Infra-alan elinkaaritarkastelut

Eila Lehmus, Leena Korkiala-Tanttu

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Elinkaaritarkastelujen lisääntyvä käyttö infra-alalla edellyttää rakenteiden, tuotteiden ja materiaalien sekä eri toimintojen ympäristö- ja kustannusvaikutusten tunnistamista elinkaaren kaikissa vaiheissa - valmistuksesta ja käytöstä purkamiseen ja loppusijoitukseen asti. Eko- ja kustannustehokkaassa rakentamisessa on kysymys hankkeen/kohteen haluttujen ominaisuuksien (vaatimusten) toteuttamisesta tietyin elinkaaren aikana syntyvin ympäristöpainein ja elinkaarikustannuksin. Vaatimusten asettajalla - tilaajalla - on mahdollisuus vaikuttaa siihen, miten elinkaariasiat otetaan huomioon hanketta toteutettaessa.
Original languageFinnish
Pages (from-to)6-7
JournalTiennäyttäjä
Volume12
Issue number3
Publication statusPublished - 2002
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

Lehmus, E., & Korkiala-Tanttu, L. (2002). Infra-alan elinkaaritarkastelut. Tiennäyttäjä, 12(3), 6-7.
Lehmus, Eila ; Korkiala-Tanttu, Leena. / Infra-alan elinkaaritarkastelut. In: Tiennäyttäjä. 2002 ; Vol. 12, No. 3. pp. 6-7.
@article{4bc000f7dee94d8b84a2760d10dc2719,
title = "Infra-alan elinkaaritarkastelut",
abstract = "Elinkaaritarkastelujen lis{\"a}{\"a}ntyv{\"a} k{\"a}ytt{\"o} infra-alalla edellytt{\"a}{\"a} rakenteiden, tuotteiden ja materiaalien sek{\"a} eri toimintojen ymp{\"a}rist{\"o}- ja kustannusvaikutusten tunnistamista elinkaaren kaikissa vaiheissa - valmistuksesta ja k{\"a}yt{\"o}st{\"a} purkamiseen ja loppusijoitukseen asti. Eko- ja kustannustehokkaassa rakentamisessa on kysymys hankkeen/kohteen haluttujen ominaisuuksien (vaatimusten) toteuttamisesta tietyin elinkaaren aikana syntyvin ymp{\"a}rist{\"o}painein ja elinkaarikustannuksin. Vaatimusten asettajalla - tilaajalla - on mahdollisuus vaikuttaa siihen, miten elinkaariasiat otetaan huomioon hanketta toteutettaessa.",
author = "Eila Lehmus and Leena Korkiala-Tanttu",
note = "Project code: R2SU00219",
year = "2002",
language = "Finnish",
volume = "12",
pages = "6--7",
journal = "Tienn{\"a}ytt{\"a}j{\"a}",
issn = "0789-1075",
number = "3",

}

Lehmus, E & Korkiala-Tanttu, L 2002, 'Infra-alan elinkaaritarkastelut', Tiennäyttäjä, vol. 12, no. 3, pp. 6-7.

Infra-alan elinkaaritarkastelut. / Lehmus, Eila; Korkiala-Tanttu, Leena.

In: Tiennäyttäjä, Vol. 12, No. 3, 2002, p. 6-7.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Infra-alan elinkaaritarkastelut

AU - Lehmus, Eila

AU - Korkiala-Tanttu, Leena

N1 - Project code: R2SU00219

PY - 2002

Y1 - 2002

N2 - Elinkaaritarkastelujen lisääntyvä käyttö infra-alalla edellyttää rakenteiden, tuotteiden ja materiaalien sekä eri toimintojen ympäristö- ja kustannusvaikutusten tunnistamista elinkaaren kaikissa vaiheissa - valmistuksesta ja käytöstä purkamiseen ja loppusijoitukseen asti. Eko- ja kustannustehokkaassa rakentamisessa on kysymys hankkeen/kohteen haluttujen ominaisuuksien (vaatimusten) toteuttamisesta tietyin elinkaaren aikana syntyvin ympäristöpainein ja elinkaarikustannuksin. Vaatimusten asettajalla - tilaajalla - on mahdollisuus vaikuttaa siihen, miten elinkaariasiat otetaan huomioon hanketta toteutettaessa.

AB - Elinkaaritarkastelujen lisääntyvä käyttö infra-alalla edellyttää rakenteiden, tuotteiden ja materiaalien sekä eri toimintojen ympäristö- ja kustannusvaikutusten tunnistamista elinkaaren kaikissa vaiheissa - valmistuksesta ja käytöstä purkamiseen ja loppusijoitukseen asti. Eko- ja kustannustehokkaassa rakentamisessa on kysymys hankkeen/kohteen haluttujen ominaisuuksien (vaatimusten) toteuttamisesta tietyin elinkaaren aikana syntyvin ympäristöpainein ja elinkaarikustannuksin. Vaatimusten asettajalla - tilaajalla - on mahdollisuus vaikuttaa siihen, miten elinkaariasiat otetaan huomioon hanketta toteutettaessa.

M3 - Article

VL - 12

SP - 6

EP - 7

JO - Tiennäyttäjä

JF - Tiennäyttäjä

SN - 0789-1075

IS - 3

ER -

Lehmus E, Korkiala-Tanttu L. Infra-alan elinkaaritarkastelut. Tiennäyttäjä. 2002;12(3):6-7.