Javan luokkakirjasto testitapauseditorin toteutuksessa

Translated title of the contribution: Implementation of a test case editor with Java's new class library

Tapani Rauhala

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tässä työssä tutkittiin Javan uuden luokkakirjaston, JFC:n, soveltuvuutta itsenäisten sovellusten toteutukseen. Esimerkkisovelluksena käytettiin MOSIM-testausympäristöön kehitettyä testitapauseditoria. JFC on laiteympäristöstä ja käyttöjärjestelmästä riippumaton luokkakirjasto, jolla toteutetut sovellukset toimivat sellaisenaan kaikissa Javaa tukevissa ympäristöissä. Työn tavoitteena oli selvittää, miten hyvin JFC:n avulla voidaan toteuttaa siirrettäviä sovelluksia. Erityisen huomion kohteena oli suorituskyky. Tarkoituksena oli tutkia, millaisten sovellusten toteutukseen JFC:n suorituskyky riittää tällä hetkellä. Ohjelmistojen koko on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosina. Samaan aikaan on markkinoille tullut lukuisia uusia prosessorityyppejä ja käyttöjärjestelmiä. Tämä on johtanut tilanteeseen, jossa monessa ympäristössä toimivien ohjelmistojen kehityksestä on tullut hyvin vaikeaa. Java ja sen luokkakirjastot tarjoavat ratkaisun ohjelmistojen siirrettävyyteen. Javalla toteutettuja sovelluksia voidaan käyttää ilman muutoksia lähes kaikissa käyttöjärjestelmissä. Ohjelmiston tulevia käyttöympäristöjä ei ole tarpeen kiinnittää suunnittelu- ja kehitysvaiheessa. Java on ajon aikana tulkattava kieli. Tämä aiheuttaa ongelmia silloin, kun sovellukselta vaaditaan erityistä suorituskykyä. Saadun kokemuksen perusteella Java ja JFC-kirjasto eivät vielä sovellu suurta nopeutta vaativien ohjelmistojen toteutukseen. Ongelmia voi tulla myös silloin, kun ohjelmiston koko kasvaa suureksi. Tulevaisuudessa tilanne voi muuttua, kun tietokoneista tulee nykyistä nopeampia. Uudet Java-kääntäjät ja virtuaalikoneet voivat myös ratkaista Javan suorituskykyongelmat.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages68
ISBN (Electronic)951-38-5490-6
ISBN (Print)951-38-5489-2
Publication statusPublished - 1999
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesVTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes
Number1985
ISSN1235-0605

Fingerprint

Valsartan
Libraries

Keywords

  • Java
  • JFC class library
  • portable applications
  • performance

Cite this

Rauhala, T. (1999). Javan luokkakirjasto testitapauseditorin toteutuksessa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, No. 1985
Rauhala, Tapani. / Javan luokkakirjasto testitapauseditorin toteutuksessa. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1999. 68 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1985).
@book{f33ff09cb9394602af870615b65cedbc,
title = "Javan luokkakirjasto testitapauseditorin toteutuksessa",
abstract = "T{\"a}ss{\"a} ty{\"o}ss{\"a} tutkittiin Javan uuden luokkakirjaston, JFC:n, soveltuvuutta itsen{\"a}isten sovellusten toteutukseen. Esimerkkisovelluksena k{\"a}ytettiin MOSIM-testausymp{\"a}rist{\"o}{\"o}n kehitetty{\"a} testitapauseditoria. JFC on laiteymp{\"a}rist{\"o}st{\"a} ja k{\"a}ytt{\"o}j{\"a}rjestelm{\"a}st{\"a} riippumaton luokkakirjasto, jolla toteutetut sovellukset toimivat sellaisenaan kaikissa Javaa tukevissa ymp{\"a}rist{\"o}iss{\"a}. Ty{\"o}n tavoitteena oli selvitt{\"a}{\"a}, miten hyvin JFC:n avulla voidaan toteuttaa siirrett{\"a}vi{\"a} sovelluksia. Erityisen huomion kohteena oli suorituskyky. Tarkoituksena oli tutkia, millaisten sovellusten toteutukseen JFC:n suorituskyky riitt{\"a}{\"a} t{\"a}ll{\"a} hetkell{\"a}. Ohjelmistojen koko on kasvanut r{\"a}j{\"a}hdysm{\"a}isesti viime vuosina. Samaan aikaan on markkinoille tullut lukuisia uusia prosessorityyppej{\"a} ja k{\"a}ytt{\"o}j{\"a}rjestelmi{\"a}. T{\"a}m{\"a} on johtanut tilanteeseen, jossa monessa ymp{\"a}rist{\"o}ss{\"a} toimivien ohjelmistojen kehityksest{\"a} on tullut hyvin vaikeaa. Java ja sen luokkakirjastot tarjoavat ratkaisun ohjelmistojen siirrett{\"a}vyyteen. Javalla toteutettuja sovelluksia voidaan k{\"a}ytt{\"a}{\"a} ilman muutoksia l{\"a}hes kaikissa k{\"a}ytt{\"o}j{\"a}rjestelmiss{\"a}. Ohjelmiston tulevia k{\"a}ytt{\"o}ymp{\"a}rist{\"o}j{\"a} ei ole tarpeen kiinnitt{\"a}{\"a} suunnittelu- ja kehitysvaiheessa. Java on ajon aikana tulkattava kieli. T{\"a}m{\"a} aiheuttaa ongelmia silloin, kun sovellukselta vaaditaan erityist{\"a} suorituskyky{\"a}. Saadun kokemuksen perusteella Java ja JFC-kirjasto eiv{\"a}t viel{\"a} sovellu suurta nopeutta vaativien ohjelmistojen toteutukseen. Ongelmia voi tulla my{\"o}s silloin, kun ohjelmiston koko kasvaa suureksi. Tulevaisuudessa tilanne voi muuttua, kun tietokoneista tulee nykyist{\"a} nopeampia. Uudet Java-k{\"a}{\"a}nt{\"a}j{\"a}t ja virtuaalikoneet voivat my{\"o}s ratkaista Javan suorituskykyongelmat.",
keywords = "Java, JFC class library, portable applications, performance",
author = "Tapani Rauhala",
note = "Project code: E9SU00071",
year = "1999",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-5489-2",
series = "VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "1985",
address = "Finland",

