesitasapainoa ja kuivatustekniikan osuutta siin{\"a}. Tavoitteena on alueen vesitasapainon tarkastelu kokonaisuutena. Imeytt{\"a}v{\"a}n kuivatustekniikan keskeisten teknisten ratkaisujen - pintaimeytys ja maanalaiset imeytysrakenteet - mitoitusmenetelm{\"a}t perustuvat alun perin Ruotsissa saatuihin kokemuksiin. My{\"o}s Suomessa toteutettuja koekohteita on k{\"a}ytetty hyv{\"a}ksi ohjeita laadittaessa. Opas on tarkoitettu kunnallistekniikan suunnittelijoiden ohella my{\"o}s kaavoittajille kuivatusteknisi{\"a} mahdollisuuksia arvioitaessa.",
keywords = "municipal engineering, environental effects, small houses, drainage, drainage wells, infiltration",
author = "Kari Leminen",
year = "1985",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2330-X",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "459",
address = "Finland",

}

Leminen, K 1985, Imeyttävä kuivatustekniikka. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 459, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Imeyttävä kuivatustekniikka. / Leminen, Kari.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 58 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 459).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Imeyttävä kuivatustekniikka

AU - Leminen, Kari

PY - 1985

Y1 - 1985

N2 - Oppaassa käsitellään imeyttävän kuivatustekniikan suunnittelua ja mitoitusta pientaloalueella. Selvitetään rakennettavan alueen vesitasapainoa ja kuivatustekniikan osuutta siinä. Tavoitteena on alueen vesitasapainon tarkastelu kokonaisuutena. Imeyttävän kuivatustekniikan keskeisten teknisten ratkaisujen - pintaimeytys ja maanalaiset imeytysrakenteet - mitoitusmenetelmät perustuvat alun perin Ruotsissa saatuihin kokemuksiin. Myös Suomessa toteutettuja koekohteita on käytetty hyväksi ohjeita laadittaessa. Opas on tarkoitettu kunnallistekniikan suunnittelijoiden ohella myös kaavoittajille kuivatusteknisiä mahdollisuuksia arvioitaessa.

AB - Oppaassa käsitellään imeyttävän kuivatustekniikan suunnittelua ja mitoitusta pientaloalueella. Selvitetään rakennettavan alueen vesitasapainoa ja kuivatustekniikan osuutta siinä. Tavoitteena on alueen vesitasapainon tarkastelu kokonaisuutena. Imeyttävän kuivatustekniikan keskeisten teknisten ratkaisujen - pintaimeytys ja maanalaiset imeytysrakenteet - mitoitusmenetelmät perustuvat alun perin Ruotsissa saatuihin kokemuksiin. Myös Suomessa toteutettuja koekohteita on käytetty hyväksi ohjeita laadittaessa. Opas on tarkoitettu kunnallistekniikan suunnittelijoiden ohella myös kaavoittajille kuivatusteknisiä mahdollisuuksia arvioitaessa.

KW - municipal engineering

KW - environental effects

KW - small houses

KW - drainage

KW - drainage wells

KW - infiltration

M3 - Report

SN - 951-38-2330-X

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Imeyttävä kuivatustekniikka

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Leminen K. Imeyttävä kuivatustekniikka. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 58 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 459).