Tuotantosimuloinnin tietointegraatio: Standardikatsaus

Translated title of the contribution: Information integration in production simulation: Standards survey

Sauli Kivikunnas, Juhani Heilala

  Research output: Book/ReportReport

  Abstract

  Tämä standardikatsaus on tehty osana Autonomisen tuotantosolun optimointi - reaaliaikaista tuotannon älykkyyttä (ATOR) -projektia. Sen tavoitteena on ollut etsiä ja arvioida standardeja, joilla tuotantosimulointiin käytettävien tietojärjestelmien integrointi voidaan toteuttaa siten, että työlästä rajapintojen räätälöintiä voitaisiin oleellisesti vähentää. Projektissa arvioitiin valittujen integraatiostandardien hyödynnettävyyttä kotimaisen valmistavan teollisuuden ominaispiirteiden ja kehitystrendien kannalta: SISO CMSD Core Manufacturing Simulation Data -työryhmän kehitystyö on juuri saanut hyväksynnän. ISA-95-standardointi fokusoituu MES/ERP-järjestelmien integrointiin. MIMOSA on avoin standardi operointi-, kunnossapito ja elinkaari informaation hallintaan. MTConnect kehittää avointa ommunikointistandardia tuotannon laitteiden välille. Automation Markup Language (AutomationML) -standardi mahdollistaa digitaalisten suunnittelujärjestelmien ja todellisen tuotantolaitteen integraation.
  Original languageFinnish
  Place of PublicationEspoo
  PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
  Number of pages31
  ISBN (Electronic)978-951-38-7514-5
  Publication statusPublished - 2011
  MoE publication typeNot Eligible

  Publication series

  SeriesVTT Working Papers
  Number172

  Fingerprint

  Markup languages
  Enterprise resource planning
  Automation

  Keywords

  • information integration
  • production simulation
  • standards

  Cite this

  Kivikunnas, S., & Heilala, J. (2011). Tuotantosimuloinnin tietointegraatio: Standardikatsaus. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Working Papers, No. 172
  Kivikunnas, Sauli ; Heilala, Juhani. / Tuotantosimuloinnin tietointegraatio : Standardikatsaus. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2011. 31 p. (VTT Working Papers; No. 172).
  @book{ac0588866b174a6599ee7257a9e9c29c,
  title = "Tuotantosimuloinnin tietointegraatio: Standardikatsaus",
  abstract = "T{\"a}m{\"a} standardikatsaus on tehty osana Autonomisen tuotantosolun optimointi - reaaliaikaista tuotannon {\"a}lykkyytt{\"a} (ATOR) -projektia. Sen tavoitteena on ollut etsi{\"a} ja arvioida standardeja, joilla tuotantosimulointiin k{\"a}ytett{\"a}vien tietoj{\"a}rjestelmien integrointi voidaan toteuttaa siten, ett{\"a} ty{\"o}l{\"a}st{\"a} rajapintojen r{\"a}{\"a}t{\"a}l{\"o}inti{\"a} voitaisiin oleellisesti v{\"a}hent{\"a}{\"a}. Projektissa arvioitiin valittujen integraatiostandardien hy{\"o}dynnett{\"a}vyytt{\"a} kotimaisen valmistavan teollisuuden ominaispiirteiden ja kehitystrendien kannalta: SISO CMSD Core Manufacturing Simulation Data -ty{\"o}ryhm{\"a}n kehitysty{\"o} on juuri saanut hyv{\"a}ksynn{\"a}n. ISA-95-standardointi fokusoituu MES/ERP-j{\"a}rjestelmien integrointiin. MIMOSA on avoin standardi operointi-, kunnossapito ja elinkaari informaation hallintaan. MTConnect kehitt{\"a}{\"a} avointa ommunikointistandardia tuotannon laitteiden v{\"a}lille. Automation Markup Language (AutomationML) -standardi mahdollistaa digitaalisten suunnitteluj{\"a}rjestelmien ja todellisen tuotantolaitteen integraation.",
  keywords = "information integration, production simulation, standards",
  author = "Sauli Kivikunnas and Juhani Heilala",
  note = "Project code: 32114",
  year = "2011",
  language = "Finnish",
  series = "VTT Working Papers",
  publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
  number = "172",
  address = "Finland",