}

Rauhala, T 1999, Javan luokkakirjasto testitapauseditorin toteutuksessa. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, no. 1985, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Javan luokkakirjasto testitapauseditorin toteutuksessa. / Rauhala, Tapani.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1999. 68 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1985).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Javan luokkakirjasto testitapauseditorin toteutuksessa

AU - Rauhala, Tapani

N1 - Project code: E9SU00071

PY - 1999

Y1 - 1999

N2 - Tässä työssä tutkittiin Javan uuden luokkakirjaston, JFC:n, soveltuvuutta itsenäisten sovellusten toteutukseen. Esimerkkisovelluksena käytettiin MOSIM-testausympäristöön kehitettyä testitapauseditoria. JFC on laiteympäristöstä ja käyttöjärjestelmästä riippumaton luokkakirjasto, jolla toteutetut sovellukset toimivat sellaisenaan kaikissa Javaa tukevissa ympäristöissä. Työn tavoitteena oli selvittää, miten hyvin JFC:n avulla voidaan toteuttaa siirrettäviä sovelluksia. Erityisen huomion kohteena oli suorituskyky. Tarkoituksena oli tutkia, millaisten sovellusten toteutukseen JFC:n suorituskyky riittää tällä hetkellä. Ohjelmistojen koko on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosina. Samaan aikaan on markkinoille tullut lukuisia uusia prosessorityyppejä ja käyttöjärjestelmiä. Tämä on johtanut tilanteeseen, jossa monessa ympäristössä toimivien ohjelmistojen kehityksestä on tullut hyvin vaikeaa. Java ja sen luokkakirjastot tarjoavat ratkaisun ohjelmistojen siirrettävyyteen. Javalla toteutettuja sovelluksia voidaan käyttää ilman muutoksia lähes kaikissa käyttöjärjestelmissä. Ohjelmiston tulevia käyttöympäristöjä ei ole tarpeen kiinnittää suunnittelu- ja kehitysvaiheessa. Java on ajon aikana tulkattava kieli. Tämä aiheuttaa ongelmia silloin, kun sovellukselta vaaditaan erityistä suorituskykyä. Saadun kokemuksen perusteella Java ja JFC-kirjasto eivät vielä sovellu suurta nopeutta vaativien ohjelmistojen toteutukseen. Ongelmia voi tulla myös silloin, kun ohjelmiston koko kasvaa suureksi. Tulevaisuudessa tilanne voi muuttua, kun tietokoneista tulee nykyistä nopeampia. Uudet Java-kääntäjät ja virtuaalikoneet voivat myös ratkaista Javan suorituskykyongelmat.

AB - Tässä työssä tutkittiin Javan uuden luokkakirjaston, JFC:n, soveltuvuutta itsenäisten sovellusten toteutukseen. Esimerkkisovelluksena käytettiin MOSIM-testausympäristöön kehitettyä testitapauseditoria. JFC on laiteympäristöstä ja käyttöjärjestelmästä riippumaton luokkakirjasto, jolla toteutetut sovellukset toimivat sellaisenaan kaikissa Javaa tukevissa ympäristöissä. Työn tavoitteena oli selvittää, miten hyvin JFC:n avulla voidaan toteuttaa siirrettäviä sovelluksia. Erityisen huomion kohteena oli suorituskyky. Tarkoituksena oli tutkia, millaisten sovellusten toteutukseen JFC:n suorituskyky riittää tällä hetkellä. Ohjelmistojen koko on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosina. Samaan aikaan on markkinoille tullut lukuisia uusia prosessorityyppejä ja käyttöjärjestelmiä. Tämä on johtanut tilanteeseen, jossa monessa ympäristössä toimivien ohjelmistojen kehityksestä on tullut hyvin vaikeaa. Java ja sen luokkakirjastot tarjoavat ratkaisun ohjelmistojen siirrettävyyteen. Javalla toteutettuja sovelluksia voidaan käyttää ilman muutoksia lähes kaikissa käyttöjärjestelmissä. Ohjelmiston tulevia käyttöympäristöjä ei ole tarpeen kiinnittää suunnittelu- ja kehitysvaiheessa. Java on ajon aikana tulkattava kieli. Tämä aiheuttaa ongelmia silloin, kun sovellukselta vaaditaan erityistä suorituskykyä. Saadun kokemuksen perusteella Java ja JFC-kirjasto eivät vielä sovellu suurta nopeutta vaativien ohjelmistojen toteutukseen. Ongelmia voi tulla myös silloin, kun ohjelmiston koko kasvaa suureksi. Tulevaisuudessa tilanne voi muuttua, kun tietokoneista tulee nykyistä nopeampia. Uudet Java-kääntäjät ja virtuaalikoneet voivat myös ratkaista Javan suorituskykyongelmat.

KW - Java

KW - JFC class library

KW - portable applications

KW - performance

M3 - Report

SN - 951-38-5489-2

T3 - VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes

BT - Javan luokkakirjasto testitapauseditorin toteutuksessa

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Rauhala T. Javan luokkakirjasto testitapauseditorin toteutuksessa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1999. 68 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1985).