Innovaatiotoiminnan kehittäminen kiinteistö- ja rakennusklusterissa: Lähtökohtia ja kokeiluja

Tapio Koivu, Kaj Mäntylä, Kaisu Loikkanen, Mikael Appel, Sakari Pulakka

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Työssä selvitetään kiinteistö- ja rakennusalan innovaatiotoiminnan tilaa ja VTT Rakennustekniikan roolia innovaatiotoiminnan tehostajana. Siinä haetaan uusia toimintatapoja ja mahdollisuuksia, joilla tutkimuslaitos voi hyödyntää innovaatiotoimintaa organisaation sisällä sekä tukea asiakkaiden innovaatiohankkeiden etenemistä. Kiinteistö- ja rakennusalan menestyksekäs kehittäminen vaatii kaikkien arvontuottoketjuun osallistuvien tahojen yhteistyötä, mikäli kokonaisvaltaisesti toimivia ratkaisuja halutaan saada markkinoille. Myös julkisten organisaatioiden tulisi osallistua nykyistä kiinteämmin innovaatioiden kehittelyyn ja soveltamiseen yrityksissä. Palvelutoimintojen muokkaaminen yrityslähtöisemmiksi edistää tutkimuslaitoksen kykyä tukea monitahoisesti asiakkaiden innovaatiohankkeiden etenemistä ja niiden hyödyntämistä asiakasyritysten liiketoiminnassa. Kiinteistö- ja rakennusalan yritysten liiketoiminnan mahdollisuuksia ja kilpailukykyä pitkällä aikavälillä voidaan parantaa hyödyntämällä enemmän pitkäjänteistä kehittämistoimintaa. Tätä varten on luotava uusia ratkaisuja, joilla helpotetaan alan toimijoiden yhteisten, monialaisten kehittämishankkeiden pystyttämistä. Yksi vastaus voi olla iteratiivisen innovaatioprosessin kehittäminen.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages106
ISBN (Electronic)951-38-5836-7
ISBN (Print)951-38-5835-9
Publication statusPublished - 2001
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesVTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes
Number2103
ISSN1235-0605

Keywords

  • Innovating
  • construction industry
  • buildings
  • facilities management
  • real estate
  • utilizing
  • innovation
  • future
  • business value chain

Cite this

Koivu, T., Mäntylä, K., Loikkanen, K., Appel, M., & Pulakka, S. (2001). Innovaatiotoiminnan kehittäminen kiinteistö- ja rakennusklusterissa: Lähtökohtia ja kokeiluja. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, No. 2103
Koivu, Tapio ; Mäntylä, Kaj ; Loikkanen, Kaisu ; Appel, Mikael ; Pulakka, Sakari. / Innovaatiotoiminnan kehittäminen kiinteistö- ja rakennusklusterissa : Lähtökohtia ja kokeiluja. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2001. 106 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 2103).
@book{0d3890f7096b404b8dc010926b3202a4,
title = "Innovaatiotoiminnan kehitt{\"a}minen kiinteist{\"o}- ja rakennusklusterissa: L{\"a}ht{\"o}kohtia ja kokeiluja",
abstract = "Ty{\"o}ss{\"a} selvitet{\"a}{\"a}n kiinteist{\"o}- ja rakennusalan innovaatiotoiminnan tilaa ja VTT Rakennustekniikan roolia innovaatiotoiminnan tehostajana. Siin{\"a} haetaan uusia toimintatapoja ja mahdollisuuksia, joilla tutkimuslaitos voi hy{\"o}dynt{\"a}{\"a} innovaatiotoimintaa organisaation sis{\"a}ll{\"a} sek{\"a} tukea asiakkaiden innovaatiohankkeiden etenemist{\"a}. Kiinteist{\"o}- ja rakennusalan menestyksek{\"a}s kehitt{\"a}minen vaatii kaikkien arvontuottoketjuun osallistuvien tahojen yhteisty{\"o}t{\"a}, mik{\"a}li kokonaisvaltaisesti toimivia ratkaisuja halutaan saada markkinoille. My{\"o}s julkisten organisaatioiden tulisi osallistua nykyist{\"a} kiinte{\"a}mmin innovaatioiden kehittelyyn ja soveltamiseen yrityksiss{\"a}. Palvelutoimintojen muokkaaminen yritysl{\"a}ht{\"o}isemmiksi edist{\"a}{\"a} tutkimuslaitoksen kyky{\"a} tukea monitahoisesti asiakkaiden innovaatiohankkeiden etenemist{\"a} ja niiden hy{\"o}dynt{\"a}mist{\"a} asiakasyritysten liiketoiminnassa. Kiinteist{\"o}- ja rakennusalan yritysten liiketoiminnan mahdollisuuksia ja kilpailukyky{\"a} pitk{\"a}ll{\"a} aikav{\"a}lill{\"a} voidaan parantaa hy{\"o}dynt{\"a}m{\"a}ll{\"a} enemm{\"a}n pitk{\"a}j{\"a}nteist{\"a} kehitt{\"a}mistoimintaa. T{\"a}t{\"a} varten on luotava uusia ratkaisuja, joilla helpotetaan alan toimijoiden yhteisten, monialaisten kehitt{\"a}mishankkeiden pystytt{\"a}mist{\"a}. Yksi vastaus voi olla iteratiivisen innovaatioprosessin kehitt{\"a}minen.",
keywords = "Innovating, construction industry, buildings, facilities management, real estate, utilizing, innovation, future, business value chain",
author = "Tapio Koivu and Kaj M{\"a}ntyl{\"a} and Kaisu Loikkanen and Mikael Appel and Sakari Pulakka",
note = "Project code: R1SU00516",
year = "2001",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-5835-9",
series = "VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "2103",
address = "Finland",