  }

  Kivikunnas, S & Heilala, J 2011, Tuotantosimuloinnin tietointegraatio: Standardikatsaus. VTT Working Papers, no. 172, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

  Tuotantosimuloinnin tietointegraatio : Standardikatsaus. / Kivikunnas, Sauli; Heilala, Juhani.

  Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2011. 31 p. (VTT Working Papers; No. 172).

  Research output: Book/ReportReport

  TY - BOOK

  T1 - Tuotantosimuloinnin tietointegraatio

  T2 - Standardikatsaus

  AU - Kivikunnas, Sauli

  AU - Heilala, Juhani

  N1 - Project code: 32114

  PY - 2011

  Y1 - 2011

  N2 - Tämä standardikatsaus on tehty osana Autonomisen tuotantosolun optimointi - reaaliaikaista tuotannon älykkyyttä (ATOR) -projektia. Sen tavoitteena on ollut etsiä ja arvioida standardeja, joilla tuotantosimulointiin käytettävien tietojärjestelmien integrointi voidaan toteuttaa siten, että työlästä rajapintojen räätälöintiä voitaisiin oleellisesti vähentää. Projektissa arvioitiin valittujen integraatiostandardien hyödynnettävyyttä kotimaisen valmistavan teollisuuden ominaispiirteiden ja kehitystrendien kannalta: SISO CMSD Core Manufacturing Simulation Data -työryhmän kehitystyö on juuri saanut hyväksynnän. ISA-95-standardointi fokusoituu MES/ERP-järjestelmien integrointiin. MIMOSA on avoin standardi operointi-, kunnossapito ja elinkaari informaation hallintaan. MTConnect kehittää avointa ommunikointistandardia tuotannon laitteiden välille. Automation Markup Language (AutomationML) -standardi mahdollistaa digitaalisten suunnittelujärjestelmien ja todellisen tuotantolaitteen integraation.

  AB - Tämä standardikatsaus on tehty osana Autonomisen tuotantosolun optimointi - reaaliaikaista tuotannon älykkyyttä (ATOR) -projektia. Sen tavoitteena on ollut etsiä ja arvioida standardeja, joilla tuotantosimulointiin käytettävien tietojärjestelmien integrointi voidaan toteuttaa siten, että työlästä rajapintojen räätälöintiä voitaisiin oleellisesti vähentää. Projektissa arvioitiin valittujen integraatiostandardien hyödynnettävyyttä kotimaisen valmistavan teollisuuden ominaispiirteiden ja kehitystrendien kannalta: SISO CMSD Core Manufacturing Simulation Data -työryhmän kehitystyö on juuri saanut hyväksynnän. ISA-95-standardointi fokusoituu MES/ERP-järjestelmien integrointiin. MIMOSA on avoin standardi operointi-, kunnossapito ja elinkaari informaation hallintaan. MTConnect kehittää avointa ommunikointistandardia tuotannon laitteiden välille. Automation Markup Language (AutomationML) -standardi mahdollistaa digitaalisten suunnittelujärjestelmien ja todellisen tuotantolaitteen integraation.

  KW - information integration

  KW - production simulation

  KW - standards

  M3 - Report

  T3 - VTT Working Papers

  BT - Tuotantosimuloinnin tietointegraatio

  PB - VTT Technical Research Centre of Finland

  CY - Espoo

  ER -

  Kivikunnas S, Heilala J. Tuotantosimuloinnin tietointegraatio: Standardikatsaus. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 2011. 31 p. (VTT Working Papers; No. 172).