Tuotantosimuloinnin tietointegraatio: Standardikatsaus

Translated title of the contribution: Information integration in production simulation: Standards survey

Sauli Kivikunnas, Juhani Heilala

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tämä standardikatsaus on tehty osana Autonomisen tuotantosolun optimointi - reaaliaikaista tuotannon älykkyyttä (ATOR) -projektia. Sen tavoitteena on ollut etsiä ja arvioida standardeja, joilla tuotantosimulointiin käytettävien tietojärjestelmien integrointi voidaan toteuttaa siten, että työlästä rajapintojen räätälöintiä voitaisiin oleellisesti vähentää. Projektissa arvioitiin valittujen integraatiostandardien hyödynnettävyyttä kotimaisen valmistavan teollisuuden ominaispiirteiden ja kehitystrendien kannalta: SISO CMSD Core Manufacturing Simulation Data -työryhmän kehitystyö on juuri saanut hyväksynnän. ISA-95-standardointi fokusoituu MES/ERP-järjestelmien integrointiin. MIMOSA on avoin standardi operointi-, kunnossapito ja elinkaari informaation hallintaan. MTConnect kehittää avointa ommunikointistandardia tuotannon laitteiden välille. Automation Markup Language (AutomationML) -standardi mahdollistaa digitaalisten suunnittelujärjestelmien ja todellisen tuotantolaitteen integraation.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages31
ISBN (Electronic)978-951-38-7514-5
Publication statusPublished - 2011
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesVTT Working Papers
Number172

Fingerprint

Markup languages
Enterprise resource planning
Automation

Keywords

  • information integration
  • production simulation
  • standards

Cite this

Kivikunnas, S., & Heilala, J. (2011). Tuotantosimuloinnin tietointegraatio: Standardikatsaus. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Working Papers, No. 172
Kivikunnas, Sauli ; Heilala, Juhani. / Tuotantosimuloinnin tietointegraatio : Standardikatsaus. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2011. 31 p. (VTT Working Papers; No. 172).
@book{ac0588866b174a6599ee7257a9e9c29c,
title = "Tuotantosimuloinnin tietointegraatio: Standardikatsaus",
abstract = "T{\"a}m{\"a} standardikatsaus on tehty osana Autonomisen tuotantosolun optimointi - reaaliaikaista tuotannon {\"a}lykkyytt{\"a} (ATOR) -projektia. Sen tavoitteena on ollut etsi{\"a} ja arvioida standardeja, joilla tuotantosimulointiin k{\"a}ytett{\"a}vien tietoj{\"a}rjestelmien integrointi voidaan toteuttaa siten, ett{\"a} ty{\"o}l{\"a}st{\"a} rajapintojen r{\"a}{\"a}t{\"a}l{\"o}inti{\"a} voitaisiin oleellisesti v{\"a}hent{\"a}{\"a}. Projektissa arvioitiin valittujen integraatiostandardien hy{\"o}dynnett{\"a}vyytt{\"a} kotimaisen valmistavan teollisuuden ominaispiirteiden ja kehitystrendien kannalta: SISO CMSD Core Manufacturing Simulation Data -ty{\"o}ryhm{\"a}n kehitysty{\"o} on juuri saanut hyv{\"a}ksynn{\"a}n. ISA-95-standardointi fokusoituu MES/ERP-j{\"a}rjestelmien integrointiin. MIMOSA on avoin standardi operointi-, kunnossapito ja elinkaari informaation hallintaan. MTConnect kehitt{\"a}{\"a} avointa ommunikointistandardia tuotannon laitteiden v{\"a}lille. Automation Markup Language (AutomationML) -standardi mahdollistaa digitaalisten suunnitteluj{\"a}rjestelmien ja todellisen tuotantolaitteen integraation.",
keywords = "information integration, production simulation, standards",
author = "Sauli Kivikunnas and Juhani Heilala",
note = "Project code: 32114",
year = "2011",
language = "Finnish",
series = "VTT Working Papers",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "172",
address = "Finland",

}

Kivikunnas, S & Heilala, J 2011, Tuotantosimuloinnin tietointegraatio: Standardikatsaus. VTT Working Papers, no. 172, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Tuotantosimuloinnin tietointegraatio : Standardikatsaus. / Kivikunnas, Sauli; Heilala, Juhani.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2011. 31 p. (VTT Working Papers; No. 172).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Tuotantosimuloinnin tietointegraatio

T2 - Standardikatsaus

AU - Kivikunnas, Sauli

AU - Heilala, Juhani

N1 - Project code: 32114

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Tämä standardikatsaus on tehty osana Autonomisen tuotantosolun optimointi - reaaliaikaista tuotannon älykkyyttä (ATOR) -projektia. Sen tavoitteena on ollut etsiä ja arvioida standardeja, joilla tuotantosimulointiin käytettävien tietojärjestelmien integrointi voidaan toteuttaa siten, että työlästä rajapintojen räätälöintiä voitaisiin oleellisesti vähentää. Projektissa arvioitiin valittujen integraatiostandardien hyödynnettävyyttä kotimaisen valmistavan teollisuuden ominaispiirteiden ja kehitystrendien kannalta: SISO CMSD Core Manufacturing Simulation Data -työryhmän kehitystyö on juuri saanut hyväksynnän. ISA-95-standardointi fokusoituu MES/ERP-järjestelmien integrointiin. MIMOSA on avoin standardi operointi-, kunnossapito ja elinkaari informaation hallintaan. MTConnect kehittää avointa ommunikointistandardia tuotannon laitteiden välille. Automation Markup Language (AutomationML) -standardi mahdollistaa digitaalisten suunnittelujärjestelmien ja todellisen tuotantolaitteen integraation.

AB - Tämä standardikatsaus on tehty osana Autonomisen tuotantosolun optimointi - reaaliaikaista tuotannon älykkyyttä (ATOR) -projektia. Sen tavoitteena on ollut etsiä ja arvioida standardeja, joilla tuotantosimulointiin käytettävien tietojärjestelmien integrointi voidaan toteuttaa siten, että työlästä rajapintojen räätälöintiä voitaisiin oleellisesti vähentää. Projektissa arvioitiin valittujen integraatiostandardien hyödynnettävyyttä kotimaisen valmistavan teollisuuden ominaispiirteiden ja kehitystrendien kannalta: SISO CMSD Core Manufacturing Simulation Data -työryhmän kehitystyö on juuri saanut hyväksynnän. ISA-95-standardointi fokusoituu MES/ERP-järjestelmien integrointiin. MIMOSA on avoin standardi operointi-, kunnossapito ja elinkaari informaation hallintaan. MTConnect kehittää avointa ommunikointistandardia tuotannon laitteiden välille. Automation Markup Language (AutomationML) -standardi mahdollistaa digitaalisten suunnittelujärjestelmien ja todellisen tuotantolaitteen integraation.

KW - information integration

KW - production simulation

KW - standards

M3 - Report

T3 - VTT Working Papers

BT - Tuotantosimuloinnin tietointegraatio

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Kivikunnas S, Heilala J. Tuotantosimuloinnin tietointegraatio: Standardikatsaus. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 2011. 31 p. (VTT Working Papers; No. 172).