Infra-alan elinkaaritarkastelut

Eila Lehmus, Leena Korkiala-Tanttu

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  Abstract

  Elinkaaritarkastelujen lisääntyvä käyttö infra-alalla edellyttää rakenteiden, tuotteiden ja materiaalien sekä eri toimintojen ympäristö- ja kustannusvaikutusten tunnistamista elinkaaren kaikissa vaiheissa - valmistuksesta ja käytöstä purkamiseen ja loppusijoitukseen asti. Eko- ja kustannustehokkaassa rakentamisessa on kysymys hankkeen/kohteen haluttujen ominaisuuksien (vaatimusten) toteuttamisesta tietyin elinkaaren aikana syntyvin ympäristöpainein ja elinkaarikustannuksin. Vaatimusten asettajalla - tilaajalla - on mahdollisuus vaikuttaa siihen, miten elinkaariasiat otetaan huomioon hanketta toteutettaessa.
  Original languageFinnish
  Pages (from-to)6-7
  JournalTiennäyttäjä
  Volume12
  Issue number3
  Publication statusPublished - 2002
  MoE publication typeD1 Article in a trade journal

  Cite this

  Lehmus, E., & Korkiala-Tanttu, L. (2002). Infra-alan elinkaaritarkastelut. Tiennäyttäjä, 12(3), 6-7.
  Lehmus, Eila ; Korkiala-Tanttu, Leena. / Infra-alan elinkaaritarkastelut. In: Tiennäyttäjä. 2002 ; Vol. 12, No. 3. pp. 6-7.
  @article{4bc000f7dee94d8b84a2760d10dc2719,
  title = "Infra-alan elinkaaritarkastelut",
  abstract = "Elinkaaritarkastelujen lis{\"a}{\"a}ntyv{\"a} k{\"a}ytt{\"o} infra-alalla edellytt{\"a}{\"a} rakenteiden, tuotteiden ja materiaalien sek{\"a} eri toimintojen ymp{\"a}rist{\"o}- ja kustannusvaikutusten tunnistamista elinkaaren kaikissa vaiheissa - valmistuksesta ja k{\"a}yt{\"o}st{\"a} purkamiseen ja loppusijoitukseen asti. Eko- ja kustannustehokkaassa rakentamisessa on kysymys hankkeen/kohteen haluttujen ominaisuuksien (vaatimusten) toteuttamisesta tietyin elinkaaren aikana syntyvin ymp{\"a}rist{\"o}painein ja elinkaarikustannuksin. Vaatimusten asettajalla - tilaajalla - on mahdollisuus vaikuttaa siihen, miten elinkaariasiat otetaan huomioon hanketta toteutettaessa.",
  author = "Eila Lehmus and Leena Korkiala-Tanttu",
  note = "Project code: R2SU00219",
  year = "2002",
  language = "Finnish",
  volume = "12",
  pages = "6--7",
  journal = "Tienn{\"a}ytt{\"a}j{\"a}",
  issn = "0789-1075",
  number = "3",

  }

  Lehmus, E & Korkiala-Tanttu, L 2002, 'Infra-alan elinkaaritarkastelut', Tiennäyttäjä, vol. 12, no. 3, pp. 6-7.

  Infra-alan elinkaaritarkastelut. / Lehmus, Eila; Korkiala-Tanttu, Leena.

  In: Tiennäyttäjä, Vol. 12, No. 3, 2002, p. 6-7.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Infra-alan elinkaaritarkastelut

  AU - Lehmus, Eila

  AU - Korkiala-Tanttu, Leena

  N1 - Project code: R2SU00219

  PY - 2002

  Y1 - 2002

  N2 - Elinkaaritarkastelujen lisääntyvä käyttö infra-alalla edellyttää rakenteiden, tuotteiden ja materiaalien sekä eri toimintojen ympäristö- ja kustannusvaikutusten tunnistamista elinkaaren kaikissa vaiheissa - valmistuksesta ja käytöstä purkamiseen ja loppusijoitukseen asti. Eko- ja kustannustehokkaassa rakentamisessa on kysymys hankkeen/kohteen haluttujen ominaisuuksien (vaatimusten) toteuttamisesta tietyin elinkaaren aikana syntyvin ympäristöpainein ja elinkaarikustannuksin. Vaatimusten asettajalla - tilaajalla - on mahdollisuus vaikuttaa siihen, miten elinkaariasiat otetaan huomioon hanketta toteutettaessa.

  AB - Elinkaaritarkastelujen lisääntyvä käyttö infra-alalla edellyttää rakenteiden, tuotteiden ja materiaalien sekä eri toimintojen ympäristö- ja kustannusvaikutusten tunnistamista elinkaaren kaikissa vaiheissa - valmistuksesta ja käytöstä purkamiseen ja loppusijoitukseen asti. Eko- ja kustannustehokkaassa rakentamisessa on kysymys hankkeen/kohteen haluttujen ominaisuuksien (vaatimusten) toteuttamisesta tietyin elinkaaren aikana syntyvin ympäristöpainein ja elinkaarikustannuksin. Vaatimusten asettajalla - tilaajalla - on mahdollisuus vaikuttaa siihen, miten elinkaariasiat otetaan huomioon hanketta toteutettaessa.

  M3 - Article

  VL - 12

  SP - 6

  EP - 7

  JO - Tiennäyttäjä

  JF - Tiennäyttäjä

  SN - 0789-1075

  IS - 3

  ER -

  Lehmus E, Korkiala-Tanttu L. Infra-alan elinkaaritarkastelut. Tiennäyttäjä. 2002;12(3):6-7.