}

Koivu, T, Mäntylä, K, Loikkanen, K, Appel, M & Pulakka, S 2001, Innovaatiotoiminnan kehittäminen kiinteistö- ja rakennusklusterissa: Lähtökohtia ja kokeiluja. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, no. 2103, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Innovaatiotoiminnan kehittäminen kiinteistö- ja rakennusklusterissa : Lähtökohtia ja kokeiluja. / Koivu, Tapio; Mäntylä, Kaj; Loikkanen, Kaisu; Appel, Mikael; Pulakka, Sakari.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2001. 106 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 2103).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Innovaatiotoiminnan kehittäminen kiinteistö- ja rakennusklusterissa

T2 - Lähtökohtia ja kokeiluja

AU - Koivu, Tapio

AU - Mäntylä, Kaj

AU - Loikkanen, Kaisu

AU - Appel, Mikael

AU - Pulakka, Sakari

N1 - Project code: R1SU00516

PY - 2001

Y1 - 2001

N2 - Työssä selvitetään kiinteistö- ja rakennusalan innovaatiotoiminnan tilaa ja VTT Rakennustekniikan roolia innovaatiotoiminnan tehostajana. Siinä haetaan uusia toimintatapoja ja mahdollisuuksia, joilla tutkimuslaitos voi hyödyntää innovaatiotoimintaa organisaation sisällä sekä tukea asiakkaiden innovaatiohankkeiden etenemistä. Kiinteistö- ja rakennusalan menestyksekäs kehittäminen vaatii kaikkien arvontuottoketjuun osallistuvien tahojen yhteistyötä, mikäli kokonaisvaltaisesti toimivia ratkaisuja halutaan saada markkinoille. Myös julkisten organisaatioiden tulisi osallistua nykyistä kiinteämmin innovaatioiden kehittelyyn ja soveltamiseen yrityksissä. Palvelutoimintojen muokkaaminen yrityslähtöisemmiksi edistää tutkimuslaitoksen kykyä tukea monitahoisesti asiakkaiden innovaatiohankkeiden etenemistä ja niiden hyödyntämistä asiakasyritysten liiketoiminnassa. Kiinteistö- ja rakennusalan yritysten liiketoiminnan mahdollisuuksia ja kilpailukykyä pitkällä aikavälillä voidaan parantaa hyödyntämällä enemmän pitkäjänteistä kehittämistoimintaa. Tätä varten on luotava uusia ratkaisuja, joilla helpotetaan alan toimijoiden yhteisten, monialaisten kehittämishankkeiden pystyttämistä. Yksi vastaus voi olla iteratiivisen innovaatioprosessin kehittäminen.

AB - Työssä selvitetään kiinteistö- ja rakennusalan innovaatiotoiminnan tilaa ja VTT Rakennustekniikan roolia innovaatiotoiminnan tehostajana. Siinä haetaan uusia toimintatapoja ja mahdollisuuksia, joilla tutkimuslaitos voi hyödyntää innovaatiotoimintaa organisaation sisällä sekä tukea asiakkaiden innovaatiohankkeiden etenemistä. Kiinteistö- ja rakennusalan menestyksekäs kehittäminen vaatii kaikkien arvontuottoketjuun osallistuvien tahojen yhteistyötä, mikäli kokonaisvaltaisesti toimivia ratkaisuja halutaan saada markkinoille. Myös julkisten organisaatioiden tulisi osallistua nykyistä kiinteämmin innovaatioiden kehittelyyn ja soveltamiseen yrityksissä. Palvelutoimintojen muokkaaminen yrityslähtöisemmiksi edistää tutkimuslaitoksen kykyä tukea monitahoisesti asiakkaiden innovaatiohankkeiden etenemistä ja niiden hyödyntämistä asiakasyritysten liiketoiminnassa. Kiinteistö- ja rakennusalan yritysten liiketoiminnan mahdollisuuksia ja kilpailukykyä pitkällä aikavälillä voidaan parantaa hyödyntämällä enemmän pitkäjänteistä kehittämistoimintaa. Tätä varten on luotava uusia ratkaisuja, joilla helpotetaan alan toimijoiden yhteisten, monialaisten kehittämishankkeiden pystyttämistä. Yksi vastaus voi olla iteratiivisen innovaatioprosessin kehittäminen.

KW - Innovating

KW - construction industry

KW - buildings

KW - facilities management

KW - real estate

KW - utilizing

KW - innovation

KW - future

KW - business value chain

M3 - Report

SN - 951-38-5835-9

T3 - VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes

BT - Innovaatiotoiminnan kehittäminen kiinteistö- ja rakennusklusterissa

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Koivu T, Mäntylä K, Loikkanen K, Appel M, Pulakka S. Innovaatiotoiminnan kehittäminen kiinteistö- ja rakennusklusterissa: Lähtökohtia ja kokeiluja. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 2001. 106 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 2103).